![]() |
Re: Radierea unui vehicul la cerere
Gaby, respectiv Alex, voi nu intelegeti problema omului.
va si precizat ca locuieste in mediul rural, acum exact un an am avut si eu aceeasi problema, am expus-o aici, Gaby, cred ca am si vb cu tine pe aceasta tema :) Nu e cum stiti voi, din moment ce i s-a stampialt Fisa de Inmatriculare si i s-a oferit Certificat de Neurmarire Fiscala(CNF), NU inseamna ca a fost radiata fiscal, LEGEA prevede clar, dar culmea, in mediul urban din TOATA TARA nu se practica treaba asta, se practica in schimb in mediul rural din toata tara dupa cum am observat eu, ca dupa cele mentionate mai sus, noul proprietar trebuie sa trimita un exemplar sau doua(parca) din Certificatul de Radiere, situat la baza Contractului de Vanzare-Cumparare(CVC), stampilat si semnat de Politia unde a inmatriculat el vehiculul, ca fostul proprietar sa o poata duce la Circa Financiara de care apartine pentru a i se RADIA FISCAL DEFINITIV vehiculul. PROBLEMA? e faptul ca legea e prost conceputa, noroc ca in mediul URBAN nu se practica, si NU inteleg de ce? Cum sa inmatriculeze noul proprietar un vehicul(distrus, nefunctional, incomplet, vandalizat, stricat) care necesita investitii finaciare mari sau mult timp pentru readucerea la starea initiala, si de a trece cu bine prin RAR, pentru a se putea reinmatricula si deci radia de pe fostul proprietar din bazele SRPCIV in cateva zile, pt ca fostul proprietar sa nu plateasca degeaba cateva luni, ani de impozit??? In aceasta situatie, masina este impusa la Circa Financiara pe doua persoane, si fostul si noul proprietar platesc acelasi impozit. Nu e prima data cand am auzit de aceasta situatie, iar prima data cand am azuit, acum cativa ani, ziceam ca Nu e posibil, este o greseala undeva..uite CA nu era :???: Cautati in paginile anterioare posturi de-ale mele si veti afla ce si cum ;) |
haideti ca v-am usurat eu munca, am gasit inceputul problemeie, acum 1 an.
https://forum.4tuning.ro/221-colt-leg...ml#post3122271 De aici incolo cititi ce scriu eu si veti vedea cum e buba..urata :) @andrei_400, masina era inmatriculata pe tine? Daca NU, atunci fa cum am facut eu. Daca da, atunci mergi la politie cu CVC si copii dupa CIV, talon, CI si iti faci o radiere in baza acelor acte. Primul lucru cerut de inspectorul de la mine din localitate a fost sa merg la SRPCIV(Biroul Inmatriculari..) si sa aduc acel Certificat de Radiere, doar ca vehiculul nu era pe numele meu inmatriculat, lucur care a complicat putin situatia...:???: Succes si spune-ne ce ai mai facut. |
atunci andrei , treci la amenintari , zii ca te duci sa scoti duplicat dupa carte si radiezi masina din circulatie definitiv !!! strange-l in usa , iai numerele de pe masina ca altele fara tine nu poate sa faca
|
Salut baieti.
Am citit tot thread-ul de la cap la coada. Vin si eu cu o problema: Am cumparat o masina din alt judet la inceputul lui ianuarie de la un intermediar(PF), in baza unei procuri pe care, din prostia mea, nu am vazut-o. Am incheiat un c.v-c la birou de acte. Detin C.V-C, CIV, CI si RCA(cu numele meu la proprietar-mi-a zis ca daca ma opreste politia sa spun ca e in vederea inmatricularii).In momentul de fata, masina am declarat-o la fisc, chiar mi-a venit si prima transa de platit. Pe certificatul de inmatriculare la instrainare este trecuta semnatura sa. Eu, "destept", am completat cu numele meu. Pe carte este trecut fostul proprietar, la fel si pe certificat. Am luat legatura, insa nu prea mai vrea sa rezolvam problema. Am si eu doua intrebari: 1.Ce acte trebuie sa-mi trimita el pentru a putea eu sa o inscriu? (la randul meu trebuie sa ii trimit acte?) 2.Daca totusi nu vrea, cum reusesc sa o inscriu pe numele meu? Va multumesc si astept raspuns din partea voastra. |
Quote:
cel care a cumparat masina nu plateste ca nu este inca inregistrat, iar dupa inregistrare va plati si el, si scapa vechiul proprietar. cel putin asa am vazut eu ca se practica. fiscul vechi nu radiaza masina din evidenta de plata pana nu are confirmarea de la fiscul nou ca este luata iar in evidenta si se castiga bani buni de pe urma acestei masini. |
eu iti spun din propria experienta, am vandut o masina , am facut actele urma sa ii trimt actele prin posta fiscalul cu fisa si omul avandut-o mai departe , la politie inca e pe numele meu dar de la finante e radiata de cand am vandut-o !!
