![]() |
Re: Cānd au īnceput circuitele īn Romānia?
Iata ca acest topic a ajuns la 100.000 de accesari si la 2000 de postari. :D
Vreau sa multumesc tuturor si sper ca si pe viitor sa continuam in a descoperi povesti legendare in ale automobilismului sportiv din Romania. 8) |
Quote:
|
Credeati ca ati scapat de dracu'...adica de mine ????!!!...nici o sansa ...sunt viu si dau din maini si din picioare...cat mai pot :))...este imbucurator ca ne mai aducem aminte de fostii piloti campioni sau nu, dar care cu sacrificii au facut curse pe vremuri...ma refer desigur la postul de mai sus cu Nicu Grigoras...deasemenea cine are poze sau info cu un alt excelent pilot care se numea Ludovic Balint sa iasa la interval (cred ca iese Road imediat :)) )....despre Nea Fane Iancovici vam rasfatat cu poze din '83-'86 prin paginile de inceput.....si sa iasa si mielu' ala BEHEHEEE ! care stia ca lucram la masina de curse dupa program si sa spuna cine e si de unde stie el asta ca il ia dracu'...adica IO !!! :))
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Bine ai revenit Cornel!
Ludovic BALINT (1948-1994) Născut la Braşov, pe data de 2 februarie 1948, Ludovic Balint a debutat īn cursele auto la vārsta de 17 de ani, mai exact la 2 mai 1975, cānd a luat parte ca navigator la Raliul Tineretului de la Braşov. Īn acea zi a avut marea şansă de a-l cunoaşte pe ing. Dumitru Telescu, cel care, mai tārziu, i-a călăuzit paşii spre marea performanţă. Īn acelaşi an, el debutează īn Campionatul naţional de raliuri şi obţine titlul de vicecampion naţional la clasa Dacia 1300, grupa 1. Īn anul următor, Loţi obţine primul titlu de campion naţional, la viteză pe circuit, īn anii 1977 şi 1978 obţinānd, la aceeaşi clasă, īncă patru titluri de campion naţional de viteză (coastă şi circuit). Īn 1980 se transferă la echipa Dacia Piteşti. Se specializează īn raliuri, alături de Constantin Zărnescu obţinānd şase titluri de campion naţional absolut de raliuri: īn 1981, 1982, 1986, 1987, 1989, 1991. Al şaptelea titlu şi ultimul īl cucereşte īn 1993, avānd-o coechipieră pe Gabi Stroescu. Īn această perioadă cucereşte şi patru titluri de campion naţional cu echipa Dacia Piteşti. Maestru al sportului din 1979, Ludovic Balint a fost declarat de cinci ori cel mai bun automobilist al Romāniei (1984, 1987, 1989, 1991, 1993). Īn 1993, conform clasamentelor anuale īntocmite de FRAK, revista Auto Top l-a desemnat drept cel mai bun automobilist din ultimii 25 de ani. A decedat pe data de 22 iulie februarie 1994, īn urma unui accident stupid de circulaţie, după o perioadă de spitalizare. Palmares: Internaţional: Raliu: 1978 Raliul Gunaydin loc VII cls. general 1980 Raliul DUNĂRII-DACIA loc VII cls. general, loc IV Cupa Păcii şi Prieteniei 1981 Raliul HEBROS loc XII cls. general, loc II la clasa 1300 1984 Raliul NISIPURILE DE AUR loc XV cls. general, loc IV grupa A, loc I clasa 1300 1985 Raliul PORTUGALIEI loc XIX cls. general, loc XI grupa A, loc II clasa 1300 1985 Raliul DUNĂRII-DACIA loc VII cls. general, loc I grupa A, loc I clasa 1300 1987 Raliul NISIPURILE DE AUR loc XI cls. general, loc III clasa 1300 1987 Raliul DUNĂRII-DACIA loc I cls. general, fiind singurul sportiv romān care se poate māndri cu asemenea performanţă, pānă īn acest an. 1990 Raliul GUNAYDIN loc VIII cls. general, loc I clasa 1300 1992 Raliul NISIPURILE DE AUR loc XV cls. general, loc VII clasa 1300 Naţional: Raliu: 1981 Campion absolut, cu DACIA Piteşti 1981 Campion grupa V, cu DACIA Piteşti 1982 Campion absolut, cu DACIA Piteşti 1982 Campion grupa C, cu DACIA Piteşti 1986 Campion absolut, cu DACIA Piteşti 1986 Campion grupa C, cu DACIA Piteşti 1987 Campion absolut, cu DACIA Piteşti 1987 Campion grupa C, cu DACIA Piteşti 1989 Campion absolut, cu DACIA Piteşti 1989 Campion grupa C, cu DACIA Piteşti 1991 Campion absolut, cu DACIA Piteşti 1991 Campion grupa C, cu DACIA Piteşti 1993 Campion absolut, cu DACIA Piteşti 1993 Campion grupa H, cu DACIA Piteşti Viteză īn coastă: 1977 Campion clasa V, cu UNIVERSITATEA Braşov 1978 Campion clasa V, cu UNIVERSITATEA Braşov Viteză pe circuit: 1976 Campion clasa V, cu UNIVERSITATEA Braşov 1977 Campion clasa V, cu UNIVERSITATEA Braşov 1978 Campion clasa V, cu UNIVERSITATEA Braşov |
[QUOTE=Rusanescu;4726906]Bine ai revenit Cornel!
Ludovic BALINT (1948-1994) Născut la Braşov, pe data de 2 februarie 1948, Ludovic Balint a debutat īn cursele auto la vārsta de 17 de ani, mai exact la 2 mai 1975, cānd a luat parte ca navigator la Raliul Tineretului de la Braşov. Īn acea zi a avut marea şansă de a-l cunoaşte pe ing. Dumitru Telescu, cel care, mai tārziu, i-a călăuzit paşii spre marea performanţă. Heheheheeee!!! Eram sigur dar a fost o provocare cu Road ca team vazut online nea Mitica....asa, sa informam largul auditoriu, sa se stie :) |
1 Attachment(s)
L. Balint, cāştigător īn Raliul BANATULUI, cu un copilot de excepţie Mircea PANAITE (+ Braşov).
|
1 Attachment(s)
Ludovic BALINT, locul I īn cls.general al Raliului ZĂPEZII -1981, cu un alt copilot excepţional Constantin (Dan) ZĂRNESCU. Īn reportaj, la clasamente e scris greşit, pentru că Mircea PANAITE a fost copilotul lui Ştefan VASILE.
|
1 Attachment(s)
Ludovic BALINT īn echipaj cu Contantin (Dan) ZĂRNESCU, locul I grupa C şi clasament general la Raliul CIBINIUM 1984.
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
Bine ai revenit , Cornele !
Adauga si eu cate ceva cu Ludovic Balint - Lotzi ! de la festivitatea de premiere a sezonului 1978, alaturi de prietenul si adversarul pe circuit Gheorghe Urdea - Dodo |
Quote:
O Dumineca frumoasa la toti va doresc.:-) |
Dar, dar , dar vrem povesti din curse, poze, amintiri, etc etc
mai ales ca ati activat in familie in automobilismul acelor ani. Asadar, asteptam noutati si amintiri inedite ! 7Cs61 ! |
Quote:
Din pacate nu mai gasesc nici o poza. Este adevarat ca nu ma "sapat" peste tot... In schimb am putinele Cupe castigate pe ici pe colo... dar astea nu intereseaza pe nimeneaCand dau cu ochii de ele i-mi face bine... Amintiri, amintiri... As avea o intrebare: Stie cineva ce s-a ales de Renault 8 Gordini fosta masina a lui Eugen Ionescu Cristea (aceea cumparata preparata de la Renault)? Masina a vandut-o Cristea unui Resitean care nu a folosit-o la concursuri. Am avut Norocul sa mi-o imprumute si mie de vreo doua ori. I-am pirdut urma dar probabil a fost desmembrata de mult... Pacat cu o asemena masina pe vremea aceea nu putei sa "cazi" mai jos de locurile 1,2 maximal 3! ;) |
Din zvonurile care umbla pe forumuri de specialitate respectiva masina s-ar afla la Cluj, in proces de restaurare de aproape 10 ani. La un moment dat am primit din partea unui amic o poza (pe care din pacate nu o mai gasesc) care prezenta caroseria extrem de "afectata" a acestui 8G. Cu alte cuvinte, eventuala restaurare vizeaza o recarosare.
