Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica BMW (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw.html)
-   -   Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36 (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw/88517-trucuri-secrete-info-stiam-e36.html)

69WRX 23-05-10 19:02

Re: Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36

asta am remarcat si eu, ca e mai slab ca m50 si are alt sunet...dar dupa datele tehnice e mai rapid de la 0 la 100 cu doua sutimi

ionutz_njd 23-05-10 21:43

Quote:

Originally Posted by 69WRX (Post 3383494)
asta am remarcat si eu, ca e mai slab ca m50 si are alt sunet...dar dupa datele tehnice e mai rapid de la 0 la 100 cu doua sutimi

nu se simte diferenta la 2 sutimi fi sigur ca nu esti pilot sa scoti diferenta aia ori cat te-ai chinui
testele sunt teste si sunt facute de piloti de teste nu o sa gasesti tu masini sa faci diferetele alea ......de viteza ,
poate la fiabilitate sunt multe

Daniel_Toa 24-05-10 07:20

Credeam ca nu o sa am probleme cu consumul dar .... cu 150 de lei am facut 320 km ( si in oras si la drum lung ) . Ce anume sa verific ? sonda lambda ? debimetru e bun si furtunele ok . Motorul e 1.8 i , nu am cip nu am nici o modificare nimic . De unde sa fie buba ?

69WRX 24-05-10 07:54

pai ti-a consumat intre 10 si 11%...e destul de mult..daca mergeai doar in oras nu era nimic neobisnuit

Daniel_Toa 24-05-10 08:14

Pai si unde sa fie problema ?

BMnWA 24-05-10 09:01

o idee cam mult,mie nu imi trece de 10 doar daca o omor in oras si nu trece de 11. Sonda sau debimetrul,una din ele s-ar putea sa fie problema. Sau ai roti mari pe masina ?

69WRX 24-05-10 09:57

eu cred ca e de la sonda...defapt sunt sigur ca e de la sonda..si mie imi consuma mult iarna trecuta si i-am schimbat sonda...fluctua si relantiul cand era rece

mistreku 24-05-10 11:25

sonda a fost si la mine. am schimbat-o si a scazut consumul cu 2L. referitor la schimbatul admisie de M52 cu cea de M50: mai e o treaba la care nu m-am gandit atunci. s-ar putea sa nu-ti vina pe chiulasa. nu snt sigur la 320i, dar la 328i e testata treaba, galeria de M50 320i nu vine. e prea mica. acum nu stiu, poate difera chiulasele de la 320 la 328, insa inainte sa dai banii pe o admisie de 320 m50, intereseaza-te. sau cumpara o admisie de m50 325i, si aia vine sigur. si inca o chestie, la 320i nu prea e mare diferenta intre admisiile de m50 si m52. deci cel mai bine mergi pe o admisie de 325i.

SB 01 U L I 24-05-10 16:43

Re: Trucuri, Secrete, Si Info de Care nu stiam despre E36

Quote:

Originally Posted by jm3k3rd3mik (Post 3381256)
Bafta si tie iti dorim......si mai citeste prin pagini, ca sunt o gramada de trucuri si secrete redactate de diversi posesori de E36, destul de importante si nestiute de multi ;)

dap, daca ma crezi de 2 zile am inceput sa citesc thread-ul acesta , exact acum am terminat tot de citit, as fi raspuns cu MULTUMESC !!! la o gramada de useri care au postat o gramada de secrete si trucuri foarte foarte folositoare, mai ales pentru mine, incepator fiind si totodata nou posesor pentru prima oara de masina,bmw, si din tot ce am mai citit aici am realizat si cat de important e sa folosesti numai piese de calitate la masina, daca vrei sa aibe grija de tine, ai si tu grija de ea, +1 pentru toata lumea pe aici, p.s as fi foarte recunoscator daca ar putea cineva sa faca 1 poza sau 2 la "regulatorul de relanti", vreau sa il curat deoarece banuiesc ca am probleme cu el, dar nu stiu unde se afla, si cum arata:oops: :oops: :oops:multumesc pentru tot !!

