Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Super Nova (RED) (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/81330-super-nova-red.html)

AG-20-MCA 28-02-09 11:45

Re: Super Nova (RED)

9 Attachment(s)
O mica sedinta foto ca tot a venit soarele:D

adi.schumi_tm 28-02-09 14:47

Ii sta bine cu noua prelungire si cu noile capace ( sper ca pe astea nu le vopsesti negre :d )

AG-20-MCA 28-02-09 22:32

nu le mai vopsesc Adi:D astea asa or sa ramana;)

AG-20-MCA 22-03-09 19:11

8 Attachment(s)
niste poze sa nu moara topicu:D

AlexRo 22-03-09 23:50

m-am jurat ca nu mai merg cu tine in masina .. dupa faza de la BRAN.. :))) pff nu esti sanatos ..

adi.schumi_tm 23-03-09 07:17

Un eleron ar da bine,parerea mea,si stopurile vopsite rosii ;)

AG-20-MCA 23-03-09 11:59

Quote:

Originally Posted by toody (Post 1600033)
Arata foarte foarte BINE masina !Ai grija de ea , si ce modifici la ea!
Mult succes !

ce vecine ti-e frica de moarte:lol::lol:
Adi: stopurile o sa le fac rosii cat de curand de eleron nu stiu ce sa zic... nu prea as da gaura in tabla:???:

bo$$u 23-03-09 15:02

Da mah gaura si dupa ce leai gaurit dai bine cu vaselina pe langa , o sa arate mult mai bine.....si daca gauresti tabla ce...e dacie nu o mai tii o viatza...oricum e frumusica

AG-20-MCA 23-03-09 15:26

Quote:

Originally Posted by bo$$u (Post 2175411)
e dacie nu o mai tii o viatza...

Daca ai grija de masina si nu o ti decat sa te sui in ia si sa te duca de la punctu A la B te tine si o viata...

