Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Dacia 1300 la a doua tinerete - BR 98 NIG (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/38440-dacia-1300-doua-tinerete-br-98-nig.html)

SlimSlick 04-01-09 11:37

Re: Dacia 1300 la a doua tinerete!!!-BR 98 NIG

Bogdane, aprecieri ai din partea noastra, a tuturor... Ceea ce ai realizat tu dintr-o masinuta veche de 30 de ani este o adevarata opera de arta, cel putin in opinia mea. Ce-ti urez? sa te bucuri de munca ta cat mai multi ani si indiferent de ce alte planuri gasesti in viitor, sa nu vinzi batranica. Ar fi un mare pacat.... Bafta multa in anul ce vine, cu cat mai multe piese originale si cat mai multe idei nastrusnice.... :D

Nastase Bogdan 04-01-09 20:46

10 Attachment(s)
Multumesc SlimSlicK:-)

Azi i-am mai facut cateva poze ca tot am prins-o curata..:rolleyes2..sper sa nu va suparati pe mine..:-)

Nastase Bogdan 04-01-09 20:51

8 Attachment(s)
..............:arrow:8)

SlimSlick 04-01-09 21:09

Sa stii ca musai ne-am suparat pe tine ca ne-ai clatit ochii.... Asa ceva poti vedea in fiecare zi, fara plictiseala.... Noroc bun, Bogdane....

BULLDOG 04-01-09 21:13

finala nu o schiombi?

RobertRFG 04-01-09 22:00

parerea mea este sa ii scoti si tampoanele de pe spate ca asa arata cam aiurea cu tampoane pe spate si pe fata nu......parerea mea....

Quote:

Originally Posted by BULLDOG (Post 1957235)
finala nu o schiombi?

finala de ce sa o schimbe??asta ce are???

alex55 04-01-09 22:48

nu prea e la locul ei...
in rest e beton !

Dan TBCuuu 05-01-09 05:41

si de ce nu e la locul ei??? e o finala borla care se aude superb....

Nastase Bogdan 05-01-09 08:47

Si ce model da finala spuneti voi ca s-ar potrivii mai bine?..poate incearca cineva vreun VT,ca sa-mi dau seama mai bine..:rolleyes2

Oricum,am planuri cu esapamentul,nu va mai fi in spate..;)

negrey1300 05-01-09 09:43

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 1957907)
Si ce model da finala spuneti voi ca s-ar potrivii mai bine?..poate incearca cineva vreun VT,ca sa-mi dau seama mai bine..:rolleyes2

bogdane ori ai de gand sa il faci in partea dreapta cum erau la batranele dacii de raliu:rolleyes2;):lol:

mariusARD 05-01-09 09:50

eh, eh,vad ca se lucreaza la masina asta nu gluma, o intrebare poate ai mai zis scuze daca n-am obs in cati cai ai ajuns cu ea? are tot 1400 cmc?:D

alex55 05-01-09 10:50

1 Attachment(s)
si daca e borla ce?...totul e borla in ziua de azi
asa ar fi fost mai potrivit...gusturile nu se discuta

Buga 05-01-09 12:23

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 1957907)

:) ca batranii sub prag ?

giubau_v8 05-01-09 13:54

sunt de aceeasi parere cu alex 55. ceva rotund ar da mult mai bine, si mai mic ,nu horn sa nu o dai in 'tiuning'...si sa nu fie asa iesit in afara ;)

bolidu' 05-01-09 17:32

unii care nuau de ce se lega s-au gasit sa se lege de toba!!!! ce oameni frate.........!!!!!!!!!!!
invidia asta ce face din om.......x(
bogdane toba e super faina si daca zici ca se si aude demential atunci nu te lua dupa orsicare.;)

BULLDOG 05-01-09 19:32

:rolleyes2Nu sunt invidios deloc. Chiar nu stiu de unde ai tras tu concluzia asta. Chiar admir masina asta si urmaresc topicul de o vreme buna. Am intrebat daca nu o schimba pentru ca nu se prea potriveste cu stilul masinii.Mai degraba una simpla, rotunda, sau de ce nu una tronconica, la beetle erau, nu stiu daca stii la care ma refer. In fine, postu meu nu a fost scris din invidie. Nush ce va atacati asa de la orice.:rolleyes2

Nastase Bogdan 05-01-09 19:57

Azi am mai intrat pe aici de la munca si am reusit sa citesc cam tot ceea ce s-a scris si ce s-a sters..
Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie si sa ne dam seama ce s-ar intampla daca as baga finala mai la interior,adica sub bara sau la fata cu bara..nu cumva bara s-ar afuma si s-ar deteriora de la temperatura+umiditate:?:..ba da,ca asa a patit si bara mea spate originala a masinii..era maro si cu nichelul f deteriorat in zona esapamentului;)

