![]() |
Re: Dacia Sport No.281 '84 (cu planuri pe termen lung)
Pun pariu ca daca lasi intermediara o sa se auda mai frumos decat fara ea. :)
|
Quote:
|
Si uite asa se strica o masina foarte frumoasa ...
La o masina de vechimea ei, cu stilul ei, merge doar o teava mai groasa, eventual fara tobe. Zgomotul vine de la motor, nu de la esapament. |
frumoasa la prima vedere sa vedem si cum se aude ,poate ne faci si un movie :lol:
spor la treaba ! :D |
o pui fara intermediara nu?:X
|
Dacia Sport No.281 '84 (cu planuri pe termen lung)
1 Attachment(s)
Quote:
Oricum traseul pana in spate e drept, intermediara fiind ca o toba sport;) |
Quote:
|
foarte frumoasa toba :)
|
Micutza avand iesirea de 75mm:D, acum suna mai infundat, mai suportabil pentru vecini:lol:, maine incerc sa fac si un video...
|
Quote:
|
Am si eu o problema, in aceasta seara mi-a fost retinut Certificatul de inmatriculare al masinii, pe motiv ca masina este echipata cu becuri de alta culoare, decat alb si anume, galben.
Cine stie, daca ii dau in judecata castig sau nu, sa stiu ce am de facut, nu de alta. |
Quote:
ce jegosi sunt gabori astia pentru niste becuri ia talonu teas ajuta eu da nu stiu :( daca aud cv te ajut cu cea mai mare placere |
Daca nu ma insel credca ai putea, pentru ca ei in primul rand ei ar trebui sa-ti dea un termen de nustiu (15 min din cate am auzit) cat timp sa-ti schimb sau sa remediezi problema,daca refuzi se ridica certificatul de imatriculare ,credca au facut un abuz eu sustin sa te ti de ei chair pt niste becuri care , folosesc multi mai ales pt daciile 1300
|
Quote:
Da detalii. In procesul verbal ai semnat la ambele rubrici? Si la cea in care iei la cunostinta ca ai fost sanctionat si la cea in care recunosti fapta? |
Quote:
|
Quote:
Cum spuneam, nu stiu despre ce becuri este vorba si prefer sa nu comentez mai multe pana nu aflu detalii ... P.S. In plus, in cazul actionarii in instanta, trebuie sa existe cel putin un martor care sa confirme ca cele mentionate in procesul verbal nu erau adevarate la data intocmirii lui, asta daca nu ai mentionat deja tu in rubrica Mentiuni. |
1 Attachment(s)
Quote:
|
Quote:
Legat de culoare luminii de intalnire nu cunosc prea multe. Pentru a nu se arunca cu capul inainte ii recomand sa adreseze o intrebare persoanelor de pe RAROM (niste persoane foarte de treaba, care mi-au raspuns mereu concret, indiferent de ce am intrebat) si in functie de raspunsul lor sa continue in instanta sau nu (tinand cont de cele mentionate mai sus). Insa nu te asptepta la prea multe, in cel mai fericit caz primesti doar talonul inapoi, inmanat in scarba de cel de la ghiseu. In cel mai rau caz, a doua oara esti sanctionat si pentru cea mai mica neregula ... dar asta de obicei nu se intampla, agentul care a intocmit procesul nu are nicio legatura cu instanta. |
acum 3 ani cand am facut eu scoala de soferi tin minte f bine ca scria ca farurile treubie sa fie echipate cu lumina de culoare alba sau galbena... s-a schimbat de atunci sau astia sunt idioti...
tare imi e ca te vei duce cu becuri galbene la rar si acolo ti se va spune ca ala care ti-a luat talonu e un idiot nu ai fi nici primu nici ultimu si cred ca la culoarea becurilor se revera la lumina nu la ce culoare au ele in sine... pot sa imi pun becuri albastre in cu dung roz atat timp cat lumina data de ele e alba sau galbena... imi pare foarte rau... acu tre sa stai sa te plimbi... |
In lege ziceclar ca nu poti monta alte lumini decat cele ce au fost montate standard din fabrica. Lucru valabil si pt sistemele de sonorizare: claxoane.
Nu ai cum castiga in justitie decat daca au facut ei vreo greseala in intocmirea procesului verbal. La rar mergi cu becurile schimbate si iti dau talonul inapoi si cred ca trebuie sa platesti o amenda. |
Quote:
|
...un singur cuvant ROMANIA!!!!!
