Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Benzina sau motorina ? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/28777-benzina-motorina.html)

aleks 22-12-09 11:02

Re: Benzina sau motorina ?

Quote:

Originally Posted by DarkJEDI (Post 2904140)
ti sa mai explicat ca turbina e o componenta vitala a motorului diesel, dar nu vrei sa intelegi. ti sa mai explicat ca motorul diesel a fost proiectat sa mearga cu aer comprimat, indiferent de cum este el fortat in motor. benzina nu are nevoie de asa ceva de aia se compara turbo diesel cu un otto aspirat.daca ii pui turbo la benzina acesta are mai mult oxigen sa arda. la diesel poti foarte simplu sa ii maresti presiunea sau sa ii pui o turbina mare ce merge doar la turatie mare. de asta dieseluri de putere mare au 2 turbine, pt ca trebuie sa poata mearga motoru si la turatii mici, nu doar unde se invarte turbina aia mare. la un diesel de fabrica poti sa ii pui lejer turbo de 3 bari, doar facuta softare. daca pui un turbo de 3 bari pe benzina trebuie sa faci un motor de la 0.

motorul diesel merge fără turbină fără nicio problemă, sutn atāt de multe exemple īncāt n-are rost să le enumerăm.
ca să măresti puterea motoarelor la benzină are nevoie de debit de aer, la diesel de debit de carburant, e o chestiune elementară. comparati mere cu pere.
e evident că dieselul suportă o creştere de putere mai mare pentru că este conceput să reziste reacţiilor mult mai violente cauzate de mac, şi nu de mas, care e mult mai fină si mai uniformă.
nu comparăm deloc bine turbo cu turbo.

DarkJEDI 22-12-09 11:58

pai merg si fara turbo, dar merg bine? au minunata putere specifica de 37 cp pe litru. rostu la motoarele alea nu prea il vad. sunt ieftine ce e drept, dar mananca mai mult decat alea turbo si nici nu au putere.

BMnWA 22-12-09 17:48

de exemplu la modelul de e36 este un motor de 2.5 6 in linie de 143 cai din aceeasi generatie si se trage cu un 318i de 116 cai. Diferenta de 27 cai si cuplu..cred ca e destul ca nu mai caut acuma dar sigur are cu cel putin 110-120 nm. Si greutatea este apropiata, modelul , anul , generatia.. corect ?

bluey 22-12-09 19:05

Inca mai incerci sa ne explici ca sunt mai puternici si mai usori caii de benzina decat aia de diesel? :)

BMnWA 22-12-09 19:11

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 2914907)
Inca mai incerci sa ne explici ca sunt mai puternici si mai usori caii de benzina decat aia de diesel? :)

nu, e ca si cand as incerca sa iti explic de ce e ziua la ora 12 la amiaz si de ce iarna ninge. Hai un 2.5 tds daca tot te tii tare pe povesti,hai sa vedem in fapte daca tot asa grele sunt vorbele.

dolb 22-12-09 19:12

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 2914907)

practic, aici se compara armasarii, cu caii de transport :)

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 2914931)
nu, e ca si cand as incerca sa iti explic de ce e ziua la ora 12 la amiaz si de ce iarna ninge. Hai un 2.5 tds daca tot te tii tare pe povesti,hai sa vedem in fapte daca tot asa grele sunt vorbele.

tu compari mere cu pere ! compara ceva din mileniul asta !

BMnWA 22-12-09 19:16

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2914939)
practic, aici se compara armasarii, cu caii de transport :)

tu compari mere cu pere ! compara ceva din mileniul asta !

compar ce am cu ce am probat , nu compar date de pe situri.. degeaba vorbim de diesel din 2009 ca 95% nu o sa conduca prea curand diesel din 2009 asa ca e ca si cand ai vrea sa scoti tot premianti dintr-o clasa din care 95% din elevi nu stiu scrie. E o comparatie de-a mea, altii vin cu q7 si x5 sau alte masini. Nu cred ca scrie Benzina sau motorina din anii 2008-2009 ? sau Benzina fara turbo sau motorina de ultima generatie ? .Cred ca e acelasi topic Benzina sau motorina ?

dolb 22-12-09 19:23

au... pai daca compari doar ce ai probat, e grava situatia ! doar 318 si 325 ai probat?

