Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Fiabilitate: japoneze vs. germane (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/99521-fiabilitate-japoneze-vs-germane.html)

alexbadea12 20-01-09 22:34

Re: Fiabilitate - JAPONEZE vs GERMANE

masinile japoneze sunt mai fiabile pt k sunt duse la limita performantele fara sa cedeze.

aleks 21-01-09 08:17

poftim? sunt fiabile din cauza ca sunt duse la limita performantei? si asta fara sa cedeze?
stii ce e aia fiabilitate?
uite, de la dex citire: Totalitatea calităţilor unui sistem tehnic care determină capacitatea acestuia de a funcţiona fără defecţiuni într-un interval lung de timp în anumite condiţii date.
pfff.... lipsesc niste parametri din raspunsul tau...

lrazvani 25-01-09 16:57

japoneze fiabilitate ? se poate da la ce experienta am avut eu nu mai imi trebe japoneze . eventual daca se muta japonia la noi sau invers ...sper sa fie doar un caz izolat la mine : nissan primera cumparat de la reprezentanta in 2007...super dotari la banii de atunci pe langa ce iti ofereau europenii ...toate bune si frumoase pana acuma in ianuarie 2009....masina 25.000 km...nici o problema....merge tata si o rezolva trantindo in spatele la o duba ....reprezentanta nu era departe si nu curgea ulei din radiator...a duso pe rotile ei la service ...ca sa aflu dupa aia de la asigurari ca masina e dauna totala....nu mi-a venit sa cred..impactu nu a fost mare..nu erau sparte nici macar farurile ... am intrebat la reprezentanta cum e posibil ca masina sa fie dauna totala ...si ei mi-au raspuns ce stiam oricum da nu imi venea sa cred : costul reparatiei e foarte ridicat din cauza ca trebuie data comanda la piese in japonia si sunt foarte scumpe si manopera la fel . Am ramas masca...acu astept sa vad cand imi primesc banii de pe casco..cu criza asta poate veci ...in orice caz urmatoarea masina va fi europeana .

300zxtt 25-01-09 19:06

si ce legatura are cu fiabilitatea? si un prieten de-al meu a lovit un mercedes si la reprezentanta i-au facut un antecalcul de 80.000 ron de si-a pus inspectorul gheata la inima.....si apoi si-a reparat-o la un service cu aprox 25.000 ron. relevant e faptul ca la reprezentante jupoaie si pielea de pe om cu un adaos de 200%.

sKyNeT 25-01-09 21:15

Quote:

Originally Posted by lrazvani (Post 2009396)
japoneze fiabilitate ? se poate da la ce experienta am avut eu nu mai imi trebe japoneze . eventual daca se muta japonia la noi sau invers ...sper sa fie doar un caz izolat la mine : nissan primera cumparat de la reprezentanta in 2007...super dotari la banii de atunci pe langa ce iti ofereau europenii ...toate bune si frumoase pana acuma in ianuarie 2009....masina 25.000 km...nici o problema....merge tata si o rezolva trantindo in spatele la o duba ....reprezentanta nu era departe si nu curgea ulei din radiator...a duso pe rotile ei la service ...ca sa aflu dupa aia de la asigurari ca masina e dauna totala....nu mi-a venit sa cred..impactu nu a fost mare..nu erau sparte nici macar farurile ... am intrebat la reprezentanta cum e posibil ca masina sa fie dauna totala ...si ei mi-au raspuns ce stiam oricum da nu imi venea sa cred : costul reparatiei e foarte ridicat din cauza ca trebuie data comanda la piese in japonia si sunt foarte scumpe si manopera la fel . Am ramas masca...acu astept sa vad cand imi primesc banii de pe casco..cu criza asta poate veci ...in orice caz urmatoarea masina va fi europeana .

de cand a cumparat renault nissanul nu prea ma mira...si depinde si de masina...si la a mea costa o aripa 11 milioane dar la civic 5....asta e...asta nu inseamna ca nu e fiabila :))

ulyse 25-01-09 21:25

asta cu nr de km e aberant o masina germana poate sa ajunga la 1 milion
asta nu e un argument depinde si in ce conditii e expluatata
eu mizez pe nemtoaice au mai multa personalitate

numai laudati atat japonezele am mers cu un nissan primera si am ramas profund dezamagit parca era un logan bordu ala hidos de plastic comenzi insirate aiurea nu mi-a placut
am auzit oamneni care lauda honda nu cred ca s-au urcat intr-un mercedes sau bmw

nissan tida,primera astea sunt niste masini primitive cu astea fac ei profit
toyota corola e naspa rau ma refer la aspect nam condus
intradevar o masina a japonezilor care mai ridica pretentii e Honda dar in rest nu prea ai ce sa iei in consideratie de la ei

sKyNeT 25-01-09 21:49

Quote:

