![]() |
Re: Top speed afisat de bord (posibile erori +5,+40km/h) in masina personala !
Mergea chiar 320 ca "mai avea pedala" da o inceput sa pice piese de pe ea. :lol:
|
=))))
|
bmw 323, 125kw -220 Km/h
bmw 318i, 83kw -180 km/h ambele e36 |
210 km/h - Vw Golf 3 cu 88 cai in talon , si 1.4 scris in spate =)) :evil:
De plafonat plafoneaza undeva la 215. https://www.youtube.com/watch?v=jnqi0p5NTSw |
Quote:
Tu i-ai dat cu 32km/h mai mult decat cand era noua din fabrica????:rolleyes2 |
Quote:
|
dar o masina de 90 cai sigur nu depaseste cu 32 km,pun pariu ca ai avut si roti mai mari mai late si mai grele decat alea de fabrica.
|
Da i-am dat mai mult . cine stie masina , stie despre ce este vorba.
Masina are MICI modificari de performanta , dar conteaza si acelea. Masina din fabrica face 12.1 secunde 0-100 , am reusit 9-10 :) |
Cu ce ai cronometrat 9 secunde ? Telefonul ?
|
Quote:
ps : data viitoare , astia cu 5445 de posturi de genu "hai sa ne aflam si noi in treaba" va rog abtineti-va. |
nu te supara dar motorul ala de 90 cai e sub limita discutiei. Ce modificari ai facut de performanta sa rupa asa norma? pune o poza cu masina in starea in care era cand ai scos 89101112 secunde.
|
Mai minte lumea dar nici chiar asa....
Daca ziceai ca ai motor de 2.0 poate te credeam...:lol: |
Orice masina depaseste viteza constructiva insa "Pe ceas". In realitate abia atinge viteza constructiva dupa 20 de ani si cu caii fugiti prin poieni de nebuni.
ps: ca sa scazi cu 2 -3 secunde 0-100 de fabrica iti trebuie modificari ce ar tripla valoarea masinii tale. Un Golf3 gti de 150 de ponei are 9,3 sec 0-100 si vmax 208. :yes: |
Quote:
|
Quote:
|
Haoleu rambo :lol:
Volanta usurata nu face dacat sa iti urce in ture mai repede, nu iti creste viteza maxima cu 30 de km .;) CAI e cam degeaba la perfuzia ta de motor cu 90 de cai de fabrica ( adica acum 20 de ani , acum daca mai ai 80 sa fii fericit). Interior usurat cu 40 de kg..:lol: Ai impresia ca daca in loc sa pui un obez de 100 de kg , pui un flacau de 60, masina ta va prinde in loc de 180 ,215?:lol: Naivitatea userilor acestui forum depaseste orice imaginatie sa moara gibilan.:lol: ps:Sa nu uitam de magica evacuare, care pe 1.8 de nouaj' da' cai iti da minim 20 de cai :lol: |
Quote:
Nu o sa vedeti niciodata Golf, Passat, Corsa, Logan, sau oricare alte masini de gen sa depaseasca pe drum drept vmax din talon. Diferentele stau doar in cat de fantezist e vitezometrul masinii respective. Iar un 1.8 aspirat fara modificari majore sa depaseasca cu 30km/h reali vmax-ul initial mi se pare SF. In cazul asta toti am baga cate 500euro in masini si ne-am lua la alergat cu V6-uri pe autostrada. |
@22VIN - Sincer nu vreau să intru în polemică cu nimeni dar maşina mea are viteză constructivă 204 km/h în talon şi pe GPS a arătat 218km/h în care 220km/h erau în bord. Acum depinde de la maşină la maşină. (PS: 5 trepte)
|
pai la cate modificari ai facut la masina poate s-au dereglat si acele de la ceasuri :) e greu ce sa mai zic..passat-ul meu de 116 cai + power box nu trece de 200 oricat as tine pedala apasata..
|
E plina lumea de naivi care cred ca ce e scris in talon e orientativ. Sunt atatea thread-uri cu viteze maxime depasite si explicatii diverse de la "viteza din talon e viteza garantata de constructor" ( :lol:) pana la "viteza din talon e aproximativa" (:rolleyes2).
|
Quote:
La golf-u tau ii trebuie un magnet dedesubt sa prinda piesele care cad la 100 km/h............:rolleyes2 |
Quote:
|
care e resoftata ?
|
Quote:
|
Quote:
Şi ia 220km/h pe bord şi 218km/h pe GPS, mai mult nu vrea. Dar sincer nu vreau să intru în polemică cu nimeni, vă las pe voi pentru că le cunoaşteţi pe toate... Cheers ! |
pana sa montezi plasmele nu cred ca trecea de 180km/h
|
Prin resoftare ai castigat 42% din puterea initiala a masinii? Tu realizezi ceea ce spui?
