Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte Hobby-uri si Pasiuni (https://forum.4tuning.ro/654-hobby-uri-pasiuni.html)
-   -   Pentru pasionaţii de biciclete (https://forum.4tuning.ro/654-hobby-uri-pasiuni/4079-pasionatii-biciclete.html)

CyPz 10-07-12 08:42

Re: Pentru pasionaţii de biciclete

Intr-adevar de deranjeaza...putin...dar ca sa vin cu el din spate nu s-ar vedea decat prin gaura de la kilometrii parcursi ...si nu ar lumina bine....am incercat. Pe viitor vreau sa-i fac iluminare din spate gen cum fac colegii nostrii forumisti cu daciile, din plexiglass si colant printat, apoi leduri in spate..dar momentan o las asa:D..altele sunt mai importante:rolleyes2.

CraZzy_K1D 10-07-12 16:16

m-ai erau niste firicele. nu stiu cum se numesc exact. si puteai sa pui firicele dalea care lumineaza si ar arata bine. nu stiu cum se numesc:">

Darius DMS 11-07-12 07:03

Quote:

Originally Posted by CraZzy_K1D (Post 5097659)
nu stiu cum se numesc:">

fibra optica :) ...scuzati Off topic !

CraZzy_K1D 11-07-12 14:49

Baieti. mi-am terminat bicicleta:D . mai incolo poze cu ea :>:) . de cand asteptam ziua asta:">

cretu_bs 12-07-12 15:44

Toti colegii din Iasi sa se sesizeze va rog!!!
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Vasile_Iulian 14-07-12 11:59

4 Attachment(s)
Salut baieti, adaug noi poze cu chopperul meu si al prietenului meu Robert dupa ce ambele au primit o vopsea proaspata:-)

(!8Y_M 14-07-12 17:46

am vazut o poza la avatar la robert si am sperat sa nu le regasesc si aici.. din pacate...nu am avut norocul asta:sad: mai multe nu discut... n-are rost :cry::rolleyes2:cry:

rob3rt0 14-07-12 17:47

Ce nu e in regula?:???:

CraZzy_K1D 14-07-12 23:19

rob3rt0 - ca sa arate mai bine puneti cauciucuri cu margini albe. eu am la a mea. unu pe spate pe celalalt dupa fata l-am pierdut :D

rob3rt0 15-07-12 08:27

Pai nu pea am cauciucuri:lol:

Am in plan sa-i cumpar un set noi si o sa le fac marginile albe8)

ondin 15-07-12 09:21

salve.voi sunteti multumiti de astia de la dhs? mie imi par cei mai prosti oameni din lume si in plus si nesimtiti la maxim.

cretu_bs 15-07-12 09:39

Quote:

Originally Posted by ondin (Post 5102977)
salve.voi sunteti multumiti de astia de la dhs? mie imi par cei mai prosti oameni din lume si in plus si nesimtiti la maxim.

Eu unul am avut doar o problema cu furca fata ca so rupt(si am schimbat o pa banii mei) ca ziceau ca nu are cum sa se rupa asa de repede:| dar daca nu a fost sudata cum trebuie...Deci nu prea imi plac.

ondin 15-07-12 09:47

Quote:

Originally Posted by cretu_bs (Post 5102995)
Eu unul am avut doar o problema cu furca fata ca so rupt(si am schimbat o pa banii mei) ca ziceau ca nu are cum sa se rupa asa de repede:| dar daca nu a fost sudata cum trebuie...Deci nu prea imi plac.

eu am luat o bicla noua de la ei si in 1o minute de mersi cu ea s-a stricat si nu am mai avut cum sa o folosesc, plus ca avea niste manere de plastic de iti faceau gaura in palma. cred ca sunt cei mai ieftini de pe piata, coreeni sau ce sunt ei, si de aia si calitatea este asa jos.

cretu_bs 15-07-12 10:06

Quote:

Originally Posted by ondin (Post 5103000)
eu am luat o bicla noua de la ei si in 1o minute de mersi cu ea s-a stricat si nu am mai avut cum sa o folosesc, plus ca avea niste manere de plastic de iti faceau gaura in palma. cred ca sunt cei mai ieftini de pe piata, coreeni sau ce sunt ei, si de aia si calitatea este asa jos.

Sunt din Romania(cel putin asa spun ei).Si credema bicicletele sub 13 mil is proaste dar au una din fibra de carbon la 72 mil si iti garantez ca nu se strica nimic in 10 min poate intr un an...

