![]() |
Re: jante oltcit
deci se pot pune fara modificari? misto !poi atunci hai sa le comand? nu? dar totusi......aia idee cam cat ar costa omologarea daca fac modificare?de preferat pt. mine e sa nu mai fac nici o modificare ! daca zici ca se potrivesc alea atunci hai sa vedem ! de unde sti tu ca se potrivesc? te rog sa ma ajuti ! imi tunez tot oltcitul si m-am plafonat acum in jenti de 3 zile si nu sunt hotarat ce sa fac!
|
nu se potrivesc...mai inteles gresit...tre sa te duci la un strungar bun si sa-ti dea gauri in flanse dupa jentile noi...apoi poti sa le montezi...cat despre omologare eu am inteles ceva la 5o mil...
|
nu mai omologheaza nimeni jante
|
Re: Ajutor cu Janteleeee !!!!
5 Attachment(s)
poti face flanse cu trecere de la 3 prezoane la 4 prezoane... sau modifici butucii...ii faci in 4 prezoane....pot atasa niste poze cu butuci modificati. sper sa nu se supere bogdan pe mine ... pentru ca poze cu butucii lui am in calculator. din cate am inteles butucii se pot face la strungar... la fel si flansele. flansele nu sunt recomandate pentru ca nu sunt rezistene(asta sustin unii) mai buni sunt butucii,dar orice ai alege sa faci cauta un strungar vechi in meserie si bun...nu orice mea' costica care ti-le face dupa 2 sticle de votka. uite aste-s pozele cu butucii modificati pentru 4 prezoane :
|
nici aia de la RAR? stiam k aia omologheaza si jante si folie...dak nu..asta e...mergi pe risc ca toti ceilalti;)
|
ce mah? atata sa coste o omlogare? eu am vb. deja la RAR ,nu am povestit de pret, mi s-a spus ca trebuie sa merg in Bucuresti intaii sa testez modificarea ! cica este un tester acolo ......!Si dupa aia daca ei zic ca e ok ,atunci RAR Baia Mare va omologa! mah, ma afund in problema asta si clachez nervos! ca daca stiam de lainceput ca e atata de lucru cu jentile astea, nu ma apucam de reparat si tunat!
|
ti-am zis k nu vrei sa afli cat te costa omologarea..(dak se mai face ) oricum poti sa circuli cu ea si asa..no problem...se mai rezolva cu garcea dak te prinde...
|
imi spuneti cine are pe patru prezoane omologat? nimeni din clubul asta? si pretul acela de care ai pomenit.....adica 50 mil, e pret legal sau spaga?
|
cred k e legal..oricum pretul este aprox. poate sa fie mai mult poate sa fie mai putin...e cam greu sa mai omologhezi ceva pe o masina acu...mai ales pe un oltcit...
|
1. nu se fac omologari la treceri de la 3 la 4 sau mai multe prezoane
2. nu se omologheaza alte dimensiuni de jenti 3. poate reusesti sa iti treci alte dimensiuni la cauciucuri, sau sa lasi locul liber, dar cam atat. 4. daca cineva s-ar baga sa iti omologheze, te-ar costa mai mult ca toata masina. daca reusesti cu spaga, si cu anumiti oameni, asta e altceva...ca doar suntem in romania. de potrivit...se potrivesc jenti de la: - citroen axel, jenti de aliaj - ceva jenti de TALBOT (nu stiu exact model) - orice model de janta care are dimensiunile de la prezoane ca si la oltcit Acuma... - nu are nimeni jenti/cauciucuri omologate pe oltcit, in afara de cele de fabrica - unii isi modifica butucii pe fata, si pe spate flanse - altii pun flanse atat pe fata cat si pe spate si odata la 2ani pui si tu jentile de oltcit cand mergi la ITP, mai ai pregatit mereu bani de o atentie in caz de probleme, si totul e ok |
eu am vazut o dacie care avea 3 prezoane si avea puse jante in 6 ;)......daca ai rm potzi incerca (cred)...;).....
|
mai....totul depinde de distanta dintre prezoane.
scurt. |
Quote:
sory ,,,,, |
hai cu dovezi clare:)
|
daca modificam butucii sau avem flanse ...si ne opreste domnu` garcea....ce poate sa ne faca ?
|
Quote:
teoretic...nimic...ca nu e trecut nicaieri in certificatul de inmatriculare cate prezoane ai... practic, la ITP, sau la un control al celor de la RAR...ai cam pus-o... |
Quote:
si... amenda./. |
cele in 6 prezoane sunt jante de ARO 10 si 3 dintre cele 6 gauri se potrivesc perfect pe prezoanele de dacia fara sa modifici nimic.
|
dar janta de aro nu e de 14" ? sau e si aia pe 13" ?
|
Quote:
|
pai nu ar merge universale de 17 si cu distantoare? ai gasit de 17 care sa mearga pe oltcit?distanta dintre prezoane la modelul frantuzesc e de 100 !
|
Gresesc?
