![]() |
Re: Dacia Sport No.281 '84 (cu planuri pe termen lung)
Cât de mult?nu e mai simplu şi mai sigur să lungeşti cămaşa?
|
Dacia Sport No.281 '84 (cu planuri pe termen lung)
Trebuie sa fac treaba asta pentru ca la Dacia Sport urechile in care sta camasa pe caroserie nu's ca la berlina (camasa mai scurta) si pentru etrieri, trebuie sa scurtez camasa si automat cablul....
|
Dai gaură într-un şurub pe lungime şi bagi cablul pe acolo faci buclă de 180 de grade să între înapoi în gaură apoi prinzi în menghină şi strângi tare şi ar trebui să ţină bine
|
M-am gandit, la un cilintru de vreo 8mm gaurit sa intre cablu prin el, tesit unde intra cablu si alamit in albele parti. Si asta cu bucla de 180 e o idee:-)
|
Nu e nevoie de alamire daca faci bucla si il presezi :) in plus la alamire cam strici materialul otelit,caci altfel nu prinde lipitura :rolleyes2
|
Cu cat vrei sa lungesti cablul?
|
El vrea sa il scurteze :paper::???:
|
Quote:
Quote:
Si eu ma confrunt cu acceeasi problema cu cablul, oricum trebuie gasita o solutie sa tina. |
Taiat cablul la lungimea dorita turtita o piulita de 6 la capat si apoi sudura cu CO2.Tine sigur.
|
Din experienta proprie cu cabluri de motocicleta iti spun ca piulita de 6 sau orice piulita taie cablul din cauza filetului interior...
|
scurtezi furtunu, lasi cablul asa cum e, si umbli la cablul acela cu filet care vine de la maneta.
prelungesti filetul si pun un cilindru pe filet si o piulita |
Quote:
Poti sa faci cum zice Bolidu sau se gasesc accesorii pentru cabluri de otel, diverse cleme si cacaturi cu care poti sa scurtezi cablu, sa faci prelungiri..... cauta la magazinele de bricolaje |
Stiu ca e cam off , dar eu am avut un noroc imens, am luat cablul cu mine si ma-am plimbat prin toate magazinele de piese auto si culmea am gasit cablu la aceeasi lungime, spre ghinionul meu e ca nu am gasit 2, te descurci tu Caline ca doar te-ai descurcat in altele mai grele ;)
|
Rezolv eu si cablu, am vrut sa-mi fac o imagine la ce am de facut, poate au mai facut si altii inaintea mea:-)
|
Quote:
|
Eu cand am luat puntea de R18 Break am vazut ca avea cablul de frana de mana din 2 bucati si nu era home made, asa era din fabrica, poate gasesti din ala si te ajuta cumva,
|
2 Attachment(s)
O poza ceva? Oricum tai si bricolez cablu asta de dacie....
Iar, pentru ce-i care vor dacie dă curse in 3 prezoane, niste discuri http://www.axauto-parts.com/boutique...d_product=3747 |
eu zic sa gasesi ceva asemanator cu cablul de dacie, fara noduri si piulite puse pe capat ca mergi la mai sigur....
|
Trebuie cautat o firma care se ocupa de confectionarea diverselor cabluri.
La Timisoara se fac de exemplu la Mecatim. mergi cu cablul tau, ti-l scurteaza cu cat vrei tu, iti sertizeaza alt capat. Sau, iti faci cablu nou, dupa un model anume. Si prin zona ta ar trebui sa fie, diverse firme care repara de exemplu remorci, si isi fac propriile cabluri pentru frana de mana. Nu cred ca e atat de greu de gasit. |
Ca tot vine iarna, si pe afara se lasa frigu' ne mutam cu lucrurile in casa:lol:, asa ca azi am luat un bord de D1300, dar este putin gazat cu vospea. Deci cum pot sa-l aduc la culoarea neagra de odinioara?8)
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Oare:?:
|
Quote:
|
Quote:
|
ce functii urmeaza sa indeplineasca :lol:? ca deocamdata par a fi oarbe! :-)
|
Quote:
|
Inca am cn4 pe masina, cel de 1300 sta deocamdata in casa, alaturi de un volan din '69, pana mai gasesc o consola de ts si ce mai trebuie pe langa.
|
Ar merge mai bine cele de 1300 pentru a o asorta cu ideea de old school pe care ai adopata la intreaga masina.
|
2 Attachment(s)
Bordul de 1300...
|
Quote:
|
de ce nu incerci niste ceasuri cu turometru ??:???:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Cine ma poate ajuta si pe mine, cu o bucata de tabla de aluminiu dreapta 210x210x2(3). Multumesc
|
Ce vrei sa faci? ca sa stiu de ce ai nevoie doar de aluminiu.
|
Sa bricolez o consola :-)
|
1 Attachment(s)
sau....
|
Ochelari de Renault 15 sau 17?
|
eu cred ca ce vezi acolo e exclusiv Dacia si bineinteles putin artizanat. E si poza cam neclara dar la prima vedere arata bine.
|
eu zic ca nu are deloc ochelari..e decat masca...mai vazusem la o dacie asa aceiasi masca fara ochelari..acuma sa ne spuna propietaru..:D
|
| All times are GMT +2. The time now is 05:33. |
- Copyright 2026 4Tuning