![]() |
Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)
Am si eu una :))) nush dak sa zis ca nu`s nebun sa citesc tot :P de la inceput ...
Draga sofer ... pe un drum cu 3 sau 4 benzi pe sensul de mers ... skimbarea directiei de mers de pe o banda pe alta se face treptat =)) nu in linie dreapta de pe 1 direct pe 4 .... Draga soferitze ... cand schimbi directia de mers pe o strada alaturata ... si mai e si trecere de pietonii :)) nu opresti brusc si lasi avariile puse ... sa stie omu ca ai stationat ... PENTRU CA NU SE STATIONEAZA ACOLO ... si mai ales ca ma vazut ca sunt in spatele ei ... Simpaticule magnat ... cand mergi cu 80 km/h pe o strada cu aproape 2 benzi pe sensul de mers ( panda de langa bordura plina de masini ambulante parcate la intamplarea tzaranului ) nu reduci viteza brusc ... si ma lasi sa astept in spatele tau .. sa realizez dupa cateva secunde ca tu defapt ai oprit ... si trec pe linia continua sa te depasesc ... doar k sa te intreb " Ce p**a Mea faci bah ? Si u sa zici " ce vrei domne am parcat " .... Cam atata pe ziua de azi =)) vedem maine .. ce mai am de zis :D Salz... |
Cred ca sunt de geaba postarile astea pe aici, deoarece azi la Sincai pe prima banda (din3 si cu linia de tramvai 4), in fata mea un individ cu o masina visinie, cred ca Renault Chamade, cu stiker-ul 4tuning in geam. Se pune verd, astept cateva secunde si il claxonez, a mai stat putin si s-a gandit sa plece, dar in stanga, de a blocfat pe toata lumea cu manevra lui de idiot si fara semnal. Deci e cam de pomana acest topic
|
ala are stiker asa ca da bine pe parbriz
|
Da... pun pariu ca nici nu stie de forumu 4tuning ... a pus stiker-u sa dea bine la parbriz cum zice mai sus apache .. :)
|
Pacat de sticker-ul ala :)) ce-o cauta pe un Chamade nu stiu.... :D
|
Dragi soferi din Sibiu( si din alte orase din tara):
-daca eu stau la stop si semnalizez stanga,nu te pune si tu in stanga/dreapta mea cu intentia sa faci aceeasi manevra .fa abstractie de semnul de incepator, nu stau la stop de dragul de a sta,voi pleca cu prima ocazie, oricum nu te voi lasa sa mi te bagi in fata si s-ar putea s-o facem de oaie -nu veni ca turbatul pe cetatii (la farm 24) ... iesi frumos printre masini si am sa te vad si am sa te las , dar nu miza pe faptul ca o sa pun o frana brusca mereu doar ca sa te evit -parcarea de la real are niste tablite pe niste stalpi; pe unele scrie STOP,iar altele au o forma triunghiulara; chiar nu sunt cu rol decorativ,ar fi bine daca te-ai ghida dupa semnificatia lor -daca iesi dintr-o parcare,pentru Dumnezeu, ASIGURA-TE Iar pentru anumite specimene ce le-am intalnit pe drumul Sibiu-Cluj: -faptul ca ai o masina puternica nu iti da dreptul sa ma depasesti pe linie continua -daca nu ai unde sa ma depasesti sau nu poti , nu ma mai impinge de la spate -nu fa triplare -daca se merge in coloana cu o anumita viteza,cel mai probabil acolo e un RADAR. nu ne intereseaza daca ai pile in politie sau daca te dau banii afara din casa,stai pe curul tau si grabeste-te acolo unde te poti grabi -daca te depasesc, nu ma claxona si nu-mi baga faza lunga in ochi. intelege ca desi am 65 de cai,cel mai probabil dau fum loganului tau la orice ora Dincolo de regulile de conducere sta limita bunului simt; asta aviz parvenitilor care au masini puternice si care cred ca pot face tot ce vor ei in trafic |
Quote:
|
vreau sa zic : daca eu ma incadrez cum trebuie,iar el se incadreaza pe cealalta banda pentru a merge in aceeasi directie cu mine
