Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   AMG vs. M vs. RS (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/93009-amg-vs-vs-rs.html)

A.x.e.L 23-04-09 07:51

Re: AMG vs. M vs. RS

M - rullzz....pt ca stiu sa scoata tot ce trebuie dintr un motor...si plus ca mie nu mi se pare ok sa faci AMG o hardughie de ML....BMW daca nu ma insel de cativa ani scoate M pe astea mai mari probabil datorita cerintei fanilor marcii ca altfel nu cred ca faceau ei asa ceva (clientul nostru, stapanul nostru)....personal mi se pare o aberatie sa scoti serie spot pe masini gen ML sau X5....si inca ceva....nu stiu cate probleme de feedback au avut cei de la BMW dealungul timpului datorita faptului ca duc masinile pana in limitare...daca au o tehnologie buna si sigura....wtf???.....despre RS...nimic...prea mic pt o lume asa mare....

Dripci 23-04-09 09:39

Quote:

i plus ca mie nu mi se pare ok sa faci AMG o hardughie de ML....
Dar X5M si X6M ti se par ok sa fie fabricate ? :)

A.x.e.L 23-04-09 12:25

Quote:

Originally Posted by Dripci (Post 2259323)
Dar X5M si X6M ti se par ok sa fie fabricate ? :)

nu man...ai vazut ca am si scris mai sus...sunt la fel de contrariat si pt ML si pt X5 si X6....si tot sus am scris faptul ca cei de la bmw datorita feedback-ului au facut si M pt X5 si X6, pt ca politica lor nu era sa faca serie sport pt astea....in skimb la ML l au facut sport imediat ce l au scos....bine le a facut acum astia de la mediu ca nu mai le da voie sa fabrice masinii cu motoare mari...

Bogdan2fsc 23-04-09 12:36

Quote:

Originally Posted by A.x.e.L (Post 2259797)
nu man...ai vazut ca am si scris mai sus...sunt la fel de contrariat si pt ML si pt X5 si X6....si tot sus am scris faptul ca cei de la bmw datorita feedback-ului au facut si M pt X5 si X6, pt ca politica lor nu era sa faca serie sport pt astea....in skimb la ML l au facut sport imediat ce l au scos....bine le a facut acum astia de la mediu ca nu mai le da voie sa fabrice masinii cu motoare mari...

de unde stii tu care e politica lor? :)))))

Nautilus 23-04-09 12:37

Quote:

Originally Posted by eMH (Post 2258299)
Eu am votat M. Intr-adevar, AMG sunt mai performante,dar sunt banale. Ce e asa de frumos sa scoti ~500 de cai dintr-un motor de ~6.5 litri ?? Mai bine puneau un motor de tanc,si obtineau puteri si mai mari.

Asa, de curiozitate, cand ai vazut ultima data de aproape un motor de tanc?..... ;) :)

~Nautilus

A.x.e.L 23-04-09 13:03

pai avand in vedere ca x5 este aparut in jurul anului 2000 parca, si pana in 2009 nu a scos M...este usor de intuit ca nu si doreau lucrul asta pt ca de incapacitate nu cred ca poate fi vorba la BMW....pur si simlu ei au considerat o prostie M pe SUV-uri....dar piata i-a indemnat ca in 2009 sa scoata si asta....si ma mir sa nu fi iesit in astia 9 ani nici un reprezentant al bmw sa spuna faptul ca nu-si doresc M pe SUV-uri...dar poate kiar nu a iesit nimeni...oricum eu zic ca este simplu in acest caz sa deducem politica bmw referitor la M pe X5 pt ca timp de 9 ani nu a vrut sa scoata avand in vedere ca putea...

eMH 23-04-09 18:52

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 2259827)
Asa, de curiozitate, cand ai vazut ultima data de aproape un motor de tanc?..... ;) :)

~Nautilus

Sincer...nu am vazut niciodata,dar am intuit ca sunt foarte mari. OK,acolo era o exagerare. Daca spun motor de camion american (d-ala botos :D) e mai bine ?
Acum esti multumit ?
Bine ca esti tu cel care le stie pe toate. Ma refeream ca Mercedes ca sa scoata 500 de cai dintr-un motor de 5 litri,trebuie compresor. BMW face asta cu motorul aspirat...nu trebuie compresor. De aia ziceam ca imi plac mai mult BMW. Sunt mai sportive. Daca tot nu ai priceput,si ai chef sa te certi cu mine,da-mi un PM,ca nu e frumos sa o facem aici.
Ai prins ideea ??

