![]() |
Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate
Quote:
|
Foarte mari prosti sunt la conducere. Nu stiu ce dreaq ar mai conta daca ai luato printr-o firma sau de la o persoana fizica,, tot un drac de masina e, tot pentru inmatriculat e, si tot inainte de 15 dec este, atunci de ce conteaza atat cum si de unde ai luato. Acuma ca sa dat taxa inapoi cauta nod in papura ca tot mai putini sa beneficeze de asta.
Ma tem ca in scurt timp in loc de taxa dubla o sa ne ceara tot tripla... |
am citit toate comentariile si nu am inteles nimic concret. oricum treaba e complicata in asa fel incat tot mai putine persoane sa beneficieze de acea "pasuire" de care vorbea ministrul mediului.
|
Quote:
da.mi un link pls.. la calculatoru e taxa 2009 |
inca nu a aparut..
pana apare cel mai bun calculator ramane acesta dai la site partenere si este calculator..rezultatul il inmultesti cu 2..E simplu.. |
am scris mai sus , se gaseste noul calculator pe siteul www.*********** , a dreaq matematica
|
daca calculatorul de pe autovit e corect, inseamna ca masinile euro 2 mai vechi de 14 ani au aproape aceeasi taxa,ba din potriva mai mare....:evil:
|
Re: Taxa de prima inmatriculare
poate sa ma lamureasca si pe mine cineva???
am un bmw 318is 1994(euro 2) conform legii vechi taxa era 890e calculand pe autovit rezulta 1100e... pana la urma unde e reducerea de 33% ??? |
33% reducere fata de taxa triplata. adica nu o sa fie triplata ci doar dublata. asta pentru daxa noua.
daca o sa o inscrii pe taxa veche adica cu masina adusa inainte de 15 decembrie o sa fie probabil cat ti-ai calculat .. sau mai putin. ca a mai imbatranit masina. |
EU am o mica problema !
Masina a fost inmatriculata prima data in februarie 1995 , cum o incadreaza cei de la finante ??? 13-14 ani sau 14-15 ??? Teoretic ar trebui incadrata 14-15 ani pentru ca a trecut de 14 ani masina ! |
[QUOTE=Spark;2088258]33% reducere fata de taxa triplata. adica nu o sa fie triplata ci doar dublata. asta pentru daxa noua.
daca o sa o inscrii pe taxa veche adica cu masina adusa inainte de 15 decembrie o sa fie probabil cat ti-ai calculat .. sau mai putin. ca a mai imbatranit masina.[/QUOT masina a intrat in tara in ianuarie 2009 1994,1796cc,euro 2 deci cat e taxa??? 593e sau 1185e? |
cel mai bine ar fi sa mergi luni la finante sa vezi exact. dar din cante am inteles ... si sper sa nu induc in eroare cu ceva ... dar o platesti asta triplata. e aia veche pana in 15 decembrie. triplata intre 15 decembrie si 20 februarie. si dublata peste 20 februarie.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
alte calculatoare de pe alte site-uri dau taxa corecta..nu stiu ce sa mai cred :evil: |
Quote:
|
Quote:
|
in cazul in care nu poate dovedi .. ma gandesc ca e doar dublata..
|
in ordonanta noua masinile mai vechi de 14 ani beneficiaza de un coeficient de reducere de 90% , in taxa veche masinile mai vechi de 14 ani beneficiau de un coeficient de reducere de 95% , cu alte cuvinte da , pentru masinile mai vechi de 14 ani taxa este mai mare , chiar de 4 ori mai mare decat valoarea din iulie'
exemplu : golf 3 , motor 1.4 , an 92 , taxa din iulie era cam 120 euro golf 3 , motor 1.4 , an 92 , noua taxa este de 480 euro |
Este cu mult mai mare !
