![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
Quote:
ca să măresti puterea motoarelor la benzină are nevoie de debit de aer, la diesel de debit de carburant, e o chestiune elementară. comparati mere cu pere. e evident că dieselul suportă o creştere de putere mai mare pentru că este conceput să reziste reacţiilor mult mai violente cauzate de mac, şi nu de mas, care e mult mai fină si mai uniformă. nu comparăm deloc bine turbo cu turbo. |
pai merg si fara turbo, dar merg bine? au minunata putere specifica de 37 cp pe litru. rostu la motoarele alea nu prea il vad. sunt ieftine ce e drept, dar mananca mai mult decat alea turbo si nici nu au putere.
|
de exemplu la modelul de e36 este un motor de 2.5 6 in linie de 143 cai din aceeasi generatie si se trage cu un 318i de 116 cai. Diferenta de 27 cai si cuplu..cred ca e destul ca nu mai caut acuma dar sigur are cu cel putin 110-120 nm. Si greutatea este apropiata, modelul , anul , generatia.. corect ?
|
Inca mai incerci sa ne explici ca sunt mai puternici si mai usori caii de benzina decat aia de diesel? :)
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
au... pai daca compari doar ce ai probat, e grava situatia ! doar 318 si 325 ai probat?
|
da teai gandit ca intra in discutie si cutia de viteze? care clar la 2.5 ala e mai lunga.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
2.0tdi de 140cp cu tractiune fata nu ar trebui sa fie o problema pentru supercarul tau cu sigla alb-abastra. Iti fac o vizita?? |
Quote:
|
Eu cand zic ca esti un om amuzant tu nu ma crezi :)
Ai tuning la ea?? Ca eu am o toba sport si la diesel asta da niste caluti. |
Quote:
|
Quote:
|
ti-o da bluey...pe bune...e bmw!
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
eu i-am dat-o bine la un 2.0 fsi, cu bmw-ul lui..doar ma joc, nici nu omor masina! |
Pai si eu daca aveam benzinar de la bemve si mancam bataie de la diesel de VAG il tineam in garaj sa nu ma vada lumea cu el :D
|
Quote:
|
Quote:
Aştept cu mult interes īntālnirea, să vă filmaţi că vreau să văd neapărat :) |
Quote:
|
tu chiar nu-ti dai seama cati se amuza pe seama ta?chiar atat de greu poate fii sa intelegi?stii ce putere are a3-ul lui @bluey?are cam cam dublu si ceva puterea ta.....asa ca stai in banca ta si nu mai provoca doar dupa ce vezi pe carfoolio sau alt site asemanator....1.8 de la bmw a apa de ploaie in comparatie cu alte motoare de 1.8 de la altii constructori...
|
nu cam dublu..ci dublu poate chiar mai mult ! dar in opinia lui..RWD compenseaza lipsa de putere !
in opinia lui degeaba ai 300 de cai..ca ai FWD .. el are RWD si 100 de cai si tot te face ! |
Quote:
oricum mai bine ti-ai completa datele la profil , daca stiam ca abia ti-au dat flocii nu mai incercam sa iti explic ca bmw-urile sunt de k kt sub 323. si am avut si eu cateva, 325 e30 ,318is e36, 520i e34 m50, 520i e34 m20 (astea au fost ale mele ca de mers am mers cu mult mai multe) |
Quote:
|
inseamna ca nu stii ce este aia ironie ! AM FOST IRONIC ! Do'oh !
Nu tu ai zis ca citez: " combinatia tractiunea fata+diesel iti mai lasa si o foarte mare impresie ca "frate rupe asfaltu sub ea" " ? Eh eu am fost ironic la ce ai zis tu :) |
daca erai mai aproape faceam o liniuta ca intre 1.8 asa..tu cu bmw iar eu cu un amarat de opel astra vechi din 1994..tot 1.8 diferenta o face ca eu am tractiune fata..sunt curios ce ar iesi......
|
Quote:
o dai in persoanele , daca vrei offtopic scrie-mi un pm sa nu murdarim topicul. si referitor tu ai avut o dacie si un reno si tu imi zici mie ca e penal un 1.8 de la bmw ? :))) spor la capsuni prietene |
el nu a zis ca e penal ca prima masina! ( d'aia a si scris ca nu e relevant )
Dar nu poti sa vi sa te lauzi cu un 1.8 de 116 cai ( Sau cati o mai avea ) ca face si ca drege si da nanaua la diesel de 250 de cai..etc etc. ca doar e bmw si rullz ! Intelegi tu care e ideea? Ca motorul e PENAL PENTRU ASA CEVA ! poti emite pretentii macar de la 320 in sus . |
Quote:
|
daca ai bani si iti plac senzatiile tari ia benzina ....daca vrei sa iesi si la consum mai ieftin si putin mai lenta ...motorina
|
BMnWA: 1) postează tot c e ai de spus īntr-un singur post, nu fa 10 postări succesive de cāte ori ai de subliniat o idee.
2) renunţă la agresivitatea excesivă altfel renunţăm noi la colaborarea cu tine pentru o perioada oarecare. |
asa Body zi-le!
mai spune ca vin si eu cu 115 cp si fac suta in 8.9 secunde... nu e extraordinar... da ma uit la finis care dintre ei bat... :lol: |
Quote:
|
Hai Craciun fericit la toata lumea!!!
Indiferent de combustibil :D |
BMnWA ce ti-a adus mosu?
06XPT..tie ce ti-a adus mosu? Merry X-mass everybody ! |
merry cristmas too all....diesel or petrol.....
p.s. mosul mi-a adus o noua evacuare..... |
| All times are GMT +2. The time now is 15:28. |
- Copyright 2026 4Tuning