mistreku 24-05-10 16:46

Quote:

Originally Posted by SB 01 U L I (Post 3385901)
as fi foarte recunoscator daca ar putea cineva sa faca 1 poza sau 2 la "regulatorul de relanti", vreau sa il curat deoarece banuiesc ca am probleme cu el, dar nu stiu unde se afla, si cum arata:oops: :oops: :oops:multumesc pentru tot !!

pai nu ti-am dat eu ghidul ala pas cu pas? e cu poze cu tot.. mai detaliat ca aici, nu cred ca o sa gasesti: http://www.bimmerwerkz.com/forum/3-s...ing-48667.html

vezi ca e si poza cu regulatorul, si unde e, si cum il scoti etc.

SB 01 U L I 24-05-10 16:49

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 3385906)
pai nu ti-am dat eu ghidul ala pas cu pas? e cu poze cu tot.. mai detaliat ca aici, nu cred ca o sa gasesti: http://www.bimmerwerkz.com/forum/3-s...ing-48667.html

vezi ca e si poza cu regulatorul, si unde e, si cum il scoti etc.

o sa cobor jos la masina sa ma uit, sper sa ma descurc, desi motorul din poza este diferit de al meu....(al meu e 1.6 316i si pana sa imi iau masina nu stiam unde se pune nici macar lichidu de spalat parbriz:))

Giamilla 24-05-10 16:54

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by SB 01 U L I (Post 3385901)
dap, daca ma crezi de 2 zile am inceput sa citesc thread-ul acesta , exact acum am terminat tot de citit, as fi raspuns cu MULTUMESC !!! la o gramada de useri care au postat o gramada de secrete si trucuri foarte foarte folositoare, mai ales pentru mine, incepator fiind si totodata nou posesor pentru prima oara de masina,bmw, si din tot ce am mai citit aici am realizat si cat de important e sa folosesti numai piese de calitate la masina, daca vrei sa aibe grija de tine, ai si tu grija de ea, +1 pentru toata lumea pe aici, p.s as fi foarte recunoscator daca ar putea cineva sa faca 1 poza sau 2 la "regulatorul de relanti", vreau sa il curat deoarece banuiesc ca am probleme cu el, dar nu stiu unde se afla, si cum arata:oops: :oops: :oops:multumesc pentru tot !!

Ti-am incercuit regulatorul, nu ai spus ce motor ai, poate la tine nu e pozitionat la fel dar il gasesti tu, eu l-am curatat cu spray de contacte, merge os
P.S. Stie cineva daca se potriveste placa electronica de la un bord fara turometru la unul cu turometru?, ambele provin de la 316i

Sparkle_81 24-05-10 17:20

Quote:

Originally Posted by Giamilla (Post 3385922)
Ti-am incercuit regulatorul, nu ai spus ce motor ai, poate la tine nu e pozitionat la fel dar il gasesti tu, eu l-am curatat cu spray de contacte, merge os
P.S. Stie cineva daca se potriveste placa electronica de la un bord fara turometru la unul cu turometru?, ambele provin de la 316i

De potrivit cred ca se potriveste , dar nu cred ca corespunde . Oricum , daca o bulesti pe aia iti mai dau eu una . Pentru 100 ron mai bine iei ceasurile cu totul . Parerea mea !

Daniel_Toa 24-05-10 19:11

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 3384736)
o idee cam mult,mie nu imi trece de 10 doar daca o omor in oras si nu trece de 11. Sonda sau debimetrul,una din ele s-ar putea sa fie problema. Sau ai roti mari pe masina ?

Jantele le am pe 17 :) am 215/45/RH17 pe fata , iar pe spate am 225/45/RH17

Sparkle_81 24-05-10 19:19

Quote:

Originally Posted by Daniel_Toa (Post 3386297)
Jantele le am pe 17 :) am 215/45/RH17 pe fata , iar pe spate am 225/45/RH17

Rotile sunt prea mari , parerea mea . La ce motor ai , 318i daca nu ma insel , un 205 pe ambele axe este suficient . Verifica sonda lamda ; ea este in majoritatea cazurilor principalul vinovat .

