![]() |
Re: Informatii utile
eu unu ma bucur,sincer!
|
Impozitele pentru motociclete si masini cu o capacitate cilindrica de pana la 1.600 cmc cresc de la 7 la 8 lei/200 cmc sau fractiune din aceasta, cele pentru autoturismele cu o capacitate intre 1.601 - 2000 cmc - de la 15 la 18 lei/200 cmc, iar pentru cele de 2001-2600 cmc - de la 30 la 72 de lei.
Potrivit OUG de modificare a Codului Fiscal, publicate ieri seara in Monitorul Oficial, impozitele pentru masinile cu o capacitate cilindrica intre 2601-3000 de cmc cresc de la 60 la 144 de lei/200 cmc, iar pentru cele care au peste 3001 cmc - de la 120 la 290 de lei/200 cmc. Pentru autocare, autobuze si microbuze impozitul creste de la 20 la 24 de lei pentru fiecare 200 cmc, pentru alte vehicule cu masa totala maxima autorizata de pana la 12 tone inclusiv - de la 25 la 30 de lei/200 cmc, iar pentru tractoarele inmatriculate - de la 15 la 18 lei pentru fiecare 200 cmc, scrie NewsIn. Prevederile intra in vigoare de la 1 iulie 2010. OUG mai prevede ca persoanele care achita integral, pana la data de 30 septembrie 2010, impozitele recalculate, beneficiaza de bonificatia stabilita prin hotararile consiliilor locale adoptate pentru anul 2010. La finalul sedintei de ieri a Guvernului, premierul Emil Boc a anuntat ca Executivul a decis dublarea impozitelor pentru autovehiculele care au o capacitate cilindrica mai mare de 2000 cmc. Premierul a dat un exemplu provind diferentele intre vechiul si noul impozit pentru autoturismele cu capacitate mai mare de 2000 cm. cubi. Astfel, pentru un Audi A6 daca pana acum se platea un impozit de 468 de lei, de acum inainte se va plati 936 de lei. |
Poliţiştii îşi reduc activitatea, începând de luni nu mai participă la audieri în dosarele penale, nu mai dau amenzi, nu mai dirijează circulaţia, a declarat miercuri, preşedintele Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Constractual (SNPPC), Marian Gruia.
Liderul poliţiştilor a declarat că poliţiştii îşi vor limita activitatea la 75 la sută, pentru că sunt plătiţi doar 75 la sută, anunţă Mediafax. Membrii din teritoriu au cerut chiar întreruperea totală a activităţii. „Din 20 septembrie anumite activităţi vor fi reduse. Poliţiştii vor merge în teren, dar vor sta în puncte fixe, nu vor acţiona decât la apelurile de urgenţă 112. Poliţia rutieră nu va mai dirija circulaţia, nu va mai da amenzi, ci doar avertismente, nu vor mai face audieri în dosarele penale. Protestul nostru este similar cu cel al magistraţilor. Avertizăm autorităţile să nu facă presiuni la adresa noastră că s-ar putea să se trezească cu o revoltă fără precedent”, a spus Gruia, potrivit sursei citate. SNPPC a solicitat o întâlnire urgentă cu premierul Emil Boc, dar nu au primit încă răspuns. „Din informaţiile pe care le deţin sindicatele, şefii inspectoratelor judeţene au comunicat ierarhic despre starea de tensiune care se acutizează în unităţi fără a se solidariza cu problemele personalului. în acest context, conducerea superioară a poliţiei fără să prezinte public o viziune, o strategie sau un plan de măsuri motivat a reacţionat transmiţând conducerilor profesionale teritoriale atenţionări privind interdicţia poliţiştilor de a declara sau de a participa la grevă”, a zis Gruia. Liderul sindical a precizat că poliţiştii nu vor declara grevă şi nici nu vor participa la această formă de protest, acţiunile lor fiind similare cu cele ale magistraţilor din septembrie 2009 şi poliţiştii va trebui să fie trataţi similar cu magistraţii de către instuţiile statului. |
:lol::lol: Foarte taree!! Deci pa'pa amenzi , pa'pa radare ... Acceleratia la fund si mult noroc :twisted:
|
si poate poate toti care citesc asta si pe deasupra merg cu incredere ca politia nu da amenzi s-ar putea sa se trezeasca la "mica intelegere" cu nenea politaiu cand calca pe bec...