|
Eu asa stiu ca intai radiaza cei la politie si apoi la fiscul, dar acum la ce haos este in tara asta orice e posibil, ca in caz de ceva oricum nu mai recunoaste nimeni nimic si dau vina toti unii pe altii.
:) important ca avem drumuri bune si carburanti ieftini. :P |
bun.
deci proprietarul trebuie sa-mi trimita certificatul fiscal si fisa de radiere sau care? |
pai fara fiscal si fisa de inmatriculare, cum ai reusit performanta aceasta uluitoare de a o declara la fisc? :shock::shock::shock::shock::shock:
fara ele nu se poate impune, iar fara Fisa de Inmatriculare nu se poate inmatricula masina... Quote:
INTREBARE de 10 PUNCTE Sunt cam disperat si strans cu usa de timp:???::rolleyes2 S-a mai discutat pe tema aceasta, dar nimeni n-a avut un caz concret rezolvat... CUM radiez la cerere o masina cumparata, fara s-o transcriu mai intai pe mine? Proprietarul locuieste la bloc, eu in mediul rural la casa, deci eu mizez pe radierea la domiciliul meu, pe baza contractului de V/C. Cine solicita radierea, eu sau fostul proprietar? Daca fostul proprietar, atunci cand solicita radierea, dupa incheierea contractului de V/C cu mine si scoaterea de la fisc a masinii, sau inainte? E o nebunie mare, am fost la SRPCIV si am vorbit cu o doamna, care contrazice ce mi-au spus 2 persoane ce lucreaza la firme de intermedieri auto, cei de la firme o contrazic pe ea si mie imi vine greu sa cred o femeie..pusa pe vorbit la mobil in momentul discutiei cu mine. Ea mi-a spus ca trebuie sa merg cu proprietarul masinii la SRPCIV si eu sa aduc act de la primaria mea ca sunt inscris si am taxele la zi, proprietarul preda actele si placutele cu numerele masinii si depune cererea de radiere, banuiesc ca in baza contractului de V/C se accepta spatiul meu pt indeplinirea radierii la cerere. Cine stie, care cunoaste un caz concret?? Cum radiez masina cuiva, la adresa mea, si eu s-o pot reinmatricula masina peste vre-un an???????????????????? |
Pai in mediul rural daca nu iesi cu ea la oras nu iti trebuie nici macar numere de inmatriculare, rca, rovignieta, sau alte prostii, numai titei sa fie si da-i sa sara.
:) |
Situatia mea:
Urmeaza sa cumpar o masina si proprietara vrea ca masina sa fie scoasa de la impozit. Eu vreau masina sa o vand cuiva (sunt intermediarul) Daca o radiez de pe numele persoanei din acte o pot trece la viitoare proprietara la Primarie fara a fi inmatriculata acum? |
Da. Nu o poti declara la fisc pana nu o radiaza fosta proprietara, apoi se poate inregistra la fisc orice alt cumparator al acelei masini, fie succesiv, fie dupa o pauza in timp, nefiind nici un impediment ca sa o declari doar peste 1 luna sau 6 luni, cu conditia sa platesti impozit retroactiv de cand esti proprietar.