Daniel_Toa 24-05-10 19:38

Quote:

Originally Posted by Sparkle_81 (Post 3386323)
Rotile sunt prea mari , parerea mea . La ce motor ai , 318i daca nu ma insel , un 205 pe ambele axe este suficient . Verifica sonda lamda ; ea este in majoritatea cazurilor principalul vinovat .

Cum anume o pot verifica ? Nu avem in oras testere etc .

myky99 24-05-10 19:45

Quote:

Originally Posted by Daniel_Toa (Post 3386384)
Cum anume o pot verifica ? Nu avem in oras testere etc .

o scoti si vezi cum merge masina !

Sparkle_81 24-05-10 20:00

Quote:

Originally Posted by myky99 (Post 3386407)
o scoti si vezi cum merge masina !

Nu cred ca are o relevanta prea mare daca scoate firul de la sonda , dar oricum poate incerca .

Daniel_Toa 24-05-10 20:05

Nu am mai avut treaba cu sonda asta ... asa ca nu stiu pe unde e si ce fir sa scot . Imi poate explica cineva pe unde vine ?

Sparkle_81 24-05-10 20:10

Inainte de catalizator ai sa o vezi infipta in galerie . Nu ai cum sa gresesti , nu e avion !

Daniel_Toa 24-05-10 20:35

Maine o voi scoate si sa vad cum se comporta . Una noua de calitate la cat ajunge ?

Sparkle_81 24-05-10 20:49

1 Attachment(s)
Ca sa-ti faci o idee ; de la Autokarma pentru masina mea .

rdy4ever 24-05-10 20:55

seara'

o diagnoza in Buc pt un 320 din 07. 1992? face cineva?

VN23TDR 24-05-10 21:56

Am si eu o intrebare.. daca se elimina catalizatorul de pe traseul de evacuare.. adica se pune tzeava .. sonda lambda mai are vreun rol ?

ionutz_njd 24-05-10 22:14

Quote:

Originally Posted by VN23TDR (Post 3386892)
Am si eu o intrebare.. daca se elimina catalizatorul de pe traseul de evacuare.. adica se pune tzeava .. sonda lambda mai are vreun rol ?

mai bine nu lai scoate e de ajuns sa scoti intermediara si sa ai o fiala buna

69WRX 24-05-10 22:46

sonda vine inainte de catalizator...nu are nicio treaba..din cate stiu la m52 e sonda pe catalizator...nu se intampla nimic rau daca o scoti... posibil sa iti consume mai putin si teoretic ar trebui sa traga putin mai bine

VN23TDR 24-05-10 22:54

E vorba de un M50 2.0i. Ideea e ca am scos catalizatorul ca se infundase.. am sudat teava in loc si am renuntat si la sonda.. consuma mai mult decat de obicei.. si trage intr`adevar mai bine..dar am finala afumata.. imi da prea multa benzina si nu o arde pe toata.. vreo idee ?

mistreku 24-05-10 23:15

mananca considerabil mai mult fara lambda, de tras nu are legatura. iti trage mai bine pt ca aveai cat infundat si l-ai dat jos. daca sonda e buna, pune-o la loc. daca nu te deranjeaza consumul, poti s-o lasi si scoasa. dar cu trasul nu are legatura.

69WRX 24-05-10 23:53

eu zic sa pui sonda la loc

Daniel_Toa 25-05-10 06:22

Quote:

Originally Posted by Sparkle_81 (Post 3386645)
Ca sa-ti faci o idee ; de la Autokarma pentru masina mea .

Ma ia ameteala cand vad preturile alea ... mai ales acum ca sunt somer . Mai tarziu zic sa ies afara sa scot mufa aia sa vad cum se comporta fara ea .

