![]() |
Re: Schimbare leduri bord Cielo
am dat jos geamul de la ceasuri ca sa le sterg sa le curat.mai ales ca aveam ditai praful pe interiorul geamului..
|
ok,scuze.
eu am crezut ca le-ai dat jos pentru a schimba becurile si stiam ca nu trebuie din cauza asta am dat un reply, mai ales ca nu mentionasei nimic de prafuri in rest ce ai mai modificat la masina?mai da-mi si mie idei ajutatima si pe mine, spuneti-mi unde gasesc sa cumpar acele leduri din butoanele din bord de avarii ,proiectoare etc? Nota Moderator: Poti sa iti editezi mesajul pe parcursul a 5 minute dupa ce l-ai postat! Evita sa faci posturi consecutive. |
eu am gasit leduri doar pentru consola si ceasuri bord...si eu cer ajutorul celor care si`au pus pt ledurile din butoane....se gasesc de cumparat si sa le pui direct sau...
|
Quote:
|
@uni79: gasesti in targ la Vitan orice fel de led. Calitate mai proasta... dar gasesti. Pe mine vad ca ma tine de aproape un an un led, cel de la bricheta.
|
util forumul..am sa ma apuc si eu sa schimb acele si luminile din bord...sub indrumarea lui tiolik..
|
vreau si eu un set de ace de bord de cielo sau bordul cu totul, daca e ieftin.aveti?
|
bord cu totu iti dau eu dar ace separat nu mai am pt ca leam impartit la cei dinaintea ta :)
|
cat costa tot bordul?
|
2 Attachment(s)
Aveam si eu un bord de matiz prin casa si am zis sa ma mai joc cu el...si am reusit sa pun un led sub ac...ce ziceti? E ok? Nu prea se vede asa bine ca nu am avut cu ce sa fac poza calumea, dar se intelege ideea :)
|
Pai si daca tot ai facut,pune si tu detalii ,cum ai lucrat,ce ai folosit,ca poate vor si alti posesori de matiz sa isi faca bordul.... !
|
Pai aveam un bord. L-am desfacut, am scos plasticul acela transparent, i-am tras un smirghel, am dat o gaura in dreapta gaurii pe unde intra acul, cat sa incapa un led de 3mm de-a latul, un pic mai departe de gaura acului pt ca sa nu afecteze arcul mic de sub ac, am tras de la led firele si le-am pus la un soclu de bec (am pus si o rezistenta de 470). Puteti face pt lumina de fundal chiar si voi becuri. Luati 3 leduri de 5mm, le legati intre ele + la - si folositi si o rezistenta de 87Kohmi parca...valoare sigur era in jur de 90, unitatea de masura in 'SI' chiar nu o mai stiu...oricum cereti rezistente de 87. Si cu 3 becoleduri deastea facute in regim propriu (adica 9 leduri de 5mm) puse normal pe o placuta mica cat sa intre fix in soclul original veti obtine o lumina super. Toata treaba o sa fie cu cadranele de la ceasuri scoase sa mai indreptati usor usor ledurile mici sa pice lumina cum vreti voi, adica uniform peste tot, fara umbre/pete de lumina. (eu nu am facut decat 1 singur beco led din asta mare, exact in mijloc unde se vede albul puternic, in loc am folosit doar 1 led de 5mm si de aceea lumina e mai slaba) Astept intrebari, voi raspunde cu placere... sa nu imi ziceti ca vreti sa va fac asa, ca nu lucrez in domeniu si nu o fac pt bani si doar cand am chef :D Timp de lucru la ce v-am zis mai sus...jumatate de ora... 1 ora cu datul ceasurilor jos. Pret: 12 lei ledurile...cositor, placuta 3 lei, rezistente 1,5 lei. Mai mult de atat nu va costa :)
PS: eu am folosit in general la 3 leduri cate o rezistenta de 87 ohmi. Puteti sa puneti una mai mare de 200 sa zic sa nu aveti emotii... |
Ok,asa a fost foarte bine,cu toate detaliile !Oricum felicitari pt munca depusa si rezultatatul obtinut !