~Titanic 8)

The_Mask 23-04-09 19:24

Quote:

Originally Posted by eMH (Post 2260891)
Sincer...nu am vazut niciodata,dar am intuit ca sunt foarte mari. OK,acolo era o exagerare. Daca spun motor de camion american (d-ala botos :D) e mai bine ?
Acum esti multumit ?
Bine ca esti tu cel care le stie pe toate. Ma refeream ca Mercedes ca sa scoata 500 de cai dintr-un motor de 5 litri,trebuie compresor. BMW face asta cu motorul aspirat...nu trebuie compresor. De aia ziceam ca imi plac mai mult BMW. Sunt mai sportive. Daca tot nu ai priceput,si ai chef sa te certi cu mine,da-mi un PM,ca nu e frumos sa o facem aici.
Ai prins ideea ?? ~Titanic 8)

6.3l aspirat are 525 cp parca deci nu are nevoie de compresor/turbo asta 1 la mana. 2 la mana chiar daca are cilindreea mai mare cu 1.3l aproape fata de M este mai usor deci iar - pentru M.

Cred ca mai bine te limitezi la discutiile de scutere, sau sa te documentezi inainte sa postezi tampenii.

bmw_motorsport 23-04-09 20:09

toate 3 masinile merita toata lauda si sunt visul oricarui pasionat de masini..
votul meu a zburat de mult pt M..."prietenii stiu de ce";)

CYBERBOB 23-04-09 20:28

votul meu a mers la ///M deoarece:
1au fost cam primii din cei 3 care au scos 100cp/litru si au cele mai multe motoare cu aceasta caracteristica.
2fan BMW :)

_anaconda_ 23-04-09 22:17

Foarte bune argumente

Am si eu o intrebare.

De ce pentru multi care nu prea au treaba cu domeniul puterea litrica conteaza asa mult ?

1) 6.2 AMG are 500+ CP dar la turatie mica. M se tureaza pana ii sar pistoanele prin capota ca sa scoata 100 CP pe litru, nu e mare inginerie. Plus ca atata timp cat are putere mai mare fara sa trebuiasca 8000 rpm + cuplu mai liniar si mai mult + greutate usor mai mica nu vad vreun argument pentru bazaitoarea aia cu 100000 CP pe litru. Asta strict ca motorizare.

Astea cu "x are nevoie de compresor/turbo pentru 100cp pe litru, bmw e aspirat bemeu ruleaza" sunt de mintit copii in spatele blocului.

SI bombeu are nevoie de turbo, chiar 2 pentru a scoate 100CP pe litru la motoru' de 3000cmc. Deci ? Este vorba ca nu se vrea in anumite conditii nu ca nu se poate si asta este valabil nu numai la bmw. Asa ca lasati-o mai moale.

Bogdan2fsc 23-04-09 22:19

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2261538)
Foarte bune argumente

Am si eu o intrebare.

De ce pentru multi care nu prea au treaba cu domeniul puterea litrica conteaza asa mult ?

1) 6.2 AMG are 500+ CP dar la turatie mica. M se tureaza pana ii sar pistoanele prin capota ca sa scoata 100 CP pe litru, nu e mare inginerie. Plus ca atata timp cat are putere mai mare fara sa trebuiasca 8000 rpm + cuplu mai liniar si mai mult + greutate usor mai mica nu vad vreun argument pentru bazaitoarea aia cu 100000 CP pe litru. Asta strict ca motorizare.

Astea cu "x are nevoie de compresor/turbo pentru 100cp pe litru, bmw e aspirat bemeu ruleaza" sunt de mintit copii in spatele blocului.