AG-20-MCA 23-03-09 18:41

1 Attachment(s)
inca o mica modificare...i-am tras furtunu de la filtru de aer in spate la grila sa traga mai bine aer:D

marius_eugen 24-03-09 23:30

Am citit topicul tau de la inceput ... si pe o parte parca imi aduceam aminte cum am inceput si eu cu Scufita mea , asa ca iti voi scrie cateva randuri care le poti considera mai mult pareri decat sfaturi , ca nimeni nu s-a nascut atotstiutor .
Vad ca esti din Bucuresti , deci nu ar fi greu sa faci rost de piese si cam de tot ce-ti spun eu .
1. Daca tot esti la capitorul de schimbat consumabile , incearca sa optezi catre ceva mai calitativ , dar NU schimba tipul uleiului si ale consumabilelor . Eu am optat la ulei pentru Liqui Molly 10w40 cu MOS2 . ( adica este deja aditivat si nu mai trebuie sa bagi tu alti aditivi ieftini ) Este german , este calitativ si eu il folosesc de multi ani . Il gasesti si in targ la Vitan si la alte firme care vand astfel de consumabile . 5L este cam 110 ron . La un plin nu uita ca nu bagi decat 2,8 L , deci iti ajunge aproape de 2 schimburi . Foloseste filtru de ulei NUMAI de origine , adica Mann sau cele sigilate "Dacia" , nu folosi alte prostii ca iti omoara motorul daca nu filtreaza bine sau daca iti gatuieste presiunea de ulei .
- eu iti recomand cam la 3-4 plinuri sa bagi un aditiv de benzina . Eu am folosit de cateva ori Dura Lube ( cel ieftin de 33 ron ) . Eu bag benzina NUMAI de la Mol de 95 , indiferent daca ocolesc putin mai mult la bani . Nu te agita cu alte cifre octanice ca nu simti mare deosebire si apoi mai bine face aditivul decat banii dati in plus in asa-zisa benzina buna .
- dupa atatia km ( adica la max 30.000 ) eu ti-as recomanda sa schimbi antigelul ( adica baga 3 litri de antigel si restul apa distilata ) . Astfel maresti durata de viata a pompei de apa , a termostatului si iti asiguri o racire F BUNA vara si caldura iarna . ( 3 x 12 ron 1L antigel )
- schimba prin aerisire tot lichidul de frana , adica sa ai pe cineva care sa te ajute si incet sa faceti aerisire pana schimbati tot lichidul din circuitul de frana . Folositi DOT-ul specific recomandarilor masinii . Un bidon de 500 ml este cam 16 ron si cred ca-ti ajunge .
- verifica franele , nivelul de tocire al placutelor si al tamburilor , si nu uita ca , daca tot ai de gand sa vopsesti etrierii si tamburii , macar sa-i si cureti bine inainte si sa-i degresezi ! Foloseste NUMAI vopsea care tine la temperatura mare , nu normala . 1 tub din ala mic nu-ti ajunge la toate rotile , deci daca te apuci sa iei 2 si sa dai cel putin 2 maini .
- incearca sa te obisnuiesti sa folosesti MULT frana de motor , astfel incat vei avea un consum mai mic , consumabile mai rezistente si bune in timp ( iti vei permite sa dai un ban pe ceva mai calitativ daca vei sti ca te vor tine 2-3 ani ) , apoi e bine sa ai franele reci in majoritatea situatiilor .
2 stiu ca , tanar fiind esti tentat la liniute , burn-out-uri , cerculete si alte nebunii , toti am fost si poate ca unii inca am ramas cu virusul asta , dar nu uita ca , totul se resimte la tine in buzunar si in loc sa iti imbunatatesti masina , vei da banii pe rectificari de planetare , bascule , bucsi , rulmenti , cauciucuri , kit ambreiaj ... si multe altele care au de suferit .
3 iarna AI NEVOIE DE CAUCIUCURI DE IARNA ! Daca aveai nu o mai pateai atunci cu zapada . Si eu eram incapatanat si pana la urma am renuntat la prostii si intr-un an mi-am luat 2 pe fata si cand am vazut ca este vb despre cu totul altceva ... anul urmator mi-am mai luat inca 2 . NU da banii pe SH-uri si ia NUMAI cauciucuri noi ! Poti pastra jantele de tabla pt rotile de iarna si iti iei altele , cand ai bani pt cauciucuri de vara . NU lua mixte ca sunt porcarii !!! Poti sa stai linistit cu cauciucuri de iarna 165/70/13 , poti chiar 175/70/13 daca vrei ceva mai lat , iar la cele de vara 175/65/14 este tot ce-ti trebuie . NU te agita cu jante mai mari de 14 , ca NU se merita ! Compromisul este 14 !
4. Pentru masina ideal ar fi sa o mentii in stare cat mai buna de functionare , asta insemnand sa o tii cat mai aproape de specificatiile producatorului , care iti garanteaza aproape 75 CP , o anumita stabilitate si performante . Degeaba pui prostii pe ea , daca nu o mentii cel putin in conditiile ideale de functionare . Orice muzica , insonorizare , lantisoare si alte prostii pui pe ea , acestea tind sa-i schimbe intr-un fel sau altul comportamentul si performantele .
5. un filtru de aer sport corect instalat si intretinut CORESPUNZATOR iti economiseste multi bani in timp si iti ofera un spor de putere si turatie rapida , destul de ieftin . ( 40 ron filtrul , 10 ron folie de izolare a traseului , 65 ron kit curatare si intretinere Pippercross )
6. daca ai probleme cu evacuarea , nu mai cumpara aceleasi piese proaste si care cedeaza in 1-2 ani , ci iei un traseu complet de la Borla Sport , din INOX pe 50 mm . Ai autorizatie RAR , se potriveste perfect , nu mai ai treaba tot restul vietii masinii cu evacuarea , castigi PUTERE , cuplu , iti scade consumul in stilul normal de mers , ai un sunet sport peste 2500 ture , iar in timp acel sunet devine mai grav cu cat se incalzeste mai tare evacuarea . ( 750 ron evacuare completa DSN )
7. cip-tuning-ul sau flash-tuning-ul ( pentru unii sunt sinonime ) iti aduce si el un castig de putere si cuplu , dar din partea electronica a masinii , care , desi ti se pare ca este putina si rudimentara , ei bine nu este deloc . Schimbarea maparii ECU ( unitatea de injectie ) se poate realiza destul de usor , depinzand de persoana care o face si variaza intre 150 ron si 800 ron . ( sincer mai mult de 300 ron , eu NU as da ! ) Ordinea este mai intai modificarile fizice , ale componentelor , admisie ( filtru aer sport ) , evacuare sport si abia apoi cele electronice !
8. Aerodinamica masinii deja ai schimbat-o montand acea prelungire a spoilerului fata , dar oare stii ce efect are la viteze mari ? Adica el tinde sa apese masina pe sosea , sa o ridice sau pur si simplu creste doar rezistenta la inaintare ? Intereseaza-te de ce se poate intampla , poti citi f multe pe net , pe site-uri care chiar au studiat efectele astea si apoi modifica ceva la masina , fie si rudimentar ... totul este sa stii ce vrei sa faci si de ce .
- eleronul de la Clima , daca este cel original si se monteaza IDENTIC celui de fabrica , este BUN . Cand nu ai greutate pe spate si vrei sa mergi peste 120 , crede-ma ca ai nevoie de orice lucru care sa te ajute sa ramai pe sosea , deci este OK ! Nu-ti fie frica de gauri , ca DSN Clima si-au luat toate gauri din fabrica , deci este ok , DAR mare grija la montaj , sa fie IDENTIC instalat cu o Clima si NU altfel .
- eu nu te-as sfatui la cele praguri laterale si nici la prelungirea din spate . Mai mult de aparatorile de mizerie de pe spate , NU pune nimic . Studiaza putin efectul care se intampla acolo cu aerul care vine din fata si ai sa vezi ca nu e ok nici un fel de prelungire pe spate !
- NU instala pe masina NIMIC care sa fie mai jos decat scutul motorului !