|
Sincer faza cu ledul de sub ac am facut-o in 5 minute aseara cand am observat un led de 3mm in mijlocul camerei =)) Trebuie sa recunosc ca citisem inainte un post al lui Tiolik cum ca ar fi pus un led de 3mm sub ac si am zis sa incerc... pana la postul lui ma gandeam ca e prea mare ledul ala... :)
Daca stai si te joci un pic cu ledurile...poti foarte usor sa iti schimbi de unul singur iluminarea in bord. Incepi usor usor, nu iti iese din prima cum vrei, recunosc... Dar nu o sa poti dormi noaptea de asta si ziua urmatoare incerci iar...si iese din ce in ce mai bine...promit! :P Spor la treaba... Zilele astea mai imi iau niste leduri (daca mai imi raman bani, ca sunt in criza inca, in ton cu toata lumea) si pun si poze... :) |
Asteptam cu nerabdare :P
|
banzay... ce placuta, de textolit?
Ma batea gandul sa caut si eu placi de textolit si acid... si sa ma apuc de facut mici circuite, sa nu mai stau cu lipituri, fire si diverse improvizatii. |
nu stiu cum le zice...placute de montaj am cerut eu... :) din alea cu gaurele mici cat sa bagi ledurile prin ele :)
|
http://www.hebeiltd.com.cn/?p=zz.led...tor.calculator pe acest site va puteti calcula ce rezistenta aveti nevoie pt leduri in principal ledurile functioneaza cam la 3,5v si o intensitate de 20ma mai putin ledurile rosii care functioneaza la 2v si tot 20 ma, pt cei care mai au nevoie de sfaturi in legatura cu bordul cu mare placere va pot ajuta, dati un pm si se rezolva :)
|
Pun si eu niste poze cu ce am realizat zilele astea... In bord, nu vor ramane ledurile rosii si becurile cu capisoane, ci se vor inlocui cu leduri albe Incet, incet masina incepe sa arate cum vreau eu... Provocarea adevarata va fi totusi la exterior... Pun si o poza de la exterior, sa nu o mai pun in alta parte... Pozitiile sunt cu becuri normale, dar cu capisoanele verzi, exact cum le-am scos din bord.
https://img201.imageshack.us/img201/1...c00025s.th.jpghttps://img7.imageshack.us/img7/4609/dsc00026iiu.th.jpghttps://img152.imageshack.us/img152/6...c00029i.th.jpghttps://img214.imageshack.us/img214/148/dsc00031o.th.jpghttps://img513.imageshack.us/img513/4...c00033h.th.jpghttps://img212.imageshack.us/img212/1...c00034n.th.jpg https://img6.imageshack.us/img6/2723/dsc000225.th.jpg |
Adresez si eu o intrebare cum se ataseaza ledul acela rosu pe acul de la vitezometru?se lipeste in capatul acului...unde se prinde chiar nu imi imaginez...niste poze ar fi concludente.Mersi.Bafta!
|
1 Attachment(s)
este relativ simplu iti atasez poza cu vitezometru de cielo pt ca de la tico nu am; dupa ce desfaci bordul dezlipesti cardanul acela negru si in spate dai peste un plexi transparent in cazul in care ai led smd faci exact ca in poza ii pui rezistenta si fire si il pozitionezi unde ai nevoie si dai cu umpic de banda izolier peste ca sa il lipesti, in cazul in care nu ai led smd si pui led de 3 mm scobesti in palstic incat sa bagi ledul exact langa axul acului cu capul spre ac si cam asta e tot
bafta |
Foarte bun postul tau tiolik! bafta
|
:D Da e relativ simplu acum...se pot pune chiar si doua leduri..stanga dreapta cum ai aratat tu sau cred ca unul e de ajuns...Foarte util bravo multumesc frumos!Bafta baieti!
|
Cu led smd e cel mai elegant. Cu asta de 3mm, iese cam ciudat... facusem si eu treaba asta pe un bord de matiz. Hai sa va pun niste poze cu ce a iesit din bordul meu... nu am pus si smd sub ac pt ca am sigiliu pe ceasuri, si nu vreau sa il scot. In bord sunt 8 leduri, la aeroterma doar 4 + 2 cele de la butoane cand sunt apasate.
