Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Dacia Sport No.281 '84 (cu planuri pe termen lung) (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/120585-dacia-sport-no-281-84-planuri-termen-lung.html)

popasan 18-12-11 20:29

Dacia Sport No.281 '84 (cu planuri pe termen lung)

Corect momentan sunt numai ramele de la ochelari:lol: pentru ca azi m-a apucat nebunia si am vrut sa-mi fac o idee, acum ramane de vazut ce ochelari sa folosesc pentru ai bricola, prima seria sau a doua...

bigathebest 18-12-11 20:33

Re: Dacia Sport No.281 '84 (cu planuri pe termen lung)

nu e mia bn sa iti faci din fibra sau dintr-un placaz ceva..un ochelar sa astupe rama si sa vina la linie cu masca...??..sau sa incerci sa modifici modelul aala de ochelari subtirei..aia grosi sunt urati...

popasan 18-12-11 20:35

Trebuie sa studiez problema putin:???:

SEBASTIAN 18-12-11 20:37

Daca-mi este permis am si eu o sugestie de ceasuri de bord care se asezoneaza mult mai bine cu caracterul actual al masinii.

popasan 18-12-11 20:41

Chiar te rog:-)

bigathebest 18-12-11 20:42

uite o poza cu ceva asemanator are ochelaru normal de la masca ta..si presupun ca cele 2 faruri rotunde se potrivesc in acel ochelar

http://www.***********/photos/theanv...n/photostream/

SEBASTIAN 18-12-11 21:01

https://www.youtube.com/watch?v=2ybFPBOXj5k

Petyy007 18-12-11 22:37

foarte frumoase ceasurile din video;)

SEBASTIAN 18-12-11 22:50

Sunt ceasurile standard pentru modlele de r12 din prima generatie dar mai echipate TS fiind una din variantele sportivizate.
Pt cine nu stie urmatoarea varianta de 12TS a introdus motorul de 1397cc, adica cel de 1400 de Dacia, lafel si cutia in 5 trepte.
Motorul de TS dar cu alta axa, raport de compresie si carburator s-a pus pe multe masini ulterior inclusiv pe Volvo.

saby-sebastian 19-12-11 08:08

i-mi place foarte mult cu faruri rotunde si fara bara de protectie:idea:

mikkai 19-12-11 21:54

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 4784902)
Sunt ceasurile standard pentru modlele de r12 din prima generatie dar mai echipate TS fiind una din variantele sportivizate.
Pt cine nu stie urmatoarea varianta de 12TS a introdus motorul de 1397cc, adica cel de 1400 de Dacia, lafel si cutia in 5 trepte.
Motorul de TS dar cu alta axa, raport de compresie si carburator s-a pus pe multe masini ulterior inclusiv pe Volvo.

Desi nu stiu cate Dacii ai avut sau n-ai avut pana acum, din ce ai scris acolo stii mai multe decat multi asa zisi cunoscatori, mancatori, proprietari, pasionati etc. din sectiunea Dacia. Din pacate genul asta de oameni sunt din ce in ce mai rari. Va rog sa nu stergeti postul pe motiv de off-topic. Ati da dovada de mult mai multa ignoranta.

SEBASTIAN 19-12-11 22:05

Aproape in permanenta am avut acasa o masina romaneasca si slabiciunea mea a fost Dacia.
8 Dacia incepand de la 1300, 1410 berlina, combi, nova, logan, chiar noua daca lui Aro 10 ii spun Dacia 10.
In curse, in tuning, preparari am deschis ochii cu Dacia. Asta era masina la care se lucra la noi cel mai mult.

darck_angel64 20-12-11 14:57

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 4786499)
Aproape in permanenta am avut acasa o masina romaneasca si slabiciunea mea a fost Dacia.
8 Dacia incepand de la 1300, 1410 berlina, combi, nova, logan, chiar noua daca lui Aro 10 ii spun Dacia 10.
In curse, in tuning, preparari am deschis ochii cu Dacia. Asta era masina la care se lucra la noi cel mai mult.

Aro 10 in anii '80 a fost comercializat in UK sub denumirea de Dacia Daster asa ca nu gresesti cand ii spui Dacia.

BH 59 FIF 20-12-11 15:31

Aia-i altceva. Omul nu greseste pentru ca Aro 10 a fost comercializat la inceput sub denumirea de Dacia 10.