|
Eee cum o fi sa mergi cu masina cu 200 la ora prin oras si beat, sa faci curse si sa te opreasca si sa-ti dea un avertisment! :lol:
|
Quote:
Avertisment frateee! |
Quote:
|
Nu o sa fie chiar asa cum vrem noi :lol::lol:
"Surse din cadrul Poliţiei care nu au vrut să îşi decline identitatea au declarat pentru Automarket:”Doar fiindcă unii colegi sunt în grevă nu înseamnă că poţi să treci pe roşu sau să mergi cu 200 km/h şi să scapi nepedepsit. Orice abatere gravă de la legea circulaţiei va fi sancţionată, e vorba de vieţi omeneşti aici. În schimb, nu cred că vei lua amendă pentru nepurtarea centurii de siguranţă sau pentru folosirea telefonului mobil la volan.” |
Quote:
|
Stie cineva ce e cu noua taxa de mediu. Am inteles ca vor sa schimbe ceva...in sensul ca o sa creasca foarte mult. A auzit cineva ceva?
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
http://www.click.ro/actualitate/bucu...043895758.html
Dacă nu ai rovinietă, nu te risca să părăseşti oraşul. Echipele mobile ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale sunt peste tot. Au un sistem inteligent care „ghiceşte" într-o secundă dacă circuli legal. Două camere de filmat. Una monitorizează traficul, iar alta filmează numărul de înmatriculare a maşinii în detaliu. Datele primite se transmit printr-un cablu direct în calculator. Prin placa de reţea, în care există un sistem de comunicaţie 3G, furnizat de o companie de telefonie mobilă, acestea sunt furnizate la Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică, acolo unde maşina este verificată în baza de date. În cazul în care numărul nu este găsit, se interoghează baza de date a Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor pentru identificarea proprietarului maşinii. Toate aceste operaţiuni au loc online, în doar câteva secunde. Odată identificat posesorul autoturismului filmat circulând fără rovinietă, i se întocmeşte proces verbal şi i se trimite amenda, prin poştă, la domiciliu. Reporterii Click! au testat, ieri, cum funcţionează sistemul. Numărul maşinii noastre a fost filmat, iar într-o secundă am aflat dacă circulăm sau nu legal. Am repirat uşuraţi când ni s-a comunicat că rovinieta este valabilă până la 31.12.2010. "Dacă lucrurile nu ar fi stat aşa am fi fost nevoiţi să vă amendăm, cu o sumă cuprinsă între 250 şi 500 lei, plus 28 de euro taxă de despăgubire, pentru că aţi folosit drumul", ne-a explicat Goerge Tonciu, controlor trafic. Verificarea rovinietei Pe ecranul computerului apare imaginea maşinii scanate şi verificarea ei se face automat. Controlorii de trafic află instantaneu dacă şoferul şi-a plătit sau nu rovinieta |
sa-mi faca ei un bot...marti mi-a expirat rovigneta si am cautat ca un disperat prin benzinarii sa fac alta si ciuciu aparat pentru rovignete noi :x asa ca ieri dimineata de la potigrafu pana in ploiesti am mers pe naspa,in ploiesti am facut la posta mare dar am aflat ulterior ca la puchenii mari este camera care scaneaza rovignetele...sper sa nu fie adevarat ca n-as vrea sa le dau astora cine stie cati bani :rolleyes2
|
CNADR a montat mai multe camere de supraveghere pe câteva drumuri naţionale importante în vederea depistării şoferilor care nu posedă rovinietă. Acestea sunt instalate pe DN 1 (Bucureşti-Ploieşti), DN2 A (Urziceni - Constanţa), DN 2 (Bucureşti-Urziceni-Suceava), DN 17 (Cluj - Suceava), DN7 (Bucureşti - Piteşti - Râmnicu Vâlcea - Sibiu -Arad), DN 5 (Bucureşti - Giurgiu) şi DN 6 (Bucureşti - Roşiorii de Vede - Craiova - Caransebeş - Timişoara). Rovinieta electronică a intrat în vigoare la 1 octombrie şi poate fi cumpărată de la benzinăriile MOL, Rompetrol, Petrom sau OMV sau la oficiile Poştei Române. Proprietarii autoturismelor care circulă pe drumurile naţionale fără rovinietă vor primi acasă amenzi între 250 şi 4.500 lei, în funcţie de categoria de autovehicul, iar despăgubirile aplicate de administratorul drumului, pe lângă amenzile contravenţionale percepute în cazul lipsei rovinietei, se încadrează între 28 euro şi 1.210 euro. Rovinietele achiziţionate deja îşi menţin valabilitatea până la data expirării.
