![]() |
Re: Pentru pasionaţii de biciclete
Am inteles, deci o sa ma orientez dupa altceva si am primit cateva sfaturi foarte utile de la voi...acum sa vedem ce-o sa iasa.
Vineri o sa revin cu alte amanunte sau chiar cu poze daca voi gasi ceva atunci. |
1 Attachment(s)
Salut Malos, in legatura cu bicicleta, parerea mea este ca nu are rost sa dai atatia bani pentru o bicicleta, de acei bani..cine stie ce iti faci pe la masina, sau orice altceva mai important....eu spre exemplu am 2 DHS:
Una care o "forjez" peste tot, pe camp, la tara, toate gaurile a vazut bicicleta aceea, toate namoalele, si, si acum este bicicleta, nu am avut nici o problema pana acum cu ea...ma refer la probleme mai grave. Am schimbat la ea doar atat: - 2 saboti de frana - 4 lei - o pereche schimbatoare(ma refer la manere) - 10 lei - o camera - 10 lei Total: 24 lei..sa zicem 25 lei..sa fie rotund La vremea aceea am dat 340 lei pe ea. Am aceasta bicicleta de 6 ani... si nici macar cauciucuri noi nu a vazut:!::!::!:...consider ca mai mult de atat nu poti sa-i ceri...parerea mea:rolleyes2..si deabea acum au dat atele la un cauciuc...respectiv cel de pe spate, care este supus franarilor agresive:D Este DHS Symbol, are portbagaj (optional il poti da jos, inclusiv aripile, pentru un aspect mai agresiv, eu asa mi-o pregatesc in vacante...ca sa ma dau cu ea:twisted:), fara suspensii (nici nu ma incomodeaza) cea rosie din poza atasata Si una care o am la oras suspensii, etc...o bicicleta intretinuta, nu a vazut camp..etc, o am de 4 ani, la care am schimbat: - 2 saboti frana - 4 lei - o camera - 10 lei - un cauciuc - 20 lei Total: 34 lei..sa zicem 35 lei..sa fie rotund La vremea aceea am dat 260 lei pe ea..eu zic ca se merita..decat sa iau alta bicicleta scumpa, sa manance si bani multi, iar aceste DHS merg chiar foarte ok. Raspunsul: Daca o intretii, ma refer sa nu dai in toate gropile cu ea, spalata si ea periodic, unsa, nu ai treaba cu ea. Parerea mea? Cauta la un magazin de biciclete un DHS. Eu am fost multumit;) |
Multumesc mult CyPz, am pus-o "pe lista" si pe DHS.
Vineri o sa ies iar in cautare si cu putin noroc voi pune poze aici cu "norocoasa". |
CyPz ai mare dreptate bicicletele DHS nu costa foarte mult, nu se strica usor si nici nu bagi prea multi bani in ele, decat daca esti ca mine sa intri cu 50 la ora intr'un stalp bicicleta sa ramana in stalp si tu la 50 de metri de "locul faptei", sa mergi prin parcare la un supermarket(gen Kaufland) si sa intre unu cu masina in tine si alte cazaturi minore
Decat daca pui bicicleta la teste ca ale mele esti nevoit sa schimbi 1 furca(50 lei)[din prima poveste =)) ]+1 pedala(adica 2 ca nu am gasit la fel...si nici la bucata nu se dau=10 lei)+saboti(2.5lei din targ >:) ) adica 65 lei+o doza de suc cand inlocuiai furca si restul(2.5 lei)=Fix 65 lei :)) |
Quote:
Daca nu te pricepi la diverse reparatii, nu merita sa cumperi un DHS dinasta complet chinezesc:-).La modelele astea se defecteaza frecvent franele si la un moment dat se strica de tot reglajul lor:evil: O alta problema o reprezinta angrenajul.Dupa cateva saptamani isi va face joc si mai scoate si niste sunete de te zgarie pe creier datorita bilelor care sunt de o calitate execrabila(se sparg/tocesc) Sfatul meu:Nu te incurca cu asa ceva, mai ales daca are suspensii.Furca o sa capete joc maricel, iar balamaua de la cadru trebuie stranasa la 2 saptamani pentru ca scartaie. |
rob3rt0, multumesc.