DarkJEDI 22-12-09 20:32

da teai gandit ca intra in discutie si cutia de viteze? care clar la 2.5 ala e mai lunga.

BMnWA 23-12-09 02:10

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2914962)
au... pai daca compari doar ce ai probat, e grava situatia ! doar 318 si 325 ai probat?

bai dolobule tu ce masina ai ?

BMnWA 23-12-09 02:12

Quote:

Originally Posted by DarkJEDI (Post 2915143)
da teai gandit ca intra in discutie si cutia de viteze? care clar la 2.5 ala e mai lunga.

la 27 cai diferenta si 120 nm stam sa discutam de cursa mai lunga cu 2 km ? stii tu sigur ai vazut , cunosti caz concret ? nu cred ca un tds de 2.5 are ceva cursa mai lunga ca un 1.8 .

bluey 23-12-09 06:36

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 2915838)
la 27 cai diferenta si 120 nm stam sa discutam de cursa mai lunga cu 2 km ? stii tu sigur ai vazut , cunosti caz concret ? nu cred ca un tds de 2.5 are ceva cursa mai lunga ca un 1.8 .

Uite eu trebuie sa ajung la cluj de Revelion.
2.0tdi de 140cp cu tractiune fata nu ar trebui sa fie o problema pentru supercarul tau cu sigla alb-abastra.
Iti fac o vizita??

BMnWA 23-12-09 09:03

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 2915911)
Uite eu trebuie sa ajung la cluj de Revelion.
2.0tdi de 140cp cu tractiune fata nu ar trebui sa fie o problema pentru supercarul tau cu sigla alb-abastra.
Iti fac o vizita??

poti sa imi faci o vizita sa vezi diferenta mica ce sta intre ele 2 . Cu supercarul meu mai vechi cu 15 ani ca al tau. in final sa zici doar ca ai consum mai bun ;)

bluey 23-12-09 09:06

Eu cand zic ca esti un om amuzant tu nu ma crezi :)
Ai tuning la ea??
Ca eu am o toba sport si la diesel asta da niste caluti.

BMnWA 23-12-09 09:08

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 2916102)
Ai tuning la ea??

suntem chit , am si eu o toba.

BMnWA 23-12-09 09:29

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 2916102)
Ai tuning la ea??

ce te astepti sa faca masina ta care face in 9.7 secunde 100.Crezi ca scoti tu performanta asta ? eu scot 10.2 cu a mea. Ce diferenta crezi ca e ? de 3 sutimi ? suuuper tare performanta cu masina de 2005. Deci tot consumul ramane "top speed" .

orlando 23-12-09 11:22

ti-o da bluey...pe bune...e bmw!

dolb 23-12-09 11:36

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 2915836)
bai dolobule tu ce masina ai ?

destul de buna cat sa iti scot aerele de bmw-ist, din cap !

beck 23-12-09 12:21

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2916401)
destul de buna cat sa iti scot aerele de bmw-ist, din cap !

eu stiam de mic copil ca bmw-u incepe de la 323, ce e sub motorizarea asta sunt pentru bmw-isti wannabe, fac pariu ca are mari probleme cu un tdi de 90cp

dolb 23-12-09 12:23

Quote:

Originally Posted by beck (Post 2916488)
eu stiam de mic copil ca bmw-u incepe de la 323, ce e sub motorizarea asta sunt pentru bmw-isti wannabe, fac pariu ca are mari probleme cu un tdi de 90cp

nu cred ca are mari probleme cu tdi-ul de 90, dar cu siguranta cel de 116 ii da nanaua!

eu i-am dat-o bine la un 2.0 fsi, cu bmw-ul lui..doar ma joc, nici nu omor masina!

bluey 23-12-09 12:37

Pai si eu daca aveam benzinar de la bemve si mancam bataie de la diesel de VAG il tineam in garaj sa nu ma vada lumea cu el :D