|
2 Attachment(s)
Si pentru a-i saluta pe doamna si domnul " 7Cs61 ", si pentru a marca depasirea pragului de 100.000 de vizitatori, iata doua instantanee vechi si interesante, recent recuperate :
[B]21 sept 1975[B]Circuit de viteza Braila 1. se pregatea de start in antrenamente 46 = C. Bornaz din Bucuresti pe Fiat 850Coupe urmat de Cornel Caprita. ( iar militianul :???: sista traversarea trecatorilor ):D 2. In prim plan: Ing Paul Alexandrescu - parintele automobilismului sportiv din Romania anilor' 60 -'70- presedintele federatiei In spate Nicolae Ionescu - presedintele comisiei de automobilism locale - cel care a adus etapa de circuit la Braila, Radu Dobrescu- secretarul federatiei Alexandru Turcanu - primarul Brailei foarte multumit de eveniment si in umbra, sub copac:D un stagiar, atunci !!:D pasionat si dornic sa posteze in continuare pentru Dvs multe amintiri;) |
Quote:
|
2 Attachment(s)
[QUOTE=cornel1955;4726907]
Quote:
Ludovic BALINT la superlativ ! ;) Un pilot uriaş, cu un potenţial excepţional, īn momentul īn care venea Loţi pe probă te pregăteai să vezi un elicopter pe virajele respective, nu un autoturism. Dar cum mergea el, nu mergea nimeni !! Un uriaş cu ochi blonzi, adus uşor de spate, parcă pentru a se apleca spre noi cei de rānd ! Am avut o exemplificare care i-ar putea supăra pe ceilalţi piloţi: īn vārful piramidei valorice a acelor ani stătea Loţi, urmau trei rānduri libere dedesubt, apoi ceilalţi. Singurul pilot din lume care făcea din Dacia o Lancia. Şi cānd era şofer de taxi, călătorii care se urcau īn maşina condusă de el nu trebuiau să facă greşeala de a spune că se grăbesc. |
4 Attachment(s)
Ludovic Balint a fost declarat de cinci ori cel mai bun automobilist al Romaniei (1984, 1987, 1989, 1991, 1993). In anul 1987 a cistigat Raliul Dunarii, fiind singurul sportiv roman care se poate mindri cu o asemenea performanta. In 1993, in baza clasamentelor anuale intocmite de FRAK, este desemnat drept cel mai bun automobilist roman din ultimii 25 de ani.
