![]() |
Re: Espero 2.0 16v GSi Turbo - Un vis ... devenit realitate !
Cer scuze daca am deranjat pe cineva.
Legat de circulat legal...una e sa ai cauciucuri mai late,sau jante mai mari,si alta e sa ai motor de 2.0 16v turbo (din care a fost stors pana si ultimul calut) in loc de motor 1.8... Eu zic ca e o diferenta ! |
Quote:
|
Sa inteleg ca o tii doar pentru 402m ?
|
In primul rand masina nu mai este destul de confortabila pt. mersul de zi cu zi, doi la mana am alta masina pe care o folosesc pt diferitele treburi zilnice; in principiu masina va fi folosita doar ocazional, cand am chef sa ma bucur de ceea ce poate, cand vreau sa ma relaxez de stresul cotidian, etc. ... ca s-ar putea sa particip si la "402m" ... e foarte probabil, insa aspectul asta nu a fost prioritar la inceputul proiectului !
|
Defapt...daca analizam situatia,masina e buna si daca o tii doar ca sa o expui la diverse show-uri... Nu e obligatoriu sa se miste. E...perfecta !
|
Ca sa o expui la show-uri nu-ti trebuie cheltuieli de mii de euro in piese care nu se vad. Si sincer...http://home.freeuk.com/jrknight/smileys/postpics.gif
|
Pai vezi si tu ca sunt show-uri la care tii masina inchisa,si sunt show-uri la care expui masina cu capota ridicata ;)
|
Quote:
|
la 16 ani pt unii e important .
motorul nu ai cum sa il omologhezi ever, e prea mare puterea standard fata de cea a motorului original, dar pe de alta parte, cati ursi mai au pe ele in romania motoarele din talon ? maxim 10% . ai bagat f multi bani si se pare in piese de calitate, cred k multa lume e curioasa de un rezultat pe dyno dupa ce termini. |
Persoana mai curioasa ca mine nu cred ca este ... ;)
|
dupa ce am citit toate paginile topicului ma gandeam ca poate o sa primesc si eu o invitatie sa matur pe jos in garaj la "nea ilie" doar sa particip si eu la proiectul tau :) si mai am o intrebare: ce meserie ai,ca daca ma fac mare vreau sa fiu ca tine :P
P.S: sper sa nu ma consideri "nesimtit" si daca te supara intrebarea mea scuze anticipat |
Quote:
Quote:
Iar faza cu " ever " e relativa ... iti arat masini cu motoare omologate ce nu au fost puse din fabrica pe masinile respective ... asta ca sa nu mai existe suspiciuni ... Si ca sa fim ON ... cum merge treaba ? :) |
Quote:
Daca imi spui unde...iti mai dau si tie inca 500. Am o Dacia 1300...vreau motor de ~200 de cai. De frane si alte alea ma ocup dupa. Vreau sa am de ce. Dupa ce am motor puternic... Deci oferta e cat se poate de valabila. Daca tu imi omologhezi motor de 200 bhp pe Dacia,cu 500 de euro,iti mai dau tie inca 500. Deci 1000 cu totul. |
nu poti pune motor de kawasaki intr-o roaba si il omologhezi cu shpaga la rar , dar crede-ma ca poti face multe cu niste banuti . trebuie sa ai tot ansamblul denumit AUTOMOBIL perfect functional si apoi il omologhezi SOTTO (desigur cu atentiile de rigoare), nu imi spune k pui 200bhp pe dacie si de frane te ocupi tu mai tarziu k nu merge chiar asa , daca pui 200cai , faci dovada k masina nu e un pericol public adica : frane - directie impecabile si precise , sasiul suporta puterea , plus celelalte ***uri RAR , o omologhezi , kit k o trece omologare pt raliu cu autorizatie pt drumurile publice , si tot o pui pe sosele ! (pt omologarea asta de care vorbim nu exista un "tarif" fix depinde de la caz la caz , dar mai mult te costa sa omologhezi pe dacie decat pe o masina straina , pt ca si cei de la RAR stiu ce BOMBA e dacia , nu jignesc pe nimeni pt k si eu am avut dacie si stiu cum e , dar am si intalnit pe sosele dacii care dadeau rusini la greu altor masini cu pretentii --> SGM , COX , WRC , etc.)
