![]() |
Re: Suspensii sport pentru Dacia 1310 si bare intre amortizoare
Detaliaza sa stim si noi ce facem.
|
Re: Suspensii sport pt dacia 1310 si bare intre amortizoare
2 Attachment(s)
Quote:
|
S-a mai discutat ca bara intre oale la Dacia 13xx, 14xx este doar pentru aspect.
La nivelul superior al oalelor nu actioneaza nicio forta laterala, doar forte verticale. Fortele laterale actioneaza la nivelul basculelor superioare si acolo se gaseste traversa. https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tu...ia-1310-a.html |
da. eu am spus la modul general ce rol are acea bara de torsiune, pe dacie chiar nu-i vad rostul, mai mult incurca, plus ca sunt slabe sanse sa apara vreo torsiune, odata ce are intre oale traversa pe care vine montata tava de la baterie care este extra suficienta.
|
de aceeasi parere sunt si eu,bara dintre oale e total inutila
|
Re: Suspensii sport pt dacia 1310 si bare intre amortizoare
Quote:
ruliu- balans stanga drepata tangaj- balans fata spate Bara de rigidizare de pe oale nu este supusa torsiuni, deci nu se cheama bara de torsiune. |
1 Attachment(s)
Salutare am si eu o mica intrebare :
Mi-am montat jante pe dacie totul bine , totusi am o problema. Pe spate arcurile sunt ft moi , amortizoarele sunt noi dar arcurile dezastru. Sa iau si arcuri de spate noi sau de fata eu doresc aceiasi garda nu intarita nu nimic , doar sa nu se mai lase atat spatele ce sfaturi imi dati? p.s atasez o poza cu masina |
Pune arcuri de fata:) daca o inalta prea mult le dai jos si tai cate jumatate de arc, nu taia prea mult dupaia o sa-ti para rau:)
Eu asa am pe masina mea |
Quote:
tai jumate de spira, pui sus, faci o tura.....si tot asa pana obti rezultatul dorit pe spate e chiar usor sa dai arcul jos |
Mersi frumos , e foarte bine daca e asa ca tocmai mi-am cumparat si niste prese !
Bafta tuturor ! |
Poti incerca cu arcuri de break ca sa nu zdruncine prea rau, si in plus, o ridica putin mai mult decat acum, fara sa mai fii nevoit sa tai din ele.
|
Arcurile de breack sunt o panarama cind e masina goala garda e inalta si cind ai 3 persoane in spate da ci fundul de asfalt ,obtiunea cea mai buna e arcul de fata cu spire taiare cu o spira ,o spira si jumatate, sau doua spire
|
Quote:
|
salutare,am pus arcuri de nova spate pe fata si amortizoare gaz-ulei sachs super touring, masina sta foarte bine pe curbe, si la drum dar cand iau o denivelare e jale, se ridica de bot si apoi revine violent, de la ce ar putea fi ? e normal sa se comporte asa, mai are cineva puse arcuri de nova spate pe fata ? ca sa-mi spuna daca face la fel. Ar mai fi ceva, am schimbat si bucsele la brate si au fost stranse bratele in zona de lucru dar cea pentru arcuri normale, cu arcurile de nov a zona de lucru e ceva mai sus.E posibil sa fie din vina bucselor de la brate sa arunce asa de bot la o denivelare ???? Ma gandesc ca ele cum stau acuma sunt deja solicitate, iar la o denivelare ele arunca masina de bot in sus. Bafta si drumuri bune sa aveti. Astept raspunsurile voastre.
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 04:21. |
- Copyright 2026 4Tuning