![]() |
Re: Benzina sau motorina?
de unde diferenta asta dolb ?
|
@pentru topicul lui Adrian de la pagina anterioara
Da, nu este un secret: consumul mare in oras (Bucuresti). In timpul zilei la un Golf 4 cu motor 1,6 105 PS, din cate mi-au spus cativa (vreo 3-4 proprietari, nu mai retin exact cati) nu scade sub 11%. Asa mi-au spus. Ce pot sa iti spun cert ca eu am circulat in medie mixt iarna aceasta (3/4 urban, 1/3 extraurban din 3000 km) cu un consum de 5,7 l/100 km. Eu zic ca e superbine. In Bucuresti nu mai mult de 7 (maxim-maximorum). Actualmente la peste 700 km am 6,1% numai urban, Bucuresti. Deci e cam 40% diferenta dintre Golf 4 1,6 105 PS si un TDI PD 101 PS. Deci la fiecare suta de km cotizezi cu beninzarul ~14 ron in plus. Vara cu clima prin Bucuresti la pranz cand e traficul nasol, creste si la mine la 8% cel mult. La benzina nu stiu cum e. @gigi: Le-am citit si pe ale tale si sunt si ale tale documentate. Nu am avut decat aceasta masina, si pana acuma (luata la 99700 km) nu am pus un furtun pe ea. Masina e dreapta si nu misca nimic la ea. E drept ca nu am mers decat 27000 km in 3 ani, dar fiind >80% oras uzura e mult mai mare. Sper ca momentul cotizarilor sa survina cat mai tarziu. |
Re: Benzina sau motorina??
Quote:
Presupun ca nu esti u nasul celor 660 000km. ASa ca daca ai posibilitatea sa faci doar 100 000 km odata cu o benzina si dupa cu o motorina sa stam de vrb Daca aveai un mk3 19td te intelegeam ca ala duce rau de tot sau un mertz 220d(dpmdv masinile aste sunt facute sa oftice producatorii de piese). Motorina=cuplu la ture mici,consum de carburant mai mic=piese mai scumpe Benzina=cuplu mic la ture mici dar mult mai multe rpm si intretinere mai ieftina |
-am mers cu cineva cu un Hyundai Accent, 1,5 diesel, consumul strict in oras este de 10 l / 100 km mie unu mi se pare nitel cam mult
-ma intereseaza sa stiu cine are VW passat din ~2002 motor 1,9 tdi ce consum are (int si ext), mie mi s-a parut foarte lenes motorul tinand cont ca masina este masiva. |
1 Attachment(s)
Baga ochiul mai jos. Astea sunt declaratiile producatorilor. Vezi perioada, ca e incepand cu 2004. La Passatul din 2002 e poate cel mult cu 0,5 l/100 km mai mult ca la cel cu acceasi motorizare (sau aproximativa) de dupa 2004.
|
OFF TOPIC
|
Īntr-adevăr, să revenim la subiect, benzină sau motorină?:)
|
Quote:
as prefera in orice zi, oricand oricum, un astra hatch 1.7cdti decat 1.6 benzina 115 , chit ca are 14 cai in minus. merge mult mai frumos, mai placut. ca sa nu mai spun de consum.... dar trebuie sa o alergi ca sa justifici aia aproape 2000 de euro in plus :lol: |
imi place de aleks, ca el zice el aude:lol: Benzina sau motorina baietii?!
|
motorina e mai tare ca miroase mai frumos .. si in plus cand faci si tu un gratar la un picnic ceva.... e aiurea sa aprinzi grataru cu benzina..ca-ti arzi mainile si sprancenele.. asa cu motorina it's guuuuuuut :D
|
deci clar ... la faza asta ... gata ... s-a terminat topicul .. s-a hotarat ... motorina a castigat :lol: daca e buna de gratar inseamna ca a castigat :lol::lol::lol: dolb , gata .. ai dat rezultatele :lol:
|
nu..dar ziceam daca tot se vorbeste pe langa... de ce sa nu dam direct verdictul nu?
|
stiu , stiu , mi-am dat seama ... deci .. pana la urma ?!? motorina ca e buna la gratar ? :lol::lol::lol:
|
am facut un calcul, la un astra 1.7diesel iti scoti aia ~2000 de euro in plus in 4 ani, asta daca mergi in medie 30.000 de km pe an :lol:
p.s. clar , gratarul pana la urma e singurul care face diferenta majora! 8) |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 12:59. |
- Copyright 2026 4Tuning