SI bombeu are nevoie de turbo, chiar 2 pentru a scoate 100CP pe litru la motoru' de 3000cmc. Deci ? Este vorba ca nu se vrea in anumite conditii nu ca nu se poate si asta este valabil nu numai la bmw. Asa ca lasati-o mai moale.

un raspuns foarte corect :D de audi nu zice nimeni nimic? :))))

aleks 23-04-09 23:47

Quote:

Originally Posted by bmw_motorsport (Post 2261105)
toate 3 masinile merita toata lauda si sunt visul oricarui pasionat de masini..
votul meu a zburat de mult pt M..."prietenii stiu de ce";)

Prietenii ştiu de ce nu e argument valabil. Ai aici detaliile pentru care ţi-am dat quote la post: https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/99731-postezi-arunca-privire.html

DarkJEDI 24-04-09 17:31

inainte de AMG mercedes era modificat de cosworth.

Bogdan_mb 24-04-09 20:39

nu neaparat, doar ca AMG-ul a devenit tuner de casa 1990, inainte exista si LOTEC, Brabus, Carlsson etc . Cosworth reprezinta o colaborare frumoasa cu mercedes pentru 190- 2.3 si 2.5 reusind performante de top in aceea vreme chiar in competiti gen DTM.

In anii 90 exista W124 V8 6.0 AMG , 0-100 5.4s , pe unde erau M-urile atunci ?

p.s. bogdan, sper ca nu te superi pe mine, sti ca sunt fan b5 2.7 tt :P

adrian78bmw 06-05-09 16:57

[QUOTE=Bogdan_mb;2264053]nu neaparat, doar ca AMG-ul a devenit tuner de casa 1990, inainte exista si LOTEC, Brabus, Carlsson etc . Cosworth reprezinta o colaborare frumoasa cu mercedes pentru 190- 2.3 si 2.5 reusind performante de top in aceea vreme chiar in competiti gen DTM.

cum unde? nu era M5?
88-92 (Euro) I6-24v 3.5 L - 315 PS (311 hp/232 kW) (only available with 5-speed manual transmission)
91-95 (Euro) I6-24v 3.8 L - 340 PS (335 hp/250 kW) (also available with 6-speed manual transmission)

89-92 (Euro) I6-24v 3.5 L
0-60 mph (97 km/h): 6.3 s
Top speed: 155 mph (250 km/h)(electronic limited)
92-95 (Euro) I6-24v 3.8 L
0-60 mph (97 km/h): 5.9/5.7 sec*
Top speed: 177 mph (280 km/h)(electronic limited

5,7 sec din 340 cp si 3.8l asa ca las-o balta

http://www.autobild.de/artikel/vergl...mg_719783.html
si inca ceva unde se demonstreaza ca degeaba ai multi cai putere pe circuit nu ai nici un avantaj

pharaon 06-05-09 17:15

Quote:

Originally Posted by taz rider (Post 2294554)
RS6 :D

M3-ul nou, e mai rapid pe circuit...

Claudell 06-05-09 19:21

M-sportivitate,putere si control,AMG putere superioara M-ului in liniile drepte,in viraje nici o sansa ,RS la fel sportiv,ofera o senzatie de siguranta datorita quattro-ului.Deci : 1.M; 2.AMG; 3.RS

johny_drift 06-05-09 21:32

Re: AMG vs M vs RS

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 1847990)
La Audi se vede ca s-a dus vremea lui "Ur-Quattro", S1, S2, RS2, care sunt moarte si ingropate de vreo de 20 de ani. S6, RS6 sunt niste tancuri greoaie prin comparatie. AMG a stiut dintotdeauna sa construiasca vehicule supra-motorizate, cu o greutate rezonabila, cu transmisii de foarte buna calitate, chiar si cele automate, si sa profite de calitatea suspensiei si sasiului de la Mercedes. Un E60 AMG de acum 15 ani stie sa-si apere imaginea in fata multor modele sport propriu-zise :)

cred ca uiti faptul ca un rs2 mort si ingropat ar face fata cu brio unui m3, amg actual. arata mi si mie un m sau amg din anii 90 care batea rs2.