|
daca tu te incadrezi cum trebuie si el se incadreaza langa tine, obligat trebuie sa iti acorde prioritate in manevra:) insa pana bagi tu a1-a el poate sa faca deja manevra! e cu dus intors:)
iar la faza cu linia continua si radarul... frate daca pe om il tine care e problema? atata timp cat pe tine nu te incurca, nu iti incurca vreo manevra, nu te incetineste, nu te enerveaza lasa-l ca el pierde permisul nu tu! ( vorbind de pierdut permis, aseara am visat ca m-a luat radaru cu 150 in localitate :D) |
ma incurca deoarece mergandu-se in coloana,el se angajeaza in depasire si apoi da blitzuri ca disperatul,iar tu trebuie sa-i faci loc daca nu il vrei peste tine
|
nu trebuie sa ii faci loc pentru ca el nu s-a incadrat corespunzator! si eu am patit o d'asta.. era o fomeie pe banda din stanga si eu langa ea, si cand am virat amandoi ea neavand loc ( cica...dar avea ).. a intrat in mine si eu am fost scos vinovat:| desi am fost la alta expertiza si imi spusesera ca trebuia data culpa comuna
|
Alta faza de ratat ... pe un drum cu 2 sensuri de mers ... nu e nici macar la 50 m de zebra el este pe banda de langa ax ... si eu pe cea de langa bordura .... opreste si da prioritate unui ambulant care sa trezit sa traverseze strada pe unde apuca ... la faza asta daca nu ma tine frana sau instictul il iau din plin .. ca tzaranu de pieton mai si alearga sa traverseze repede ... daca eu il calc ... automat este vina celui de langa ax ca a acordat prioritate unde nu trebuia .. dar tot te simti foarte naspa dak il calci pe ala :|
|
Quote:
1. daca facem stanga amandoi si am timp, ma duc inaintea ta, daca nu imi fac si eu un loc pana la urma, daca tu nu ma lasi. 2. Daca vreau sa te depasesc pe linie continua, este treaba mea si pe tine nu te incurc cu nimic. 3.Daca tu vezi ca ma grabesc si nu am pe unde sa depasesc ai putea sa te dai cat se poate in dreapta, sa-mi fie si mie mai usor 4. Daca eu intru in depasire si vin cu viteza, iar tu nu te uiti in glinzi cand depasesti , eu sunt obligat sa fac triplare. Iar nu te afecteaza pe tine cu nimic, faptul ca fac eu triplare 5. Ce legatura are depasirea cu claxonul si faza lunga in ochi? Poate ca ai facut tu ceva de te-a claxonat ala, ca mie nu mi s-a intamplat niciodata sa ma claxoneze lumea aiurea. |
mie mi s-a intamplat sa depasesc f repede si foarte riscant pt cel de pe contrasens( ca eu eram sigur de mine ) si sa imi dea claxon/flash
|
Quote:
si ca sa fim ontopic: - nu te mai hazarda in depasiri ca un nemernic, ca poate eu nu am prezenta de spirit si intuitie, sa franez din timp si sa ma dau cat mai pe dreapta. poate iti vine de pe celalalt sens o femeie gramada, cu vreun h2 sau nu stiu ce animal, care se blocheaza si vine direct peste tine. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
respectarea regulilor, tine de bun simt prietene ;) |
Quote:
|
Quote:
|
Toate situatiile la care m-am referit(depasirea coloanei,depasirea pe linie continua,etc), m-am referit pentru ca imi pun si mie siguranta in pericol. Daca celui ce ma depaseste ii vine ceva din fata si nu mai are timp sa se redreseze,trage dreapta si intra in mine. Regret daca exprimarea mea nu a fost indeajuns de clara. Numai bine
|
Dacă vi se īncing spiritele şi simţiţi nevoia să vă exprimaţi, ori o faceţi fără īnţepături care ulterior să ducă la altceva (şi apoi să cereţi să se şteargă), ori faceţi o conferinţă pe messenger, unde vă puteţi īmpunge cāt vrea sufleţelu' vostru.