Eu iti urez bafta si daca vrei sa ma intrebi cate ceva ... o poti face si pe privat , dar si aici !

AG-20-MCA 25-03-09 18:39

merci marius de sfaturi;) o sa tin cont de ele si daca o sa am vreo neclaritate o sa te intreb. Bafta
P.S. nu sunt din Bucuresti...doar masina e de B ca nu am apucat sa o inscriu.

AG-20-MCA 16-05-09 15:14

6 Attachment(s)
mai adaug si eu cateva poze cu masina pe unde am mai umblat cu ia:D
Imbunatatiri nu prea i-am mai adus pentru ca am ceva probleme cu motoru si trebuie pus la punct.
P.S. caut si eu un radiator bun daca stiti pe cineva care are de vanzare:?:
P.S.2: am implinit si 65.000 de km si 22.000 de un an de cant o am in posesie:D

adi.schumi_tm 16-05-09 16:42

Incearca sa pui niste praguri din fibra ca sa ai continuitate cu prelungirile fata-spate ;)

nikolas 24-05-09 00:32

fr masina imi place arata super bine .Bafta in continoare la proiect

AlexRo 29-05-09 09:57

1 Attachment(s)
La Multi Ani :)) La Cat Mai Multi Km Si Plecari Prin Tara

AG-20-MCA 15-06-09 16:43

12 Attachment(s)
poze noi de la o adunare de logane :D

B-32-TYC 18-06-09 22:03

1 Attachment(s)
mistoaca daciuta:lol:

Calin_UKU 20-06-09 18:38

arata bine masinuta; mi se pare ca ar da mai bine cu un tips mai mare la toba sa acopere locul ala gol

AG-20-MCA 15-07-09 13:53

4 Attachment(s)
Cateva poze dupa Transfagarasan:love: Foarte frumos drumul...e pentru prima data cana merg pe Transfagarasan si mi-a placut foarte mult:D

marius_eugen 15-07-09 16:49

O evacuare Borla Sport pe 50 mm se potriveste perfect in acel loc ! NU pune tips-uri si alte porcarii care sa o ingreuneze degeaba si care in afara de rugina in viitor nu-ti aduce nimic .
Radiator ia MARE , nou , de preferinta de origine , nu porcarii din targ sau SH !!! La 60.000 ar fi trebuit sa schimbi kitul distributie , bujiile , antigelul si pompa de apa , chiar si rola intinzatoare de la cureaua de accesorii daca face galagie + cureaua de accesorii si cea de la alternator .
Verifica franele si chiar iti recomand sa schimbi lichidul complet .

