Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto.html)
-   -   Schimbare comenzi din RHD in LHD (mutat volan de pe dreapta pe stanga) (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto/59536-schimbare-comenzi-rhd-lhd-mutat-volan-dreapta-stanga.html)

GEORGE.JHON 18-07-11 03:48

Re: Schimbare comenzi din RHD in LHD (mutat volan de pe dreapta pe stanga)

Quote:

Originally Posted by brownshark (Post 1876194)
doritorii seriosi/decisi pt asemenea schimbare se pot adresa in PM.
am si solutie pt a procura toate piesele necesare.
evident ca nu de azi pe miine.
cerere de oferta clara cu tipul masinii.

am schimbat si eu la un opel vectra ce optiuni am pt oglinzi si aeroterma am schimbat in bucuresti iti trebuiesc destule opel vectra c

GEORGE.JHON 18-07-11 03:56

Quote:

Originally Posted by ionut84 (Post 4434772)
Salut Alex.Este vorba despre bord cu totul pe stanga si caseta de directie pe stanga.Nu stiam ca pot cumpara de la Toyota(mai au astia asa ceva pentru masini scoase din fabricatie de atatia ani?).Daca ai putea sa ma indrumi as fi recunostor.Multumesc(tipul care face conversia are 1000 euro manopera,daca or fi si piesele scumpe mai bine ma las pagubas)

iti cere mult manopera este undeva intre 400 si 600 de euro dar iti trebuiesc ceva piese bord complet ca nu se mai potriveste nik caseta de directie oglinzi faruri (am inteles ca sar putea modifica oglinzile si farurile nu stiu sigur ) instalatie aer aeroterma stergatoare cadru ce sustine coloana volanului si bord si mai sunt eu am modificat un vauxhall vectra c din 2004 ma dus cu tot cu manopera pina acum 1300 de euro nam schimat inca aeroterma si oglinzi cam cost daca stiam de la inceput nu ma bagam prea multa bataie de cap

mafiozzo 18-07-11 08:51

sa va povestesc si eu cate ceva si sa va impartasesc parerea mea despre rhd, stiu un caz concret omu si-a adus un 406 de prin 99 diesel din anglia, l-a inmatriculat la noi iar trecerea de pe o parte pe alta cu tot cu piese la dus in 1000 euro, acum cateva saptamani tot ma gandeam aveam o oferta foarte frumoasa la un passat din 2003 cu volan pe dreapta dadeam 1500euro pe el ma costa inca 1000 trecerea avand o parte din piese iar restu pieselor le achizitionam de la prieteni iar manopera o faceam cu un alt anumit prieten dar ce ma descurajat era taxa asa ca am renuntat.

ionut84 18-07-11 13:56

Quote:

Originally Posted by GEORGE.JHON (Post 4471402)
iti cere mult manopera este undeva intre 400 si 600 de euro dar iti trebuiesc ceva piese bord complet ca nu se mai potriveste nik caseta de directie oglinzi faruri (am inteles ca sar putea modifica oglinzile si farurile nu stiu sigur ) instalatie aer aeroterma stergatoare cadru ce sustine coloana volanului si bord si mai sunt eu am modificat un vauxhall vectra c din 2004 ma dus cu tot cu manopera pina acum 1300 de euro nam schimat inca aeroterma si oglinzi cam cost daca stiam de la inceput nu ma bagam prea multa bataie de cap

Intre timp am aflat ca omul nu a mai schimbat la Supra si nu as avea curaj sa ma bag.Intre timp am aflat si ce trebuie schimbat(cam ce enumerai si tu mai sus).Oricum la masina asta iesi mult mai ieftin daca faci o schimbare decat daca o cumperi gata facuta.

shm3ny 22-07-11 14:31

ce stiti de schimbarea asta prin bucuresti la un ford mondeo mk3?

rrazwy 22-08-11 17:02

Ma intereseaza si pe mine schimbarea asta pentru un bmw 320d din 2002,ce ziceti ar fi prea costisitor schimbatul volanului,si pot aparea probleme cu bordul caseta de directie in timp?Eu nu prea ma pricep si as avea nevoie de niste pareri!va multumesc

shm3ny 22-08-11 17:14

Quote:

Originally Posted by rrazwy (Post 4540834)
Ma intereseaza si pe mine schimbarea asta pentru un bmw 320d din 2002,ce ziceti ar fi prea costisitor schimbatul volanului,si pot aparea probleme cu bordul caseta de directie in timp?Eu nu prea ma pricep si as avea nevoie de niste pareri!va multumesc

te pot indruma catre cineva din bucuresti daca te int. are experienta cu bmw-urile

Velse112 02-09-11 17:21

Salut si bine v-am gasit , tocmai ce mi-am facut si eu cont pe acest forum .
Vreau si eu sa pun o intrebare cuiva care se pricepe ( am citit aproape jumate din paginile acestui thread ) :

Am gasit la cineva un Volvo S60 full cu ce ii trebuie , piele comenzi volan etc. etc. etc. etc. etc. , dar cu volan pe dreapta la pretul de 2300 de EURO , anul fabricatiei 2001 . Am vorbit cu omul si mi-a spus ca se poate face schimbarea volanului pe stanga , dar mi-a spus sa caut pe internet firme sau persoane care se ocupa cu asa ceva .

