![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
Esti aproximativ 99% penibil prin ceea ce postezi.Habar n-ai ce afirmatii faci si te raportezi la supercar-ul tau .Tu vorbesti din auzite si din forumuri,iar inainte sa intri pe aici sa tastezi ineptii informeaza-te si tu si lasa mecanicii din spatele blocului care se pricep de la dacie pana la maybach ca de tot masina e,tot 4 roti are.
Am impresia ca tot tu ai postat aberatia aia cu benzina in motorina ca asa ai auzit tu de la nu stiu cine nea caisa de repara motoare de frigider puse pe dacii. Copile in afara de forumuri mai exista si oameni care se bazeaza pe cunostinte si argumente nu pe 'mi-a zis ala a facut ala '. |
Vezi ca el e dolb si masina lui nu consuma ulei,mai bine nu te lua de el :|
|
Quote:
Si motor echilibrat nu are lagatura cu caderea turbo, echilibrat nu inseamna fiabilitate desi motorul asta este si echilibrat si fiabil. Nu mai abera mai ales ca vb de o singura situatie de BMW 320D E46 cu probleme, asta este bine, inseamna ca este f fiabil, eu stiu vre-o 6 exemplare de VW&Audi 1.9, 2.0 TDI cu probleme. Quote:
A4 2006 2.0 TDI 60 k km, mers normal, nici forjat nici subturat, 1l - 4-6 k de km. |
tdi-urile PD cam papa ulei, fata de alte motoare concurente
dar de cand au trecut la common rail nu prea mai consuma asa mult oricum nu vad ce mare chestie sa mai pui niste ulei acolo odata la 4-5 mii de km |
Topicul s-a transformat din benzina versus motorina in care masina consuma cel mai mult ulei...
|
Quote:
Eu merg mai in forja si imi papa 0.7 L la 7500 km. Ti se pare mult ? Avand in vedere ca la 15000 se face revizia ? 0.7 L sunt multi ? despre ce vorbim ..50 ron? MAAMA CAT PAPA :) Quote:
|
E46 320d euro 4 nu a papat nimic pana la 15000. De la 15000 la 22000 a papat 0.5 l. 120.000 km toate reviziile facute la BMW Luxemburg.
|
Quote:
ATENTIEE NU VA LUATI 320 D .. PAPA ULEI FRATE! MANANCA DE RUPEEEEEEEEEEE! |
Din partea mea...tot respectu pentru Diesel...DIESEL POWER...My dream=Bmw 123d coupe
|
Quote:
Atunci demonstreaza-mi ca eu vb din auzite, ARATA-MI TE ROG COMUNICATE DE PRESA, REVIEW-URI , LINKURI UNDE DECLARA CINEVA CARE REPREZINTA CORPORATIA VAG , CA 2.0 TDI ESTE UN MOTOR BLESTEMAT CARE CONSUMA 1 L LA 1000KM. TE ROG ARATA-MI ! Dar nu linkuri de pe vwforum..ca asa gasesc peste tot nu numai la vw :) |
Quote:
|
De la pastile se trage :) Le-am inversat eu. Rectific, la 15000 a mancat jumate de litru iar la 22.000 l-am schimbat tot dupa ce am venit din concediu doar nu era sa bag inca jumate de litru sa vad cat a mancat.
|
S-au scumpit amandoua si asta nu e tot.
|
deci, bagam optiunea a 3-a in poll: GPL!
|
Daca privim din punctul asta de vedere,eu prefer motorina,pentru ca merge inlocuita cu ulei de gatit ars :)
|
la masinile vechi cu injectie mecanica doar..
|
Quote:
|
Nu m-am bagat pana acum pe topicul asta,doar l-am citit si m-am amuzat.
Dar Dolb,parca trebuia sa clarifici cum stau lucrurile cu masurarea 0-100. Ca si eu (ca si altii) sunt curios cum se face sa stiu cum sa masor la masina mea. |
Quote:
|
cum ziceai si tu ... cand intra turbina (deci turbina face diferenta ca altfel nu prea), si daca exista turbina ai si cuplul pe care il lauzi la diesel.
si revenim. combarati aspierate cu aspirate, turo cu turbo, bi-turbo cu bi-turbo etc. si benzina castiga la toate capitolele, cu exceptia unuia singur si anume cunsum mai mic. |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
sau daca gasiti voi alta ... |
E plina Romania,si cu atat mai mult Bucuresti, de BMW e39 520i...
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
diesel categoric
|
Quote:
|
benzina, pentru ca dieselul este limitat de la un anumit nivel de performanta in sus.
|
Quote:
|
Quote:
Cata diferenta poate sa faca un soft de 200E??? Oricum nu ajunge la 1200cp ca supra aia din filmul ala care fugea tare si era pe benzina. |
Diesel , pentru cuplul super puternic , consumul mai mic decat al unei benzinare , viata cat de cat mai lunga , 3.0 TDI e visul meu si quattro bine inteles .Si ce daca motorul e mai zgomotos si intretinerea mai scumpa ? zgomotul dat de motor diesel turat plus turbina este foarte placut :twisted:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
da anaconda..dar depinde cum pui cuplul ala :)
Dieselul pune cuplul oleaca mai de jos ( de-aia e si bun la tractari, transport greutati etc ) |
benzina domina la cuplu ... o super masina da , una cu turbina cat casa , da , dar la masina stock ?
dar de consum nu mia zici nimic , colegu , daca zici ca si consuma mai putin eu imi dau un pumn in cap . |
Nu neaparat cu turbina cat casa. E indicat sa se compare benzina turbo cu diesel turbo. Pentru ca asa cum a evoluat tehnica in cazul masinilor pe motorina,la fel s-a intamplat si in cazul benzinarelor.
Hai sa comparam 2 masini ale aceluiasi producator: Golf 2.0 TDi si Golf GTi (vorbind de golf 5). Care crezi ca e mai buna...? |
Quote:
Quote:
|
Un exemplu aleator :
Skoda Superb 1.4 tsi si 1.9 tdi 1.4 : 14.606 euro 1.9 : 15.453 euro -------- 1.4 : 125 cp / 200 Nm (1500-4000 rpm) , 0-100 : 10,5 s 1.9 : 105 cp / 250 Nm (1900 rpm dupa care scade), 0-100 : 12.5 -------- 1.4 : consum mixt 6.8 L / 100 km , Euro 5, taxa 0 1.9 : 5.7 L /100 km, Euro 4, taxa 4135 lei La o medie de 30.000 de km, 1.4 consuma combustibil mai mult, realizand un cost de 1500 lei in plus fata de diesel. Sa tragem linie : 1.4 : 14.606 euro + 500 (plusul pentru combustibil) x 3 ani = 16.106 euro 1.9 : 15.453 euro + 960 euro (taxa) = 16.413 euro Diferenta in favoare la 1.4 : 300 euro, daca mai adaugi si diferentele din impozit, asigurare si alte taxe, creste in continuare. Stau si ma gandesc, de ce ai alege o masina mai lenta, mai zgomotoasa, mai scumpa de intretinut ? |
| All times are GMT +2. The time now is 05:14. |
- Copyright 2026 4Tuning