Adineauri mi-am facut timp si am dat o fuga dupa bici iar astea sunt rezultatele: Peugeot, Corratec, Giant Terrago ( care e putin mai mult decat vroiam eu sa dau ), Pininfarina, Radus, Mk kenzie, o bicicleta echipata peste tot cu shimano dar nu avea decat o litera ramasa din numele ei probabil si anume V ( ce producator o fi nu stiu ca nu era omul care se pricepea la ele acolo ) si un Comus gel. Ce spuneti ? |
Cand mai te duci sa te uiti, fa niste poze macar cu telefonul ;)
|
Pai ma gandeam ca maine sa ma duc sa o aleg deja pe una dintre acestea. Majoritatea parca aveau componente shimano.
|
Quote:
Stie cineva cum sa rezolv? |
@bowwow97: eu nu gonesc ca nebunul cu bicicleta daca nu ma bazez...acum totusi..daca nu te crezi in stare sa tii coarnele in mana, mai bine nu o face;). Cum se face ca pana acum, eu nu am intrat cu bicicleta in nici un stalp/gard/sant...etc?..si totusi...merg de o groaza de timp pe bicicleta:rolleyes2 PENTRU CA AM GRIJA!;)
@roberto: pana acum, eu nu am umblat la frane decat daca am dat roata jos, etc, sau sa schimb sabotii/stransa frana, etc. Nu ai cum sa nu te pricepi sa strangi cu fixa de 10 un surub, ca sa strangi frana, ce mare inginerie:!:. Cu angrenajul nu am avut probleme:!:, pentru ca, cel putin o data pe an scoteam teava de la sa, si turnam pe acolo ulei:!:. DA! Pe acea gaura. Angrenajul, comunica printr-o gaura cu teava de la sa, asa fiind mai usor sa-l ungi. De cand iei bicicleta, e bine sa ii faci acest tratament. Ei cand le asambleaza nu le baga ulei si vaselina destula pentru a unge angrenajul in continuu...din pacate:rolleyes2 deci, nu bilele sunt de vina;). La partea cu suspensiile ai dreptate, ca si colegul meu, te sfatuiesc sa nu-ti iei cu suspensii, e cea mai proasta alegere. @Mht'u: daca iti iese cauciucul in dreptul jantei e din cauza valvei: Cand o unflii nu tragi de valva, sa iasa de tot in afara, o lasi sa stea in voie, motivul? valva e lipita de restul camerei, formandu-se astfel o galma, care impinge cauciucul in afara.:-P |
Quote:
La partea cu angrenajul te contrazic:D La mine dupa ceva timp se face joc, il strang(ii bag si ulei), mai tine ceva timp dupa care necesita o schimbare de bile, si crede-ma ca nu ma zgarcesc deloc la vaselina:-P.Daca tu nu ai probleme inseamna ca DHS-u ala al tau merge foarte rar, si atunci batraneste, refuz sa cred ca angrenajul tau nu are joc(cand o sa il desfaci, te rog,trage cateva poze la coroanele cu bile) :-) Numai bine:!: |
@roberto: Bicicleta circula in toate vacantele, cel putin o data pe zi. Sa zic, ca ar avea aproximativ 6-7k km efectuati. La frana stiam de surubelele acelea, am umblat putin la ele decat cand am schimbat sabotii, pentru eventualele "reglaje"..cum spuneam si mai in urma, nu e cine stie ce inginerie. Am desfacut sistemul de franare la cealalta..ma refer la cea pe suspensii, ca sa ii bag unsoare la acele picioruse care tin sistemul propriu-zis. Acea sarma de care spui tu, este defapt un arc, care la mine nu se indoaie chiar asa de usor. Cum spuneam, cu surubelul de reglaj nu am avut probleme. De mers batraneste?exclus. Rar merge batraneste..decat cand incalica tataie pe ea, in rest...eu ii dau goarna.
Pentru tine, chiar azi voi desface angrenajul, si ii voi face poze si un filmulet(asta daca nu apare ceva..dar va tin la curent). Sa vezi acolo coroane! ITI GARANTEZ ca arata ca noi;). Anul trecut parca...mi-am bagat nasul pe acolo de curiozitate, cu ocazia asta ii bagasem si vaselina, si erau intacte. + ca bicicleta, mai rar, dar trece si prin apa.....ma refer la un rau, oltul mic mai exact(Saiul)..unde apa este pana la genunchi. + ca merge destul de des pe drum accidentat. Cum spuneam, revin cu poze si un filmulet. |
Quote:
Acum am alta problema: Etrierul din spate nu apasa pe placuta, si se mai si bloca. Acum nu se mai blocheaza, insa nu misca placuta destul de mult cat sa o apese pe disc:-? E stransa la maxim, nu are probleme cu asta, iar placuta e noua, deci nu pot spune ca e uzata |
7 Attachment(s)
Dupa cum am promis::!::!:..Cum spuneam, nu am joc la angrenaj;) in schimb trebuie sa schimb pedalele:lol:.