Originally Posted by ulyse (Post 2010165)
asta cu nr de km e aberant o masina germana poate sa ajunga la 1 milion
asta nu e un argument depinde si in ce conditii e expluatata
eu mizez pe nemtoaice au mai multa personalitate

numai laudati atat japonezele am mers cu un nissan primera si am ramas profund dezamagit parca era un logan bordu ala hidos de plastic comenzi insirate aiurea nu mi-a placut
am auzit oamneni care lauda honda nu cred ca s-au urcat intr-un mercedes sau bmw

te-ai urcat si tu intr-un primera si ai impresia ca ai mers cu toate japonezele...si eu m-am urcat intr-un golf 5 si am ramas la fel ca tine...profund dezamagit so ?
nu are rost sa mai continuam....fiecare cu cel atrage...

lrazvani 26-01-09 00:14

ulyse te contrazic in legatura cu calitatea materialelor la nissan primera...ii drept ca bolta de pe mijlocu bordului parca e de la rusi da in ceea ce priveste restul finisajelor e ok... ii destul de bine lucrata si nu ii plina de plasticarae cum pare la prima vedere...avand in vedere ca e o masina care se bate la pret cu renault megane ..e foarte bine finisata ! eu stiu ca nu se compara cu mercedes da urcate in masini de 17.000 de euro si compara ...ai sa vezi ca greu gasesti mai ok , mai ales la acelas nivel de dotari . Nici macar lexus nu face fatza la un s-classe sau seria 7 si u compari mercedes cu nissan :)..cel putin fao cu infiniti

nigger 26-01-09 01:23

Quote:

Originally Posted by lrazvani (Post 2009396)
japoneze fiabilitate ? in orice caz urmatoarea masina va fi europeana .

:shock::shock:tu in primul rand esti PRAF,scuze ca spun ,daca acolo ce ai spus tu e vb de fiabilitate

Quote:

Originally Posted by ulyse (Post 2010165)

nissan tida,primera astea sunt niste masini primitive cu astea fac ei profit
toyota corola e naspa rau i

si eu am mers cu un A classe si aceasi senzatie am avut si eu

300zxtt 26-01-09 02:44

Quote:

Originally Posted by lrazvani (Post 2010612)
Nici macar lexus nu face fatza la un s-classe sau seria 7 si u compari mercedes cu nissan :)..cel putin fao cu infiniti

La replica asta se vede ca esti un mare cunoscator.....Lexus LS,in acest moment ofera mai multe gadgeturi si optiuni decat un seria S.Iara comfortul interior , mai ales la locurile din spate se apropie de maybach

DarkJEDI 26-01-09 11:03

la cate nebunii pun astia pe masini o sa se ajunga sa fie pilot si copilot in masini. ambii cu volane, o sa puna si senzori sa se deschida usa singura cand cobori. nebunie. si eu sunt de acord ca un lexus e mult mai interesant decat un MB. nu prea e reusit is-fu ala. cam compromis... lexus mai are si motoare 6 in linie, motoare cu bloc din otel, deci la fiabilitate e mai sus decat MB.

nigger 26-01-09 11:51

Quote:

Originally Posted by lrazvani (Post 2010612)
Nici macar lexus nu face fatza la un s-classe sau seria 7 si u compari mercedes cu nissan :)..cel putin fao cu infiniti

iti spun eu ca orice Acura,Infiniti sau Lexus face fata cu brio oricarui BMW Mercedes sau Audi

300zxtt 26-01-09 12:04

Quote:

Originally Posted by DarkJEDI (Post 2011230)
la cate nebunii pun astia pe masini o sa se ajunga sa fie pilot si copilot in masini. ambii cu volane, o sa puna si senzori sa se deschida usa singura cand cobori. nebunie. si eu sunt de acord ca un lexus e mult mai interesant decat un MB. nu prea e reusit is-fu ala. cam compromis... lexus mai are si motoare 6 in linie, motoare cu bloc din otel, deci la fiabilitate e mai sus decat MB.

https://www.youtube.com/watch?v=nS4WMJR_JZs la ce nivel tehnologic a ajuns lexus.