a si era sa uit cand audi scotea modelul s1, bmw si mercedes ce faceau?:twisted: priveau din umbra:D

adrian78bmw 06-05-09 21:41

Quote:

Originally Posted by johny_drift (Post 2295276)
cred ca uiti faptul ca un rs2 mort si ingropat ar face fata cu brio unui m3, amg actual. arata mi si mie un m sau amg din anii 90 care batea rs2.

a si era sa uit cand audi scotea modelul s1, bmw si mercedes ce faceau?:twisted: priveau din umbra:D

ar fi bine sa te referi la modele care se concurau..s1 a fost o masina de raliu atat bmw si mercedes nu au fost implicate in raliu ..

johny_drift 06-05-09 21:50

ok atunci sa ne referim la masinile de strada .

1980 audi lansa modelul sport quattro 300 hp

bmw?????

mercedes?????
nu au scos nimic care sa se apropie de performantele acestei masini.

dar cum la noi toti pustanii sunt morti dupa ursuleti si baietasii de bani gata dupa amg uri este normal ca acest sondaj va fi in favoare acestor marci.

johny_drift 07-05-09 08:00

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 2264053)
nu neaparat, doar ca AMG-ul a devenit tuner de casa 1990, inainte exista si LOTEC, Brabus, Carlsson etc . Cosworth reprezinta o colaborare frumoasa cu mercedes pentru 190- 2.3 si 2.5 reusind performante de top in aceea vreme chiar in competiti gen DTM.

p.s. bogdan, sper ca nu te superi pe mine, sti ca sunt fan b5 2.7 tt :P

in anii 80:lol: exista audi sport quattro 0-100 4,9 .unde era mercedes:?:

si nu uita 1980:twisted:

GTR 07-05-09 08:28

Quote:

Originally Posted by johny_drift (Post 2295338)
ok atunci sa ne referim la masinile de strada .

1980 audi lansa modelul sport quattro 300 hp

bmw?????

mercedes?????
nu au scos nimic care sa se apropie de performantele acestei masini.

dar cum la noi toti pustanii sunt morti dupa ursuleti si baietasii de bani gata dupa amg uri este normal ca acest sondaj va fi in favoare acestor marci.

Alooooo, aloooo, vb de masini de competitie sau vorbim de masini de serie???

"Audi released the original Quattro to European customers in late 1980,[1] making it both the first car to feature Audi's quattro permanent four-wheel drive system (hence its name), and the first to mate four wheel drive with a turbocharged engine.[1]

The original engine was the 2,144 cc (131 cu in) (2.1 L), inline-5 cylinder 10 valve SOHC, with a turbocharger and intercooler. It produced 147 kW (200 PS; 197 bhp) and torque of 285 N·m (210 ft·lbf) at 3500 rpm; propelling the Quattro from 0-100 km/h (62 mph) in 7.1s, and reaching a top speed of over 220 km/h (137 mph).[1]"

johny_drift 07-05-09 08:49

The Audi Sport Quattro was a Quattro programme car developed for homologation for Group B rallying in 1984, and sold as a production car in limited numbers.[1] It featured an all aluminium alloy 2,133 cc (130.2 cu in) (2.1 L) 20v DOHC engine slightly smaller than that of the Audi Quattro (in order to qualify for the 3-litre engine class after the scale factor applied to turbo engines). In road-going form, the engine was capable of producing 225 kW (306 PS;

a fost produs in serie limitata versiune de strada

GTR 07-05-09 13:13

Quote:

Originally Posted by johny_drift (Post 2296086)
The Audi Sport Quattro was a Quattro programme car developed for homologation for Group B rallying in 1984, and sold as a production car in limited numbers.[1] It featured an all aluminium alloy 2,133 cc (130.2 cu in) (2.1 L) 20v DOHC engine slightly smaller than that of the Audi Quattro (in order to qualify for the 3-litre engine class after the scale factor applied to turbo engines). In road-going form, the engine was capable of producing 225 kW (306 PS;

a fost produs in serie limitata versiune de strada

Serie limitata nu inseamna productie de serie.
Nu poti sa zici ca CLK DTM sau Reventon sunt masini de serie.

melcu_melcut 14-05-09 04:16

M - cel mai simpatizat (M3, M5)

AMG - putere prea multa, masinile tunate de ei sunt bestii, sicrie pe roti (CL65 AMG - 612 cai pe tractiune spate, unde pui tu caii astia pe asfalt?)

