![]() |
Re: Renault R12 Gordini
sunt oameni si oameni robert nu lua in seama stii tu mai bine ce si cum uni cu laude alti cu fapte
|
Quote:
Are cutie 5+1 dar cu diferential autoblocant, cel putin pentru raliuru asa era, la fel is ultimele modele de R8G Mentin, numai la raliuri era asa. |
Deci eu vam spus exact ce mia spus si nea Nicu mie...altceva inafara de asta nu vam spus....daca vam jignit intrun fel imi pare rau ....si respect pentru baietii de pe aici ...
|
Quote:
|
Deci daca eu am vazut k masina asta pe la noi pe aici pe la stefanesti e unica am zis k deh e ceva laudabil.....dar din cate vad e ceva care nici macar sa nu mai deschizi gura despre ea....e doar numele de ea .....asa se pare..dupa spusele lui SGM.:P
|
Masina e de colectie, de aici vine valoarea ei. Ca si performante, nu mai este ce a fost pe vremuri.
|
poate nu mai e ce era ...si sigur asta ...dar chestia e ca e un Gordini cu putina istorie ....ceea ce e mai rar ...
eu abia astept sa fie gata masina lui Silviu (b-75-uap) sa vad ce mai zice omu ....:shock: |
Quote:
"Ala din Bucuresti nu e gordini" dar ar fi vrut sa-l ia!!! Iar gluma proasta cu servodirectia si cu vopseaua originala mi-a servit-o si mie.. Plus ca mi s-a dat peste nas ca e al 7-lea cablu de capota "original" rupt din cauza celor ca mine care vor sa vada motorul.. |
n-ai ce sa ii ceri, omu e in lumea lui.
|
Gordina "mare" si originala a lu' nea Nicu, care acum ceva timp nici nu avea fusta spate pentru stopuri mari, dar el are totusi vopsea originala!
P.S. Nu sunt in masura sa judec pe nimeni dar nu m-am putut abtine!:D |
Masina e vopsita prost, si a alergat la curse, a fost vopsita de N ori.Era si normal, de cate ori o fi fost pocnita.
Poate vrei sa spui ca intr-un timp a avut stopuri mari de 1310(acum 3-4 ani daca nu ma insel), apoi i-a pus mici de 1300. |
Exact acelasi lucru am vrut si eu sa spun.
|
Deci ce am inteles eu este ca masina cu numarul AG 12 GOR nu este Renault 12 Gordini :shock: asa cu zice propietarul si ar fi un Renault 12 sau o Dacia 1300(aranjata pe la motor).Si ca un Renault 12 Gordini (original) :D ar fi in Bucuresti in curs de restaurare si proprietarul masini cu numarul AG 12 GOR spune ca aceasta masina din Bucuresti nu este Renault 12 Gordini :shock: .
Ciudata treaba cu propietarul masina cu numarul AG 12 GOR ca nu permite vederea motorului :sad: . Sa ma corecteze cineva daca nu este asa? |
E gordini masina, fii linistit. E plin netul de poze cu motorul ei daca vrei sa il vezi.
|
pai daca a alergat la raliuri nici o sansa sa aiba vopseaua originala, nu neaparat de la accidente, dar dupa o etapa de macadam....
|
8 Attachment(s)
Va bateti coasa...degeaba!
Cum bine stiti daca nu esti atent pentru 2 secunde iese rugina si mananca masina, era la fel si la renault... Despre caroserie atat ca nu avea gordini R12 R8 R8S serie de caroserie, numai un numar stupid dupa care nu ai ce cauta (asta inseamna ca poate fi orice caroserie de oriunde), numai mincile ranforsari defera, pe care gasesti inca pe net in Kit...deci in mod normal nimeni nu da seama ca este orig sau nu, mai ales daca a fost folosit la rallyuri. Valoarea acestei masini este motorul, cutia, scaunele si bordul, restul e dacie pana '75. In ungaria sunt 4 bucati, din care 2 inca alearga la rallyuri ca veteran, una anul asta era facut praf de 2 ori, anul trecut parca la fel (si praf insemna a ramas numai motorul, cutia si interiorul (cateva piese de suspensie). Pozele sunt de la Mecsek Rally prológ - toilet (2007. 09. 20.) inafara de R8G-ul, care de 2 ani nu mai alearga, e prea rara pentru asa ceva. |
Quote:
Ca sa nu mai vorbim de R8G de 1300 cc care are mult mai multe diferente fata de modelul de serie. Cat despre serii, nu fii asa sigur: R12TL ca si Dacia 1300 are poansonata pe oala amortizorului tipul caroseriei (R1170 - la Renault mai are in capetele seriei si 2 romburi), la R12TS e R1177 iar la 12G e R1173, ba chiar mai mult, seria la R12, inclusiv Gordini, e poansonata invers decat la orice Dacie pana in 75, adica e scrisa sa poata fi citita din interiorul masinii, nu dinspre botul acesteia. Ps. din cate vad in pozele cu cele de Ungaria, se poate si mult mai rau decat a lui nea Nicu... :D |
Mersi SGM ca m-ai lamurit.:-)
Am cautat ceva pe net si am gasit o poza cu motorul. |
Quote:
Despre ranforsari, cauta pe ebay.fr, cate o data mai apare, sau forumuri de acolo unde sunt descrise cu poze si date diferentele intre 12 normal is Gordini. Despre gordinile din ungaria, astea sunt folosite, nu ca si lui nea Nicu...sa nu comparam o masina care tot anul sta in garaj si una pentru rally...cel apbastru are masurat primavara asta 112 cai la roata (ceace dupa 3 decenii e remarcabil) |
Ok, mersi, crede-ma ca sunt zi de zi pe ebay.fr...
