Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Dacia 16 "Volti" turbo B-34-SGM (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/48563-dacia-16-volti-turbo-34-sgm.html)

lord_sith 09-10-07 17:44

Re: Dacia 16 "Volti" turbo B-34-SGM

Domul Robert ma scuzi, eu am auzit de la un batran care te cunoaste ca ti-ai pus DSG pe dacie....este adevarat?

UniculSGM 09-10-07 17:46

secventiala in 6

riv_gms 09-10-07 17:53

Mi S-a Parut Mie La Buzau Am Vazut Un Cardan Sub Masina?

DACIA-Wrc 09-10-07 18:12

v`am zis eu dar nu m`ati crezut .
asta`i dus de acasa nu mai scapa.
v`am zis ca`si va face dacie turbo 4x4 si fiecare ca o fi ca o patii dar se pare ca pana la urma o sa iasa :D
si nu mai fi egoist spune tot si nimic.
de pe ce ai luat dsg`u?

stau si ma tot intreb, cum se scrie in cartile de istorie despre de`al de mihai viteazu decebal...in curant o sa se scrie despre robertsgm sau b-34-sgm...bafta.
vi cu niste poze?

B 89 WRC 09-10-07 18:32

in legatura cu,cardanul de sub masina sa nu dezbatem prea mult

Turbo110 09-10-07 22:43

eu zic ca o sa ii mai puna si 2 aripi . ce o-ti cauta voi pe forumu asta nu stiu

B 89 WRC 09-10-07 22:56

cauta cardanu lu sgm-u:))

DACIA-Wrc 09-10-07 23:19

era o sugestie nu o cerinta pozele :P

Ja_Rule 10-10-07 00:12

sa umplut topicu de habarnavisti ... abia astept sa va duceti la cules de porumb sa mai scapam odata de voi ca ati facut varza jumatate din topicuri... chiar nu poate cineva sa faca curat pe topicu` asta? auzi frate .. au vedenii cu cardane ... mai uitati`va o data la fast and furious flăcăi .. poate va vine mintea la cap
P.S.: la curatenie rog sa fie sters si postu` asta ...

morcov_ssl 10-10-07 15:50

vezi mah SGM-ule daca faci proiecte secrete noaptea..............

UniculSGM 11-10-07 12:35

4 Attachment(s)
Niste poze ceva mai vechi...

AAlpine1 11-10-07 12:40

cardanul frate

NOS 11-10-07 12:57

Sa-ti traiasca cardanu' si sa te tina pana la adanci batraneti, in forja maxima ;)

NightDevil 11-10-07 23:42

3 Attachment(s)
de filmat nu am filmat ca nu filmeaza apartul ... dar am facut niste poze .. frumos nu ?

MOUZE 12-10-07 00:33

se chinuia sa prinda amarata aia de dacie pjd...

Notorius 12-10-07 00:36

tare,este bine ca ai ce face noaptea....:))

ROV` 12-10-07 00:36

sa mori in cires.....tot mai bate cardanu? sincer ..de la buza de atunci ...am auzit eu cand cuplai 1-ntaia ca trosnea...ai grija sa nu spargi diferentialu ..ca astea active costa o caruta de bani ..mai ales ala de la mijloc

ROV` 12-10-07 00:37

sa mori in cires.....tot mai bate cardanu? sincer ..de la buzau, de atunci ...am auzit eu cand cuplai 1-ntaia ca trosnea...ai grija sa nu spargi diferentialu ..ca astea active costa o caruta de bani ..mai ales ala de la mijloc

Ja_Rule 12-10-07 02:52

Quote:

Originally Posted by ROV` (Post 1145343)
sa mori in cires.....tot mai bate cardanu? sincer ..de la buzau, de atunci ...am auzit eu cand cuplai 1-ntaia ca trosnea...ai grija sa nu spargi diferentialu ..ca astea active costa o caruta de bani ..mai ales ala de la mijloc

sa mori`n visin ...vezi ca n`ai postat decat de doua ori la fel :):):)

Quote:

Originally Posted by cristigeo69 (Post 1145336)
se chinuia sa prinda amarata aia de dacie pjd...

aia care nu a reusit sa faca o dacie din `99 ...

ion1980 12-10-07 09:30

ii tare facatura
ori ii unul bagat cu instinctorul sub masina
ce cretini...cam unde s-a ajuns..........nivelul din romania

EUGEN_ZIM 12-10-07 10:54

Un adevarat pasionat.Am avut ocazia sa te cunosc la Bz si mi-ai lasat o parere f buna......
Felicitari pt proiectul tau si ma bucur ca exista raritati ca tine.