|
Si eu am bagat mii de euro sa trec de la 200 la 300.. Ce prost sunt :(
|
Quote:
Quote:
De ce am vrut asta? Pentru că motorul de pe 318d E46 Facelift - Fără common rail şi cel de pe 320d E46 Nonfacelift sunt în proporţie de 90% identice. Dacă motorul de 136 cai print-o resoftare poţi să ajungi la 160cp atunci de ce nu pot cu al meu 318d. Cunosc persoană care cu un 318d Common-rail de la 116cp doar ! Doar prin resoftare a ajuns la 180cp, dar a fost necesitară înlocuirea unui kit de ambreaj mai rezistent. https://www.youtube.com/watch?v=v2otBhknrnU https://www.youtube.com/watch?v=RdCXU..._order&list=UL h t t p : / / w w w . b m w c l u b . r o / f o r u m s / t o p i c / 7 3 623-care-sunt-diferentele-la-motoarele-de-pe/ Vă invit să citiţi topicul de mai sus. Cristi te înţeleg, respect pentru maşina ta şi pentru 407, arată foarte bine şi GTI-ul e demn de cei 300cp, eu spun doar ce am făcut eu, nu ce ai făcut tu. Totuşi 100cp e destul de mult, ca să ajungi pe un diesel de la 116 la 216 trebe schimbate mai multe. Internele motorului garantat nu o să reziste. Eu am făcut-o pe proprie răspundere... |
"presiunea turbinei şi debitul în înjectoare să-l crească mai mult decât normal şi să fie undeva la 160-165cp." - Adica daca ii creste presiunea si ii da 50 de litri de motorina debit sare la 300 de cai ?
" cunosc persoană care cu un 318d Common-rail de la 116cp doar ! Doar prin resoftare a ajuns la 180cp" - :)) ce sa mai zic , chiar nu am ce sa mai zic |
Quote:
Later edit: Şi în al 2lea rând dacă greşesc cu ceva corecteazămă, nu mă ironiza, nu toţi sunt născuţi deştepţi ca tine ! |
Iti schimba parametrii din ecu , dar asta nu inseamna nicidecum ca printr-o amarata de softare iti creste cu peste 40% puterea motorului. Ca sa nu mai zic si despre asa zisa " se face într-o limită încât fiecare piesă supusă unor schimburi să reziste". Adica pica piesele daca o lasi stock , dar cand umbla un profesionist din asta care iti garanteaza el peste 50 de cai in plus ?
Eu nu sunt ironic, dar ma mira naivitatea unora dintre voi care cred ca poti face racheta cu 300 de euro. Ba mai mult, si in siguranta pt motor. Adica un 320 d de 110 kw ,dupa resoftare facuta bine castiga maxim 30 de cai , iar un 318 cu 115 cai la baza castiga 60 de cai? Ca sa nu mai spun ca asta e un miraj cu puterile declarate. Depinde si curba de cuplu cum se imbunatateste , respectiv pe ce ture ai tu cresterea de putere. Sunt resoftari cand masina merge mai prost ca de fabrica . Astea sunt umilele mele pareri , eu ma opresc aici cu tuning-ul asta facut pe genunchi. I |
Quote:
|
Quote:
Sorry. |
Dintr-o remapare la diesel o sa scoti tot timpul mai putini cai ca o remapare la benzina. Tu cred ca te referi la cu totul altceva si anume remapare la motoare turbo vs motoare aspirate. Cat despre fabulatia de +50CP la 318d, nici nu ma mai chinui sa iti explic ca e departe de realitate, in fine, o sa observi daca te dai cu 320d E90 cu ~ aceeasi putere sau cand o sa o pui pe dyno.
|
Quote:
Dacă vreţi fă fac o listă cu maşinile ce am luat bătaie şi ce am bătut, dar ar fi irelevante fără o probă... |
Quote:
Iar cifrele pe care tu le crezi sunt frumoase, dar o să te dezamăgească tare dynotestul. Nu te supăra pe oamenii care-ţi scriu aici, crede-i, că mulţi au văzut treburi din astea într-un an cât noi doi la un loc de când avem permis. |
-de la 140 incepea sa se duca-n fata-...exact de pe acolo de unde in mod clar diferenta o face numai puterea motorului, nu soferul, nu anvelope.. putere pura. Vorba unora de mai sus...sunt multe resoftari care doar iti dau IMPRESIA ca ai o masina mai puternica, in fapt ai doar o masina mai violenta pe o anumita plaja de turatii (nu dau si exemple de softisti d-astia, cu toate ca lumea din domeniu stie vreo 3 :lol:..). Du-te si pune-o pe dyno.. unul serios si NU-I spune cam cati cai crezi tu ca ai..spune-i ca-i STOCK masina (mai ales cei care traiesc din dynoteste, au tendinta sa-ti "creasca" un pic puterea ca sa pleci tu fericit d-acolo) .
|
Quote:
ford focus 1.8tddi 75 cp 210 km /h crezi? nu nstiu daca indica bine dar era pe o panta in cehia de si cu bicicleta prindeai 160! asa o prinde si astia vitezele astea si cai astia inmultiti asa mult, de si pe hartie te chinui sa i ai daca ai bun simt!:D:D:D |
Totul a plecat de la baiatul cu G3 de 1.4 care a mers 220 si a scris ca a castigat 40 de cp din nu stiu surub..
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:45. |
- Copyright 2026 4Tuning