Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Suspensii sport pentru Dacia 1310 si bare intre amortizoare (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/54472-suspensii-sport-dacia-1310-bare-amortizoare.html)

Ingerasul99 28-04-10 18:47

Re: Suspensii sport pentru Dacia 1310 si bare intre amortizoare

Detaliaza sa stim si noi ce facem.

perfinox 16-01-13 18:44

Re: Suspensii sport pt dacia 1310 si bare intre amortizoare

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by fiderzen (Post 1678228)
30 lei de amortizor sa il faceti cum vreti (la mosu din targul de la CET Vest) ;)....nu mi se pare scump...oricum....chestia care ai spus`o tu, si cea cu basculele intoarse invers:lol:...nu e de incercat! ori faceti treaba calumea...ori nu o faceti deloc :)
nu sunt singurul care e de parere....eu am pe fata bara stabilizatoare de papuc diesel de 22mm, pe spate am de break care e putin mai groasa decat cea de berlina....si trebuie sa imi iau amortizoarele de la nenea ala....arcuri ....arcuri am "dealea batranesti"...facute odata de uzina :).......si se simte :)
aaa da....degeaba modificati suspensia daca pe masina aveti cauciucuri cu talonul de 80 sau 70...in plus....ca sa ajungi sa iti pui suspensie sport....trebuie sa ai masina pusa la punct dpdv al pivotilor,bucselor,directiei, chiar si al lonjeroanelor :lol:....nu e asa simplu(pentru a face o treaba calumea).

bara stabilizatoare spate , atat la berlina cat si la break de la cn3 in sus este de 16(nu este mai groasa la break decat la berlina), la modelele mai vechi 13, solutia este adaugarea unei bare stabilizatoare de 13 la cea de 16 sau invers daca modelul e mai vechi iar cablul la frana de mana il treceti pe deasupra bratului oscilant. legat de amortizoare puteti merge cu ele la modificat, sau cumparati noi.cele modificate vor fi intr-adevar mai dure chiar si decat cele noi, dar cu compromisuri la capitolul confort si piese alte trenului de rulare(se duc mult mai repede pivoti, bucse, capete de bara, rulmenti roata). Iar la capitolul arcuri puteti pune 4 arcuri de nova spate,fara sa mai taiati din ele, sau cele de fata pe spate( taiat din ele 2,5 spire) si pe fata arcuri de nova spate, sau tot arcuri de fata taiat 2 spire. Bara stabilizatoare fata de camioneta diesel imbunatateste mult tinuta de drum. Iar bara de torsiune(rigidizare) isi face treaba cand masina este solicitata in curbe dar nu la capitolul stabilitate, ci impiedica torsionarea caroseriei. Se monteaza pe oalele amortizoarelor fata, nu pe tijele filetate ale amortizoarelor. Bara de torsiune este alcatuita din mai multe piese, nu este doar o simpla bara cu doua gauri la capete.

cheluakame 24-01-13 20:59

S-a mai discutat ca bara intre oale la Dacia 13xx, 14xx este doar pentru aspect.
La nivelul superior al oalelor nu actioneaza nicio forta laterala, doar forte verticale.
Fortele laterale actioneaza la nivelul basculelor superioare si acolo se gaseste traversa.

https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tu...ia-1310-a.html

perfinox 25-01-13 19:27

da. eu am spus la modul general ce rol are acea bara de torsiune, pe dacie chiar nu-i vad rostul, mai mult incurca, plus ca sunt slabe sanse sa apara vreo torsiune, odata ce are intre oale traversa pe care vine montata tava de la baterie care este extra suficienta.

valy1233 27-01-13 09:38

de aceeasi parere sunt si eu,bara dintre oale e total inutila

amce 02-02-13 09:29

Re: Suspensii sport pt dacia 1310 si bare intre amortizoare

Quote:

Originally Posted by perfinox (Post 5321857)
Bara stabilizatoare fata de camioneta diesel imbunatateste mult tinuta de drum. Iar bara de torsiune(rigidizare) isi face treaba cand masina este solicitata in curbe dar nu la capitolul stabilitate, ci impiedica torsionarea caroseriei. Se monteaza pe oalele amortizoarelor fata, nu pe tijele filetate ale amortizoarelor. Bara de torsiune este alcatuita din mai multe piese, nu este doar o simpla bara cu doua gauri la capete.