S-a reparat portiunea dintre Barajul Vidraru si Balea Lac ??? Anul trecut era oribil drumul , numai gropi si anul asta in maxim 2 sapt voi reface si eu traseul , de asta te intreb .
Bafta !

AG-20-MCA 15-07-09 19:29

S-a reparat portiunea dintre Barajul Vidraru si Balea Lac ??? Anul trecut era oribil drumul , numai gropi si anul asta in maxim 2 sapt voi reface si eu traseul , de asta te intreb .
Bafta ![/QUOTE]

De la Vidraru pana la primu tunel e cam prost drumu , adica sunt gauri astupate de curand. In rest dupa ce iesi din tunel pala sus la Balea e drum foarte bun. Bafta

Relu_GTT 15-07-09 21:10

marius_eugen
De ce se recomanda sa fie schimbat lichidul de frana la 60 mii km ?

AG-20-MCA 16-08-09 00:05

2 Attachment(s)
Am schimbat si eu lautarii cu unii mai performanti:D

andi_cimpean 16-08-09 21:04

"taximetristilor" :lol:...

o noua moda...sa aveti statii montate.

cristi87 16-08-09 22:51

cred k de fapt..este o statie cu sirena..ca cea a politiei,nu??
nu ai gasit si tu o masca mai frumoasa pentru cd-player-ul ala de acolo?

AG-20-MCA 16-08-09 22:53

da este o sirena ca cea de politie. Mi-a promis un prieten ca imi aduce un suport pentru casetofon;)

AG-20-MCA 22-08-09 11:27

2 Attachment(s)
Un drum pe la munte!
Daune: spart spoiler fata
spart 2 capace
spart proiector :cry:

andi_cimpean 22-08-09 12:19

cam ai ghinion cu bara ai fata?:(...

iti trebuie bullbar:lol:

AG-20-MCA 22-08-09 22:04

mda... spoileru pe fata am trecut un rau cu masina si l-am agatat prin bolovani:cry: si capacele le-am spart prin multele gropi din Romania:evil:

al!n 22-08-09 22:26

Ai facut vere 1.000km de cand ai pus muzica?:lol:

AG-20-MCA 23-08-09 00:01

nu chiar 1000 da 500 de km tot am facut :lol:

AG-20-MCA 23-08-09 23:01

1 Attachment(s)
azi a implinit 77.000 de km :D

andi_cimpean 23-08-09 23:02

multi inainte!

dar te-ai trezit cu vreo 8 km mai tarziu pentru poza :lol:...

AG-20-MCA 24-08-09 11:25

mda din pacate am vazut putin cam tarziu:D

AlexRo 25-08-09 12:28

La cat mai multi inainte cumetre...fara incidente :)) majore ... ca dalea minore avem mereu .. traiasca ZIBUUU`

fane1990 28-08-09 11:02

Arata bine masinuta,imi place,Negru cu rosu , da super...incearca o combinatie de mai mult negru mat.
In rest,ai grija de ea.Bafta.

AG-20-MCA 30-08-09 17:50

1 Attachment(s)
Merci Fane!
Am renuntat la capace de tot si am vopsit jantele negru lucios:-)
Trebuie sa ii schimb spoileru pe spate (asta care il am acu e de dacie si mi-am cumparat unul de supernova) si sa ii pun si pe fata altul cat de curand:D Bafta.

al!n 30-08-09 18:34

Lasa-le dreaq de prelungiri vere, coboar-o din arcuri fara nici o prelungire.

Relu_GTT 30-08-09 20:58

acolo pe portiere jos ce sunt cu petele alea ?
pe fata vad ca nu mai ai bucata aia de plastic ce vine dupa bara fata in spre roata, cumparati unele ca asa se vede nasol
din arcuri scurteaza macar pe fata

All times are GMT +2. The time now is 09:24.

- Copyright 2026 4Tuning