![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
ha! ce comparatie ! :) inca rad ! pai dc nu ai comparat 1.4 TSI cu 5.0 TDI ?
Hai totusi sa comparam cilindree cu cilindree..and so on ! |
Pai dupa cum vezi, acel 1.9 TDI pierde cam la toate capitolele de la un "amarat" de 1.4. Ce sens ar avea sa iei un 2.0 cand si varianta aspirata are 150CP (aia turbo de la 200CP in sus) ?
Cilindree cu cilindree ar pierde si mai urat, exista parca 1.4 TDI 80CP sau cam asa ceva dar sigur nu e disponibil pe Superb :lol:. |
da , dar la acel motoras amarat de 1.4 , in timp ii mai schimbi un injector , o bobina , o eroare in pistonul 4 , o turbina etc ....
daca faceau tsi de 1.9 avea consum de 15 cred :)) . |
Quote:
p.s. 2.0 TSI are consumul dat de fabrica 11.5 urban si 6.5 extraurban. deci cam departe de 15-le ala estimat de tine. |
Quote:
|
Quote:
Asa cum am mai zis..la mine m-a dus revizia 400 ron, nu stiu cat e la benzina..dar nici 100 ron n-are cum sa fie ! |
Mai ales bobina Spark :D
Si nu cred ca are rost sa compari un motor care are mai mult de 10 ani de cand e dezvoltat cu un motor aparut de 2ani. Sa vedem primul 1.4tsi care ajunge la 500 de mii de km fara probleme grave :) Si nu ma refer la cele de 170 cp. Ci la cele mai mici care ar trebui sa fie mai fiabile. Are cineva date despre fiabilitatea comparata otto vs diesel? |
bai dolb,eu tot astept sa ne lamuresti cum scoti tu 8s pana la suta
|
Quote:
|
Mi-a recomandat doctorul ca dimineata sa citesc topicul Benzina vs motorina si cel cu Top speed in masina personala !
|
intotdeauna e loc de mai bine:)
|
Quote:
|
cum necum,poate ne spune si noua cum face de scoate un timp mai bun cu 1.3 secunde fata de ce da producatorul...poate asa voi reusi si eu sa ajung la respectabila cifra de 5.5 pana la suta:D
|
Mă uitam la disputa care tot apare aici, dacă să comparăm 2 motoare cu turbo sau dieselul turbo şi benzina aspirată.
Întrebarea mea e următoarea: nu mai bine comparăm aceleaşi puteri? Pentru ca aspectul ăsta e esenţial când alegi o maşină. Ok, îmi cumpăr o maşină x, ce fac eu, cât merg, cum vreau să fie? Maică-mii îi sunt de ajuns 50-60 de cai, lui taică-meu îi trebuie ceva decent de 120-140 de cai, mie ceva pe la 200, să zicem. Cum obtin puterile astea, cel mai bine pentru mine? Puterea mare pe care o vreau eu o cer de la un benzinar, nu toţi reuşim ceea ce a făcut bluey, de exemplu. Maică-mii o benzinară mică îi e suficientă, nu prea are rost să alegi diesel, deşi sunt Polo în 3 pistoane de exemplu, sau Golf-uri SDI. Mai bine nu, niciuna din variante nu e extraordinară, dar aici fiecare alege după cum găseşte piaţa, după cum îi place fiecăruia, aici e subiectivismul factorul decisiv. Tatăl meu preferă diesel, are peste 50 de ani, omul vrea spaţiu, putere suficientă, fără să se complice, e clientul tipic pentru dieselul de genul ăla. Au fost nişte exemple oarecare, doar pentru ideea de ansamblu asupra propunerii mele. Altă idee: 90 de cai la benzină (Astra 1.4i) cu 90 de cai la diesel (Golf 4 1.9 TDI), de exemplu, ce e nevoie la fiecare din cele două, ce costuri de întreţinere implică, ce costuri de achiziţie au etc. Alegeţi voi şi două maşini noi, să vedem, ce ne costa fiecare, la aceleaşi puteri. |
Am vazut aici pe cineva care compara 1.9 tdi 105 cp de cand ii lumea cu motorul nou de la vw 1.4 tsi cu tehnologie de varf si asaltat de premii ...e logic ca , ce e nou , teoretic trebe sa fie mai bun .
Ce nedumerire am eu , e in legatura cu "International Engine of the Year Awards 2009" ....inteleg ca noul 3.8 aspirat , economic , fiabil si puternic de la porsche a luat primul loc dar locul 2 apartine unui diesel 3.0 de la bmw ..priviti : http://www.ukipme.com/engineoftheyea...9/bestnew.html |
@aleks: eu zic ca principalul factor in alegerea unei masini e in general cilindreea, nu puterea. puterea evident ca fiecare vrea sa fie cat mai mare, insa intr-o limita de cilindree. pt ca urmeaza, taxa, asigurare, impozit etc. si in general, cand am auzit discutii legate de alegerea unei masini, sau refuzul de a cump o masina, argumentul principal a fost: are motor mic, ma costa putin (taxe, asig, consum), sau "nu o iau ca are motor prea mare, costa mult".
|
Cilindreea şi nu puterea?