Ce sa mai..eu cred ca omu` nu o vrea ca sa se ridice cu ea..franari agresive..viteza mare..etc..parerea mea este ca ar fi cea mai buna alegere. Repet...doar parerea mea. Bafta la cautari! |
Pai de obicei pe partea stanga e intreaga dar pe dreapta se exercita o forta mult mai mare.Desfa si partea dreapta:-P
|
Quote:
|
Vezi ca la tine s-ar putea sa fie din bratele pedalelor:-)
|
@Gaby: Chestia de mai sus a zis-o la misto...in cazul in care nu te-ai prins...pentru ca nici eu nu m-am prins de faza prima data:lol:
Adineauri doar ce am venit cu ea de la plimbare, i-am dat 60km/h da o vale din apropiere...zboara:peace:. Imi place ca merge lin...:twisted: L.E: Clar, e din bratele pedalelor. Tubulara de 14 si baga:D |
Quote:
|
4 Attachment(s)
Am luat Giant-ul terrago pana la urma. Nu arata cine stie ce dar celelalte erau si mai praf. Exact cum am venit cu ea acasa, necuratata nu nimic.
|
@Gabi: la roata de pe spate pe partea dreapta la regina are doua surubele de reglaj. Umbla acolo si o sa rezolvi problema.
@Malos: Da-i jos aripile alea:x Las-o fara.. |
CyPz am multe de facut la ea, de mers merge dar mai trebuie aranjata din punct de vedere estetic.
De ex. acum caut sa fac saua deoarece intr-o parte e crapata si ce m-am gandit e ori sa o imbrac intr-un material bun ori sa caut alta sa Giant, dar habar n-am unde sa ma uit. |
Imbrac-o in vinilin negru...
|
Chiar asta o sa incerc sa fac, revin cu o poza pe miercuri sau joi ;)
|
Am si eu o problema..Orice as face mereu mi se face joc la pedale..am schimbat coronite..axu de vreo 2 ori..degiaba....Tot mi se face joc..Nu stiu ce sa ii mai fac..imi vine sa ii dau foc!:x
|
Sigur ai strans bine axul acolo? Bratele pedalelor sunt stranse de asemenea bine? "Contra piulita" daca ii pot spune asa...de la ax ai strans-o ? Verifica, ce ti-am spus acum...daca nu e una din cazurile de mai sus...:rolleyes2...desfaci axul..si ii faci cateva poze in amanunt, inclusiv coroanele.
|
Quote:
|
da te-ai uitat atent? ai joc din ax sau intre ax si pedale... se prind pe con si daca nu strangi bine se desfac foarte repede... daca totusi ai din ax... desfa.. curata tot.. si nu mai unge cu vaselina filetul... deasemenea strage calumea... si vezi care pe ce parte e... `contrapiulita` aia nu e degeaba pusa.... dar un sfat... daca tot zici ca te dai la ea.. pune ax cu rulmenti:P eu schimbam coroanele cam la 3 sapt.. ala cu rulmenti capsati are deja 2 ani:X
|
Quote:
|
bai frate:(( eu iar nu primesc replay de la topicul asta:((
HELP ME!!!! care ai pe acasa vr`un cadru de aluminiu rup.. bulit.. bubuit... sau de fier.. (ma intereseaza butucul pedalier (Al si Fe))sau o furca dubla cu suspensie bubuita (suportii de furca)sau o furca simpla (ma intereseaza teava care intra in cadru si pe care stau ceausurile de bile... deci filetul sa fie bun) ... si un butuc roata spate...nu ma intereseaza axul janta sau spitele.... restu nu ma intereseaza in ce stare sunt... nu am nevoie de ele:P + o janta fata dubla contra-cost... dreapta sa fie... si sa nu fi fost centrata pana acum... deasemenea... un electromotor de camion sau ceva masina diesel cu motor mare (12 sau 24v) nu ma intereseaza starea carbunirol sau a bucsilor sau a bendixului)... accept si de masina mica.. dar sa aibe peste 4,5-5kw hai ca a venit vara peste mine si am 3 proiecte (2 pe 2 roti si 1 pe 4) si am nevoie de ele:( dau de baut... |
Nici chiar asa !
3 Attachment(s)
Am surprins aceasta "bijuterie pe doua roti" care nu mai are nevoie de prezentare. Sper ca pozele sa spuna tot ! incotro ne indreptam ? eu inteleg ca trebuie sa se respecte legea daca circuli pe drumuri publice, dar nici chiar asa ! astept si parerile voastre !
P.S. : cred ca valoarea stopurilor si a farurilor depaseste cu mult valoarea bicicletei ! |
cred ca a luat multe amenzi ca nu avea catadioptrii :)) si atunci a luat sa aiba :)))))
|
2 Attachment(s)
Quote:
|
Quote:
Multumesc mult oricum:-) |
gabi1294 - le dai moca omule ?:O
|
1 Attachment(s)
Baieti , am ceva stickere pentru voi , daca intereseaza pe cineva , astept mesaj privat !
|
Quote:
Daca te intereseaza ceva..astept pm |
Quote:
|
Quote:
Se pot face si pe comanda presupun nu? |
1 leu bucata , se vand toate la pachet ! Cine e interesat, astept mesaj privat cu adresa si le trimit prin posta romana sau curier (la alegere) !
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:42. |
- Copyright 2026 4Tuning