3SGE 26-01-09 12:12

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 2011354)
https://www.youtube.com/watch?v=nS4WMJR_JZs la ce nivel tehnologic a ajuns lexus.

Super!! Chiar nu stiam despre gadgetul ala de mentinut masina pe banda si cel de parcare.

300zxtt 26-01-09 12:44

Quote:

Originally Posted by 3SGE (Post 2011382)
Super!! Chiar nu stiam despre gadgetul ala de mentinut masina pe banda si cel de parcare.

mai interesant imi pare scanarea fetei iar in caz de neatentie la condus te avertizeaza.....

nigger 26-01-09 12:59

oricum lexus cand sau lansat pe piata au venit foarte bine pusi la punct cu tehnologia fata de alte modele germane,fie ea imprumutata,furata ,originala sau cum o fi fost,oricum si constuctori germani si cei japonezi parerea mea ca merg in paralel foarte bine cu avantaje si dezavantaje de partea fiecaruia

DarkJEDI 26-01-09 13:03

sistemul de mentinut banda exista si p s klasse dar e ceva mai bun, iar ala de parcare il puteti gasi si pe passat cc.

300zxtt 26-01-09 23:33

Quote:

Originally Posted by DarkJEDI (Post 2011546)
sistemul de mentinut banda exista si p s klasse dar e ceva mai bun

sistemul de la mercedes este doar de pastrarea distantei fata de vehiculul anterior....distronic plus, sistem inferior fata de cel de la Lexus LS

deja lexus are un avans fata de capul de serie de la mercedes

lrazvani 27-01-09 16:16

bine..cum ziceti voi....eu ma retrag din discutie ca nu e subiectiva deloc si nimic nu se vede concret cu dovezi .

_anaconda_ 27-01-09 19:44

pai faptul ca discutia nu e subiectiva deloc (adica e obiectiva) ar trebui sa te bucure, sa fie un lucru bun. Teoretic s-ar discuta pe argumente nu pe pareri personale deci obiectivitatea e constructiva

Quote:

eu ma retrag din discutie ca nu e subiectiva deloc si nimic nu se vede concret cu dovezi .

ulyse 01-02-09 22:39

ce numiti voi ma japoneze nissan e marca renault toyota face masini ieftine
in Romania
sunt niste jeguri de drumuri o mare bataie de joc macar buc trebuia facut impecabil dpv al drumurilor

si ce si eu stiu pe cineva care are un c 180 hidramat are 650 de mii de km si masina a carat marfa la viata ei nu a fost masina de drum lung

iar imi iau cartonas ca nu am folosit edit cer scuze la moderatori dar m-am inervat

DarkJEDI 01-02-09 22:51

Quote:

Originally Posted by ulyse (Post 2029351)

iar imi iau cartonas ca nu am folosit edit cer scuze la moderatori dar m-am inervat

:)) e a nu stiu cata oara cand dai cu bata in balta. stii macar ce insemna inervat?

Ca nissan are motoarele (o parte si dieselurile) facute in colaborare cu renault nu insemna ca e marca renault. si ce treaba au drumurile cu ceea ce se discuta aici?

nissan_z32 02-02-09 00:41

sunt topicuri in care ne mai descretim fruntile.

daca e sa luam in vedere unele reviste de specialitate si mai ales clasamentele jd power, japonezele castiga detasat

ulyse 02-02-09 15:20

o fi ok da nu poti pune nissan langa un mercedes si bmw niciodata

nissan_z32 02-02-09 15:46

Quote:

Originally Posted by ulyse (Post 2030917)
o fi ok da nu poti pune nissan langa un mercedes si bmw niciodata

asa cum nu poti pune nici un A-classe langa un lexus . comparatia se face la un nivel echivalent de clasa si de pret.

scturoag 04-02-09 05:59

Re: Fiabilitate: japoneze vs. germane

Quote:

Originally Posted by ulyse (Post 2029349)
ce numiti voi ma japoneze nissan e marca renault toyota face masini ieftine
in Romania
sunt niste jeguri de drumuri o mare bataie de joc macar buc trebuia facut impecabil dpv al drumurilor

si ce si eu stiu pe cineva care are un c 180 hidramat are 650 de mii de km si masina a carat marfa la viata ei nu a fost masina de drum lung