Bara de torsiune e de fapt bara antiruliu. Ea nu are rol in torsionarea caroseriei (caroseria nu trebuie sa torsioneze din proiectarea ei)
ruliu- balans stanga drepata
tangaj- balans fata spate
Bara de rigidizare de pe oale nu este supusa torsiuni, deci nu se cheama bara de torsiune.

tuner-man 07-02-13 22:39

1 Attachment(s)
Salutare am si eu o mica intrebare :
Mi-am montat jante pe dacie totul bine , totusi am o problema. Pe spate arcurile sunt ft moi , amortizoarele sunt noi dar arcurile dezastru. Sa iau si arcuri de spate noi sau de fata eu doresc aceiasi garda nu intarita nu nimic , doar sa nu se mai lase atat spatele ce sfaturi imi dati?

p.s atasez o poza cu masina

b08ygs 08-02-13 16:41

Pune arcuri de fata:) daca o inalta prea mult le dai jos si tai cate jumatate de arc, nu taia prea mult dupaia o sa-ti para rau:)

Eu asa am pe masina mea

bv58bar 08-02-13 19:08

Quote:

Originally Posted by b08ygs (Post 5354139)
tai cate jumatate de arc

jumatate de spira poate

tai jumate de spira, pui sus, faci o tura.....si tot asa pana obti rezultatul dorit
pe spate e chiar usor sa dai arcul jos

tuner-man 08-02-13 19:56

Mersi frumos , e foarte bine daca e asa ca tocmai mi-am cumparat si niste prese !
Bafta tuturor !

cheluakame 08-02-13 20:10

Poti incerca cu arcuri de break ca sa nu zdruncine prea rau, si in plus, o ridica putin mai mult decat acum, fara sa mai fii nevoit sa tai din ele.

IULY-CLA 08-02-13 20:26

Arcurile de breack sunt o panarama cind e masina goala garda e inalta si cind ai 3 persoane in spate da ci fundul de asfalt ,obtiunea cea mai buna e arcul de fata cu spire taiare cu o spira ,o spira si jumatate, sau doua spire

tuner-man 08-02-13 21:27

Quote:

Originally Posted by IULY-CLA (Post 5354485)
Arcurile de breack sunt o panarama cind e masina goala garda e inalta si cind ai 3 persoane in spate da ci fundul de asfalt ,obtiunea cea mai buna e arcul de fata cu spire taiare cu o spira ,o spira si jumatate, sau doua spire

Asa m-a sfatuit toata lumea , si asa voi face va tin la curent exact cu ceea ce va iesi poate e un ajutor pentru altii. Multumesc frumos pentru atatea raspunsuri bafta !

perfinox 22-06-13 09:06

salutare,am pus arcuri de nova spate pe fata si amortizoare gaz-ulei sachs super touring, masina sta foarte bine pe curbe, si la drum dar cand iau o denivelare e jale, se ridica de bot si apoi revine violent, de la ce ar putea fi ? e normal sa se comporte asa, mai are cineva puse arcuri de nova spate pe fata ? ca sa-mi spuna daca face la fel. Ar mai fi ceva, am schimbat si bucsele la brate si au fost stranse bratele in zona de lucru dar cea pentru arcuri normale, cu arcurile de nov a zona de lucru e ceva mai sus.E posibil sa fie din vina bucselor de la brate sa arunce asa de bot la o denivelare ???? Ma gandesc ca ele cum stau acuma sunt deja solicitate, iar la o denivelare ele arunca masina de bot in sus. Bafta si drumuri bune sa aveti. Astept raspunsurile voastre.

valy1233 24-06-13 18:40

Quote:

Originally Posted by perfinox (Post 5507781)
salutare,am pus arcuri de nova spate pe fata si amortizoare gaz-ulei sachs super touring, masina sta foarte bine pe curbe, si la drum dar cand iau o denivelare e jale, se ridica de bot si apoi revine violent, de la ce ar putea fi ? e normal sa se comporte asa, mai are cineva puse arcuri de nova spate pe fata ? ca sa-mi spuna daca face la fel. Ar mai fi ceva, am schimbat si bucsele la brate si au fost stranse bratele in zona de lucru dar cea pentru arcuri normale, cu arcurile de nov a zona de lucru e ceva mai sus.E posibil sa fie din vina bucselor de la brate sa arunce asa de bot la o denivelare ???? Ma gandesc ca ele cum stau acuma sunt deja solicitate, iar la o denivelare ele arunca masina de bot in sus. Bafta si drumuri bune sa aveti. Astept raspunsurile voastre.

pai cred ca suspensia ta era prea panarama inainte,iar acum ai o suspensie prea buna :-)

All times are GMT +2. The time now is 04:21.

- Copyright 2026 4Tuning