As vrea si eu sa stiu daca se merita pretul final ( 2300 euro pe masina + cat mai costa mutarea ) , un pret al manoperei cu toate piesele care trebuiesc , si cat mai multe detalii sa ma pot decide . Bucuresti :P .

Dau o bere cui ma ajuta :peace:

shm3ny 03-09-11 08:01

masina merita din punctul meu de vedere , si stai linistit ca pana vei avea bani ca sa faci conversia (daca vei vrea so mai faci) poti circula linistit asa cu ea

Velse112 03-09-11 09:40

Quote:

Originally Posted by shm3ny (Post 4561885)
masina merita din punctul meu de vedere , si stai linistit ca pana vei avea bani ca sa faci conversia (daca vei vrea so mai faci) poti circula linistit asa cu ea

Si eu ma gandeam ca se merita cel putin la masina asta , dar nu stiu mi se pare putin ciudat sa mergi cu o masina cu volan pe partea dreapta , ma gandesc ca poate este si mai greu la depasiri de exemplu sau la o parcare cu fata daca vii din partea stanga ..... Mai ales ca toti se uita ciudat la tine de zici ca au vazut OZN-uri cand te vad cu volanul pe dreapta :D :D ..... Oricum , si ca pret final pentru conversie cam cat ar veni ?
Mersi mult pentru reply shm3ny .

shm3ny 03-09-11 18:46

iti zic eu singurul "defect" e ca se uita lumea ca la felul 3 in rest nici o problema ; cat despre pret mie pt un mondeo mi s-a cerut intre 4-1000 euro manopera si piesele in functie de cum le gasesti ,in plus nu la toate masiniile este acelasi lucru.In general se schimba urmatoarele:
- caseta directie (la unele se poate folosi aceasi "intoarsa")
- aeroterma (iarasi la unele masini se poate folosi acceasi)
- firewall (la bmw, ford, opel ramane acelasi are gaurile date)
- bordul cu totul
- oglinzi
- panouri usi
- stergatoare
- locul unde este pus filtrul de habitaclu (nu la toate)
- pedalier (la maj cica merge acelasi)
- etc.

cel mai usor se schimba la BMW

maverick1508 08-10-11 15:03

Zici ca nu se schimba nimic cand folosesti masina rhd in tara cu lhd ori invers?...
Iar panourile de usi depinde de masina, daca are comenzile de la geamuri, oglinzi etc pe consola centrala sau pe manerele de usi fata.

maverick1508 09-10-11 12:28

Inca ceva important de pus in lista : farurile (daca n-au reglaj UK/EU)

vosganian100 20-10-11 08:35

Salutare,

Am si eu nevoie de niste date de contact al unui service/mecanic care poate transforma o masina RHD in LHD. E vorba de un Bmw E46 2004 M Sport. Si daca este cineva pe forum care a modificat modelul asta de masina niste sfaturi cu piesele necesare sunt binevenite si apreciate.

Multumesc anticipat.

cioara 11-11-11 23:08

Pentru cei interesati am facut schimbari RHD in LHD dar numai pentru Mitsubishi Lancer Evolution.Lista de piese care trebuiesc inlocuite este mult mai lunga daca vrei ca treaba sa fie facuta cum trebuie.Se pot face conversii la anumite masini cu foarte putine piese inlocuite,restul doar se adapteaza.Este mai complicat la masinile de generatie noua dupa 2005-2006 care au foarte multe cablaje si atunci e mult de munca dar in principiu se poate face conversia la orice tip de masina,ideea e sa merite...
Pentru Lancer Evolution 1/2/3/4/5/6/7/8/9 coversia costa intre 1000-4000 euro in functie de cerinte.In pret este inclusa manopera si toate piesele necesare.
Pentru o conversie bine facuta,adica cu tot ce implica ,fara sa se ma cunoasca vreodata ca a fost LHD e nevoie in principiu de:
-bord
-caseta directie+bielete
-instalatie electrica partea din bord
-ranforsare bord
-climatizare
-plansa pedalier
-pedale
-angrenaj stergatoare parbriz
-carcasa angrenaj stergatoare parbriz
-conducte frana
-cabluri
-far
-oglinzi
-bloc semnalizare
-bloc stergatoare parbriz
-parbriz
-cadru motor(suporti)
-instalatie electrica usi fata
-mocheta
-comenzi geamuri fata
-suport pedale
cam de astea mi-am adus aminte acum, cred ca ma sunt citeva chestii....difera de la masina la masina, in principiu fiecare producator are un sistem si majoritatea modelelor sun facute in acelasi fel.Cel mai usor de schimbat sunt Land Rover si Peugeot.