Oricum eu inteleg..e forum si fiecare e liber sa-si dea cu parerea..insa eu aleg:rolleyes2:-)

Ca planuri cu esapamentul vreau sa elimin intermediara si sa pun teava dreapta de inox pana putin dincolo de mijlocul masinii iar de acolo sa fac un cot si sa scot exact acest tips Borla de care il am sub pragul din dreapta chiar inainte de roata spate8)..cum a facut si TAF-ul,numai ca el a scos finala pe stanga parca..
In aceasta formula finala pe care o am acum este ideala,fiind aplatizata si orientata in sus;)
Si ca sa intelegeti de ce am ales o finala rectangulara este pentru ca e in ton cu multe elemente ale masinii..faruri,stopuri,proiectoare,lampi marsarriere, etc..sa nu mai vorbim de sunet8)

MariusARD,nu stiu la cati cai am ajuns ca nu am pus-o pe Dino..cat poti sa scoti dintr-un 1.4 cu traseele lustruite si luat cam 1,5mm din chiulasa:rolleyes2..mai ajuta putin si volanta usurata pana a dat la strung zona periculoasa..dar important e ca-mi plac cum trage,sunt multumit deocamdata.

Bulldog,eu te-am inteles..nu are rost sa te superi si sa creem alte discutii..parerea ta e binevenita si iti multumesc:-)

BULLDOG 05-01-09 20:31

1 Attachment(s)
Da finala aia cum o sa o scoti pe sub prag? ca sa arate ibne nu ar trebui sa fie capatul finalei in unghi? Daca nu esti nevoit sa faci cot de 90 de grade si mai rau faci :D Nu stiu daca m-ai inteles
Asa ceva zic eu k s-ar potrivi mai degraba ca forma pt finala in cazul tau

Nastase Bogdan 05-01-09 20:52

Nu,unghiul cotului va fi undeva la aprox. 120 de grade si finala va iesii ca atare inclinata inspre spate..mi se pare mai agresiva decat perpendiculara pe planul masinii;)
La aceasta pozitionare o finala "turtita" mi se pare cea mai inspirata,ca sa nu risti nici sa o lovesti;)..in fine,vad eu la momentul oportun ce si cum..pana una-alta ma chinuie scaunele ca trebuie sa le fac cateva adaptari ca sa pot sa le prind pe podea:rolleyes2

BULLDOG 05-01-09 20:58

1 Attachment(s)
cu un muffler ca in poza ar putea iesi frumo tare:)

morpheusmaster 05-01-09 22:45

Bolidule chiar nu e vb. de invidie aici...e vb. de perfectionare ;) si vezi ca Bogdan a zis ca are planuri cu ea (deci stie si el ca acolo se poate lucra). Oricum Bogdane cum ai zis...imi dau seama ca te uiti la ea si zici ca ai ajuns unde ai vrut :) Si ai dreptate...e o masina completa...(si stiu sentimentul...doar ca eu ma uit la a mea si imi spu ca mult mai este :)) )...inca ceva...eu sunt adepat al simetriei si cred ca ar arata bine daca ai scoate tevile si pe stanga si pe dreapta imediat inainte de roata spate...nu doar pe o parte. Succes in continuare si astept pozne cu scaunele

TwentyOne 05-01-09 22:47

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 1959745)
eu sunt adepat al simetriei si cred ca ar arata bine daca ai scoate tevile si pe stanga si pe dreapta imediat inainte de roata spate...nu doar pe o parte

asta ar fi ceva interesant de vazut

BTL-gordini 06-01-09 10:47

Si zici ca tot muncesti mai Bogdane:D,asa-i cand ai pasiune mare .Astept sa vad scaunele puse si vad ca te pui pe munca cu referire la evacuare:rolleyes2,spor la munca

bolidu' 06-01-09 12:10

daca tot pui toba pe lateral cum s-a mai spus si mai sus pune pe ambele parti!:D
P.S: sa vezi acu cati or sa-si puna tobe laterale.....=))))))))))))))))))

alex55 06-01-09 14:02

Quote:

Originally Posted by bolidu' (Post 1958852)
unii care nuau de ce se lega s-au gasit sa se lege de toba!!!! ce oameni frate.........!!!!!!!!!!!
invidia asta ce face din om.......x(
bogdane toba e super faina si daca zici ca se si aude demential atunci nu te lua dupa orsicare.;)

daca tie iti zice cineva ca ceva nu se potriveste pe masina inseamna ca e invidios?...ar pe ce? nu ,inseamna ca se mai poate lucra la capitolu' ala;)
nig-u e repet,super dar toba aia nu se potriveste cu stilul masinii.....