Sirius 21-12-11 11:54

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 4786499)

tin minte ca acum vreo 10 ani a-ti venit la braila cand s-au facut liniutele pe faleza dunarii cu o dacia! ce show a fost atunci... ce vremuri!:D:D:D

sper sa vedem si loganul pe la vreo etapa in TL.

popasan 22-12-11 19:19

Se duce dracu' lumea asta....:confused2 http://cgi.ebay.fr/PIPE-ADMISSION-CA...-/370455969925

andreigame 22-12-11 19:36

Quote:

Originally Posted by popasan (Post 4790791)
Se duce dracu' lumea asta....:confused2 http://cgi.ebay.fr/PIPE-ADMISSION-CA...-/370455969925

se numeste specula.... o sa trebuiasca sa ne obisnuim cu ea...
ps: cand ajung si la masina o sa-ti dau cotele alea...

tunerul 22-12-11 19:37

poate gasesti cva aici....
http://www.simon-auto.de/alpine/engl...npro_stahlflex

SEBASTIAN 22-12-11 21:37

Quote:

Originally Posted by Sirius (Post 4788758)
tin minte ca acum vreo 10 ani a-ti venit la braila cand s-au facut liniutele pe faleza dunarii cu o dacia! ce show a fost atunci... ce vremuri!:D:D:D

sper sa vedem si loganul pe la vreo etapa in TL.

Da imi amintesc f bine pe 1 Martie facem pe faleza la Braiala.
Superbe etape si locatii de vis si de lux.
Daca primaria ar vrea sa amenajeze locul ala pt asa ceva cred ca ...
Dar ce scrie pe numarul de la masina din avatarul tau?

popasan 22-12-11 22:26

7 Attachment(s)
Si ca sa fiu, off topic la mine pe topic:lol:, niste poze de pe afara, acolo unde motoarele astea de generatie veche nu sunt aruncate la "gunoi" asa usor.... enjoy

Muttley 22-12-11 23:11

Rostul rolelor de pe culbutori nu-l vad, oricat de mare turatia.
Iar tachetii din duraluminiu n-au sa aiba viata lunga, parerea mea.

Dai un link cu povestea?

popasan 23-12-11 20:33

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Muttley (Post 4791120)
Iar tachetii din duraluminiu n-au sa aiba viata lunga, parerea mea.
Dai un link cu povestea?

Sincer nu cred ca tachetii sunt din dural, iar link inca nu am gasit inca, pozele fiind luate de pe flickr
Iar daca tot se apropie Craciunul, un mic cadou pentru mica sportiva, ca n'a putut'o uita moshu:lol:

julaikos 23-12-11 22:53

Interesante pozele...
capacele care tin simeringurile de supapa folosite si pe post de distantier pentru un arc mai comprimat se folosesc pe la noi de multa vreme,si alea isi au rostul,iar culbutorii aia ce sa zic,cred ca se misca bine o vreme,ca apoi intervine uzura,pe cand un culbutor pe axul lui,teoretic are frecarea mai mica fiindca intre piese este pelicula de ulei ,pe cand asa e fier pe fier,oricat de lubrifiat ar fi...plus ca miscarea oscilatorie nu continua intr-un sens
Ar fi fost mai interesant un culbutor cu rola acolo unde urmareste cama ,din cate stiu exista asa ceva,pe la noi n-am vazut n-am auzit la nimeni de o asemenea modificare,culbutorii aia cred ca ar diminua extraordinar de mult zgomotul motorului...

BULLDOG 24-12-11 01:22

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 4792441)
Interesante pozele...
capacele care tin simeringurile de supapa folosite si pe post de distantier pentru un arc mai comprimat se folosesc pe la noi de multa vreme,si alea isi au rostul,iar culbutorii aia ce sa zic,cred ca se misca bine o vreme,ca apoi intervine uzura,pe cand un culbutor pe axul lui,teoretic are frecarea mai mica fiindca intre piese este pelicula de ulei ,pe cand asa e fier pe fier,oricat de lubrifiat ar fi...plus ca miscarea oscilatorie nu continua intr-un sens
Ar fi fost mai interesant un culbutor cu rola acolo unde urmareste cama ,din cate stiu exista asa ceva,pe la noi n-am vazut n-am auzit la nimeni de o asemenea modificare,culbutorii aia cred ca ar diminua extraordinar de mult zgomotul motorului...