Cu respect ZIM

Rasputin 12-10-07 11:53

Quote:

Originally Posted by ion1980 (Post 1145538)
ii tare facatura

Frate e facuta in PHOTOSHOP se vede de la o posta.:-)

UniculSGM 12-10-07 11:53

V-am dat destul ala la moara cu cardanele si tractiunea spate :) Ce au vazut unii sub masina si au crezut ca este cardan, este de fapt evacuarea (63mm diametru), care trece pe mijlocul masinii.

Masina e traciune fata.

Numai bine.

CocoT 28 12-10-07 11:59

Quote:

Originally Posted by ion1980 (Post 1145538)
ii tare facatura

Da ii sigur "unu" bagat sub masina!...:lol: Un cardan!... ;)

Sirius 12-10-07 12:04

1 Attachment(s)
ha ha ha mare iti e gradina doamne dar multi sunt prostii care sar gardu cand poarta e deschisa!!!
auzi tu... ce puteau astia sa creada...k a pus tractiune spate!!:lol:
uite aici "cardanu" :lol: :lol:

CocoT 28 12-10-07 13:18

2 Attachment(s)
Ha, Ha, Ha!...

isacfani 12-10-07 16:37

Quote:

Originally Posted by CocoT 28 (Post 1145867)
Ha, Ha, Ha!...

aceste poze pot fi de pe orice masina cu tractiune spate. sa nu se inteleaga ca Robert nu ar putea face Dacia rwd, daca ar vrea, sau ca eu as fi un toma necredinciosul. care e adevarul, numai proprietarul masinii il stie. ;) numai bine va doresc.

UniculSGM 12-10-07 17:25

Am scris mai sus care a fost treaba. Cineva a inceput cu glumele, si eu am continuat. Am vurt sa o fac spate , dar era cam mult de munca, si nici nu aveam unde sa o fac. Asa ca am obtat pt fata, si o cutie mai desteapta.

ROV` 12-10-07 18:59

n-o mai da la intors robert ...stim ca ai 4x4 de pe renault scenic prima vers
hai hai,,,,cutia aia desteapta cu dif activ controlat electronic

floryn_fresh 12-10-07 18:59

Robert , care ar fi avantajele unei tractiuni spate? :-/
Sunt mai neinitiat explica-mi ca pentru prosti :)) mersi

Rasputin 12-10-07 19:23

floryn_fresh uite aici ceva interesant.Scuze Robert ca am raspuns in locul tau.:-)

Tractiune fata,spate sau 4×4?

As vrea sa punctez cateva avantaje si dezavantaje(plusuri/minusuri) pentru tractiunea fata,spate sau 4×4.

Daca luam tractiunea fata un prim avantaj il constituie manevrabilitatea pe timp de iarna si pe carosabilul ud(”nu iti fuge spatele cum iti fuge la tractiunea spate”si cand zic asta nu ma refer la masina incarcata).Multi zic ca tractiunea fata este pentru cei neexperimentati…sa fim seriosi,cate accidente cu masini cu tractiune pe spate si cu soferi experimentati au fost pe timp de iarna…deci eu zic ca aceasta afirmatie iese din “calcul”.Alt avantaj al tractiunii pe fata este cel economic,masina consuma mai putin si chiar aceste masini sunt mai ieftine…Sa trecem si la dezavantaje,masina pune greu “caii” pe sosea si determina un comportament subvirator,in special la motoarele puternice(puterea limitata pana la care o tractiune fata este eficienta).

Tractiunea spate clasica e sportiva, mareste mult momentul de rotatie si poate asigura distributie buna a maselor pe punti; masina iese mai grea din cauza transmisiei.Dupa cum am spus mai sus,masinile cu tractiune pe spate sunt mai scumpe…oare de ce?…de ce firmele producatoare de autovehicule cheltuiesc bani in plus pentru asta?…ei bine, o sa incerc sa va explic.Ne intrebam de ce bicicleta are tractiune pe spate?,decuplarea directiei de tractiune- axa fata este lasata sa ghideze vehiculul pe traiectorie, si nu va mai fi supraincarcata si cu transmisia, lasind axa spate sa faca asta obtinandu-se o mai buna repartitie a masei intre punti.