Toyota nu fac automobile europene !
Nissan-ul face modele europene.
Cat despre preturile la Toyota , nu stiu de ce spui ca sunt asa de ieftine , ca nu sunt deloc , nici ca masina , nici ca piese , nici ca consum , toate sunt scumpe.
Un ex: Toyota Land Cruiser 2006 4.0 benzina , 80.000 euro , in anul 2006 , consum 16% , piese : pernele de aer + senzori = 7500 euro ... eu nu vad nimic ieftin aici ... cum am si spus cateva pagini in urma , japonezele de azi sunt fiabile , dar scumpe la consum si piese.

GTR 02-07-10 14:00

Topul fiabilităţii în Anglia: mărcile japoneze le umilesc pe cele europene

Un studiu realizat în Marea Britanie arată că mărcile europene sunt cele mai puţin fiabile de pe pe piaţă. Japonezii şi-au adjudecat primele 7 poziţii din clasament.

Un studiu realizat în Marea Britanie de compania de asigurări Warranty Direct şi de publicaţia What Car? arată că japonezii ocupă fără probleme primele poziţii în clasamentul celor mai fiabile mărci disponibile pe piaţa din Albion. Constructorii niponi şi-au adjudecat primele şapte poziţii în clasamentul realizat în Marea Britanie, mărcile care completează Top 10 fiind Skoda, Kia şi Mini. Un alt amănunt extrem de interesant este faptul că ultimele 10 poziţii din top au fost ocupate exclusiv de mărci europene.

CELE MAI BUNE

Conform studiului care a analizat 50.000 de maşini cu vârste cuprinse între trei şi zece ani, Honda produce cele mai fiabile maşini, doar 7% dintre modelele mărcii japoneze vizitând service-urile din motive tehnice pe parcursul ultimelor 12 luni. În clasament au urmat Subaru, Mitsubishi, Lexus şi Toyota, ultimii reuşind o clasare mai mult decât onorabilă în ciuda recall-ului masiv la nivel mondial anunţat în luna ianuarie a acestui an.

CELE MAI PROASTE

De cealaltă parte a topului îi regăsim pe cei de la Land Rover, marca britanică nereuşind să evite ultima poziţie chiar dacă topul a fost realizat pe "teren propriu", 53% dintre maşinile acestei mărci fiind nevoite să viziteze service-urile în ultimul an. Nici Alfa Romeo şi Renault nu se simt foarte bine, cele două mărci ocupând penultima, respectiv antepenultima poziţie în topul britanic. Totuşi, posesorii modelelor Renault de generaţie veche se consolează cu faptul că media preţurilor reparaţiilor este cea mai mică din acest top: 226 de lire sterline.

CELE MAI FIABILE MĂRCI DE PE PIAŢA BRITANICĂ

1 Honda
2 Subaru
3 Mitsubishi
4 Lexus
5 Toyota
6 Mazda
7 Nissan
8 Skoda
9 Kia
10 Mini

CELE MAI PUŢIN FIABILE MĂRCI DE PE PIAŢA BRITANICĂ

23 BMW
24 Rover
25 Audi
26 Peugeot
27 Vauxhall (Opel)
28 MG
29 Saab
30 Renault
31 Alfa Romeo
32 Land Rover

via | Independent

lord_wader 04-07-10 13:20

1 Attachment(s)
Cred ca se impunea si un clasament al vanzarilor ca sa stim cat de elocvent este studiul. Degeaba asiaticii ocupa pozitii fruntase daca nu vand cat celelalte marci europene. Statistic normal ca sunt avantajati daca masinile europene predomina.
De ex. iata tabelul vanzarilor ian-mai 2010 in Ro/Hu:

Dupa cum vedeti, Fordul a vandut de 3 ori mai multe unitati decat Toyota, mi se pare normal ca la un eventual studiu Fordul sa aiba sansa la un procent ridicat de nefiabilitate

GTR 04-07-10 13:55

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 3492009)
Cred ca se impunea si un clasament al vanzarilor ca sa stim cat de elocvent este studiul. Degeaba asiaticii ocupa pozitii fruntase daca nu vand cat celelalte marci europene. Statistic normal ca sunt avantajati daca masinile europene predomina.
De ex. iata tabelul vanzarilor ian-mai 2010 in Ro/Hu:

