Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Ford (https://forum.4tuning.ro/121-masina-mea-ford.html)
-   -   Ford Taunus 2.9 V6 Cosworth - El torro (https://forum.4tuning.ro/121-masina-mea-ford/7155-ford-taunus-2-9-v6-cosworth-torro.html)

Xdriver 31-07-09 07:49

Re: Ford Taunus 2.9 V6 Cosworth - El torro

Caseta este de Sierra, bilete de Scorpio, scurtate :)

Silencer Power 04-08-09 09:33

Ce cutie de viteze ai pus?

bil1706 04-08-09 20:37

MT75.... SilencerPower....daca vrei mergem intr-o zi sa o vezi (eu am "balit" la ea)...poate mai primeste "audiente".
Bafta

Ford_V6 04-08-09 22:27

sper ca aia cu bieletele de directie scurtate e caterinca .... chiar ai de gand sa mergi cu asa ceva pe strada ???? sa nu mai zic ca daca te opreste RAR ul e dosar penal .... nu e masina oricum destul de nesigura ??? vrei sa amplifici asta ???

daca chiar vrei sa mergi cu ea asa ... sper sa nu frecventam aceleasi strazi ....

florin_cars 05-08-09 08:33

si eu m-am blocat putin la pozele cu bieletele :shock:
frane si directie improvizate => dosar penal, cum se zice mai sus..

ai pus MT75? sa inteleg ca n-a tinut cea de diesel sau ai preferat s-o scapi de chinuri?

NightClubRacer 05-08-09 10:47

tuning dus la extrem cu bieletele :)

bil1706 05-08-09 19:35

Cand am vazut eu masina avea cutia de diesel pe ea....dar avand in vedere ca MT75ul era pregatita sa fie pusa pe masina ...presupun ca la interventia pe care a avut-o cu caseta de directie, rezervor etc...a pus si MTul pe motor.

Xdriver 05-08-09 23:20

La partea cu modificatul bieletelor sunt sigur ca nu o sa fie nici o problema, pt. ca au fost modificate de mine, nu de un lacatus pt o sticla de vodca. Altii umbla cu planetare modificate si nu e nici o problema...
Momentan inca am pe masina cutia de diesel, dar o sa montez MT75-ul pt. ca nu am chef de surprize neplacute, mai ales ca deja mi-a sosit diferentialul autoblocant de Mustang :D, si saptamana viitoare sper sa am si ambreiajul sinterizat ;) si poliuretanul pentru bucsaraie.

Ford_V6 06-08-09 22:22

Quote:

La partea cu modificatul bieletelor sunt sigur ca nu o sa fie nici o problema, pt. ca au fost modificate de mine, nu de un lacatus pt o sticla de vodca. Altii umbla cu planetare modificate si nu e nici o problema...
Daca tu compari ruperea in mers a unei axe planetare cu ruperea unei bielete de directie .... eu ma retrag din discutie !

Xdriver 06-08-09 22:41

Quote:

Originally Posted by Ford_V6 (Post 2540094)
Daca tu compari ruperea in mers a unei axe planetare cu ruperea unei bielete de directie .... eu ma retrag din discutie !

Eu compar solicitarile la care sunt supuse planetarele cu cele ce actioneaza asupra bieletelor si cred ca am destula experienta si pregatire sa fac un calcul de rezistenta si sa fiu constient de consecintele unor eventuale defectiuni.

Ford_V6 08-08-09 01:17

ok . bafta ;)

Xdriver 08-08-09 10:46

Merci, sa fie :)

claudiu lucian 08-08-09 21:32

Am vazut masina in constitutiei, aseara, la intalnirea FORD! este ceva foarte agresiv, delicat, deosebit, facuta cu gust si multa pasiune si ambitie! Felicitari proprietarului, care si el are un caracter aparte!

Bafta in continuare cu proiectul care nu cred ca se va termina vreodata!

Xdriver 08-08-09 21:49

Quote:

Originally Posted by claudiu lucian (Post 2544032)
Am vazut masina in constitutiei, aseara, la intalnirea FORD! este ceva foarte agresiv, delicat, deosebit, facuta cu gust si multa pasiune si ambitie! Felicitari proprietarului, care si el are un caracter aparte!

Bafta in continuare cu proiectul care nu cred ca se va termina vreodata!

Multumesc si spor la treaba si tie ;)

oldman xl 08-08-09 22:19

Quote:

Originally Posted by Xdriver (Post 2540149)
Eu compar solicitarile la care sunt supuse planetarele cu cele ce actioneaza asupra bieletelor si cred ca am destula experienta si pregatire sa fac un calcul de rezistenta si sa fiu constient de consecintele unor eventuale defectiuni.