Esperache io sper sa iti iasa proiectul bine , sa nu ai probleme cu ea si apoi ai timp sa te interesezi ce si cum . Nu cauta sfaturile direct la RAR ca te vor dezamagi , cauta-le la cineva care are pile acolo. |
Quote:
Quote:
Quote:
|
Tot respectul si admiratia pt. tot ceea ce ai ai facut pana acum masinii!!!!;)
Sunt si eu un posesor de Espero si as putea spune ca tot ceea ce visez eu sa fac masinii tu ai facut!Un vis implinit-nu e pt mine implinit dar macar am vazut ca se poate.... Felicitari pt perseverenta si iti urez numai bine!!Sa o folosesti sanatos si cat mai putine incidente(daca se poate chiar deloc!!)!!! Daca ai vreoadata drum pe la Brasov da-mi un pm te rog!Mi-ar place enorm de mult sa o vad "in carne si oase"! p.s. cand o sa pui poze pune la rezolutie mare te rog!- WALLPAPER o sa fie.Multa bafta!!! |
8 Attachment(s)
Ultimele sosite :
- hose kits Roose Motorsport (coolant, breather, ancillary, water and oil turbo cooling + material izolant pt. furtune) - regulator presiune benzina 0-8 bar si, nu in ultimul rand, puntea spate cu discuri de Opel Vectra A venita direct de la Oradea (merci @salfkm ;) ) care va reconditionata complet. |
frumos frumos ... sunt foarte nerabdator ce va iesi :D bafta in continuare ...
|
Am vazut acum ca ai cumparat punte spate. Mi-a trecut prin cap...te-ai gandit vreodata sa il faci 4x4 ?
|
Da, este in plan si asa ceva.
|
la ce putere finala se estimeaza a avea... un 4x4 ar fi de vis.... dar si costisitor , ca din cate am inteles cutiile de transfer de la opel cam cedeaza la +300cp
|
Cu placere Esperache,sa o folosesti cu sanatate si multa bafta iti doresc in continuare :)
|
Quote:
|
Quote:
de ce nu ai luat puntea de pe calibra atunci? puntea de vectra nu iti permite montarea diferentialului. plus ca beneficiai de stabilitate sporita, datorita bratelor independente. spor la lucru, succese cu maisnuta. toata admiratia pt proiect! |
Vreau sa vad si eu puntea de calibra :))
|
Quote:
P.S.: Pe spate montezi cutia de transfer si nu diferential, indifirent de natura lui :-) Quote:
|
Quote:
pe puntea spate este montat un diferential! cutia de transfer e montata langa cutia de viteze in dreptul scaunului soferului. |
Suspensia spate la Calibra/Vectra A Turbo are brate independente si nu punte rigida.
|
Quote:
intr-adevar formularea a fost greoaie. intrebarea era: de ce nu folosesti puntea spate de calibra pentru a putea monta pe viitor diferentialul si pentru a avea stabilitate sporita datorita bratelor independente. cea rigida de vectra nu permite montarea unui diferential. raspunsul l-am citit deja. anyway, spor la surubarit. |
Same to you.
|
cand ii auzim glasul :D ? poti sa apreciezi ? spor !
|
Sper sa va fac o vizita de 1 Mai. ;)
|
Quote:
pana atunci sper sa mai bag vreo 2-3 steroizi ca sunt in urma rau. astept cu mare interes sa termini motorul. am vrut sa scriu "masina", dar stim cu totii ca acest lucru e imposibil. oricand se gaseste altceva de facut spor |
Mai vedem ... :-)
|
Sa te mai laud....nu pot,"nu vreau",nu are rost.Esti demn de toate aprecierile,dupa ce am citit cuminte cele 13 pg si nu pot sa iti spun ca imi doresc si eu pe masina mea macar jumatate din modificarile tehnice pe care le are masina ta.Cand spun jumatate din modificari nu ma refer la: 2 pistoane usurate,2 biele usurate etc :)).
Dar probabil toate la timpul si momentul potrivit. Mult succesc in continuare !!! |
Stai linistit Cipriane ca sunt altii care au facut mult mai multe decat mine; oricum iti multumesc pt. aprecieri.
|
[...] Esperache , cand o scoti din barlog sa dai si tu un semn de viata . Spor la treaba !
|
Interesant ce faci tu aici :)
Poti, te rog, sa-mi zici de unde ai comandat piesele M-Tech? Direct de la ei sau un distribuitor din .ro? |
Direct de la ei; nu exista distribuitor oficial in Romania.
P.S.: Geo sau Snappy ... de ce a durat atat pana ati sters si celelalte posturi ? |
Pff...am citit toate cele 14 pagini,si te admir,sincer. Dar sunt curios si eu unde pot vedea o poza sau un filmulet ceva cu acel espero despre care se tot vorbeste CT16GNT ! Mult succes in continuare cu proiectul ! Salut !
|
| All times are GMT +2. The time now is 10:34. |
- Copyright 2026 4Tuning