Mht'u 15-07-12 21:25

Quote:

Originally Posted by ondin (Post 5103000)

Depinde si de noroc:lol:

Var'miu si-a luat una din Timisoara... O are de 3 ani. In ultimele 2 luni am obosit-o eu.. Ca mi-a adus-o s-o vand:lol: Si-am zis ca de ce sa le folosesc pe-ale mele, daca pot sa o folosesc pe-a lui?:lol:

CraZzy_K1D 16-07-12 12:51

cine are de vanzare cadru +furca cu suspensie ? dau la schimb niste piese de pc. sau bani daca e foarte ieftin. NU vreau sa aiba MULTE PROBLEME :!::!::!:

cretu_bs 16-07-12 18:57

Salut am o problema ce trebuie rezolvata imediat!
In cateva zile plec pe munte cu my bike:) dar azi la un drum intins pe nationala am auzit un scartait puternic cand pedalam...Un timp nu s-a mai intamplat nimic apoi iar si nu se mai oprea ce sa fac?Se aude ca si cum ar fi fer pe fer.Oare e dusa vro biluta la coronita?Cum ajung la axul pedalier cum si cu ce (de ce am nevoie) sa dau pedalele si foile jos ca sa ajung la axul pedalier?

CraZzy_K1D 16-07-12 19:01

Quote:

Originally Posted by cretu_bs (Post 5104756)
In cateva zile plec pe munte cu my bike:) dar azi la un drum intins pe nationala am auzit un scartait puternic cand pedalam...Un timp nu s-a mai intamplat nimic apoi iar si nu se mai oprea ce sa fac?Se aude ca si cum ar fi fer pe fer.Oare e dusa vro biluta la coronita?Cum ajung la axul pedalier cum si cu ce (de ce am nevoie) sa dau pedalele si foile jos ca sa ajung la axul pedalier?

uite : sunt 2 feluri depinde pe care il ai tu :
http://jurnal.drona.ro/2011/03/demon...ale-bicicleta/
http://www.freerider.ro/service/cum-...lui-24184.html
Eu unu am ca in al doilea.

rob3rt0 17-07-12 08:10

Am facut si eu operatiunea asta de curand, deoarece imi scartatia ceva pe-acolo si prinsese joc:sad:

Sunt convins ca nu ai scule profesionale, eu iti recomand sa scoti bratele cu o dalta si un ciocan sanatos:-).Raman niste urme, dar nu se vad, iar pentru restul o surubelnita:D

CraZzy_K1D 17-07-12 15:08

Daca nu aveti scule nu v-a apucati doar stricati cadrul si piesa. ca asa faceam si eu. nu se merita . mai bine dai un ban si scapi mai repede decat sa te schinui . cel mult 10 lei o presa . e 15 lei cheia pentru pedale. 250 de mii si e destul de bine

(!8Y_M 19-07-12 20:59

TIPIC ROMANESC
Quote:

Originally Posted by cretu_bs (Post 5104756)

Daca scriai normal crezi ca nu citea nimeni postul? sau ce? poti sa te superi pe mine sau nu... treaba ta.. dar eu am REFUZAT sa-ti raspund tocmai datorita stilului cu care ai scris...format .. culoare.. dimensiune... si prescurtarile alea de copil mic... dar ca sa-ti raspund acuma...
`Cum ajung la axul pedalier cum si cu ce (de ce am nevoie) sa dau pedalele si foile jos ca sa ajung la axul pedalier?`-> te duci la un service

Quote:

Originally Posted by rob3rt0 (Post 5105268)
Am facut si eu operatiunea asta de curand, deoarece imi scartatia ceva pe-acolo si prinsese joc:sad:

Sunt convins ca nu ai scule profesionale, eu iti recomand sa scoti bratele cu o dalta si un ciocan sanatos:-).Raman niste urme, dar nu se vad, iar pentru restul o surubelnita:D

sau legi cadru bine de stalp si tragi cu tractorul de bratul de la pedala.. ce mama dracului?