Frecarea dinpotriva, este mai mica. Frecarea in rulment, de orice fel ar fi el, e mai mica decat intr-un lagar de alunecare. Asta e scopul lor. (frecare de rostogolire<frecare de alunecare)

aditza579 24-12-11 09:37

Da dar uzura intervine mult mai repede, pentru ca la acei rulmenti, asa zisele ace o sa prinda joc imediat, deoarece culbutorul nu executa o miscare de rotatie ci una oscilatorie. Decat cateva din ace vor fi puse "la munca", si acelea se vor uza imediat (ca sa va dau un exacplu, puntea spate de la anumite modele de Peugeot, de tip H, are la brate in loc de bucse rulmenti; acei rulmenti se uzeaza si in 50.000 km au joc imens si nu se pot schimba, se poate doar inlocui bratul, care este foarte scump si pe deasupra nu au prevazut lagarul cu vre-un gresor; tata la masina lui a trebuit sa isi faca singur un gresor ca sa introduca vaselina in rulment, pentru a-i mai lungi viata, si luati in considerare ca la culbutor forta este mult mai mare decat cea din bratu suspensiei de la Peugeot). Plus ca nu stiu de ce a inlocuit acele arcuri care tin la locul lor culbutorii cu niste bucse. Chiar nu era o problema aceasta, acele arcuri isi faceau foarte bine treaba. Un plus are pentru ca a executat tijele impingatoare din teava, pentru ca au o rezistenta la ondoire mult mai mare, dar trebuie vazut cum a realizat capetele tevii pentru ca trebuie sa fie facute dintr-un material extrem de rezistent si eventual tratat acel material.

vali vtk 24-12-11 11:07

Quote:

Originally Posted by aditza579 (Post 4792769)
Plus ca nu stiu de ce a inlocuit acele arcuri care tin la locul lor culbutorii cu niste bucse. Chiar nu era o problema aceasta, acele arcuri isi faceau foarte bine treaba.

Daca "belesti" ochii mai bine poate observi ca a facut acele bucse pentru a etansa colivia cu ace in culbutor astfel incat sa poata balti uleiul in interior.

Alex_19Mig 24-12-11 12:31

Quote:

Originally Posted by aditza579 (Post 4792769)
Da dar uzura intervine mult mai repede, pentru ca la acei rulmenti, asa zisele ace o sa prinda joc imediat, deoarece culbutorul nu executa o miscare de rotatie ci una oscilatorie. Decat cateva din ace vor fi puse "la munca", si acelea se vor uza imediat (ca sa va dau un exacplu, puntea spate de la anumite modele de Peugeot, de tip H, are la brate in loc de bucse rulmenti; acei rulmenti se uzeaza si in 50.000 km au joc imens si nu se pot schimba, se poate doar inlocui bratul, care este foarte scump si pe deasupra nu au prevazut lagarul cu vre-un gresor; tata la masina lui a trebuit sa isi faca singur un gresor ca sa introduca vaselina in rulment, pentru a-i mai lungi viata, si luati in considerare ca la culbutor forta este mult mai mare decat cea din bratu suspensiei de la Peugeot). Plus ca nu stiu de ce a inlocuit acele arcuri care tin la locul lor culbutorii cu niste bucse. Chiar nu era o problema aceasta, acele arcuri isi faceau foarte bine treaba. Un plus are pentru ca a executat tijele impingatoare din teava, pentru ca au o rezistenta la ondoire mult mai mare, dar trebuie vazut cum a realizat capetele tevii pentru ca trebuie sa fie facute dintr-un material extrem de rezistent si eventual tratat acel material.

Aditza tu nu esti din filmul asta......:rolleyes2

popasan 24-12-11 12:40

1 Attachment(s)
Mare'i gradina ta Doamne!...
In fine, eliminarea arcurilor dintre culbutori, si inlocuirea lor cu distantiere, s-a practicat si la noi in epoca de aur si inca o practica baietii cu R5 de gr.2.

SEBASTIAN 24-12-11 15:23

Daca nu ma insel sitemul asta a fost aruncat in lupta de Ford prima data pe V6 sau V4 avand un singur dezavantaj.
Distantierii in locul arcului trebuiesc foarte bine executati si toleranta aleasa perfect altfel motorul "bate". Nu ar fi nimic grav doar ca suna ciudat in ture mici pana se incinge excesiv.

