![]() |
Re: Top speed Matiz
asta e si principala problema a matizului la viteze mari, daca depaseti 130 si vrei sa depasesti un tir sau de pe contrasens vine un tir pe langa tine "tine si cu dinti de volan" ca daca nu iti iei zboru!! Dar in rest f misto senzatie majora cu 160 la ora!!!!!
|
eu chiar am simtit-o ok la viteza asta, bine am incercat sa stau cat de cat departe de linia de mijloc.
|
Las ca e mai sigura la 100 decat la 160. ;)
In plus, nu sunt genul de persoana care sa se grabeasca. :D |
pai de atunci nici eu nu am mai bagat picioru in ea au mai fost cateva tentative de 140 la iesirea din sibiu spre deva insa cu retineri fiind foarte aglomerata zona de fiecaredata.
|
eu am mers cu 170 la vale matiz cu 35000km filtru schimbat era ca o barca dar a fost o senzatzie de masa de 2 ori am trecut prin aceasta experientz
|
140 pe europeana de la bucuresti la iasi, pe 27 sau 28 decembrie 2008
|
170 pe giurgiu .singur in masina .. fuge gargarita . vitezele 1 2 si 3 sunt baza .knd dai inferioara .dina 4 in a 3 .se simte o putere .sau 3 a 2 . mmm:X:X
|
Iar ne abureste asta cu off-topicu lui si cu visele umede...
Poate ai prins 170 pe giurgiu, dar sunt curios cat de repede te-ai oprit. Vitezele astea sunt de incercat, nu de mers constant. Ai grija, ai doar o viata. |
Quote:
Da' te intreb: cand ai apucat pe Giurgiu sa dai din a treia in a doua? Si asta la ce viteza se intampla? |
1 Attachment(s)
.......
|
Quote:
Da' eu m-am potolit, nu mai fac asa ceva cate zile oi avea. :D |
Quote:
eu cu un matiz de firma nu am depasit 100, sa fiu mai "safe" ca nu se stie ce sarea din el:lol: |
Nu se balansa nicicum, doar că motorul scotea nişte zgomote ciudate, gen "Lasă-măăăă ! Nu mai pooooot !" :lol:
|
Quote:
De altfel, la drum intins masina sta super bine. |
Quote:
|
Duce si 170, pe ceas, probat dar nu ii face bine. Am mers tot A1 cu 140+ odata ca ma grabeam fara probleme doar ca a consumat vizibil mai mult si cand am oprit-o era putin mai chinuit motorul si isi schimbase sound'ul :-)
Sta bine pe curbe chiar si cu suspensie normala daca stii sa te limitezi la ce ai! |
Duce la 170... da' chitaie dupa ce ai stat cativa km in felul ala! Ca sa nu iti mai spun ca lichidul de frana devine apa fiarta si isi pierde "sanatos" din proprietati la viteza aia! :D
|
Quote:
nu am scris nicaieri ca este o masina de rahat. |
Pai de prietene daca 'romanu' asta isi permite asta isi ia nu toti au bani de 'bemeweuri'...chiar daca nu vrei sa jignesti se vede mentalitatea ta! Multi cunosc, putini stiu!
Mie mi-ar fi mai frica in exterior intr-o bijuterie de beharca din '93 facuta din trei masini 'proaspat' adusa din Germanica...dar cum ai spus si tu parerile sunt impartite! Fara suparare nu am nimic cu tine, doar mi-am spus parerea cum ai facut-o si tu!;) |
nu m-am nascut in bmw, credema. inainte am avut un cielo. inainte sa il cumpar, trebuia sa aleg intre cielo si matiz. am ales cielo datorita necesitatilor si spatiului pe care il oferea cielo. la asta m-am referit la "domeniul" in care il foloseste romanul.
|
Quote:
Quote:
De altfel, nu la tine m-am referit expres cand am spus ca sunt probleme dpdv al mentalitatii romanului la Matiz. Am mai vazut la niste pustani, la altii de 28 de ani care nu au condus Matizul deloc (sau pana la limita maxima, unde incepe sa chitaie de la sarcina) si si-au dat cu parerea zicand ca e o foita de tabla si cu care nu scapi sanatos dintr-un accident cu 50 la ora. |
1 Attachment(s)
Sambata 21.07.2010 pe A2 :) Cred ca daca nu eram 2 + bagaje ptr 1 sapt de mare, si o mai fortam putin ajungea si la 160 :)
|
Quote:
https://www.youtube.com/watch?v=UoCZMkIMDdg :lol: |
Exista limitare in a 5-a (sau in a4-a) la matiz?:rolleyes2
|
Treapta intai, a doua, si a treia am vazut limitare...peste nu dar banuiesc ca are! Nu stiu exact, dar probabil intervin altele inaintea limitarii :-)
|
1-2-3 pe testate da, cu a 4-a ajungi la viteza maxima constructiva (dar de asta nu sunt sigur ca e limitata) si treapta a 5-a e subunitara. Parca tolin zicea si de a-4a...