si in plus, nu o radiaza de pe cel vechi pana nu se inregistreaza pe cel nou, deci pica chestia cu amanatul pe 6 luni, statul nu pierde impozitul. :twisted: |
Nu e chiar asa :wink:
Dar nici nu pot detalia prea mult, chestia e ca sunt destule cazuri in care si fostul si actualul proprietar, platesc impozit pentru aceeasi masina..ca asa sunt legile noastre, PROST facute de PROSTI :(, dar si reciproca e valabila..in mult mai mult cazuri :lol: :oops: Quote:
Politia e cu ochii pe toti :D Eu am rezolvat-o, cel putin de la Politie e radiata "la cerere", scrie pe Certif de radiere, dar la Fisc, e radiata prin vanzare, ca altfel nu acceptau s-o radieze ...acu', nu stiu, asta e...:rolleyes2 |
tipic si traditional pentru Romanica,totul merge stilul gica INVERS..........
|
exact
|
Am si eu o problema. Tatal meu si-a vandut Dacia unui individ care l-a rugat sa-l mai astepte 6 luni pentru a face actele in ideea de a folosi asigurarea initiala. Probabil ca vazandu-l amarat a zis sa-l ajute. I-am spus insa ca nu-i dam CI decat dupa ce rezolvam totul. Intre timp s-au intamplat urmatoarele:
- individul a vandut masina altuia iar acesta a dus-o la REMAT pur si simplu, ba mai mult a dat-o cu certificatul de inmatriculare fara sa ia nimic la schimb. - tatal meu a decedat Toate chestiile astea s-au petrecut pe parcursul a 2 ani si ceva (de-abia am mai dat de individ ca sa aflu toata povestea). Are cineva vreo idee, cum as putea rezolva legat toata povestea asta sa scap odata? |
Declaratie la notar pe proprie raspundere cum ca masina nu exista si asa o poti radia din circulatie.
|
Quote:
doar prin instanta de judecata, o simpla cerere dupa care se obtine o hotarare judecatoaresca prin care sa se dispuna radierea de la fisc a acelei masini, in baza faptului ca a fost vanduta de mai bine de 2 ani, apoi revanduta si in prezent radiata din circulatie. |
Quote:
asa oricine poate declara orice, notarul doar certifica faptul ca in data de .. persoana ..a declarat faptul ca ..., deci este cam egala cu 0. nu? :) |
aceeasi chestie mi s-a sugerat si mie de cateva firma de intermeideri auto, deci cred ca se accepta :wink:
oricum, faci un contract cu cineva din alta localitate(cunoscut, prieten, familie) si o radiezi fiscal, de la politie, nu vad ce are rost sa-ti mai bati capul, daca masina a fost dusa la fier vechi, nu cred ca mai reapare pe undeva. Ar fi bine de stiut ca numerele masinii nu se afla pe mainile altora... |
pai vezi..ca face ala ceva nebunii in trafic si iti vine tie acasa felicitarea.
stiu, dar nu vor corespunde numerele cu masina...de aia e riscant cu o cunostinta sa faci acel contract...
|
Eu tocmai am reusit sa radiez de la fisc masina vanduta cu ceva timp in urma..Nu am mai dat cumparator ,acesta a vandut-o unei a treia persoane...
Am fost la fisc unde s-a radiat masina in baza contract vanzare-cumparare(fara alte acte) si s-a eliberat certificat fiscal pe care scrie ca a fost scoasa din evidenta(radiata fiscal) incepand cu data de... |
eu cred ca ai avut noroc, sau ai intalnit un functionar cu minte, ca altfel nu vad cum, ei nu scot din evidenta pana nu au masina in evidenta in alta parte, sau in acelasi loc, dar pe numele altei persoane. probabil ai vandut masina in orasul tau, ca daca vindeai in alt judet nu se risca nimeni.
bravo tie. |
Asta e procedura la Bacau.
|
Intradevar si eu credeam ca trebuie mai multe.
Am fost si am intrebat : Cum se radiaza un auto vandut? Functionarul:In baza contract vanzare-cumparare care ramane si la ei arhivat. Intradevar masina a fost vanduta tot in judet. Nu mai aveam nici un act al masinii,nici fisa inmatriculare ..nimic..doar contractul VC. S-a scos masina din evidenta(intai trebuie sa fii cu 0 lei restante la ei,platesti tot ce ai datorii) apoi cerere eliberare Certificat fiscal pe care apare : Auto marca.... scos din evidenta la data de .... Masina stiu din surse sigure ca nu a fost inscrisa din nou pe alt nume,cel care o are (a 3 a ..a 4 mana ) nu a trecut-o nici la finante ,nici la politie... Nu am facut nici macar fisa de inamtriculare.. |
asa ceva mai rar, de regula pana nu e luata in evidenta in noua localitate de destinatie nu iti radiaza nimeni de la finante, chiar daca iti elibereaza certificat fiscal la vanzare, asa ca ai grija sa nu figurezi in continuare acolo cu masina.
dupa cateva luni iti recomand sa ceri un certificat fiscal unde se vede daca mai figurezi la impozit si cu masina respectiva. |
Asa e..dar totusi exista acel contract,adica daca eu nu mai detin acel bun,pentru ce sa mai fiu impozitat?