CJ-01-WOB 12-11-11 18:12

Super informatie multumim , probabil daca doresti poti atasa date de contact / locatie / samd

whitetiger 05-01-12 15:10

buna

Am si eu un peugeot 407 din 2006 si arata ff bine nu las mai vinde dar are volan pe dreapta sunt in UK de cativa ani dar ma gandesc ca as vrea sai schimb volanul pe dreapta am auzit ca o parte din masinile europene au deaja loc pt mutarea casetei si celelante piese etc... si inuantru masini sunt anumite comezi care sunt la fel ca celelante masini care au comenzile pe dreapta cum ar fi: deschiderea capotei se face din partea dreapta (a pasgerului aici) deci nu e mutat.. si mai sunt si altele.. care nu sunt mutate pe stinga ..etc Acum as dori sa stiu daca se merita sa se faca aceasta operatiune si daca va functiona bine asa cum functioneaza acum adica conversatia sa nu afecteze ceva... deci calitate sa fie aceeasi..etc Iar daca sunt Firme autorizate care fac asta si daca garanteaza ca totul va functiona ca inainte fara prob..etc

whitetiger 13-01-12 17:19

buna
ASTEPT niste raspunsuri cu service-uri care efectuiaza lucrari de genul asta : deci vorbesc deic povestea e mai jos!
Cei care ati facut deja astfel de schimbari ce credeti despre un peugeot 407? e mai usor fiind masina europeana? Modificarile va afecta??

Am si eu un peugeot 407 din 2006 si arata ff bine nu las mai vinde dar are volan pe dreapta sunt in UK de cativa ani dar ma gandesc ca as vrea sai schimb volanul pe dreapta am auzit ca o parte din masinile europene au deaja loc pt mutarea casetei si celelante piese etc... si inuantru masini sunt anumite comezi care sunt la fel ca celelante masini care au comenzile pe dreapta cum ar fi: deschiderea capotei se face din partea dreapta (a pasgerului aici)reapta..etc stergatoarela sunt la fel ca aia pe d deci nu e mutat.. si mai sunt si altele.. care nu sunt mutate pe stinga ..etc Acum as dori sa stiu daca se merita sa se faca aceasta operatiune si daca va functiona bine asa cum functioneaza acum adica conversatia sa nu afecteze ceva... deci calitate sa fie aceeasi..etc Iar daca sunt Firme autorizate care fac asta si daca garanteaza ca totul va functiona ca inainte fara prob..etc

WildKST 21-05-12 09:23

salut,eu am in proiect conversia RHD in LHD la o toyota celica din 2003,va tin la curent cu pasii ce ii vom urma..... operatia e relativ simpla,dar necesita timp,rabdare si in primul rand bani.....se subintelege: OAMENI DE CALITATE!

ca idee: masinile pana in 2000(din cate am inteles) au firewall-ul(panoul de foc) in oglinga,acest lucru facilitand schimbul volanului de pe dreapta pe stanga,masinile dupa 2000 nu mai beneficiaza de acest panou ''in oglinda'', operatiunea devenind putin mai complicata,dar totul se rezolva daca chiar se doreste acest lucru si daca persoana in cauza este dispuna sa aloce suma necesara pentru aceasta conversie!

pana acum in lista de piese am:

- pedalier
- coloana directie
- caseta directie
- ansamblu stergator
- fete de usi
- coaja bord(plansa de bord)

posibil urmatoarele piese:

- aeroterma
- conducte A/C
- 2/3 furtune servo

WISH ME LUCK! :D

corviss 22-09-12 15:07

daca imi schimb volanul in curtea mea pot sa o inmatriculez pe romania?

WildKST 22-09-12 15:54

Quote:

Originally Posted by corviss (Post 5183324)
daca imi schimb volanul in curtea mea pot sa o inmatriculez pe romania?