BMnWA 24-12-09 02:03

Quote:

Originally Posted by beck (Post 2916488)

prima masina de 1.8 e wannabe ? Care a fost prima ta masina prietene ? hai fa-mi cadou de craciun o gluma buna si zi-mi ce fiara ai avut ca sa stim ce povestim aici.

aleks 24-12-09 08:11

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 2914931)

Eu sa fiu sănătos de cāte sute de ori n-am fost deacord cu ceea ce spune bluey, dar să-i spui că ar fi cazul sa probeze cu fapte cum e treaba cu motoarele, tocmai lui, care are "fapte" cāt mulţi din băieţii cu tastele nici īn visele ude n-au.... e distractiv, īmi place :lol:
Aştept cu mult interes īntālnirea, să vă filmaţi că vreau să văd neapărat :)

BMnWA 24-12-09 08:58

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 2918447)
Eu sa fiu sănătos de cāte sute de ori n-am fost deacord cu ceea ce spune bluey, dar să-i spui că ar fi cazul sa probeze cu fapte cum e treaba cu motoarele, tocmai lui, care are "fapte" cāt mulţi din băieţii cu tastele nici īn visele ude n-au.... e distractiv, īmi place :lol:
Aştept cu mult interes īntālnirea, să vă filmaţi că vreau să văd neapărat :)

si acuma trebuie sa fie ceva zeu in orice discutie, nu il mai poate contrazice nimeni ? Alelui , hai sa facem fan club bluey :rockon:

06XPT 24-12-09 10:05

tu chiar nu-ti dai seama cati se amuza pe seama ta?chiar atat de greu poate fii sa intelegi?stii ce putere are a3-ul lui @bluey?are cam cam dublu si ceva puterea ta.....asa ca stai in banca ta si nu mai provoca doar dupa ce vezi pe carfoolio sau alt site asemanator....1.8 de la bmw a apa de ploaie in comparatie cu alte motoare de 1.8 de la altii constructori...

dolb 24-12-09 10:09

nu cam dublu..ci dublu poate chiar mai mult ! dar in opinia lui..RWD compenseaza lipsa de putere !
in opinia lui degeaba ai 300 de cai..ca ai FWD .. el are RWD si 100 de cai si tot te face !

beck 24-12-09 10:44

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 2918319)
prima masina de 1.8 e wannabe ? Care a fost prima ta masina prietene ? hai fa-mi cadou de craciun o gluma buna si zi-mi ce fiara ai avut ca sa stim ce povestim aici.

prima masina? crezi ca e relevant,au trecut aproape 12 ani? Dacia nova , Renault megane 2.0, Lancia Delta HF Integrale 16v.

oricum mai bine ti-ai completa datele la profil , daca stiam ca abia ti-au dat flocii nu mai incercam sa iti explic ca bmw-urile sunt de k kt sub 323. si am avut si eu cateva, 325 e30 ,318is e36, 520i e34 m50, 520i e34 m20 (astea au fost ale mele ca de mers am mers cu mult mai multe)

BMnWA 24-12-09 11:25

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2918743)
nu cam dublu..ci dublu poate chiar mai mult ! dar in opinia lui..RWD compenseaza lipsa de putere !
in opinia lui degeaba ai 300 de cai..ca ai FWD .. el are RWD si 100 de cai si tot te face !

dolby digital stai usor tati , 100 cai pe fata vs spate la aceeasi greutate nu ai ce sa faci. Degeaba aberezi eu am inceput dinscutia cu date concrete si tu vi cu 100 si 300 de ponei. Hai sa povestim despre bancuri cu bula nu vrei ?

dolb 24-12-09 11:29

inseamna ca nu stii ce este aia ironie ! AM FOST IRONIC ! Do'oh !

Nu tu ai zis ca citez: " combinatia tractiunea fata+diesel iti mai lasa si o foarte mare impresie ca "frate rupe asfaltu sub ea" " ?