Dupa cum vedeti, Fordul a vandut de 3 ori mai multe unitati decat Toyota, mi se pare normal ca la un eventual studiu Fordul sa aiba sansa la un procent ridicat de nefiabilitate

In primul rand ca numarul de bucati vandute nu este relvant in fiabilitate.
In al 2-lea rand defectiunile sunt calculate procentual, deci chiar nu conteaza daca testul se face pe 5 mii de masini la un brand si pe 10 de mii la altul, mai ales ca este vorba de sute sau mii nu de zeci, deci marja de eroare este infima.
In al 3-lea rand o statistica de gen se face pe acelasi numar de masini din fiecare brand si pe istoricul fiecareia.

lord_wader 04-07-10 16:59

Eu zic ca numarul de masini vandute este relevant. Imagineaza-ti ca Lamborghini ar vinde 3 masini in Ro anul asta si Ford 10.000. Daca la toate Lambo s-ar strica motorul s-ar putea trage concluzia ca fiabilitatea lor este zero, iar daca din 10mii de Forduri s-ar strica 500 atunci restul de masini ar da o fiabilitate zdrobitoare. Si invers daca nici un lamborghini nu ar avea probleme s-ar putea spune oare ca alea 3 masini ar da testul fiabilitatii pt marca respectiva?

GTR 04-07-10 17:20

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 3492418)
Eu zic ca numarul de masini vandute este relevant. Imagineaza-ti ca Lamborghini ar vinde 3 masini in Ro anul asta si Ford 10.000. Daca la toate Lambo s-ar strica motorul s-ar putea trage concluzia ca fiabilitatea lor este zero, iar daca din 10mii de Forduri s-ar strica 500 atunci restul de masini ar da o fiabilitate zdrobitoare. Si invers daca nici un lamborghini nu ar avea probleme s-ar putea spune oare ca alea 3 masini ar da testul fiabilitatii pt marca respectiva?

Scuze, nu vreau sa te jignesc, vorbim de 1500 e masini in medie din fiecare brand, invata ce sunt alea - medie aritmetica si procentaj ca esti complet pe dinafara.

vacaroz 04-07-10 19:59

sa tinut cont si de numarul de kilometrii?
sau una cu un mil si cealalta cu 10 000

Herbas 04-07-10 20:13

In mod normal un studiu de genul asta se face pe un numar de masini care sa reprezinte cat mai bine realitatea. Cum alegi lotul respectiv de masini nu stiu sa zic, dar numarul total de masini al unei marci poate influenta rezultatele foarte mult, depinde doar cat de bine au ales cei ce au facut studiul.

lanciahf 04-07-10 23:14

Greu de ales,atat Japonia cat si Germania au un cuvand important de spus in lumea auto,insa Nemti nu au rivali in domeniul auto,si nu comparati masinile de acum,care sunt facute sa se strice,intentionat, din motive de Marketing.luati un MB de prin ani 94 95 si vedeti ce poate,era si o vorba ,''iti cumperi MB,iti iei masina pe viata'',ei ....acuma nu mai e asa,toate sunt facute sa se strice ,ganditi'va ce s-ar intampla daca nu s-ar strica masinile din ziua de azi,s-ar inchide o gramada de service-uri auto,ar ramane piese pe stoc,multe firme ar da faliment,ca de altfel si MB era sa dea faliment....samd. comparati un TV sony de prin 97 cu unu de acum,si vedeti care ii mai fiabil(si e facut de japonez) ...fiecare are masini bune ,si cu siguranta daca ar fi o competitie bazata pe fiabilitate ,lux,putere etc , am doua tari ar face masini super fiabile.si nu uitati Neamtu a inventat surubul :)) :))
Pare ciudat,cu technologia de atunci face-au masini de mergeai cu ele la razboi,si acum cu technologia de azi nu mai pot???.....Ciudat,nu?

https://www.youtube.com/watch?v=WQSLwcUrPXM
https://www.youtube.com/watch?v=08KeY...eature=related
https://www.youtube.com/watch?v=6aInY...eature=related
https://www.youtube.com/watch?v=TJeKE...eature=related

ZaNe94 04-07-10 23:41

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3488108)
Topul fiabilităţii în Anglia: mărcile japoneze le umilesc pe cele europene