La mine taxa triplata era 1200 euro aprox , iar cea noua este 1300 aprox ! Este vorba de un motor de 1800 , euro 2 , an 1995 ! PS: taxa din iulie 2008 era de 415 ! PS2: poate imi explica si mie cineva cum a fost redusa taxa cu 33% ca nu reusesc sa-mi dau seama (ma refer la cum a putut sa zica asa ceva dobitocu de la mediu , putea sa specifice ca pentru euro 3 si non-euro iar pt euro 1 si 2 a mai adaugat ceva ) ! |
Bai frate,asta e culmea :| unde ati calculat voi ? chiar asa josnici sunt indivizii "de sus" ??????? una se vorbeste,alta se face .......
|
Deci mi se pare ca s-a spus Clar...
taxa va cadea cu 33% adik nu mai e tripla e DUbla.. Deci 142x2-284 asa mi a dat.. Pe calculatorul de pe autovit(care nu a mers niciodata)mi a dat vreo 408euro asta noua.. si aia tripla era 426euro(deci nu e reducerea de 33%)... |
Rau de tot am ajuns, acuma sunt curios ce o sa fie maine la finante. Pana la urma care e treaba cu cererea aia pe propria raspundere legalizata de notar ?
|
pentru masinile mai vechi de 14 ani taxa este mai mare si decat cea tripla ., a scazut cu 33% doar pentru masinile mai noi de 14 ani , daca o sa cititi ordonanta , ma refer la acele tabele o sa vedeti diferenta
|
si pana la urma unde trebuie sa ma duc prima data pt a depunde dosarul cu acte? la Administratia F cu actele...sau la un centru de Acte Auto, pt a se mai plati nush ce...???
|
1 Attachment(s)
ce ziceti de asta?
se intampla in craiova... |
Daca a luat masina de la samsari sau alte persoane cum nu sunt ei proprietari ? pentru ce sa cheme pe ala sa inmatriculeze masina ? contractul de vanzare-cumparare ce reprezinta ?
|
TelenovelA TAXA AUTO continua cu ffff multe necunoscute. BALAMUC TOTAL.:peace::peace::peace:
|
CEL MAI SIGUR SE VA PUTEA CALCULA TAXA PE SEITUL MINISTERULUI DE FINANTE CIND VA APAREA NOUL CALCULATOR,RESTUL CALCULATOARELOR DE PE ALTE SEITURI SINT ABURITE,NU VA LUATI DUPA ELE.:peace::peace::peace:
|
eu am contract de vanzare-cumparare cu fostul proprietar + am avut numere rosii care au expirat chiar inainte de 15 decembrie... pot plati taxa veche ? is " dovezi" destule ? :)
|
Cica numerele provizorii (rosii) de romania nu se iau in considerare, doar cele din tara de origine..
|
eu cand am depus actele, am depus copii dupa toate autorizatiile provizorii, dupa breff, dupa buletin, am completat cererea si am dat declaratie pe propria rasp ca masina a intrat in tara inaite de 15
|
Quote:
adica Politia ROMANA, care ti'a eliberat numere rosii INAINTE de 15 decembrie, DAR NU LE IA IN CONSIDERARE DOM'LE . traiasca partidul comunist roman |
Quote:
|
nu ma pe o foie A4, si nu masina nu am aduso personal a aduso altcineva da nu ma intrebat asta s-a uitat pe breff sa vada cand a fost radiata din germania si cam atat .....
|
eu unul am masina pe italia (un fiat coupe ) euro 2 adusa in tara in august 2007 eu intrand in posesia ei in septembrie - octombrie 2007 pana in momentul de fata circuland cu ea asa ... vreau sa o inscriu pt ca imi expira itp ul anul acesta am procura pe numele meu absolut tot in procura specificandu-se ca o pot radia-inmatricula-vinde etc ...in mod normal dupa spusele lor ar trebui sa platesc taxa veche chiar sunt curios .. saptamana asta o sa fac si programare la rar incep demersuriile
Taxa calculata este: 1056 Euro (3168 Euro conform noii legi) cum am zis ar trebuii taxa veche mor cu ei de gat daca nu e asa:sad: |
Quote:
Am intrebat pentruca nu stiu in ce judet daca masina nu era adusa personal in tara nu beneficiai de taxa veche, zicea cineva tot aici. |
mi se pare o aberatie legea e pentru toata tara ..... nu numai pentru 47 de judete din 48......
|
Quote:
|
atunci nu imi va ramane decat varianta pe bulgaria pt ca nu am de gand sa dau pe o taxa aberanta cam tot atat cat am dat pe masina
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:59. |
- Copyright 2026 4Tuning