![]() |
Re: Club Renault 5
ma gandeam si eu la asta :)).....dar pana reusesc sa il scot fac praf aparatoarea din spatele tamburului la cat imping in ea....alta metoda mai buna nu e?....nu d alta...da mi-e sa nu stric si altceva p-acolo...
|
unde gasesc si eu niste jenti de aliaj de 13" (second) care sa mearga pe 5-uri sau unde gasesc un atelier care sa le indrepte pe astea pe care le am...?
|
1 Attachment(s)
5 jante alpine iti plac?
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Am facut rost de jenti pentru Bubulina...
Multumiri Bogdan (KWX)! |
smechera masinutza....renaultu 5 turbo...rupe tot la clasa ei la curse
|
Ia sa vedem..., daca tot a dat cu ploaie..., sa intrebam si de asta:
A vazut cineva de cumparat chedere pentru usi? Sau vreun tratament inteligent care sa le faca pe astea vechi sa tina apa si sa nu mai intre in usi? |
:( rectific..., nu imi trebuie chedere..., imi trebuie usa cu totul...!
daca are cineva sau a vazut..., usa stanga R5 model cu 2 usi... |
Am si eu o rugaminte la voi toti... Am nevoie urgent de un haion spate de R5gtt bun si chel fara nimik pe el.Poate stie careva pe undeva.
|
Am gasit haionul ,dar acuma imi trebe ceva care nu gasesc sub nici o forma si imi trebe neaparat de la un gtt si anume un Jiglor de relantii,are cine asa ceva?
|
Quote:
|
Oare ceea ce scriu apare unde trebuie?
|
Da, in sfarsit m-am logat si pot sa ma exprim fata de voi la ideea pe care o aveti: club R5. Ideea infiintarii acestui club are o motivatie si anume - salvarea acestui model Renault 5 (reusit si cu o istorie impresionanta, fata de alte modele) c-am pe cale de disparitie, dar nu din cauza noastra ci a situatiei financiare in care suntem. Credeti-ma,...practic ne carpim. Posesorii trebuie sa fie mandrii pt. ca R5 a fost exportat atat in America de N cat si de S, un motiv in plus pt. respectul pe care-l port pt. aceasta masina. Cum as vrea sa fie inceputul acestui club? 1.Infiintarea legala a clubului la Registrul Comertului (SRL); 2.Achizitionarea unui spatiu modest(gen service) pt. desfasurarea activitatii de mecanica si reconditionare, tinichigerie si tuning exterior, vopsitorie clasica si artistica, tapiterie si amenajari la interior, electrica, achizitionarea si depozitarea pieselor noi si reconditionarea celor vechi; 3.Crearea bazei de date si infiintarea unui site pe net( pt. reclama) si inscrierea membrilor in club( posesorii R5) care devin cotizanti anual sau lunar ....ar mai fi de spus
|
Vand piese de Renault 5 in 2 usi ('80-'84)
Salut baieti, salut posesorilor de R5-uri ! Vand piese din dezmembrarea unui R5 de fabricatie '84 model pt. u.s.a. . Dotat cu motor de 1280 cmc /40 kw, c.v. 4+1 (stare buna de functionare), elemente de caroserie (fara rugina, fara sudura), mecanica si electromecanica, interiorul f.b. intretinut dotata cu scaune sport Recaro, bancheta rabatabila si spatar fractionat simetric, centuri de siguranta fata-spate, usi cu geamuri electrice, jante aliaj 13'' Belgia. Contact: Laurentiu- tel. 0744525394.
|
presupun dupa an ca este 5 si nu super 5... pentru ca m-ar fi interesat si pe mine o usa stanga...
|
va slaut pe toti. eu sunt de putin timp in posesia unui R5 , aprox 2 luni. e un R5 alpine de 1.4 si 90 cp. am luat-o putin modificata, adica are carburator de dacie si mie mi-ar placea sa am un carburator original . m-ar interesa sa stiu daca stie cineva unde se gaseste si cat costa. multumesc!
P.S. este geniala masinuta asta! am umilit pe multi cu ea, evident necunoscatori. si inca o intrebare : cum as putea sa-i maresc puterea motorului pana pe la 120 cp? |
intai fa-o sa aiba cei 90 de cai de fabrica si dupa aia gandeste-te la marirea puterii
|
intai fa-o sa aiba cei 90 de cai de fabrica si dupa aia gandeste-te la marirea puterii
|
si cum stiu eu ca are sau nu 90 de cp?
|
o bagi pe dyno..., asa aflii!
|
Quote:
|
uite cine stie sa citeasca printre randuri ;)
|
si unde sa gasesc carburator de alpine?
ca am intrebat peste tot si cica nu se mai fabrica(logic) ce alt carburator s-ar potrivi? |
Cauta...intreaba stanga-dreapta sau gaseste pe cineva care poate cumpara online dupa www.ebay.com unde sigur este la vanzare asa ceva "mai sunt R5alpine prin Romania,cateva dar mai sunt,ia legatura cu propietarii..."
|
Vezi ca nu mai departe de pagina alaturata e un domn care dezmembreaza un 5 cu caroserie de alpin..., poate mai are el carburatorul...
|
hehe imi place ce se petrece aici, amea este momentan la service pentru tot felul de lucruri. din pacate situatia mea financiara nu mi-a permis sa-mi pun un motor mai mare cu turbo sau ceva motor de volvo, in curand o si vand...dar un lucru e clar e o masina superba o iubesc enorm si arata extraordinar de bine pe langa alte modele din anii ei.