Ai drepate, nu prea putem face comparatie intre o masina de raliu, care iese de 4 ori pe an din garaj si a lui nea Nicu.. si a lui tot la raliuri a fost folosita, ba chiar a lui e folosita zilnic, pt ca nu are alta masina ;) ... la mine e stramb tot pedalierul de la pietroaiele luate pe sub el Ps. Cam atat ar trebui sa aiba, 125 cp SAE - 113 cp DIN, iti inchipui ca motorul a fost refacut de n ori in cele 3 decenii.. |
Deocamdata atat am stiut despre gordiniul din pitesi ca iese numai la evenimente cu el...
Despre motor...dai seama ca e normal sa refaci fiecare an motorul intr-o masina folosit in forja (sa ai garantia ca pentru urmatorii 1-2000 km nu te lasa), incat masina sa terminte fiecare etapa cu glorie si nu baie de ulei, si nu numai motorul...tot Apropo, daca tot te uiti asa de atent la ebay si restul de gen, eventual nu sti diferential autoblocant pentru R8 si planetare (sau cu ii zice) mai tari pentru circuit, cu asta am mari probleme si ca sa facem ar costa mult... |
3 Attachment(s)
Quote:
P.S.Tocmai rupsese al 9_lea cablu de capota "original" cand au fost facute pozele:lol: |
puneti si voi poze cu R12 Gordini din Bucuresti sa vada si ochiul nostru in ce stare e acela
|
3 Attachment(s)
e in proces de reconditionare :!: inca odata mult succes propietarului in ceea ce priveste proiectul
|
5 Attachment(s)
Mersi mult Apline5,
deocamdata achizitionez piese, nu ma apuc de tabla pt ca sunt necesare fonduri serioase.. Singura diferenta notabila fata de pozele de mai sus, ar fi bordul, pe care am reusit sa-l reconditionez (completez).. |
E cea de pe strada Cetatea Histria? Cand eram mic o admiram ..mai ales bordu ca avea 200 km/h :d. A avut alta stare acum cativa ani...rollbar ...pasaje roti evazate...arata mai de curse chiar dc era abandonata . Oricum e ceva de munca pt a o aduce la stare de functionare. Bafta
|
:D da, aia e.. n-am stiut ca a avut vitezometrul pana la 200??! Cand am luat-o nu mai era pe masina si era inlocuit cu un vitezometru de R12tl in carcasa de R12G.. D-aia l-am inlocuit iar cu unul in mile..
Ps. de fapt tu cred ca ai vazut-o pe cea care e acum in garaj, ca mai are o Dacia 1300 care corespunde descrierii tale.. |
Multa bafta la proiect Silviu si bine-ai venit si pe acest Forum:-)
|
Este foarte mult de munca dar dupa parerea mea si a multora de aici se merita.Bafta cu reconditionarea
|
Stiu ca este mult de munca, de fapt e chiar mai mult de munca decat pare dar am noroc ca inca se mai gasesc piese si incet dar sigur sper sa iasa bine.. De fapt am pretentia sa iasa chiar f bine, d-aia nici nu ma grabesc.
Am sa va tin la curent cu progresele mai importante ;) |
Istoria masinii se cunoaste?A participat la raliuri?Cum de a ajuns in starea asta?Oricum se vede ca au luat piese din ea la greu,nici carburatoarele Weber nu mai sunt si pare ca a fost busita.Interesant ar fi sa ne spui unde ai gasit-o,ca asa bijuterie nu vezi pe toate drumurile!Numai bine si bafta cu masina!
|
De participat, a participat la raliuri, ca toate celelalte aduse in Romania, dar din pacate inca n-am reusit sa aflu mare lucru despre istoria ei inainte de 86 cand a fost cumparata de fostul proprietar.. ma gadeam sa incerc la FRAK, poate mai au ei ceva despre ele..
|
Si totusi eu cred ca aripa ta fata stanga a fost putin retusata Silviu!
Corecteaza-ma daca gresesc. |
Silviu, felicitari pt achizitia facuta , spune-mi te rog in ce stare se afla motorul. Daca lai desfacut si ce tip de pistoane are .
|
Quote:
Am crezut ca iese cu polish, dar a trebuit sa dau cu putina vopsea.. Dar in afara de asta si faptul ca a fost rasturnata, e ca noua!! :-)))) @gpg - inca nu am desfacut motorul, i-am dat jos doar capacul de la culbutori si am incercat sa spal uleiul intarit de zece ani ca sa il pot invarti, am avut noroc ca s-a miscat imediat, fara nici o problema.. de fapt, fostul proprietar mi-a zis ca ar fi facut motorul inainte sa o abandoneze si ca ar fi pus ulei in capatul pistoanelor - e posibil, la cat de usor s-a invartit. Oricum, incerc sa o las inca cu motorul pe ea, pana am sa-i fac cartea de identitate ca apoi sa pot plati statului roman impozit pe ea, ca asa e frumos.. Tot ce pot sune e ca blocul e original, tipul 807 - 20, mai mult am sa vad cand il desfac, oricum, baza motorului e acceasi la toate de 1565 cc, diferenta se face la nivelul chiuloasei si pistoanelor.. |
Nu te grabi frate , sa faci treaba buna ,oricum ai salvat o masina clasica si foarte rara de la singurul drum pe care-l mai avea.....REMAT...Bravo si spor la treaba incontinoare!!!
|
Multumesc pentru incurajari! Intre timp am aflat ca si chiuloasa e originala, adica cu supape mari de 12G, nu de R16, R17, fuego etc.. ;)
http://www.imagehost.ro/pict/25114815474944df3a0c1.JPG |
Mai mult de 42.10 admisie si 35.35 evacuare?
|
Quote:
|
Din Franta, de pe www.ebay.fr
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:30. |
- Copyright 2026 4Tuning