DaNnY690 27-05-10 17:00

sal

de putin timp am si eu un bmw325i an 92 si am 2 mici probleme:
-nivelul de ulei este putin cam scazut si nu stiu ce fel de ulei sa cumpar pentru completare..vechiul proprietar mi-a zis doar ca are Mobil1..dar nu si ce model.Ce ulei imi recomandati??nu as vrea sa il schimb tot pt ca are foarte putini km cu el.
-la relanti motorul imi sta cam turat...isi revine in mers dupa 10sec..dar daca o turez iar pe loc iarasi creste relantiul.Se poate sa fie de la benzina??
MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU SFATURI 8)

wolverine 27-05-10 19:18

Quote:

Originally Posted by VN23TDR (Post 3386892)

cum ti`ai dat tu seama ca e catalizatorul infundat?

Sparkle_81 27-05-10 19:28

Re: sal

Quote:

Originally Posted by DaNnY690 (Post 3394551)
de putin timp am si eu un bmw325i an 92 si am 2 mici probleme:
-nivelul de ulei este putin cam scazut si nu stiu ce fel de ulei sa cumpar pentru completare..vechiul proprietar mi-a zis doar ca are Mobil1..dar nu si ce model.Ce ulei imi recomandati??nu as vrea sa il schimb tot pt ca are foarte putini km cu el.
-la relanti motorul imi sta cam turat...isi revine in mers dupa 10sec..dar daca o turez iar pe loc iarasi creste relantiul.Se poate sa fie de la benzina??
MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU SFATURI 8)

Ce inseamna cam turat ? La cate ture ?

DaNnY690 27-05-10 20:02

Quote:

Originally Posted by Sparkle_81 (Post 3394903)
Ce inseamna cam turat ? La cate ture ?

Poi..cam peste 2000 de ture.
si app e normal ca acul indicator al consumului sa stea la maxim la relanti??apoi coboara imediat ce plec de pe loc.

ionutz_njd 27-05-10 20:27

Quote:

Originally Posted by DaNnY690 (Post 3395007)
Poi..cam peste 2000 de ture.
si app e normal ca acul indicator al consumului sa stea la maxim la relanti??apoi coboara imediat ce plec de pe loc.

cand masina sta sau merge da merge cu 5 -1o km acul sta sus peste 30 de litri cum e la mine cu cat mergi mai repede cu atat scade
ia verifica cu alt debimetru si vezi daca se mai tureaza asa imi facea si mie la e30 era de vina debimetru ...acum nu stiu schimba cu cineva si vezi daca mai face asa

DaNnY690 27-05-10 20:39

ok mersi mult pt sfat...o sa incerc.

Sparkle_81 27-05-10 21:06

Quote:

Originally Posted by ionutz_njd (Post 3395054)
cand masina sta sau merge da merge cu 5 -1o km acul sta sus peste 30 de litri cum e la mine cu cat mergi mai repede cu atat scade
ia verifica cu alt debimetru si vezi daca se mai tureaza asa imi facea si mie la e30 era de vina debimetru ...acum nu stiu schimba cu cineva si vezi daca mai face asa

+ 1 .

DaNnY690 27-05-10 21:13

In legatura cu uleiul nu stie nimeni nimic??am observat ceva scurgere pe galeria de evacuare exact langa motor...o fi doar ganitura sau ceva mai grav...o avea legatura asta cu nivelul scazut din blocul motor??:shock:

Sparkle_81 27-05-10 21:32

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by DaNnY690 (Post 3395202)
In legatura cu uleiul nu stie nimeni nimic??am observat ceva scurgere pe galeria de evacuare exact langa motor...o fi doar ganitura sau ceva mai grav...o avea legatura asta cu nivelul scazut din blocul motor??:shock:

eu recomand un 5w . Poate alti au o alta parere . Daca nivelul este scazut , completeaza-l . Daca curge/pica pe galerie - remediaza problema ; pana nu studiezi problema atent nu poti sti sigur pe unde se prelinge .

DaNnY690 27-05-10 21:39

Si eu tot la un 5w ma gandeam..dar am fost la un magazin de piese..defapt 2 si au spus k s-ar putea sa apara "conflicte"daca bag alt tip de ulei decat cel initial...dar totusi cred ca o sa iau un Mobil 1 5w40.Voi ce ziceti??

All times are GMT +2. The time now is 10:58.

- Copyright 2026 4Tuning