El inca circula clar,probabil comunica si finantele cu politia cumva,oricum o sa vorbesc si la politie,dar acel contract semnat de 2 parti (de asta si opresc ei unul) e o dovada ca eu nu mai detin acel bun..sa mi-l bage din nou la impozit ar fi ceva ilegal daca eu nu mai detin acel bun,nu? Ei trebuie sa isi recupereze banii,cand acel bun reintra in posesia unei alte persoane care il declara..asa ar fi normal.. Plus ca am vazut un articol pe 4tuning ca se pregateste o unificare a bazelor de date Politie+Finante pentru a nu mai avea in circulatie masini radiate fiscal..deci in momentul in care or sa fie radiate fiscal..sa se radieze automat si de la Politie .. |
eu te cred si sunt de partea ta, doar ca statul acum pierde bani, pe care i recupereaza doar daca cumparatorul isi inregistreaza masina la finante, caz in care acesta plateste impozit de la data cumparari/radierii de catre tine. asa ar fi normal. ai vandut ai scapat de impozit. sa speram ca invata si alte primarii de aici ceva.
Da asa e normal..Adica de ce vanzatorul trebuie sa dispere ,daca el :a vandut bunul,a facut totul legal(CV,fisa inamtriculare,etc) de ce sa depinda de o persoana(cumparator) sa fie la "mila" lui daca vrea sau nu vrea sa si-o treaca respectivul la impozit...Chinuiala,politia nu are ce face,sa-l in judecata...pentru ce?Eu ca vanzator NU mai detin acel bun,de ce sa stau eu in stress si umblatura,sa umblu pe la oameni pe la usa,etc...Politia si finantele au mijloacele legale sa rezolve cu cumparatorul(retinere acte,oprire numere inmatriculare,etc....)..Eu ca si vanzator conform procedurilor nu am practic nici o sansa sa intervin conform procedurilor actuale(transcriere) totul DEPINDE de cumparator..nu am nici o putere ,sau competenta sa il oblig sa isi treaca masina pe numele lui,nici nu pot verifica acest lucru..stiu doar ca eu nu il mai detin..
Sper sa se destepte odata administratiile ,politia ,etc... |
si eu am fost in situatia asta si numai prin instanta am rezolvat, adica dupa ce am dat in judecata cumparatorul acesta a facut demersurile de inmatriculare, pana atunci eu tot figuram proprietar si plateam impozit.
|
Quote:
|
a cazut asta, ca aveau baze de date diferite.
:) si era prea mult de munca. :) |
pai si eu eram curios, pt ca finantele din cate imi dau eu seama, nu cred ca au o baza de date comuna cu toate primariile din tara, GARANTAT NU AU..la felul cum vad eu ca se misca treaba intre primarii la radieri..
|
Care sunt pasii pt radierea masinii (pt vanzare-cumparare) dar sa-mi pastrez numerele ca mai tarziu sa mi-le pun pe noua masina ?
(persoane fizice) |
Din ce stiu eu nu mai poţi reţine în niciun fel numerele vechi, nici rezerva altele temporar, e noroc, loterie dacă le mai găseşti până la următoarea înmatriculare :)
|
:shock:
Sunt numere preferentiale... nu le-am luat la rand... cum adica sa nu le pot pastra/transfera pe noua masina ? :shock: Va rog, ajutati-ma cineva care stie sigur.... |
Quote:
|
Quote:
|
si apoi cum a tranferat inapoi numerele de pe masina mamei pe masina lui? ca eu stiam ca nici asta nu se poate, doar daca vinzi masina si apoi ceri alte numere noi.
|
| All times are GMT +2. The time now is 02:09. |
- Copyright 2026 4Tuning