Eh eu am fost ironic la ce ai zis tu :)

06XPT 24-12-09 11:32

daca erai mai aproape faceam o liniuta ca intre 1.8 asa..tu cu bmw iar eu cu un amarat de opel astra vechi din 1994..tot 1.8 diferenta o face ca eu am tractiune fata..sunt curios ce ar iesi......

BMnWA 24-12-09 11:36

Quote:

Originally Posted by beck (Post 2918844)
prima masina? crezi ca e relevant,au trecut aproape 12 ani? Dacia nova , Renault megane 2.0, Lancia Delta HF Integrale 16v.

oricum mai bine ti-ai completa datele la profil , daca stiam ca abia ti-au dat flocii nu mai incercam sa iti explic ca bmw-urile sunt de k kt sub 323. si am avut si eu cateva, 325 e30 ,318is e36, 520i e34 m50, 520i e34 m20 (astea au fost ale mele ca de mers am mers cu mult mai multe)

o dai in persoanele , daca vrei offtopic scrie-mi un pm sa nu murdarim topicul.

si referitor tu ai avut o dacie si un reno si tu imi zici mie ca e penal un 1.8 de la bmw ? :))) spor la capsuni prietene

dolb 24-12-09 11:39

el nu a zis ca e penal ca prima masina! ( d'aia a si scris ca nu e relevant )

Dar nu poti sa vi sa te lauzi cu un 1.8 de 116 cai ( Sau cati o mai avea ) ca face si ca drege si da nanaua la diesel de 250 de cai..etc etc. ca doar e bmw si rullz ! Intelegi tu care e ideea? Ca motorul e PENAL PENTRU ASA CEVA ! poti emite pretentii macar de la 320 in sus .

BMnWA 24-12-09 11:47

Quote:

Originally Posted by 06XPT (Post 2918978)
daca erai mai aproape faceam o liniuta ca intre 1.8 asa..tu cu bmw iar eu cu un amarat de opel astra vechi din 1994..tot 1.8 diferenta o face ca eu am tractiune fata..sunt curios ce ar iesi......

cati cai ai pe astra ? am dat cu bertone de 125 cai si cu corsa de 125 cai si le-am lasat in spate. Nu stiu ce ar iesi dar a ta e mai usora ai avea avantaj.

al3xxxXpert 24-12-09 14:14

daca ai bani si iti plac senzatiile tari ia benzina ....daca vrei sa iesi si la consum mai ieftin si putin mai lenta ...motorina

aleks 24-12-09 15:54

BMnWA: 1) postează tot c e ai de spus īntr-un singur post, nu fa 10 postări succesive de cāte ori ai de subliniat o idee.
2) renunţă la agresivitatea excesivă altfel renunţăm noi la colaborarea cu tine pentru o perioada oarecare.

demin2609 24-12-09 18:44

asa Body zi-le!

mai spune ca vin si eu cu 115 cp si fac suta in 8.9 secunde... nu e extraordinar... da ma uit la finis care dintre ei bat..
. :lol:

BMnWA 25-12-09 05:04

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 2919530)
BMnWA: 1) postează tot c e ai de spus īntr-un singur post, nu fa 10 postări succesive de cāte ori ai de subliniat o idee.
2) renunţă la agresivitatea excesivă altfel renunţăm noi la colaborarea cu tine pentru o perioada oarecare.

mai fa o evaluare a posturile celorlalti sa vezi cine se lanseaza in agresivitate. Cred ca fiecare post are destinatarul lui si nu sunt puse asa de dragul conversatiei in contradictoriu.

bluey 25-12-09 08:26

Hai Craciun fericit la toata lumea!!!
Indiferent de combustibil :D

dolb 25-12-09 08:31

BMnWA ce ti-a adus mosu?
06XPT..tie ce ti-a adus mosu?
Merry X-mass everybody !

06XPT 25-12-09 08:35

merry cristmas too all....diesel or petrol.....
p.s. mosul mi-a adus o noua evacuare.....

All times are GMT +2. The time now is 15:28.

- Copyright 2026 4Tuning