|
Salut tuturor! R5 meu este din '84 si are carburator dublu corp Weber cu iesire la filtru de aer printr-un corp de cauciuc masiv cu cot, cu prelungire pana la filtru de aer ( tubular) , iar carcasa filtrului cade transversal intre contraaripi pe un suport care este prins de contraaripi in dreptul amortizoarelor, avand rol si de intarire a caroseriei. Adevarul este ca nu am vazut la alt R5 asa ceva. Dar probabil asa au cerut cei din State la vremea respectiva. Nu stiu daca ati inteles descrierea ansamblului carburator-filtru-suport. Este inca la vanzare!!! Laurentiu- 0744525394
|
Quote:
|
In primul rand...SALUT la toata lumea!
As vrea sa va rog ceva daca sa poate. Vreau si eu sa i-mi cumpar un R5, si am inteles ca sunt o gramada de modele. Ce modele exista...ani de fabricatie + caracteristici. In principiu..ce model mi-ati recomanda care sa indeplineasca conditii ca: piese relativ mai usor de gasit, nu foarte complicata dpdvd tehnic (sa o poti "face" sa zicem... in drum), consum redus (banuiesc ca aproape toate R5-urile au caracteristica asta..). As mai vrea sa va intreb o chestie FOARTE IMPORTATATA pentru mine: cand ma duc sa cumpar masina LA CE SA MA UIT.., SAU LA CE SA DAU ATENTIE DEOSEBITA (VB IN SPECIAL DE R5) care sunt "bolile" lor mai precis...(sa nu iau acel frumos si ingenios instrument pe care il folosea Vlad Tepes). :) Aaa si sa nu uit...daca aveti niste manuale de service sau user manual...in format digital sa i-mi dati si mie va rog mult de tot...(am si eu cateva...chestii in format pdf ..daca vreti anuntzati-ma) Mersi mult pentru faptul ca aveti rabarea sa cititi acest post... |
By the way...ma gandesc sa ma bag la un model diesel...
PS daca au probleme nu ezitatzi sa ma avertizati... |
Salut, mi-am luat si eu de curand un 5 GT Turbo, din pacate nu are tubo :( (turbosuflanta, radiator si nici carburatorul). Acum lucrez la ea ...
Oricum ideea de un club e super. Count me in. |
welcome !
|
2 Attachment(s)
Salutare, sper ca ma primiti pe mine si cinciarul meu achizitionat recent! :D
|
si cand ma gandesc ca si eu am plecat tot de la un r5 aspirat.... si cata munca si bani am bagat in el.... nu-mi vine sa cred :)
|
va salut
daca va mai amintiti v-am intrebat de un carburator original de r5 alpine. am gasit spre fericirea ochilor mei. astept sa-l montez. cand se deschide clubu oficial ca vreau sa devin si io membru? |
Ai mai baietzi pls... lamuriti-ma si pe mine cu R5 urile astea...chiar vreau sa-mi iau unul...really..LA CE SA MA orientez...? SFATURI...adica ce model merita sa caut?
Chiar nu prea stiu masinutele astea... Multumesc mult... La ce sa ma uit cand il iau? |
una mica intrebare: mi-a murit electromotoru la R5-l meu. de la ce alta mashina s-ar potrivi unul???
|
Quote:
|
Quote:
Daca totusi vrei o astfel de masina eu zic ca ar trebui sa te uiti la urmatoarele: 1: La tabla! Sunt totusi masini vechi si au probleme cu praguri, aripi, contraaripi, oalele amortizoarelor, prinderile barelor de protectie, si bineinteles ca la orice masina sa te uiti sa nu fie lovita! 2: sa nu fie facute eu stiu ce modificari destepte prin motor... cum face "romanul" 3: arunca macar intrebarea, chiar daca nu faci asta pe bune, "daca e de acord sa o duca intr-un service sa-i faca un test de compresie la motor". Kilometrajul la cele pana in 90 este in jur de 200.000. In ceea ce priveste modelul depinde ce vrei..., gaseste un GTT (turbo) sau un GTE (injectie..., sper sa nu gresesc) dar astea sunt masini destul de rare pe la noi..., si cele care se vand sunt rareori in stare foarte buna. Ar mai fi o chestie de zis si anume consumul! Daca nu vrei viteza si alergat cu ea..., e bine sa gasesti una cu carb. solex (1 corp) si nu cu weber (2 corpuri). La cele cu weber vei avea probleme sigur cu reglatul lor si pot atinge valori destul de mari la consum (15%). Cam atat as zice eu..., de restul te vei lovi tu pe parcurs...! p.s. Accept cu placere completari din partea celorlalti membrii daca am omis ceva. |
Cineva care este priceput in ale PCului in ceeace priveste NETu dintre "NOI cincistii" il rog sau il rugam sa faca daca se poate un forum numai pt R5 sau un subforum intr-un forum numai pt renault.Ce spunte-ti?...nu ar fi bun asa ceva...?si acolo sa vb mai mult in domeniu...cu foto ,cu filme,cu de toate[poate stie cineva franceza sa ne mai traduca din manuale...]...In legatura cu clubu...SUNT PENTRU
|
| All times are GMT +2. The time now is 11:05. |
- Copyright 2026 4Tuning