|
Quote:
|
Quote:
daca imi permiti, eu cred ca e "isprava de la Constanta ". Se petrecea in anul 198.....si ceva, cand un producator de uleiuri Pennzoil, a finantat desfasurarea unui raliu etapa de campionat national, dar...in Constanta. Pe atunci Loti Balint incepuse sa concureze cu Stroescu, si prin ratarea unei dictari !, a sarit la o curba de dreapta de 90 gr direct pe celalt mal !!!:D daca se potriveste O.K. daca nu, macar ca ... poveste !:D:D:D |
Quote:
va rog din suflet. vreau mai multe amanunte despre nicu grigoras. |
Quote:
Vali vezi ca ai "luato pe aratura" si nu imi convine...:)...mai baga copiilor de aici dalea periculoase de pe vremuri ca Road si nea Mitica sunt cu un tur in fatza ta...heheheheeee!!!....eu din pacate am epuizat "stocul" de foto...ma bazez pe voi...oricum se pare ca de cand am iesit pe aici sa animat forumul...iar ma laud dar este real..heheheeee!!!...si te rog frumos sa nu mai bagi cu Ghe. Teodor fostul meu coleg de club ca este OFF TOPIC...el nu a reusit sa faca decat indemanare....la VTM si viteza pe circuit am prioritate si 30 de cupe....Ia sa fiu RAU si sai zic aici si acum ca lam vazut ce face cu 150 de CP si este jalnic...merg mai repede cu spatele decat merge el la slalom cu fatza :d Quote:
Quote:
|
https://forum.4tuning.ro/109-masina-m...t/page-44.html
Va atasez un link cu un baiat din Londra pasionat de Dacie , care a adus de la noi din tara o Dacie modificata de baietii din Dacia Rally Team . Consider ca este o poveste frumoasa si demna de aplauze . Masina a alergat la noi la coasta . Este 1.8 16v cu orizontale ! A fost a lu' Morcov ( alearga la noi in campionat ) Doream sa impartasesc asta cu cititorii topicului. Va doresc o seara placuta . Numai bine |
Quote:
|
Quote:
Daca nu merge . Intrati aici pe 4tuning pe forum la sectiunea Dacia si are topic acolo AG 70 RNO Dacia 1300 STIL DRT ! Seara placuta |
2 Attachment(s)
Imagini cu automobilul pilotat de Matei Ghika in 13 iulie 1928 la Montlhery.
Pilotul Matei Ghika, la 13 iulie 1928, a doborat si 8 recorduri mondiale, la Montlhery ,in Franta. Performanta lui Matei Ghika din 13 iulie 1928, (cele 8 recorduri) a fost mentionata inclusiv in publicatiile straine ale acelor vremuri. Toate cele 8 recorduri au fost omologate de Asociatia Internationala a Automobil Cluburilor Recunoscute ( 1928) sursa: pro-bike |
Quote:
|
Am si eu o intrebare umila !!! DE CE A FOST SCOS DE PE "STIKY" acest topic ?
Daca credeti ca e lipsit de importanta, atunci eu cred ca munca mea de aici a fost in zadar! Multumesc tuturor ptr atentia acordata si asta a fost !!!!! Numai bine tututor ! |
heeey, ii pe Sticky!!! come back!!! :)))
|
Quote:
|
am inteles argumentul ! si e ok! multumesc :D
|
1 Attachment(s)
Si ca sa dovedesc ca nu plec si nu renunt, va prezint una misto !!!
Licenta FIA - O. Mazilu ;) |
3 Attachment(s)
Quote:
Quote:
fotografie realizata la una dintre participarile la Nuerburgring |
Quote:
Quote:
|
nu e musai de circuit, dar e de aducere aminte :)
https://www.youtube.com/watch?v=O7hMU...eature=related din nefericire colectia mea de reviste Autoturism este destul de departe de mine ca sa scanez, dar daca reintru in posesia ei, o am aproape completa :) |
Super imagini de la Bucharest Challenge '08
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/skNscBS5c1g" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> stie cineva de existenta si a altor filmari de la acea cursa? |
am pus eu o gramada cu multe pagini in urma ! acum nu mai stiu dar cred ca erau totusi alea din 2009 !
|
De la marele premiu al Bucurestiului SAFI 1996 are cineva imagini?
sau de la salonul auto anterior 95 sau 94 nu mai stiu tot pe aeroportul Baneasa. |
1 Attachment(s)
Quote:
Asta e o fotografie care imi place tare mult. La Baneasa unde s-a organizat "stramosul" slalomului paralel de astazi. In semifinale a ramas Mazilu cu Puiu Rusu, Denny si George Morar. Si da, parca finala a castigat-o Denny. A fost prima cursa de acest gen, organizata de Autotehnica, mai exact de Horia Andronic. El a fost si cu ideea si cu realizarea acelei rampe. Un om care a fost toata viata trup si suflet dedicat curselor de masini. |
| All times are GMT +2. The time now is 18:21. |
- Copyright 2026 4Tuning