RS - din punctul meu de vedere cel mai echilibrat, ofera senzatii maxime acel sistem de tractiune quattro la peste 400 de cai cum dispune RS4

vorbesc din experiente proprii, am avut ocazia sa merg(in dreapta) in fiecare din cele enumerate

OFF Topic - cea mai "rea" experienta am avuto cu un Porsche 911 Turbo - 480 cai tractiune integrala(3.7 secunde suta), nu pot sa va explic senzatie de putere porsche, nu se compara cu nici unul din tunerii germani enumerati mai sus)

GTR 14-05-09 08:17

Quote:

Originally Posted by melcu_melcut (Post 2317057)
M - cel mai simpatizat (M3, M5)

AMG - putere prea multa, masinile tunate de ei sunt bestii, sicrie pe roti (CL65 AMG - 612 cai pe tractiune spate, unde pui tu caii astia pe asfalt?)

RS - din punctul meu de vedere cel mai echilibrat, ofera senzatii maxime acel sistem de tractiune quattro la peste 400 de cai cum dispune RS4

vorbesc din experiente proprii, am avut ocazia sa merg(in dreapta) in fiecare din cele enumerate

OFF Topic - cea mai "rea" experienta am avuto cu un Porsche 911 Turbo - 480 cai tractiune integrala(3.7 secunde suta), nu pot sa va explic senzatie de putere porsche, nu se compara cu nici unul din tunerii germani enumerati mai sus)

Da, este si normal, vorbim de niste limuzine sportive vs sportiva (fara limuzina).
Este posibil daca te urci intr-un Mercedes AMG SL 65 Black Series sa-ti schimbi impresia pentru ca ofera o senzatie mult diferita fata de 63 AMG.

Justem 14-05-09 13:26

///M 4 Life.
Vot pentru M, dar parerea mea e ca AMG si M sunt cam la acelasi nivel. Nu zic ca RS e mai prejos, dar M si AMG parca sunt altceva.

Sasha 14-05-09 13:39

Quote:

Originally Posted by Justem (Post 2318134)
///M 4 Life.
Vot pentru M, dar parerea mea e ca AMG si M sunt cam la acelasi nivel. Nu zic ca RS e mai prejos, dar M si AMG parca sunt altceva.

altceva ce?
Ai putea fi mai explicit?

Justem 14-05-09 13:49

Quote:

Originally Posted by Sasha (Post 2318170)
altceva ce?
Ai putea fi mai explicit?

observ ca te-am deranjat cu afirmatia. (vad ca esti fan audi)
zic ca M=AMG, sunt cele mai vechi si cele mai bune. Nu zic ca RS-ul e mai slab, doar ca il caracterizez ca fiind ultimul. Parerea mea si doar atat.

Sasha 14-05-09 13:53

Quote:

Originally Posted by Justem (Post 2318207)
zic ca M=AMG, sunt cele mai vechi si cele mai bune. Nu zic ca RS-ul e mai slab, asta e doar parerea mea.

nu m-ai deranjat personal cu absolut nimic;)
ti-am cerut doar o explicatie valabila pt postul dat ;)

alexGTI 14-05-09 14:07

Quote:

zic ca M=AMG, sunt cele mai vechi si cele mai bune. Nu zic ca RS-ul e mai slab, doar ca il caracterizez ca fiind ultimul. Parerea mea si doar atat.

nu sunt de acord ... M si AMG sunt bune ... dar doar pe uscat poti sa mergi tare cu ele, pe cand cu rs poti sa conduci la fel, oricare ar fi conditiile (ploaie, zapada)

alexGTI 14-05-09 14:09

Quote:

