![]() |
Re: Cānd au īnceput circuitele īn Romānia?
Quote:
1989 Moshule ;) Road Empire in cartea amintita de tine sunt mai multe poze de la Pitesti ? Ce masini sunt prinse in imagini ? |
1 Attachment(s)
THUNDER, uite inca una de la Pitesti ;)
|
1 Attachment(s)
Am primit un raspuns de la Edwin Keleti in legatura cu poza cu easterul accidentat a lui Nea Werner.
Citez: Edwin Keleti Buna ziua. Poza a fost facuta de tatal meu, dar si eu eram acolo: Oradea 1988. iata si dovada |
Quote:
:lol: iti spun eu...tot nea Mitica ne scoate din impas sau Road Empire :lol: :lol: :lol: |
Quote:
|
Quote:
|
Deci acum putem stii si noi ce avea sub capota?:???:
|
Quote:
|
Quote:
|
Merci de poza Road Empire ;) insa as fi vrut mai multe de la circuitul Pitesti din 1989 , poate zaream si #59-le lui unchi-meu.....Cea postata de tine cu "zidul" cred ca e din anul in care apare in primul viraj al traseului si mos' Bibiri cu easter-ul lui :D
|
2 Attachment(s)
Cu amabilitatea d-lui Edwin Keleti inca 2 poze (intr-o poza la 17 ani in 1987,Dacia Sport de la IATSA Pitesti).
|
1 Attachment(s)
Quote:
-greutate 880 kg -cilindree 1397 cm 3,4 in linie,bloc+cilindrii de fabricatie romaneasca -chiuoasa de renault 5 alpine de serie -supraalimentarea realizata de un turbocompresor Garett sau KKK,cu supapa by-paSS mecanica -alimentare:injectie de benzina mecanica K Jetronic Bosch -presiune de supraalimentare 0,7-1,3 bar reglabila din bord -puterea maxima 180-220 Cp(DIN) la max 6500 rot/min -cuplul maxim 20-25 kgfm la 3000-4000 rot/min -cutia de viteze 5 rapoarte cu 2 grupuri conice de 9/34 si 8/33, ce permiteau realizarea unei viteze maxime de 220-180 km/h -instalatia de racire era la partea din spate a masinii pt o mai buna echilibrare a maselor si pt o tinuta de drum mai buna -pe paviloin avea un eleron asemanator cu cel de pe Peugeot 205 T 16 -dura 4h transformarea ei dintr-o masina de circuit intr-una de raliu -culoare gri metalizat |
2 Attachment(s)
Trebuie sa fiu carcotas.
Esti sigur ca masina din imaginea expusa de tine avea motorul turbo? Esti sigur ca datele afirmate sunt corecte? De cate ori ai vazut capota ridicata la acea masina? Masina despre care vorbesti a fost neagra si ulterior gri metalizat dar nu argintiu. Legat de motor este o poveste frumoasa si mult mai ampla. |
Sebastiane stii ca e usor de facut confuzia intre gri metalizat si argintiu , nu ? Referitor la ce spune Road Empire cred ca stie sigur ce spune intrucat este o "fosila" vorba lui mos' Bibiri ( Road Empire sper ca nu te supara epitetul ) care in mod cert a avut contact mult mai mult si mult mai apropiat cu masinile , pilotii si "aerul" acelor ani . Din cate vad esti de o varsta destul de avansata , deci intrebarea daca "ai fost acolo" cred ca e inutila . Din ce retin eu , cu exceptia Daciei 1300 - si nici in privinta asta nu sunt sigur - sportivele lui Grigoras au avut turbo pe ele lucru ce-l facea imbatabil in aproape toate cursele .
|
Domnule Sandu, cu tot respectul ...si eu am scris gri si nu argintiu.
poza in speta nu e neaparat sa reproduca motorul turbo ( e o poza de la Buzau cu un an inainte si deci 1985 ). Nu am vazut niciodata capota ridicata. Dar eu nu ma supar daca sunteti carcotas. Daca stiti dumneavoastra alte informatii, eu cred ca sunt extrem de binevenite. |
| All times are GMT +2. The time now is 14:49. |
- Copyright 2026 4Tuning