Pe principiul: ce contează dacă-i 1.9 SDi sau 1.9 de 136 de cai, ca tot 1.9 e? Mă îndoiesc. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Aleks ti a dat un exemplu real 1.9 sdi /70 , 1.9 tdi /131 cp .Cilindree egala ,diferente mari intre puteri . Exemplu tau e fictiv si iese din schema .Diferente asa mari la cilindree(1.4/3.0) cu puteri apropiate nu cred ca o sa gasesti ,mie cel putin nu imi vin in minte acum . |
huyndai tiburon 3.0 V6 parca atata are.. 170bhp. si 1.4tsi tot 170bhp. deci real, nu fictiv - tine-l in schema. si tiburon nu e exact o masina veche. alex a dat ex ala ca sa sublinieze ceva. eu am dat alt ex, in aceiasi idee. daca observi mai sus, am scris ca toti ar opta pt ceva mai puternic, daca ar avea ocazia. e logic ca intre 2 motoare de aceiasi cilindree sa il iei pe cel mai puternic, insa de obicei, puterea merge mana in mana cu cilindreea. iar cilindreea merge mana in mana cu consumul, intretinerea, taxe, impozite, asigurari etc. adica cam fix chestiile de care se fereste romanul in general. eu unul nu am auzit pe nimeni sa se vaite de puterea excesiva a motoarelor, numai de cheltuieli legate de masina.
p.s. mai la obiect, tu de ex de ce ai optat pt motorul de 1.6 pe 407-le ala? te speria puterea la un 2.0hdi? sau ti s-a parut mai lesne de intretinut asta? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Si probabil in 400 de ron ti-au facut si plinul la motorina si ti-au oferit si un weekwnd la munte intr-un hotel de 5 stele, nu? ce naiba ma, ne iei de prosti, spune-ne si noua ce revizie e aia de 400 de ron, operatii si preturile detaliate. Quote:
ai mers tu 500k de km? din punctul meu de vedere viata unei masini sau motor daca depaseste 300-350 k de km este ultrasuficient si corect si de-atea am vazut si am avut destule, vorbim de masini normale nu de microbuze sau de camioane. |
Quote:
|
Quote:
atata iasa, 4 filtre si schimbul de ulei erau 4 milioane cu manopera cu tot. 150 erau 4 filtre (aer,benzina,ulei,polen) si uleiul 2.5 mil 4l. Atata m-a costat pe mine la golful 5 ce l-am avut pana de 2 saptamani. Daca mergi la reprezentanta corect , te ia 7-8 milioane , dar e vorba de multa manopera, nu de servicii sau calitatea mai buna a filtrelor sau a uleiului. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Sunteti bolnavi :rolleyes2
|
Quote:
Vrei iara sa arat factura cum am aratat si la mercedes ? Ca nu stii tu unde sa te duci si te rup la bani e problema ta! Asa cum am demonstrat, am fost la revizie cu Merc C-klasse w204 ( asta nou ) la reprezentanta si m-a costat 800 ron revizia ! Depinde unde te duci sa ti-o faca ! |
Quote:
|
Quote:
|
In primul rand benzina este un combustibil de calitate superioara motorinei, binenteles ca cele mai puternice sunt motoarele pe benzina.
|
Sunt destule situatii in care ai motoare de cilindree diferita dar puteri similare, diferente mai mici sau mai mari. Vorbesc de motoare de acelasi tip, ori benzina ori diesel, sa nu existe diferente de principii de functionare care ar influenta alegerea.
Logan 1.2 16V (75CP) / 1.4 8V (75CP) A3 1.6 TDI 105CP / 1.9 TDI 105CP Golf 1.4 TSI (160-170CP) / 2.0 FSI 150 CP Si ar mai fi suficiente dar astea sunt cateva. In toate situatiile de mai sus eu mi-as cumpara fara regrete varianta cu motor mai mic dar care are cel putin aceleasi performante dar ai ca avantaj taxe mai mici, eventual consum mai mic si altele. Daca situatia ar fi la fel in cazul unui benzinar de cilindree mai mica dar aceeasi putere, alegerea ar fi la fel. Tind sa dau dreptate in privinta alegerii unui automobil, de multe ori ai retineri ca e prea mare motorul nu ca e prea puternic. La inmatriculare, impozit si ce mai e de platit se ia cilindreea nu puterea. PS: 1.6 TDI nu stiu daca exista acum pe piata dar il anuntasera de ceva timp ca un motor "mai verde" pe A3. |
| All times are GMT +2. The time now is 08:53. |
- Copyright 2026 4Tuning