PS: cine spune că nu a īncălcat regulile niciodată minteeeeee ! :lol: |
nu am impuns pe nimeni... asta e realitatea, o spun in fata! daca unii vorbesc de legalitate, sa le spun si eu (ca mi-ai sters postul) ca atunci cand esti depasit, e ilegal sa il incomdezi pe cel care te depaseste. indiferent ce viteza are, obligatia este sa mergi cat mai aproape de marginea drumului, fara sa accelerezi.
oricum discutia este legata de " Draga soferule... (reguli de bun-simt) ", nu reguli din Legislatia auto. p.s: chiar trebuia sa stergi tot ce am scris? m-am chinuit ceva sa scriu atatea randuri... |
inloc sa fie preocupat sa il lase sa il depaseasca, el il blocheaza ( fi si pe linie continua sau cu radar in fata) si apoi ii zice ca "ba de ce imi pui viata in pericol"??... pai da-te tu mai pe margine si redu viteza si ai sa vezi ca pericolele se vor diminua!
bine ca mai sunt d'astia care merg cu 140-150, eu vin tare cu 180 .. ma vede dar tot depaseste, franez sa nu intru in el, nu ii fac nimic .. si cand sa il depasesc el accelereaza sa nu ma lase?! asta tine de bun simt!! |
mda, asa am patit de multe ori pe A1... pe banda 2, cu 140-160 km/h, veneam cu flashuri si nu se dadeau nici dupa 3km. trebuia sa ma lipesc de ei si sa le dau flashuri si claxoane 1 minut ca sa se simta... si sa nu mai vorbesc de cei care merg cu 110km/h pe banda 1 si cand ajung un camion sau o masina mai lenta din urma, care merge cu ~90-100km/h, ies pe banda 2 (uneori si fara semnal) tot cu 110km/h si il depasesc in 5 minute... timp in care blocheaza toata banda 2.
|
eu nu sunt adeptul flash-urilor, stau 1 minut in spatele lui, dar daca nu se simte ii fac acolo 3 poze .. si daca nici atunci nu se simte regurg la claxoane si manevre
|
de obicei se semnalizeaza STANGA si se da la o parte !
faza naspa o data una nu intelegea nici flash nici semnalizare nici claxon! in curu ei eram se uita in oglinda si ii aratam cu degetu care e banda ei :) am mers ceva asa..mai aveam in spate pe cineva! ala din spate s-a enervat si a depasit pe dreapta si fix atunci s-a bagat si proasta pe banda ei ! m-am uitat in oglinda si tipul din spatele meu luase foc a mers cu ea paralel ceva... schimb de replici cred :D SE putea intampla nasol |
mai demult am prins una care mergea cu 70 pe banda a 2-a. creca vre-o 5 min i-am dat flashuri si ii aratam degetul mijlociu dar ea nu s-a uitat deloc in oglinda in alea 5 min...pana si cei de pe contrasens observasera ca ii aratam m**e si ii vedeai cu cate un zambet :lol::lol:
|
Quote:
|
eu mai nou inloc de claxon mai folosesc frana de mana si un scartait puternic! cel mai des folosesc la pietonii aia "smecheri" de traverseaza prin loc nepermis si merg ei 2 pasi pe minut ca e strada mamicii lor , trag frana de mana sa vezi baietii ce fug! dar asta pot sa o folosesc si la astia de sunt in masina si nu se dau la o parte! pur si simplu le atrag atentia asupra oglinzii, iar apoi vad ei flashuri
|
Quote:
|
o treaba nasoala care m-a speriat rau azi in trafic , probabil ca multi ati patit-o.Eram pe banda a 2-a pe E85 si dau semnal stanga sa intru intr-o localitate, din spate aveam o duba care se apropia cu viteza si cu flashurile de rigoare.reduc viteza , pt a acorda prioritate celor care veneau din sens opus , si cand sa virez, ma trezesc cu ala cu duba ca trece la vre-0 20 de cm pe langa mine prin stanga , desi avea loc destul prin dreapta.Poate voi ati mai intalnit asa situatii dar eu azi fac o saptamana de cand am permisu in mana si deja am inceput sa-mi fac o idee despre soferii din romania + ca m-a speriat de abia am mai reusit sa virez!