daca nu ai chef sa o duci la cineva care stie sa o faca asa cum trebuie... si nici nu ai chef sa-ti cumperi scule (care te ajuta ENORM) sau macar sa rogi un vecin sa-ti imprumute o presa de rulmenti.... exista multe alte variante MULT mai crestine de a scoate pedalele alea... incepand de la banalul `dat la pedale fara piulita pe brat` pana la ciocanit... dar nu cu dalta... ci cu dorn de cupru cu piulitza prinsa la fata axului si cu un ciocanel micutz... tinut de pedala si de cadru... si bine inteles.. in prealabil bagat degripant.. lichid de frana sau chiar si banala APA.... dar repet... cu o presa toata treaba dureaza 10 min... demontat... curatat... gresat si montat la loc...(o presa e 15 lei... bani care poti sa ii recastigi din imprumutat presa aia.. asta sa nu mai punem la calcul timpul....) altfel... o ora sau mai bine... sau bataie de joc in 20 de min cu barosul `al mare`

CraZzy_K1D 19-07-12 21:16

(!8Y_M - ai foarte multa dreptate. pentru ca asa am facut si eu nu am avut nimic. si am stat foarte mult sa desfac . ce fac daca am pedalele mai mici decat axul ( fara sa schimb axul ) pentru ca nesimtitu de la care l-am luat zicea ca se potriveste pe pedale DAR . mi-am pierdut ieri o piluta de la pedala si eram la jumatate de km de casa. :| si acum merg cu frica.... si eu nu cred ca exista ax mai subtire decat ala . trebuie sa o bat cu ceva anume ?? sau imi trebuie presa sa o bag la loc ?

(!8Y_M 20-07-12 09:32

Quote:

Originally Posted by CraZzy_K1D (Post 5108379)
(!8Y_M - ai foarte multa dreptate. pentru ca asa am facut si eu nu am avut nimic. si am stat foarte mult sa desfac . ce fac daca am pedalele mai mici decat axul ( fara sa schimb axul ) pentru ca nesimtitu de la care l-am luat zicea ca se potriveste pe pedale DAR . mi-am pierdut ieri o piluta de la pedala si eram la jumatate de km de casa. :| si acum merg cu frica.... si eu nu cred ca exista ax mai subtire decat ala . trebuie sa o bat cu ceva anume ?? sau imi trebuie presa sa o bag la loc ?

sincer sa fiu... nu stiam ca exista ax mai subtire care sa se potriveasca pe butucul clasic... stiam ca sunt alea mai scurte si mai subtiri pt copii mici... modelul cu prindere pe piulita... cu prindere pe surub (dar acelasi con)... cele dintr-o singura bucata.. si alea de au caneluri pe capete si pedalele intra pe caneluri... a.. si bine inteles.. cele clasice cu pana...

acum depinde cat de mic e... ca prinderea e pe con.. cu cat strangi mai tare piulita cu atat se preseaza mai tare pe con..

de batut nu are rost.. + de asta orice soc in axul pedalier se resimte in bile... cel mai bine.. baga pedala la mana... pune piulita si strange piulita bine.. dar nu o forta prea tare ca o sa cedeze filetul... vezi ca piulite gasesti la magazinele de biciclete... e 1 leu bucata.. ceva de genul.. sau poti sa rogi un strungar sa ti-o faca... sau poate are vr-un prieten pe acasa de la vr-un ax mai vechi:-?? asta daca se potriveste.. daca nu... du-te la magazin si da-i lu ala in cap cu el... sa-ti dea ce trebuie...

ns ce sa zic.. eventual baga si 2-3 poze:P

P.S. valabil si pt restu care nu au umblat inca acolo si e prima daca cand fac operatiunea asta... axul are sens... distanta dintre filet si lagarul pe care sta coronitza.. e diferita pe o parte fata de alta...(exista si axuri simetrince unde nu are importanta cum o pui) dar la majoritatea trebuie tinut cont... partea mai lunga trebuie pe dreapta.. ca altfel o sa frece foile in cadru... asta in cazul in care intra:P

P.S.2 Un sfat: un ax pedalier cu tot cu ceausuri si coroane.. 20-25 lei... un ax cu rulment.. 30-35.. vb de no-name-uri... diferenta e net superioara in favoarea celui cu rulment.... schimbam coroanele/bilele cam la 4-5 saptamani.. acum am 3 ani cu astea pe rulment si nu are nimic.. o singura data intr-o primavara l-am desfacut curatat si gresat ca facea putine figuri.. in rest jos palaria... concluzia.. RULMENTU e de baza...