CELE MAI FIABILE MĂRCI DE PE PIAŢA BRITANICĂ

7 Nissan
8 Skoda
10 Mini

CELE MAI PUŢIN FIABILE MĂRCI DE PE PIAŢA BRITANICĂ

23 BMW
25 Audi
30 Renault

audi si skoda nu sunt facute ambele de volkswagen? nissan nu e facut de renault (sau invers da nu cred)? mini nu e facut de bmw?

ionut_cluj 05-07-10 00:05

Quote:

Originally Posted by ZaNe94 (Post 3493374)
audi si skoda nu sunt facute ambele de volkswagen? nissan nu e facut de renault (sau invers da nu cred)? mini nu e facut de bmw?

Tu chiar nu stii sa folosesti Google?
De unde pana unde Nissan e facut de Renault??

GTR 05-07-10 02:51

Quote:

Originally Posted by ZaNe94 (Post 3493374)

Audi si Skoda sunt facute de VAG nu de VW.
Nissan nu este facut de Renault, impart unele platforme, motoare si componente.
Mini este facut de BMW dar este folosit ca brand separat pentru istoria care o are si in cazul de fata este luat ca atare.

Comparatia este facuta intre marci nu intre concerne.

a3ds 05-07-10 11:41

Empiric(cum altfel?:) ) am impresia ca in anii 90 europenii faceau legea si japonezii se chinuiau sa ii concureze, dupa 2000 europenii s-au lasat pe tanjeala(li s a suit succesul la cap) iar japo au continuat sa se preocupe de produse ieftine si de calitate buna,deci pe de o parte am avut o scadere a calitatii la europeni recunoscuta aproape unanim(vezi mercedes benz in 2008 care a spus ca o sa fie iarasi ce a fost si mai mult decat atat cu pretul reducerii profiturilor actionariatului) iar japonezii au pastrat standardul cu care erau obisnuiti clientii lor daca nu chiar l-au ridicat(desi si mie mi se pare ca masinile dupa 2000 japo sunt mai slabe calitativ decat cele vechi).

In ultima vreme mi se pare ca europenii incep sa isi revina (cel putin Mercedes Benz, firma mea de suflet) iar japo incep sa se clatine (vezi Toyota,Lexus,Nissan). Deasemnea si americanii fortati de criza si vazand ca nu mai e de gluma au inceput sa umble la calitate,vezi Ford care a surclasat Toyota in materie de fiabilitate, uimitor nu?:) In principiu, e foarte buna concurenta, de profitat avem noi,clientii.

sKyNeT 05-07-10 15:12

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 3494170)
Empiric(cum altfel?:) ) am impresia ca in anii 90 europenii faceau legea si japonezii se chinuiau sa ii concureze, dupa 2000 europenii s-au lasat pe tanjeala(li s a suit succesul la cap) iar japo au continuat sa se preocupe de produse ieftine si de calitate buna,deci pe de o parte am avut o scadere a calitatii la europeni recunoscuta aproape unanim(vezi mercedes benz in 2008 care a spus ca o sa fie iarasi ce a fost si mai mult decat atat cu pretul reducerii profiturilor actionariatului) iar japonezii au pastrat standardul cu care erau obisnuiti clientii lor daca nu chiar l-au ridicat(desi si mie mi se pare ca masinile dupa 2000 japo sunt mai slabe calitativ decat cele vechi).

In ultima vreme mi se pare ca europenii incep sa isi revina (cel putin Mercedes Benz, firma mea de suflet) iar japo incep sa se clatine (vezi Toyota,Lexus,Nissan). Deasemnea si americanii fortati de criza si vazand ca nu mai e de gluma au inceput sa umble la calitate,vezi Ford care a surclasat Toyota in materie de fiabilitate, uimitor nu?:) In principiu, e foarte buna concurenta, de profitat avem noi,clientii.

In anii 90 japonezii scoteau 100 de cp/litru dintr-un motor aspirat de serie care mai circula linistit si in zilele noastre dar nah....BMW RULZZ :lol:

a3ds 05-07-10 16:46

BMW rullz, de acord. In rest, nu stiu despre ce vorbesti, ce relevanta are puterea litrica cu orice.

All times are GMT +2. The time now is 09:49.

- Copyright 2026 4Tuning