SlimSlick 06-01-09 14:39

Mie mi-ar fi placut ca evacuarea sa aiba doua tevi scoase in spate, identice cu cea care este acum pe masina, numai ca sa fie intoarse in jos. Pe langa sunetul lor mai intervine o rezonanta placuta pe turatie stabila si la revenire, din aerul care loveste asfaltul (cum se puneau mai demult alea de tractor, daca tineti minte...)..... Poti sa incerci si sa vezi cum da.... Eu zic ca nu ai ce pierde.

B-81-TAF 06-01-09 17:45

Quote:

Originally Posted by BULLDOG (Post 1959355)
Da finala aia cum o sa o scoti pe sub prag? ca sa arate ibne nu ar trebui sa fie capatul finalei in unghi? Daca nu esti nevoit sa faci cot de 90 de grade si mai rau faci :D Nu stiu daca m-ai inteles
Asa ceva zic eu k s-ar potrivi mai degraba ca forma pt finala in cazul tau

cu ce ar afecta daca ar fi la 90 de grade? nu are acelasi diametru teava?

BULLDOG 06-01-09 17:46

ba da, are acelasi diametru, dar gazele circula altfel;)

B-81-TAF 06-01-09 17:48

crezi ca daca cotul este de 90 de grade e coltz acolo sau ce ? are cam 10 cm acel cot daca nu mai mult... la dacie, cum trece evacuarea peste punte, afecteaza cu ceva? eu zic sa te mai gandesti odata ;)

BULLDOG 06-01-09 17:54

M-am gandit de mai multe ori, si au gandit si altii inaintea mea. Nu, nu e colt. "Haynes Definitive Guide To Car Performance" - citeste si acolo si vezi ce zice. Si nu stiu de ce punte vorbesti. Era vorba ca evacuarea sa iasa sub prag. Ce treaba mai are cu puntea?

B-81-TAF 06-01-09 17:57

haynes stie mai bine !

BULLDOG 06-01-09 18:00

Eu asa zic. Tu nu?:)

Spark 06-01-09 19:15

Quote:

Originally Posted by BULLDOG (Post 1961312)
M-am gandit de mai multe ori, si au gandit si altii inaintea mea. Nu, nu e colt. "Haynes Definitive Guide To Car Performance" - citeste si acolo si vezi ce zice. Si nu stiu de ce punte vorbesti. Era vorba ca evacuarea sa iasa sub prag. Ce treaba mai are cu puntea?

se referea faptul ca la evacuarea normala de dacie, cand trece peste puntea spate are 4 coturi de 90 de grade
. . ___
__| . |__ <- asa cumva

Nastase Bogdan 07-01-09 06:07

Quote:

Originally Posted by Spark (Post 1961527)
se referea faptul ca la evacuarea normala de dacie, cand trece peste puntea spate are 4 coturi de 90 de grade
. . ___
__| . |__ <- asa cumva

Corect;)..si tocmai de aceea vreau sa scot evacuarea sub prag..1.-ca sa scurtez traseul gazelor si sa nu mai faca 7 coturi pana la iesire si 2.-pentru aspect8)
Problema cea mai mare e ca nu stiu unde gasesc teava de inox si cot de inox in Braila(sau Galati) si nici nu am timp sa umblu cu sorcova..ma ajuta cineva de prin zona cu o informatie?
Merci:-)

morpheusmaster 07-01-09 08:16

Eu stiu ca zicea cineva ca a gasit un loc magic in bucuresti...unde gasesti teava la un pret minune :D...daca te intereseaza poate mai scormonesc si gasesc threadul respectiv :D...defapt userul tipului e kidu...dak il stii...el zicea de ceva teava...vb. cu el

CyberCSX 07-01-09 08:22

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 1962458)
Corect;)..si tocmai de aceea vreau sa scot evacuarea sub prag..1.-ca sa scurtez traseul gazelor si sa nu mai faca 7 coturi pana la iesire si 2.-pentru aspect8)
Problema cea mai mare e ca nu stiu unde gasesc teava de inox si cot de inox in Braila(sau Galati) si nici nu am timp sa umblu cu sorcova..ma ajuta cineva de prin zona cu o informatie?
Merci:-)

Nu te mai osteni. Scoate tzeava în spatele rotii din fata si punei side pipe pe prag si ai rezolvat problema. De aratat, ar arata cam asa:

http://i37.tinypic.com/mmww8n.jpg

dog99 07-01-09 08:38

nu e rau.dar parca nu prea merge,e clasica masina si iar strica aspectul.

BULLDOG 07-01-09 12:45

Nu prea merge deloc:))

Speed4U 07-01-09 16:43

doamne arata oribil :)) eu zic mai bine o lasi asa bogdane ca arata superb ,nu e bine sa exagerezi ;)bafta

CocoT 28 07-01-09 18:22

3 Attachment(s)
Eu asa as zice!... :) Macar ceva asemanator!... :)

All times are GMT +2. The time now is 18:48.

- Copyright 2026 4Tuning