Uite-ma ajuns si la tractiunea 4×4.Un lucru este clar,4 roti motrice sunt mai bune decat 2,dar tractiunea 4×4 are cateva dezavantaje.Este evident mai scump, mult mai complicat (in timp pune probleme suplimentare la intretinere si fiabilitate) si creste greutatea masinii in general cu peste 150 kg.Cand zic scump ma refer la un consum ridicat de combustibil si la un pret mai ridicat al masinii.Daca nu ai un motor suficient de puternic scad simtitor performantele. In schimb ofera motricitate optima pe orice suprafata si un comportament foarte bun in viraje, chiar si pe asfalt uscat.De fapt singurul neajuns e consumul de carburant la integrala si ambreiajele daca e puternica masina.

Alexey 13-10-07 20:52

Quote:

Originally Posted by apline5 (Post 1043433)
as vrea sa fie mai multe dacii deastea ...sa le arat celor care zic "dacia nu e masina" .Felicitari Robert si a micii rachete SGM :D
bn dinamomentru inteleg e mai frumos asa fara sa stii puterea ,dar acceleratia macar ?

Atat timop cat motorul nu mai e de Dacie, nu mai e Dacie

Alexey 13-10-07 20:52

Quote:

Originally Posted by apline5 (Post 1043433)
as vrea sa fie mai multe dacii deastea ...sa le arat celor care zic "dacia nu e masina" .Felicitari Robert si a micii rachete SGM :D
bn dinamomentru inteleg e mai frumos asa fara sa stii puterea ,dar acceleratia macar ?

Atat timp cat motorul nu mai e de Dacie, nu mai e Dacie

floryn_fresh 13-10-07 21:35

Mersi Rasputin pt ca mi-ai raspuns la intrebare :) cred ca am intzeles cate ceva :))

UniculSGM 13-10-07 21:55

Quote:

Originally Posted by Alexey (Post 1147877)
Atat timp cat motorul nu mai e de Dacie, nu mai e Dacie

Sti ce spun "puii de piloti" cand ma pun langa ei la start? Incep sa rada si imi spun ca e Dacie.

Dupa ce ii bat, sti ce spun? Da domne, dar e modificata.

Intelegi ce vrei din ce am scris ;) numai bine.

Alexey 13-10-07 23:06

M-ai inteles gresit. Ai tot respectul si toata admiratia pentru ceea ce ai facut din acea masina, nu numai al meu ci al multora si stii foarte bine asta. Apropo de ce ai spus, nu sunt de acord cu subestimarea adversarului, orice masina ar detine si oricum ar arata (cu niste limite). Cine rade la urma, rade muult mai bine. Keep up the good work

P.S: Daca puneai turbo pe motor de Dacie, nu as fi avut acea interventie. Oricum, felicitari pentru ce ai obtinut, succes in continuare. TI-ai facut un nume cu aceasta masina si nu e la indemana oricui.

UniculSGM 13-10-07 23:36

Am avut turbo atasat si motorului de dacie, fii linistit. Masina de-alungul timpului a avut multe versiuni de motoare hibrid.

ozn_yakuza 14-10-07 16:58

auzi nu te sup dar te rog sa imi raspunzi daca sti daca te cantatresc astia cu RAR-ul atunci cand te duci la ei sa o verifici si daca ti-o cantaresc astia care sunt pe sosele cu RAR-ul ca eu mi-am usurat dacia si ma intreb daca se i-au astia de mine daca o gasesc mai usoara cu aprox 70 kg sau mai mult.

fiderzen 14-10-07 17:07

de cantarit nu ti`o cantareste nimeni:lol:....si nu se ia nimeni de tine ca ti`ai usurat masina:lol:...

UniculSGM 14-10-07 19:05

La ITP iti catareste greutatea pe fiecare punte. Daca e prea usoara se mai aseaza un om pe masina, daca e prea grea, o ridica 2 baieti de aripi, si iese ok la cantarit ;)

All times are GMT +2. The time now is 06:59.

- Copyright 2026 4Tuning