|
1 Attachment(s)
hmmm, probabil o sa spuneti ca visez :)) dar acum ceva zile dupa rezolvarea problemelor la jante si cauciuce:lol:, am zis sa vad daca a meritat si am dat 160, cei drept eram gol, nici fetele de usi nu le aveam:lol:, si ca sa fie si mai tare, pedala mai era:shock: si masina nu se balansa zbura sau mai stiu eu ce..am dat atat intr-o serie de depasiri a 10 tiruri...si mergea foarte bine...mergea si mai departe dar numai aveam unde ca trebuia sa ies de pe autostrada:)), nustiu cat de reala era viteza, dar tinand cont ca am aceleas cauciuce nu cred ca era prea mare marja de eroare:???:, data viitoare revin si cu un filmulet:oops:
aa si consuma al naibi de mult:shock: Poza am apucat sa fac doar la 153~ din pacate:( |
Quote:
|
160 si mai aveai pedala. :lol: Get serious people. Am avut matiz, stiu ce vorbesc, dupa 140 esti cu pedala pana la asfalt si te chinui 5 minute sa urce la 150. Asta era la 20.000 km, masina in stare ft. buna. Nu exclud ca nu urca la 160 dar sa mai zici ca avea pedala :-)
|
:)) nu m-a mir:)) PUTINI de aici stiu cum sa prinda un top speed...si eu aici sunt copil..uitete mai in spate sa vezi 170-180....ca e eronat ca nu e...cert este ca acul a ajuns acolo...
|
Orice Matiz cu motorul in mintile lui si reglat corespunzator cu pedala de accelaratie la 70% din cursa ei totala ajunge la 150km/h pe ceas, posesor de matiz nu sunt , am unul in familie , am condus circa vreo 200 si cam jumatate din ele le'am si reparat ...
Practic si teoretic motorul limiteaza electronic in toate treptele , dar tu ca sofer pe sosea poti limita primele 4 trepte , deoarece in treapta a5a nu ai destula putere ca sa poti duce motorul in limitare. LE. Trist este ca 95 % din populatie "se pricepe" intotdeauna la football , masini si femei. |
M-a bucur ca exista cineva care stie ce vorbeste si nu cineva care vede in talon 144 viteza maxima si crede ca atat poate...
|
Quote:
Nu stiu cat ai condus tu Matizul, da' poate nu a fost exploatat la maxim...? |
l-am condus de multe ori si nu odata pana la viteza maxima, de fiecare data se oprea la 155 pe ceas. Sunt constient ca nu trebuie sa fii cu pedala la maxim ca sa atingi viteza asta sau chiar 160, era doar o referire la afirmatia colegului prin "mai era pedala" care incerca sa sugereze ca ar fi accelerat mai departe.
@Pustiu, trebuie sa recunosc ca esti un zeu in materie de matiz, cand ma iei la cursuri sa invat si eu cum se schimba 1,2,3,4,5 + Racheta ? :rolleyes2 |
Ca ajunge, ca nu ajunge la viteza aia, ca mai avea pedala, ca nu mai avea, ca avea si frane......
Autostrazile nu sunt piste, si totusi, peste 150 cu matiz nu este foarte sigur (ma refer la stabilitate, motorasul este oricum forjat), sincer nu vreau sa va vad pe la stirile de la ora 5, apoi toti prietenii/familia sa inceapa cu: a fost un baiat cuminte etc. pustiu_FUG : acum vre-o luna ai "luat" cu masina un pilon de parcare (bara triunghiulara) prin spate pe la obor? Era un matiz albastru ingrijit, semana cu al tau. |
Eu cred ca tu nu vrei sa crezi :)) multa lume spune ca se poate, tu singur ai spus ca i-ai dat 140 pedala la blana si dupa 5 minute 150....am pus eu poza cu 153~ in spate cu 4,5 pagini ai 170 chiar si 180+ deci masina poate dar tu tot nu crezi...poate are ceva masina...si vecinu are un matiz cu nici 30k in bord si e daramata..la 130 zbori...dar sunt si altele care intradevar pot;) si nu sunt eu zeu in asa ceva cum am spus si mai sus sunt doar copil...dar m-a duce capu sa fac niste lucruri logice la masina...
|
Forja si vmax la o ascutitoare cu motor cat sticla mica de fanta... :D De franat cum franeaza micul gigant? Are ABS?
|
Ce abs ? :)) Daca ar blocat abs-ul sistematic frana ar crapa planetarele :))
Totusi cu 4 pasageri in interior franeaza :)) |
Au si ABS dar mai rar la modele de romania, cele mai multe au cele de afara, care majoriatatea vin cu airbag, servo si abs!:D
|
A, deci e normal matiz fara servo? Acum serios, franeaza asa prost? Trebuie atentie mare?
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:52. |
- Copyright 2026 4Tuning