Mai ziceam daca era o masina de generatie noua, cu becuri galbene sau folie pe faruri, da' asa ce sa-i mai zic si nu imi era ciuda daca mi-l lua pentru jante, lipsa bara, toba, mai stiu eu ce avioane, da' pentru becuri galbene, te apuca rasu'.... ce sa mai, prietenii mei. Merg sa-mi recuperez talonu':-) |
ca idee cand am facut itp mi s-a spus ori sa le am pe toate galbene ori albe. Deci sunt valabile atata timp cat sunt toate la fel nu de doua feluri. Cel mai bine intrebi la RAR care e faza.
|
Foarte frumoasa.
|
OUG 195/02R
Art.101. - (1) 10. montarea la autovehicul, remorcă sau tramvai a luminilor de altă culoare sau intensitate, a altor lumini ori dispozitive de avertizare sonoră sau accesorii ori modificări neomologate; |
chiar daca iti pui pe bara proiectoare suplimentare cu becuri galbene nu ai voie?
|
1 Attachment(s)
Salut si scuze de deranj
Vopseaua de pe jante este gri carbon? Ti-as fi recunoscator daca mi-ai raspunde. Multumesc si bafta in continuare cu masina. |
1 Attachment(s)
Quote:
|
Asa, bun. Da' ce-i cu 1300 ce fac?:rolleyes2
Asta este, daca vor sa te arda, te ard;) 402lei pentru ca nu am avut buletinul la mine si 402lei pentru lumini de alta culoare + talon retinut8) |
Pai si Daciile dinainte care aveau becuri galbene?
|
Ilegale.
|
Juridic vorbind si chiar trecand peste eventuale carente ale procesului verbal (ma refer la incalcari ale art. 16,17 din O.G nr. 2/2001, aspecte apte de a atrage nulitatea lui ab initio), eu zic ca ar trebui formulata o plangere contraventionala. Eu interpretez textul legal mai sus indicat (am o vaga impresie ca si Legiuitorul a avut in vedere tot interpretarea asta :) ) in sensul ca este interzisa dotarea autovehiculului cu sisteme de iluminare neomologate pe un anumit model de vehicul, montare/utilizare care creeaza o stare de pericol pentru siguranta circulatiei. Sa zicem, spre exemplu... un cretin cu "big csenoane" montate aiurea in niste blocuri optice care n-au treaba cu sistemul mai sus indicat. Adica astea 2 conditii trebuie indeplinite cumulativ. Fara urmare socialmente periculoasa nu exista raspundere contraventionala, iar existenta urmarii socialmente periculoase trebuie dovedita, ea nu se prezuma. In cazul tau nu vad care ar fi fost starea de pericol. Nu vad cum nu ai putea sa obtii macar o inlocuire a sanctiunii contraventionale a amenzii cu avertismentul cu consecinta inlaturarii sanctiunii complementare. Daca te pot ajuta cu ceva concret in demersurile astea da-mi de stire.
L.E: Ce zice colegul de mai jos e bine punctat. O.G nr. 2/2001 prevede in mod expres ca sanctiunile se aplica strict raportat la pericolul social CONCRET al faptei, aspect pe care agentul constatator trebuie sa il stabileasca de la caz la caz. 402 lei pentru un buletin... cam mult. |
consider ca au facut un mare abuz cum p**a mea sa-ti dea 402 lei pentru ca nu ai buletinu la tine , credca te-au luat la ochi :cry::cry:
|
Quote:
|
Poate vor sa-mi fac abonament la RAR:lol:, azi pentru becuri, maine pentru toba, peste o saptamana pentru roti si uite asa.... Romania
|
asta cu actele este total valabila, si eu mi-am luat amenda pentru simplul fapt ca nu am avut permisul si buletinul la mine, dar culmea mi-am nimerit cnp-ul:lol:, si da mi-au dat 402 lei daca platesc nu stiu cand...iar daca platesti in urmatoarele doua zile lucratoare platesti doar 201 lei...oricum un mare cacat , imi pare rau de tine, sper sa o rezolvi:)
|
Quote:
Eu o zi am scos-o prin oras si deja am fost dat consemn de un gabor f generos de aici de la noi...si umblam cu ochii in 7 si cand am vazut mcv-ul am tras intr-o parcare pana a plecat....o tara de tot ..... Si acuma te gandesti cate iti faceai cu 402 lei cat vei plati in 48 ore..ca sa nu zic 804 lei..FUCK:evil::evil::twisted: |
Si eu am avut probleme cu becurile galbene.M-au oprit vreo 4 echipaje de cand am masina si de fiecare data au renuntat.Noroc ca am farurile Cibie IODE si le aratam de fiecare data..bine ca nu stiau ce inseamna asta dar le ziceam ca asa e din fabrica.:lol:
Oricum dupa o saptamana dupa ce m-a oprit ultimul echipaj mi s-au ars becurile:cry:. Si culmea nici la mine nu s-au luat de jante,toba,etc dar de becuri s-a luat. |
mai multe nu stiu :D, sau nu sunt siguri...
|
Dar totusi tre sa-i felicitam pentru indiferenta la xenoane in faruri fara lupe care bat in copaci si-n ochii nostri.
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:02. |
- Copyright 2026 4Tuning