|
ba voi chiar credeti prostiile astea cu cititul rovignetelor? :lol:
|
Quote:
|
asta inseamna ca o persoana verifica aleatoriu in baza de date cand o masina trece daca are rovigneta,nu au cum sa le verifice pe toate
azi era la iesire din otopeni un echipaj RAR cu o camera mobila :lol: SI EU NU AM ROVIGNETAAA :cry: o sa primesc amendaaaaa??? :lol::lol: |
Quote:
asigurarea am inteles ca nu au cum sa o verifice.... stiu ca eu mi-am verificat o data masina care chiar AVEA asigurare si pe site aparea ca nu are....:rolleyes2...si o facusem de vreo 4 luni ...cred ca aveau timp sa o bage in baza de date... |
se verifica in mod automat numarul de inmatriculare,poate doar daca este murdar sa dea cu virgula in rest nu are cum sa dea gres,pe afara e folosit de multi ani sistemul... :rolleyes2
|
este cineva pe aici care sa lucreze la ziar local sau televiziune va rog? am nevoie de o informatie
multzam anticipat |
Acestea sunt cele 10 locatii in care sunt amplasate camerele fixe care "te controleaza la rovigneta" de pe drumurile nationale din Romania:
1. Autostrada A1 la km 70 + 460 m 2. Autostrada A2 la km 12 + 450 m 3. DN1 Bucuresti - Ploiesti la km 48 + 800 m 4. DN2 Buzau - Rm. Sarat la km 115 + 080 m 5. DN2A Slobozia - Constanta la km 113 + 500 m 6. DN5 Bucuresti - Giurgiu la km 28 + 120 m 7. DN7 Rm. Valcea - Sibiu la km 188 + 900 m 8. DN6 Bucuresti - Alexandria la km 60 + 450 m 9. DN7 Deva - Arad la km 411 + 865 m 10. DN17 Vatra Dornei - Bistrita la km 85 + 380 m |
Anvelopele de iarna sunt obligatorii abia din iarna 2011-2012
https://www.4tuning.ro/legislatie-aut...itor-7756.html |
Quote:
Pana la urma e un lucru bun ca toata lumea sa aiba iarna anvelope corespunzatoare, total de acord... Dar prea s-a facut tam-tam cu amenzile si cu ce probleme vor avea soferii prinsi fara anvelope de iarna. Strategie a unor baieti d-aia shmekeri... |
Si oricum,mi se pare o porcarie,ca la 20 si ceva de grade sa ma oblige sa merg cu anvelope de iarna,adica astia ne condamna la moarte. :lol:
|
cineva sigur le-a avut pe stoc si a trebuit sa scape de dansele...pe langa asta au profitat si cei cu gume sh,vulcanizarile ...
nu zic nu,e buna legea,dar fazele cu amenzi pentru blocat circulatia daca se intampla vreun incident mi se par aberante...daca-ti taie unu calea si-l feresti si ramai cu masina dea curmezisu tu sa iei amenda ca l-ai ferit pe fraier e aiurea |
Quote:
|
Si mai citisem undeva ,o lege data de oameni prosti!
Daca unu intra in tine pe timpul iernii si are gume de vara firma de asigurari nu iti repara masina ,trebuie sa il dai in judecata ca sa-ti iei banii ,daca ti mai da:rolleyes2;)) Si nu numai pt vanzarea de cauciucuri sau facut bani frumosi ci si dupa depozitarea lor;) |
Am fost spre Bucuresti astazi si la hipodrom era un accident cam grav cu o mazda cred de galati si un motociclist, care sper sa fii scapat. Era politie, smurd etc la fata locului. Cred ca masina a vrut sa faca stanga spre benzinarie si motociclistul venea dinspre Ploiesti spre Bucuresti.
|
unde colantez si eu ieftin capota?
|
in curte la tine aksa:)):))
|
care stie ceva de 4tuning days ?
|
13-15 mai Romexpo
|
Cel putin pana-n luna august nu vedem niciun 4tuning la romexpo.