TheEnZo 24-12-11 16:42

Sebastian da stii ceva istorie observ , e de apreciat, corect sistemul a fost pus in aplicare de Ford prima data, si acuma in ziua de azi se fac transformari de genu mai ales in america la old muscle cars, la ei este o banalitate din ce am observat in prezentarile lor pe diverse forumuri.

Adytza579 varsta ta afisata pe forum este ce reala ?

SEBASTIAN 24-12-11 20:02

Ceva mai stiu, dar omul cat traieste invata.
Asa ca o mica paranteza aici pe topicul omului, eu sunt indragostit de automobile. Unii oameni cred ca sunt indragiostit doar de unele dar de fapt mie-mi plac toate, le ador.
La capitolul Dacia nu puteam sa nu fiu in contact cu ea deoarece am deschis ochii cu acest model, sunt roman, a fost si este cea mai reprezentativa masina nationala.
Fordul ... nu-l poti ocoli a scris istorie si inca continua sa faca asta la mare nivel, in plus prima mea masina pe numele meu nu pe al parintilor a fost Ford Sierra 2.0 V6 in 1991.

popasan 04-01-12 10:24

Multumesc tuturor pentru Top 10...
https://www.4tuning.ro/alte-stiri-aut...011-11838.html

Cata_UNU 04-01-12 11:27

Cum de esti doar pe locul ala? :shock:
Tu trebuia sa te situezi in locul aluia cu "Dacia 1310 Lamborghini style - culmea pasiunii pentru tuning" , ce este cu masina asta de a ajuns pe locul 3?o masina taiata ,neterminata si plina de chit...

In fine,multa bafta cu masina si sanatate.

bogdan_evo 04-01-12 11:29

da si mie mi sa parut ciudat :D

UNHleaSHD 04-01-12 11:29

Quote:

Originally Posted by Cata_UNU (Post 4806778)
Cum de esti doar pe locul ala? :shock:
Tu trebuia sa te situezi in locul aluia cu "Dacia 1310 Lamborghini style - culmea pasiunii pentru tuning" , ce este cu masina asta de a ajuns pe locul 3?o masina taiata ,neterminata si plina de chit...

In fine,multa bafta cu masina si sanatate.

Si aste ce are asa special? O vopsea, alte piese, si nu e terminata.

bogdan_evo 04-01-12 11:32

:???: hm
te sfatuiesc sa dai la prima pag a threadului si sa te uiti pana la sfarsit nu sa citesti :rolleyes2 :lol:

BlueAngel 04-01-12 11:43

Masinuta aia cu chit si neterminata cu usi ciudate arata chiar mult mai bine acum...pacat ca baiatu nu mai pune poze.S-ar putea la 4tuning days sa fie o surpriza :D

popasan 04-01-12 14:08

Quote:

Originally Posted by UNHleaSHD (Post 4806785)
Si aste ce are asa special? O vopsea, alte piese, si nu e terminata.

Corect! Da-o dracu' ca tot Dacie moare!!! Eu sa fiu sanatos sa mai pot pune alte piese dinalea pe ea, sa fie si ea terminata, sa ma pot bucura de ea si munca mea, e tot ce conteaza!!!
E o masina de generatie veche fara xenoane, folii, neoane, fibra de sticla, tribale, tunete si fulgere:lol:

B XX ADI 04-01-12 14:17

Quote:

Originally Posted by popasan (Post 4807074)
Corect! Da-o dracu' ca tot Dacie moare!!! Eu sa fiu sanatos sa mai pot pune alte piese dinalea pe ea, sa fie si ea terminata, sa ma pot bucura de ea si munca mea, e tot ce conteaza!!!
E o masina de generatie veche fara xenoane, folii, neoane, fibra de sticla, tribale, tunete si fulgere:lol:

foarte bine zici treaba cu "sa ma pot bucura de ea si munca mea, e tot ce conteaza!!!".... este o masina deosebita pentru faptul cum ai lucrat la ea si piesele de pe ea...dar adevarul l-ai spus in prima parte a postului tau...

b08ygs 04-01-12 15:44

Quote:

Originally Posted by popasan (Post 4807074)

Iti garantez ca daca puneai usi lambo si body kituri de fibra si neoane pe dedesupt si alte chestii bling bling erai pe locul 1:D ce vrei daca asta cere publicul, asta e nivelul tarii noastre in materie de tuning si nu numai....

All times are GMT +2. The time now is 19:48.

- Copyright 2026 4Tuning