Originally Posted by steffan (Post 1793058)
Cand va scoate AMG un motor cu 100cp/litru aspirat sa imi dati si mie un beep, iar RS-ul nu are niciun farmec... RS4 abia dak intrecea M3 E46... E92 ii da un tir!

tu de unde ai tras concluzia asta ?

rs4 rupea in 2 M3 e46 (chiar daca rs4 e disponibil in varianta limuzina, in timp ce M3 e coupe)

cat despre e92 nu ii da tituri lui rs4 (sunt destule persoane care s-au dat la noi in tara ca sa spuna ca masinile sunt cam pe acolo)

P.S. spre sfarsitul anului iese RS5 ... sa vedem atunci ce mai face e92 ;)

bogdan_wrc 14-05-09 14:12

mai compara si Rs2 cu M3 urs...sau Rs4 b5 cu m3 e36....

aleks 14-05-09 15:48

Quote:

te rog frumos să îţi motivezi cu argumente clare afirmaţiile, aşa cum fac şi restul colegilor de forum. Părerea mea sau a ta nu intră în categoria "argumente", deci nu e suficient...

adrian78bmw 14-05-09 15:59

Quote:

Originally Posted by alexGTI (Post 2318245)
nu sunt de acord ... M si AMG sunt bune ... dar doar pe uscat poti sa mergi tare cu ele, pe cand cu rs poti sa conduci la fel, oricare ar fi conditiile (ploaie, zapada)

iara vorbiti din povesti cu M3 nu poti merge pe ploaie?ai uitat ca si M3 are DSC si se comporta ca o masina normala de strada daca mergi cu ea civilizat...M3 e90 a fost testat de cei de la PROMOTOR in decembrie ...
si nu mai comparati RS cu 2 turbine cu M aspirat normal..

SFW 14-05-09 16:34

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 2318568)
iara vorbiti din povesti cu M3 nu poti merge pe ploaie?ai uitat ca si M3 are DSC si se comporta ca o masina normala de strada daca mergi cu ea civilizat...M3 e90 a fost testat de cei de la PROMOTOR in decembrie ...

De ce sa nu fie comparate rs-urile turbo cu M-urile aspirate? Nu erau cumva competitori?:rolleyes2

alexGTI 14-05-09 17:07

Quote:

1). nu era vorba de mers civilizat

2). m3 e46 si rs4 b7 au ambele motoare aspirate

plus ca in romania revistele gen promotr sunt foarte subiective ... pentru ele exista bmw si restul ..

The_Mask 14-05-09 17:11

Quote:

"A fost testat la ProMotor" aia numesti tu emisiune auto?

De ce sa nu fie comparat cu RS? Doar sunt in aceeasi clasa. Sa nu mai vorbim de C63AMG care spulbera M3 e90. Dar tu ca fan BMW rullzz ( ca doar cineva care are astfel de conceptii isi poate pune username cu numele brandului de suflet ) e normal sa nu accepti cand masina pe care o crezi divina este infranta de concurenta fie ea si grupul VAG :)

adrian78bmw 14-05-09 17:16

Quote:

Originally Posted by alexGTI (Post 2318785)
1). nu era vorba de mers civilizat

2). m3 e46 si rs4 b7 au ambele motoare aspirate

plus ca in romania revistele gen promotr sunt foarte subiective ... pentru ele exista bmw si restul ..

hai sa comparam rsb7 cu m3 e90 au acelasi numar de cai ..
the_mask aratami si mie unde spulbera C63AMG M3 ul..
cand ziceam de cei de la promotor m-am referit la faptul ca l-au testat in decembrie si era ud pe jos nu am zis ca l-au ridicat in slavi daca cititi si nu intelegeti
si in al doilea rand am recunoscut ca AUDI RS6 e peste M5 .AUDI RS4 e peste M3 E46 dar cu M3 E90 nu prea cred

All times are GMT +2. The time now is 09:39.

- Copyright 2026 4Tuning