Asta am inteles din sursele mele. Va fi o expozitie in luna mai la romexpo organizata de altcineva in afara de 4tuning. |
Depăşirea cu cel mult 20 km/h a vitezei maxime admise, folosirea telefoanelor fără dispozitiv hands-free, nesemnalizarea schimbării direcţiei de mers şi nepurtarea centurii de siguranţă, nu vor mai fi pedepsite decât cu avertisment scris, conform unei legi adoptate de Senatul României.
Conform modificărilor aduse Legii 1995/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, următoarele fapte săvârşite de persoane fizice se vor pedepsi doar cu avertisment: - Imposibilitatea înmânării actului de identitate, a permisului de conducere, a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, a celorlalte documente prevăzute de lege, la cererea poliţistului rutier, când participanţii la trafic nu deţin aceste documente în acel moment din motive obiective; - Depăşirea cu maxim 20km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv; - Conducerea unui autovehicul în mod nejustificat cu o viteză cu cel puţin 10km/h sub limita minimă obligatorie; - Nerespectarea obligaţiei de semnalizare a manevrei de schimbare a directiei de mers; - Nerespectarea obligaţiei pasagerilor aflaţi într-un autovehicul de a purta în timpul deplasării pe drumurile publice, centura sau dispozitivele de siguranţă omologate; - Nerespectarea obligaţiei de a aplica semnul distinctiv pe autovehicule conduse de persoane care au mai puţin de un an vechime de la dobândirea permisului de conducere; - Folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii, cu execepţia celor prevăzute cu dispozitive de tip “mâini libere”; Potrivit legii, amenda se aplică numai după ce anterior a fost acordat un avertisment scris, iar avertismentul se anulează după şase luni, dacă şoferul nu mai comite nicio infracţiune. Cu 2-3 puncte de penalizare vor fi sancţionate oprirea nejustificată pe banda de urgenţă, depăşirea cu 21-30 km/h a vitezei maxime admise, nepăstrarea distanţei corespunzătoare, nerespectarea regulilor privind manevra de întoarcere, mersul înapoi, schimbarea benzii, staţionarea neregulamentară. Senatorii au adoptat reglementările noi legi, miercuri, cu 90 de voturi "pentru" şi o abţinere. Pentru a intra în vigoare, legea trebuie să treacă şi de Camera Deputaţilor şi de Preşedintele României. În prezent, avertismentul se aplică doar domnişoarelor Propunerea legislativă aparţine lui Staicu Dumitru Florian - senator PD-L- care consideră că în prezent, în realitate, avertismentul nu se aplică decât domnişoarelor şi nu este perceput ca o sancţiune, ci mai degrabă ca o modalitate prin care politiştii rutieri îşi manifesta simpatia faţă de anumite persoane, iar acest lucru nu este normal. De asemenea, acesta consideră că noul sistem de avertismente pe care acesta îl propune “nu va mai stârni sentimente de furie şi frustrare din cauza sistemului ‘injust’ care, deşi a beneficiat de numeroase investiţii, nu lasă să se vadă niciun rezultat. De exemplu, resursele financiare investite în sistemul de comunicare a informaţiilor nu îşi găsesc utilitate, în condiţiile în care şoferii care şi-au uitat documentele de identificare acasă trebuie să suporte sancţiunea amenzii”, arată acesta în expunerea de motive. Punctul de vedere al Guvernului “Instituirea actualelor clase de sancţiuni prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 a avut ca scop aigurarea desfăşurării fluente şi în siguranţă a circulaţiei pe drumurile publice, precum şi ocrotirea vieţii, integrităţii şi a sănătăţii persoanelor participante la trafic, respectiv a proprietăţii publice şi private, cât şi a mediului”, se arată în punctul de vedere al Guvernului. Guvernul consideră inoportună reglementarea în mod expres a unor categorii de contravenţii care să fie sancţionate cu avertisment scris, apreciind că “Avertismentul se poate aplica şi în cazul în care actul normativ de stabilire şi sancţionare a contravenţiei nu prevede această sancţiune”. |
Salut!Am si eu o intrebare :amenzile se mai prescriu?:lol:
|
| All times are GMT +2. The time now is 13:18. |
- Copyright 2026 4Tuning