|
la mine o faza d'asta s-a lasat cu cauciucuri sparte si bari indoite :)
eram pe o straduta si am ajuns la intersectie mica, semnalizez stanga sa virez stanga pe alta straduta si din spate vine unu cu o duba care ma depaseste trecand la 10mm de mine, ( daca nu viram dreapta ma lua ), el ajungand in bordura si facandu-si duba terci :) opresc langa el si il intreb de ce asa manevra si imi zice ca din cauza ca mergeam incet si a crezut ca nu sunt din oras :lol: |
Quote:
Si la aia care vad ca vii ca nebunu si tot se incapataneaza sa treaca... sa zicem ca am atins cu lateralu doua genti. |
Quote:
|
draga soferule... daca ai banda 1 libera si vrei sa intri de pe o straduta laterala, iar eu circul pe banda 2 (o masina maricica, argintie, pe care nu poti sa nu o vezi :lol:)... nu taia banda 1 ca sa intri direct pe 2, fiindca tu ai de gand sa circuli cu viteza... esti abea in treapta 1 (max 2), in mod sigur nu ai 60-70km/h ca mine si ma vei incomoda.
draga soferule... daca ai un scuter pe marginea benzii, nu il claxona pe ala pana face infarct sa se dea la o parte, ca nu are unde sa se duca... poate sa-ti cada tie in fata, ca il sperii. (acum 10 min am vazut faza asta cu un scuter si un idiot cu o duba. asta cu scuterul chiar mergea regulamentar, f aproape de marginea drumului). draga soferule... nu ma claxona fiindca opresc la trecerea de pietoni, e dreptul lor si chiar ma simt bine cu permisul in buzunar. draga soferule... daca nu te-am lasat sa te bagi in fata mea (si totusi te-ai bagat, fortandu-ma sa franez), nu face pe desteptul punandu-mi frane bruste... e posibil sa ma apuce nervii si sa-ti sparg luneta cu bata de baseball. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Pai in stalp nu intru... pentru nimic. La orice angajare in traversare, trebuie sa te asiguri inainte. Si daca vezi ca vin cu viteza, nu te bagi ca nesimtitu sa ma obligi sa franez doar sa imi demonstrezi ca nu iti pasa de viata ta. Faza e ca am timp sa franez, doar ca am frane foarte bune si opresc super repede. Si fara sa bruschez masina. Tin sa precizez ca s-au oprit destule masini care aveau prioritate, cu gandul ca nu apuc sa opresc. Si m-am oprit de fiecare data la timp. In concluzie, daca vezi ca vin si ai timp sa treci FARA SA FUGI SAU SA TE INTORCI, treci, chiar n-am nimic impotriva. Dar daca treci intentionat sa ma faci sa opresc, eventual te si opresti pe trecerea de pietoni sa te uiti la mine ca vita - ca am oprit (mai mult decat) la timp e nasol. |
Quote:
Quote:
|
Vrei sa zici ca nu ti s-a intamplat nici o data sa treaca pe trecere, pana la jumate, dupa care sa se razgandeasca si sa o ia inapoi?
|
| All times are GMT +2. The time now is 06:25. |
- Copyright 2026 4Tuning