https://img178.imageshack.us/img178/7020/dsc0020j.th.jpghttps://img175.imageshack.us/img175/7478/dsc0018.th.jpg |
imi pare bine ca am fost de ajutor
explicami si mie cum ai pus tu 4 leduri la climatizare ca eu m-am gandit la asta dar am schimbat doar cele 2 leduri existente si sincer nu-mi dau seama cum ai pus tu 4 leduri doar daca in locul becului ai pus 2 leduri in loc de 1 asa da dar nu stiu daca are rost sa pui 2 ca merge si cu unul bafta |
Da...exact asa am facut :) Am pus si in bord si la comanda a/c, unde era 1 bec, eu l-am inlocuit cu 2 leduri. Se cunoaste la aeroterma ca sunt 4 leduri in loc de 2. La bord, le-am pus in soclul original, in caz ca se arde vreunul sa il inlocuiesc rapid. Am scos plasticul transparent si pe cel negru de la bord, am indreptat ledurile cum am vrut eu si gata!
|
aaaa asa e foarte simplu dar nu cred ca are si vreun rost
solutia cea mai buna este sa faci climatizarea full smd ceea ce vreau eu sa fac dar dureaza mult si necesita si multi bani dar cred ca o sa o fac pana la urma ca nu sunt deloc multumit de intensitatea luminii acltuala PS: ai pus 2 leduri de 5mm sau de 3mm la climatizare??? bafta |
pai si cum faci climatizarea full numai cu smd? Poti sa ne spui si noua ? :D
|
cand o sa o fac o sa va spun dar nu sh cand va fi asta
poate in vacanta de vara |
2 leduri de 5mm pt ca nu am avut altele. La climatizare la matiz facusem cu leduri piranha puse sub fiecare simbol. Nu stiu daca mai am poze, dar acolo aveai destul loc cat sa pui pir-uri. Si ma jucasem cu culorile in consola aia, alb cu rosu si la rece pusesem albastru. Intradevar erau mult mai puternice si calumea culorile, dar aici am preferat ceva simplu, repede si usor de facut.
|
1 Attachment(s)
ledurile de la turometru si de la vitezometru le-am schimbat singur aks si nu mi s-a parut vreo filozofie, toata treaba consta in vreo 6 suruburi si 2 mufe.ledurile sunt leduri obisnuite dealea mari k la pozitie.numai k exizta o problema daca vreau sa schimb si ledurile de la caseta comanda aer conditionat si alea 3 de la proiectoare,ceata si dezaburire k becurile sunt mai mici si nu am gasit in comert leduri de marimea aia . daca stie cnv p unde as putea sa gasesc sa ma anunte si p mn .da la albastru nu se mai vede rosul de la turatie maxima si de la indicatorul de benzina
|
Quote:
|
ms..foarte utila adresa..am o intrebare...in bord la espero ce fel de becuri sunt?stiu ca sunt alea 4 becuri mari si al 5-lea bec e mai micut..as dori sa stiu ce tip sunt...ca pe xenonline.ro nu reusesc sami dau seama...
|
ai 4 t10 si un t5
|
ok tks pt adresa
|
Quote:
Alea 4 mai mari le gasesti peste tot, insa ala mai mic e mai greu un pic de gasit , stiu ca il caut si eu pt mine, le-am inlocuit pe cele 4 mai mari si mi-a ramas ala mai mic ...Cele mari le-am luat pregatite , doar sa le bagi in soclu in locul becului normal. Din cate stiu, celui mic trebuie sa ii faci niste ajustari... Spor la treaba! P.S.: Niste ace de Cielo de unde fac si eu rost ? X( |
Multumim pentru informatii.
|
Salutare, yo le-am schimbat la mn la espero pe toate
- Bord - Geamuri de la sofer kt si cele de la pasageri - Cele de la Aer si AC Am sa pun mai tarziu niste poze : dupa ora 3 Aceste leduri le-am luat din targ la un pret de 10 lei 2 bucati !! |
4 Attachment(s)
Am promis poze mai tarziu si acu va arat !!
|
Intrebare... cum ai facut iluminarea zonelor rosii? De exemplu: la Cielo zona de turatie, sau in ultima poza, kilometrajul la 50, 90 si de la 140.
|
| All times are GMT +2. The time now is 05:44. |
- Copyright 2026 4Tuning