Scuze in primul rind, ca ma bag neinvitat in aceasta discutie, da, sint convins ca stii sa faci un calcul de incovoiere si unul de tractiune (rupere) dar, tot asa, sint convins ca nu ai de unde sa stii ce efect a avut sudura asupra tijelor la nivel de structura interna si asupra continutului de carbon. Ai ales cea mai rapida solutie, nu vreau sa spun si cea mai proasta pt ca nu imi place sa ma cert cu nimeni, eu am facut zeci de magarii din astea acumulti ani, imediat dupa 90 cind piesele de baza pt repapat masini straine erau cele de dacie si oltcit.Ca principiu, retine sa nu mai pui sudura, de niciun fel, pe piese de suspensie sau directie, si motor, care lucreaza cu solicitari de orice fel.
Problema se rezolva astfel: ori iti cauti niste bielete care doar sa le scurtezi capetele, ori tai unele cum ai facut tu, dar filetezi capetele taiate si le unesti intr-o bucse facuta pe strung, filetata interior, de vreo 40-50mm lungime.Daca bieleta are tija redusa mult dupa filetul de cap bara si nu-ti convine diametrul de filetat, arunci bucata si o inlocuiesti cu un surub(prezon) de 10.9 sau mai bun, la lungimea necesara.Tarodul cu care se fileteaza interiorul bucsei se polizeaza exterior pe virfuri, la rotund, pt a micsora adincimea filetului si a avea o infiletere cit mai strinsa.Daca gasesti tarozi 3 la serie e chiar perfect, rogi strungarul sa-ti faca gaurirea cu 2 zecimi mai mica decit valoarea din tabel pt filetul respectiv.Tijele se fileteaza pe 20-25mm se infileteaza cam 15mm minim fiecare si se asigura cu contrapiulita ca si capul de bara. Sint masini care merg de 15 ani asa si au sute de mii de km, mutind device-ul de la o tija la alta, cind se uzeaza(nuca). Sa nu crezi ca ma dau inventator, solutia e copiata de la niste camioane americane usoare din anii 50, la care asa se schimbau capetele(fixe) de la bara Pitmann pt a nu o arunca cu totul.Ai muncit prea mult la masina asta ca sa ti se poata intimpla ceva(neprevazut in calculele tele, o gropa sau o bordura luata tare si usor virat in derapaj, de exemplu) dintr-o asemenea asamblare. Spor la treaba, cu stima, Dan

Xdriver 08-08-09 22:48

Multumesc pt. sfaturi, Recunosc, ca aveti perfecta dreptate.
Eu am scurtat tijele, le-am sudat cap la cap, iar apoi am tras peste ele o bucata de teava cu capetele taiate la unghi pt ca solicitarea sa nu fie concentrata intr-un singur punct ci sa se repartizeze descrescator pe lungimea sectiunii.

oldman xl 09-08-09 21:13

E mai binisor decit sudura mansonului perpendicular pe tije, dar ar fi mai bine sa le schimbi cu prima ocazie, spune-mi ce filet e in caseta, tijele de bieleta de a4, a6 si passat sint f scurte si au un manson antivibratii f util

Xdriver 09-08-09 23:11

Nu mai tin minte exact, cred ca M12, dar oricum urmeaza sa dau jos caseta pentru ca mi-am cumparat o alta punte fata si vreau sa ii fac toate bucsele din poliuretan. Cu ocazia aia o sa ma uit exact si ce filet este in caseta, sau poate o sa intreb pe cineva care stie.

Stonicah 12-08-09 00:12

subscriu la cele spuse de Blondu mai sus! nu am cuvinte pt masinuta asta! si proprietaru baiat de nota 100!

Xdriver 29-08-09 21:56

4 Attachment(s)
Am mai achizitionat 2 "ruginituri" de piese :)
O punte fata completa care o sa primeasca bucse din poliuretan inainte sa ia locul actualei punti care este putin indoita si un diferential autoblocant de Mustang, pe care azi l-am terminat de montat ;)

NightClubRacer 30-08-09 02:10

cat tea costat difrentialu si de unde? spor la modificari, apropo nu vrei niste discuri fata ventilate(cu tot cu fuzeta, doar sa le montezi pe fatza), imi zici :D bafta in continuare, cum trage acuma?

tavihalls 30-08-09 08:26

mi a placut mult ! nota 10+

Xdriver 30-08-09 08:51

Quote:

Originally Posted by NightClubRacer (Post 2596133)
cat tea costat difrentialu si de unde? spor la modificari, apropo nu vrei niste discuri fata ventilate(cu tot cu fuzeta, doar sa le montezi pe fatza), imi zici :D bafta in continuare, cum trage acuma?