CyPz 26-07-12 23:04

12 Attachment(s)
Buna seara!
Azi am achizitionat una bucata pegas camping culoare verde marimea 20 la uimitorul pret de 15 lei...evident..incomplet..dar in acest pret intra si cea de-a doua bicicleta achizitionata...o rabla..tot pe 20..pentru piese...deci 2 biciclete la 15 lei:-P.
Normal, cum a intrat pe poarta, a inceput dezasamblarea. Am dat jos tot...a mai ramas decat cricul:D..pe care nu-l pot desface...dar rezolv eu maine.
Am indreptat aripile, care mi-au luat o gramada de timp...,dar intr-un final au iesit bine, am dat smirghel, kit..mai am maine de dat smirghel, tot maine vreau sa-l si vopsesc..il fac rosu(cred), de data asta insist asupra finisajelor si eu voi da din pistol:D...Sper sa iasa binisor.
Pun si cateva poze inclusiv cu celalalt:-)

ondin 27-07-12 15:59

arata bine. felicitari.

CyPz 27-07-12 18:33

8 Attachment(s)
@ondin: Mersi:D
Azi a primit cadouri:
-grupul de la roata de pe spate
-1x camera
-1x set pedale
-set coroane grup pedale
-set coroane ax fata
Azi am terminat de smigheruit, curatat, etc
Tot azi a primit si vopsea:D..e foarte rosie
Am vopsit aripile negru mat
Am astupat canelurile cotoaielor pentru ca erau diferite, le-am si vopsit(am uitat sa fac poze...pun maine)
Si cam atat pentru azi...:-)
Aaaa da...tot nu am reusit sa dau jos cricul:lol:, nu-i bai...il dau cu pensula usor pe bicicleta

rob3rt0 28-07-12 16:27

Pentru cric foloseste banda de hartie pentru izolat, nu e foarte scumpa sau un set bun de imbusuri:rolleyes2

ondin 28-07-12 17:21

1 Attachment(s)
eu cu asta ma laud.
:)
si mai am si una neagra pe care vreau sa o fac pe vitor ori verde brotacel de braila ori portocaliu mecanic de mexic.
:)
acum depinde ce ziceti si voi.

rob3rt0 30-07-12 12:19

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by CraZzy_K1D (Post 5102794)
rob3rt0 - ca sa arate mai bine puneti cauciucuri cu margini albe. eu am la a mea. unu pe spate pe celalalt dupa fata l-am pierdut :D

Done!:D

CraZzy_K1D 30-07-12 15:47

primu cadru ala portocaliu e de dhs ?
Arata MULT m-ai bine
alta idee :
ia incearca sa intorci pipa de tine ghidonul invers si sa pui ghidonu normal. poate o sa fie mai aproape de mainile tale. si/sau sa lasi pipa de tine ghidonu mai jos. :-??

rob3rt0 30-07-12 17:43

Amandoua sunt dhs.Intorc degeaba pipa pentru ca ajung la ghidon destul de lejer:-)

CraZzy_K1D 30-07-12 18:48

rob3rt0 - e bn. era o idee:D:)
Vand Bicicleta MTB(daca se poate numi asa) Velolux.
-Cadru ruginit si zgariat la fel si furca (aspect 6/10)
-Ghidonu si pipa de ghidon revopsite si zgariate (aspect 7/10)
-Mansoane si schimbatoare noi ( no name aspect 9.5/10 ) 21 viteze .
-Maneta frana pe partea dreapta (RICH 8/10 aspect)
-Cablu si camasa frana noi (no name aspect 10/10)
-Frana V-brake (no name posibil RICH aspect 10/10)
-Ax pedalier (no name)
-Brat pedale si foi noi (RICH aspect 9/10) bratu pedalier e crapat
-Pedale noi (RICH 9/10)
-Caseta pinioane noi (RICH 10/10)
-Butuc spate (RICH 8/10)
-Cauciucuri (No Name 6/10)
-Camera noua (no name)
-Sa Noua (RICH aspect 10/10)
-Lant nou (RICH)
-Niplurile sunt ruginite(unele) spitele nu
-Jante aluminiu
-Intinzator nou (no name aspect 9.5/10)
-Deraiator foi nu are.
-Joc mare la mijloc . jos la suspensie acolo. e slabit si nu pot sa le strang
-Teava de la sa este blocata acolo.
-Caseta de pinioane are 5 pinioane(parca) si schimbatoru are 7 viteze.
-Axu pedalier are bilele fara coroana
-Bratu crapat nu se tine bine (eu i-am dat un ciocan si nu a mai iesit daia s-a crapat . nu am fortat-o prea tare . ca sa vad cat tine . oricum e din cauza bratului nu de la ax. nu a fost facuta bine )
-Reglaje minore si atat.
CRED ca am spus tot.
Revin cu pozele. m-ai pe seara .