Da,dar vei avea nevoie de un deviz de la un service autorizat pe marca de masina pe care vrei sa faci modificarea. Si cel mai important: nu uita sa schimbi si farurile,te vor respinge la rar.

vitelu2002 09-10-12 08:25

niste date de contact pentru un meserias care poate shimba volanul de pe dreapta pe stanga la un pajero din 1999 swb 2.8 diesel fara ac ?

cosmin_valentin17 03-11-12 14:07

Re: modificare BMW 318i volan dreapta pe stanga

Quote:

Originally Posted by mdascaliac (Post 1943535)
AM citit despre mutarea volanului de pe dreapta pe stanga ... dar mai nimic concret... vreau sa achizitzionez un bmw 2002 318i cu volan bineintzeles pe dreapta ... am intzeles ca este posibil modificarea...daca imi zice cineva un pretz aproximativ pt manopera + piese (bineintzeles separat... piese mai am )... Va Multzumesc ... si dati-va o parere daca se merita:!:... bmw ar costa in jur de 2000-2500 E:!::!::!:

sal te pot ajuta cu un nr de tel...piese si schimbat volanul tipul este ok eu am luat piese de la el ptr un 318 din 2002...0741 288 230...este un super om si cu piesele ok la bani...apelati cu incredere

cosmin_valentin17 03-11-12 14:17

Quote:

Originally Posted by rrazwy (Post 4540834)

iti las un nr de tel...te pot ajuta cu schimbarea volanului daca te intereseaza concret 0741 288 230

emil21 21-02-13 00:10

Quote:

Originally Posted by shm3ny (Post 4540846)
te pot indruma catre cineva din bucuresti daca te int. are experienta cu bmw-urile

salut,am si eu aceiasi problema ca si colegul,crezi ca ma poti ajuta si pe mine cu un nr de tel sau ceva de genul asta?!

doryan79 23-04-13 20:59

Am piesele pentru un Audi A6 PANA IN 2005
conducte clima
conducte servo frana
conducte servo directie
pedale si suport
flansa bord
iale usi si manere
fete usi
mocheta
frana de mana
ansamblu stergatoare
plastic stergatoare
carcasa filtru polen
carcasa centralina
caseta directie
aerotema complecta pt climatronic
cadru metalic bord
torpedou
module usi
flansa de la carosrie pe care vine pedalierul,carcasa polen,stergatoarele etc
maner deschidere capota si cablu
brate oglinzi
cam la asta se rezuma o mutare la un A6

andr3yu 17-05-13 18:12

Quote:

Originally Posted by doryan79 (Post 5449731)
Am piesele pentru un Audi A6 PANA IN 2005
conducte clima
conducte servo frana
conducte servo directie
pedale si suport
flansa bord
iale usi si manere
fete usi
mocheta
frana de mana
ansamblu stergatoare
plastic stergatoare
carcasa filtru polen
carcasa centralina
caseta directie
aerotema complecta pt climatronic
cadru metalic bord
torpedou
module usi
flansa de la carosrie pe care vine pedalierul,carcasa polen,stergatoarele etc
maner deschidere capota si cablu
brate oglinzi
cam la asta se rezuma o mutare la un A6

cat ma costa totalul pieselor + manopera la un audi a6 2.5tdi quattro din 2000 berlina

doryan79 20-05-13 10:21

Quote:

Originally Posted by andr3yu (Post 5473544)
cat ma costa totalul pieselor + manopera la un audi a6 2.5tdi quattro din 2000 berlina

Eu pot sa-ti dau toate piesele la 500 de euro,absolut tot ce e nevoie pentru o mutare din RHD in LHD.

Octavianmatei 23-08-13 22:25

salutare tuturor. Am un ford transit achizitionat 2003 2.4 tddi 90 cp recent din uk. vreau sa ii schimb volanul pe stanga. cine se pricepe mai bine ca mine, va astept cu un nr de tel referitor la ce piese am nevoie si pretul unei manopere.

Ratzaaa 17-10-13 23:07

Salut stie cineva un service prin Iasi sau prin partea aceasta a tarii care schimba volanul de pe dreapta pe stanga la o Vectra C , un nr . de telefon si un pret estimativ va rog .

ionutz_1991 07-01-14 08:51

imi cer miiii de scuza, poate nu am postat unde trebuie dar nu prea gasesc asemenea discutii (daca puteti sa ma ajutati cu ceva link-uri unde gasesc asemenea probleme) //// vreau sa montez un motor de pe un seat leon 1.8 20V 180cp 6+1 trepte (insa e cu volan pe dreapta), pe un golf 4 inscris pe romania si cu volan pe stanga....doresc sa stiu daca ma primeste la RAR cu modificarea si ce piese trebuie sa schimb......gen cutie de viteze,caseta de directie timonerie....se potrivesc de pe actualul motor acum am 1.6 16v BCB 2003?
multumesc mult.....

All times are GMT +2. The time now is 05:02.

- Copyright 2026 4Tuning