Am deja discuri ventilate pe fata, dar vreau sa pun mai mari si cu niste etriere mai performante. Oricum....banuiesc, ca fuzetele tale sunt de pe Granada, asa ca sunt in 5 gauri, iar eu am nevoide sa fie in 4.
Inca nu stiu cum merge, pt ca nu am terminat toata treaba. Mai am de modificat cardanul si astept sa imi soseasca amortizoarele fata, ca le-am dat la intarit.
Si de pe motor sunt demontate niste piese care sunt trimise la "cosmetizat" ;)

raduch 30-08-09 09:05

As fi curios cum as putea sa dau de tine,ca doar suntem vecini :).Din cate stiu stai undeva vis-a-vis de fostul Shanghai.Am si eu un Scorpio si ma as vrea sa povestim sa vad daca nu imi poti face si mie rost de un motor V6 pentru el.Eventual lasa-mi un PM cu unmarul de telefon,daca ma poti ajuta cu ceva.Salut si spor la treaba!!

florin_cars 01-09-09 08:10

a uitat sa-si schimbe locatia la descriere, e in bucale de cateva luni.
ce motor ai pe scorpie?

Silencer Power 01-09-09 08:57

Ce discuri si etriere vrei sa pui?

ps: Am rezolvat-o cu MT75-ul, multam!

Xdriver 01-09-09 18:51

Quote:

Originally Posted by Silencer Power (Post 2601870)
Ce discuri si etriere vrei sa pui?

ps: Am rezolvat-o cu MT75-ul, multam!

Vreu sa ii pun ceva etriere performante cu 4 pistonase si discuri cat se poate de mari, pt ca o sa am nevoie pt ce va urma.....:D

NWZeu 01-09-09 20:18

Se anunta un vartej indus mecanic :D

raduch 02-09-09 19:50

Quote:

Originally Posted by florin_cars (Post 2601770)
a uitat sa-si schimbe locatia la descriere, e in bucale de cateva luni.
ce motor ai pe scorpie?

Am tot 2.9 V6,dar imi trebuie varianta de 210CP de pe generatia mai noua,in 24 de supape.Sau 2.9 de pe Scorpio ca al meu,dar Cosworth in 24 de supape.

bexx 06-09-09 12:14

:) cam 5 ani.. cum ti se pare cand te uiti la primele posturi ? :) sa traiesti tinere! si "batrana" "bruneta";)

Xdriver 06-09-09 23:33

Quote:

Originally Posted by bexx (Post 2615183)
:) cam 5 ani.. cum ti se pare cand te uiti la primele posturi ? :) sa traiesti tinere! si "batrana" "bruneta";)

Merci Bexule si toate bune si tie;)

iuly_007 08-09-09 16:39

pasiunea de care ai dat dovada in realizarea acestei masini nu poate fi contestata,nebun as fi sa fac asta,insa am o intrebare:ai muncit atat sa-i faci acest transplant,iar dupa 2 ani(sigur a ramas mult mai putin)iti expira itp-ul...ce o sa faci?

Xdriver 08-09-09 17:55

Quote:

Originally Posted by iuly_007 (Post 2622103)
pasiunea de care ai dat dovada in realizarea acestei masini nu poate fi contestata,nebun as fi sa fac asta,insa am o intrebare:ai muncit atat sa-i faci acest transplant,iar dupa 2 ani(sigur a ramas mult mai putin)iti expira itp-ul...ce o sa faci?

Ii pun inapoi motorul original si ii fac ITP-ul.:D

Xdriver 08-09-09 22:47

5 Attachment(s)
Am luat piesele de la"cosmetizat" si mi-a ajuns in sfarsit si ambreiajul, pe care l-am si montat, dar problema este ca nu stiu pe nimeni in Bucuresti care sa imi scurteze cardanul ca sa pot monta cutia MT75.
Daca stie cineva vreo informatie in acest sens, va rog sa imi dati de stire.
Pun si niste poze, dar scuzati calitatea....sunt facute cu telefonul.

Silencer Power 09-09-09 08:00

Quote:

Originally Posted by Xdriver (Post 2623215)
Am luat piesele de la"cosmetizat" si mi-a ajuns in sfarsit si ambreiajul, pe care l-am si montat, dar problema este ca nu stiu pe nimeni in Bucuresti care sa imi scurteze cardanul ca sa pot monta cutia MT75.
Daca stie cineva vreo informatie in acest sens, va rog sa imi dati de stire.
Pun si niste poze, dar scuzati calitatea....sunt facute cu telefonul.

www.rune.ro

catarsis 09-09-09 21:35

unde ai cromat piesele si cam cat te-au dus?

Xdriver 09-09-09 23:43

Piesele le-am cromat la o firma din Bucuresti si au costat cam 150 euro.

Silencer Power 10-09-09 09:14

Ce firma?

Xdriver 10-09-09 19:48

Nu le stiu numele, ca nu mi-a trebuit factura. Sunt in Pantelimon.

Xdriver 19-10-09 15:26

5 Attachment(s)
Acum la sfarsit de an competitional, ma pot lauda ca masina a castigat 10 premii de Best Custom Exterior, la toto atatea concursuri de tuning. ;)
Intre timp am facut si cateva masuratori pe standul Dyno acum avand motorul stock si voi mai face una dupa ce voi monta compresorul :D

All times are GMT +2. The time now is 18:33.

- Copyright 2026 4Tuning