CraZzy_K1D 30-07-12 20:57

14 Attachment(s)
scuze

Mht'u 30-07-12 21:18

Quote:

Originally Posted by CraZzy_K1D (Post 5121073)
scuze

Fara suparare, insa nu mai baga intr-un rich bani, si mai pui si piese din piata.
Stiu cum e sa bagi piese din piata... Intr-o luna am schimbat 14 perechi de saboti de frana:lol:. Plasticurile astea nu-s de calitate.. Eu iau doar saboti, si chestii d-astea.. Camasi.. Sufe.. Chiar si pedale. Sunt bune cand te zgarcesti:lol:.

CraZzy_K1D 30-07-12 21:26

Mht'u - crede-ma ca stiuuuuu. asta e al 3 lea set de piese (daca nu si mai multe) pe care le-am luat pentru bicicleta asta. si de fiecare data am dat cate 1 milion.
deci daca imi iau pe ea 1 milion 500 imi ajunge.
eu ma plimb cu ea de vreo 2 saptamani. si singura problema a fost bratu pedalier atat. dar nu nici nu am mai dat cu ea de toate alea.
vreau sa scap de ea . ca sa pot sa imi cumpar alta. ca am niste bani. dar vreau ceva bun

CyPz 31-07-12 12:05

8 Attachment(s)
Pentru ca, cateva muste si tantari idioti s-au lipit de vopseaua de pe bicicleta, am fost nevoit sa o curat pe unde era nevoie si s-o vopsesc iar(a iesit un rosu mat de toata frumusetea):-)
A fost sudata si urechea de la furca spate a celei cu sa lunga, a fost indreptat apoi smirghel, kit pe unde era nevoie si a fost vopsit. Albastru lucios!:D
Si 3 poze cu al meu Camping si cu Kent-ul unui prieten:

CraZzy_K1D 31-07-12 20:54

CyPz - si eu am un pegas kent e facut cu albastru si negru mat. . dar imi e lene sa il termin. ca are rotile infranate. si parca are pana. nu mai stiu exact

bowwow97 02-08-12 00:52

Salut, vroiam sa va intreb si eu daca e posibil ceva ce mi'am propus, adica sa construiec un MTB de la 0, un cadru facut, nu cumparat, furca, ghidon la fel...iar de cumparat doar chestiile care nu pot fi facute "in casa" gen jante cauciucuri schimbatoare frane etc.

CraZzy_K1D 02-08-12 00:55

bowwow97 - da se poate . daca ai topitorie in curte si aluminiu si multe alte chestii , cadrul nu se face asa de simplu ai sudat niste tevi si gata. trebuie sa alegi materiale si altele . am dreptate baietii?

dany323bmx 02-08-12 02:34

Quote:

Originally Posted by bowwow97 (Post 5123996)
Salut, vroiam sa va intreb si eu daca e posibil ceva ce mi'am propus, adica sa construiec un MTB de la 0, un cadru facut, nu cumparat, furca, ghidon la fel...iar de cumparat doar chestiile care nu pot fi facute "in casa" gen jante cauciucuri schimbatoare frane etc.

Stiu ca vrei sa dai bani putini sau chiar 0 dar daca nu ai experienta nu prea vei reusi, iar cineva cu experienta nu punea o intrebare de genu pe un forum.
Deci daca ai vrea asa ceva trebuie sa stii ca nu poti face toate piesele(la o calitate decenta)de la zero, ar trebui sa iti iei cadrul unei biciclete, iei partea de metal unde se invarte ghidonul , dupa butucul pedalier pt ca altfel nush cum vei monta rulmentii acolo, iar astea le pui pe cadrul tau- iar la final ce ai obtinut??
O bicicleta cu care iti va fi rusine sa iesi pe strada
Nu este regula, poate oi fi foarte talentat dar nu se merita pt ca la final vei ajunge la pretul unei biciclete bune folosite

All times are GMT +2. The time now is 02:28.

- Copyright 2026 4Tuning