Asa tin minte ca mi-a zis mecanicul! |
de 17" sunt prea mari pt oltcit....(parerea mea)
uite am mai gasit pe alt site http://www.cartuning.ro/jante_alessio.htm#1 -Cobra Off Road (4x4) Dimensiuni Pret ( RON ) 7.0 x 15 563 7.5 x 16 654 7.5 x 17 723 8.0 x 18 951 8.5 x 20 1216 -Elite Off Road (4x4) Dimensiuni Pret ( RON ) 7.0 x 15 475 7.5 x 16 555 -Star-6 Off Road (4x4) Dimensiuni Pret ( RON ) 7.5 x 17 723 8.0 x 18 951 8.5 x 20 1216 |
si crezi ca astea armerge pe oltcit? se potrivesc pe butuci frantuzesti cu distanta intre prezoane de 100 ?
|
nu stiu sigur.........
|
1 Attachment(s)
ce va bateti capul.... io am cumparat jante de renault 5. nu merg din prima dar cu mici modificari merg. ce mai imi zice nea Garcea? singura problema e ca sunt inguste.... pe 13...in 3 prezoane....marfa... cautati la bazar. poate mai gasiti.
|
din astea am vazut pe dacie ...
|
4 Attachment(s)
de dacia asta zici? asa o sa dea si pe oltcitul meu....:rolleyes2
|
mno maty asta este depinde acuma cum te orientezi
|
si cu jentzile alea de aro ce stiti ?
sunt de 14" sau pe 13" ? si ce gume trebuie pe ele ? 155 / 165 / 175 ? |
Mah, imi bag picioru'! Eu si asa nu am sa ies prea mult din Maramures cu masina!M-am saturat de jentile astea!Am stopat tot tuningul doar din cauza lor! Gataaaaaa! Ii trag niste flanse si pun si eu cu 5 prezoane ! pun si distantoare si ii pun jentile pe 16 ! tau in spate,decupez din aripa spate si voilla!Gata ca ma strange de gat faza asta cu jentile! pai cum adica....?sa fac interior si exterior de 100 milioane si sa ii pun jenti de second si vai si amar? no merci,mai bine o arunc in raul Iza!Am terminat cu jentile! Am luat hotararea si gata! Am vb. cu cineva de la RAR si mi-a zis ca se poate omologa!Degeaba ziceti voi ca nu! Problema e ca trebuie sa faci un adevarat dosar cu treaba asta! Un "proiect" si mergi cu ea pe platforma la Bucuresti sa ti-o testeze, sau mai simplu daca faci numai in flanse si nu modifici prezoanele butucilor,atunci mergi pe rotile originale pana la Buc. si acolo pui flansele si jentile noi !Ti-o testeaza,vi inapoi la RAR cu dosarul si cu ea si ei iti fac omologarea! Punct! Faza e ca poate ajunge toata treaba si la 15 milioane cu omologatu' asta!Dar m-am saturat! Mai bine asa si gata! sa coste si 30 milioane omologatau dar e cel mai bine si atunci te doare in cot! Nu mai ziceti ca nu se mai face omologare pt. ca gresiti! Poate aia din Craiova s-au plictisit de omologari sau pur si simplu nu mai au chef, dar daca gasiti un inginer auto si ala va face un proiect cu tot ce ati facut acolo si schite si taoate alea, atunci ei sunt nevoiti sa va trimita masina la tester in Buc. si apoi sa se intoarca la ei cu rezultatul !Am vb. cu oameni mari de pe la RAR si fara sa ii cunosc si fara spaga!
|
Daca inginerul e mai scump poate ajunge faza si la 25-30 mil. Dar aveti jenti, fratilor!
|
Pardon,Jante !
|
Cand am spus mai sus intr-un mesaj:"...poate aia din Craiova s-au plictisit de omologari..." m-am referit la cei de la RAR Craiova....!Scuze,dar nu vreau sa se intelega gresit si sa ma urasca careva...!
|
RSG`ule vezi ca NightDevil avea altfel de jante pe sportu` lui ... uite`te pe spate ;)
|
Auzi dragutule.....mai bine ai invata tu cum sa fi civilizat si sa iti recunosti greselile! Deocamdata daca postezi aici franturi de cuvinte si de fraze atunci oricine te poate intreba ce ai vrut sa zici......intelegi?Daca ai vrut sa spui ceva,cuiva,anume si fara sa te intrebe lumea ce ai vrut sa zici,ca nu se intelege ,sau ma rog,in cazul de fata eu am fost ala care nu am inteles,atunci ai posibilitatea sa spui ce vrei unei persoane anume in privat!Am tot dreptul sa te intreb ce ai vrut sa zici.....eu de exemplu vorbeam de ceva si mi s-a parut ca mi te adresezi mie cu mesajul acela!Asa ca hai ma lasa-ma si vezi-ti de treaba ca de acum poti sa spui orice ca nu iti mai raspund!
|
Aaa....si doar acuma vad ca esti altul care doar s-a bagat ca musca in lapte ! Hai pa!
|
pe mine ma interesa cum a adaptat nightdevil jantele pe fata. am vazut ca pe spate are alt model. io am 4 la fel ca cele din poza. are cineva id lui nightdevil? vreau sa vb cu el urgent!!!!:rolleyes2
|
Quote:
[email protected] |
multumesc!
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:19. |
- Copyright 2026 4Tuning