Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Bacau (https://forum.4tuning.ro/80-bacau.html)
-   -   Maşinile modificate din Bacău (https://forum.4tuning.ro/80-bacau/4138-masinile-modificate-bacau.html)

SFW 15-05-05 23:23

Inca o intrebare .... moderatorul nostu ... aleks ... a mai auzit cineva de el? :?:

83SOF 16-05-05 08:08

Dupa niste reprize mai dure de acceleratie, a aparut o bataie la motor, mai precis deasupra cilindrului 2. Dupa ce am dat jos valve covers, am descoperit ca acel rocker arm (culbutor ?) avea joc, desi era strans surubul foarte bine. Dand jos throttle body si intake manifold, am descoperit ca lifterul (tachet ?) era scobit, ceea ce e un big NO NO, adica axa cu came e dusa. Avand in vedere ca are mai putin de 2000 de mile, maine ma voi duce cu ea inapoi la O'Reilly's, pentru a-mi fi inlocuita, eventual voi mai pune niste bani sa-mi iau ceva mai bun. Poze nu am facut azi, nu aveam aparatul la mine, dar maine sper sa nu uit sa-l iau.
De unul singur, in 5 ore si jumatate am reusit sa dau jos radiator, fulii, alternator, AC, electromotor, pompa hidraulica, valve covers, throttle body & intake manifold, rocker arms, rods and lifters. Maine urmeaza sa scot si axa cu came si sa ma duc sa o return, si sper ca in 2 saptamani sa fie totul montat la loc.

aleks 16-05-05 18:33

Re:

Quote:

Originally Posted by \"SFW\"
Inca o intrebare .... moderatorul nostu ... aleks ... a mai auzit cineva de el? :?:

multumesc de interes sfw...
am fost plecat sa-mi aduc masina, si acum am ajuns acasa, am cam pierdut o saptamana prin germania, dar eu spun ca a meritat efortul...
acum sa mai pun nitzel ban pe ban si ma apuc de lucru si la noua jucarie :lol:
imi pare rau ca am pierdut liniutzele din iasi, dar felicitari tie si tipului cu avensis-ul ca ati reprezentat bacaul

aleks 16-05-05 18:36

Re:

Quote:

Originally Posted by \"83SOF\"
Poze nu am facut azi, nu aveam aparatul la mine, dar maine sper sa nu uit sa-l iau.
De unul singur, in 5 ore si jumatate am reusit sa dau jos radiator, fulii, alternator, AC, electromotor, pompa hidraulica, valve covers, throttle body & intake manifold, rocker arms, rods and lifters. Maine urmeaza sa scot si axa cu came si sa ma duc sa o return, si sper ca in 2 saptamani sa fie totul montat la loc.

bravo tie ca te descurci sa rascolesti motorul de unul singur...
asteptam ceva poze, ca sa vedem la obiect si noi cum sta treaba :lol:

LaMishto 16-05-05 19:34

look :shock: , he`s alive!! :D salut aleks.. felicitari pt noua achizitie. e pisicutz? ;) nu`ti fa griji pt cursa, se aude ca o sa mai fie una la sf lunii :D

SFW 16-05-05 20:34

:drunk: :drunk: :wave: Bine ai revenit. Sa o conduci sanatos si fara incidente. Si asteptam sa vedem ce iese.

darcu 17-05-05 00:23

sper sa vedem niste poze ... apropo mertanu era ala de pe oituz ....???

SFW 17-05-05 00:44

Ah ... si a fost si mercedesul la play. nu stiu ce a facut. sorry. poate stie LaMistho

83SOF 17-05-05 02:57

5 Attachment(s)
Evident ca am uitat si azi camera, asa ca am facut niste poze cu telefonul, de o calitate execrabila.
In fine, in prima poza se poate vedea clar diferenta de dimensiuni intre un lifter normal si cel busit (dreapta),

A doua arata scobitura care s-a produs la baza lui, el de fapt trebuie sa fie perfect plat, o solutie temporara ar fi fost sa cumpar niste lifteri ceramici, dar costa $$$$, asa ca am ales sa schimb axa cu came.

A treia este o vedere frontala a motorului, cu lifters & rods scoase si puse toate in mijloc.

A patra e dintr-o parte si se vede cum am dat totul jos, apropos am eliminat AC-ul (compresor + fulie + conducte + radiator/condensator), ceea ce va micsora sarcina motorului.

Ultima poza arata timing chain-ul, care in partea de sus e conectat (inca) la axa cu came, m-am gandit ca nu are rost inca sa o dau jos de pe motor, pana nu imi vine cealalta (joi/vineri). Am comandat una putin mai agresiva, deci vor sari si cp putin mai sus.

Edit : le-a pus pe server in ordine inversa, asa ca cititi de la cap la coada :roll:

aleks 17-05-05 11:31

multumesc de urari baieti. e un 320 d de 136 de cai din aug 2001, negru perlat, ful fara xenon. nu-i pun poze inca pt ca nu are nik modificat si nu are rost, ca asa am pune multe masini foarte frumoase din bacau, dar din pacate stock.
cat despre motorul lui 83SOF, hmm... e o uzina acolo... bafta la remontat :lol: sa speram ca-ti iese intreg la urma si ca nu-ti mai raman piese :lol:

SFW 17-05-05 12:10

Cam astea ar fi primele semne ca ai gresit cu ceva ... daca-ti raman piese. Dar ... poate merge si asa ... mai usoara ... buna pt liniutze :roll:

LaMishto 17-05-05 12:54

felicitari inca o data pt masina, aleks. e super.. sorry, nush ce a facut mertzu pt ca de la un moment dat ma ustura fata de la soare si m-am retras la umbra :roll:

aleks 17-05-05 13:53

multzam fain de urari andrei. pai ne vedem la iasi la legale...
sa ne tii la curent cu data de desfasurare si cu locul, etc, k?

LaMishto 17-05-05 16:23

cu placere. logic ca te tin la curent, abia astept sa iti vad bmw`u ;)

83SOF 17-05-05 17:42

merci, si eu sper ca nu vor fi probleme la reasamblare !

cat despre greutatea masinii, ar fi multe de facut ca sa o micsorez, printre altele as putea pune intake manifold si heads din aluminum. deocamdata sunt multumit ca am dat jos AC'ul, va merge mai rece motorul acum, si va fi si mai \"curat\" sub capota.

am o cunostinta aici care are un Mustang II cu care merge exclusiv la curse, s-a laudat ca o poate cabra pe rotile din spate cand pleaca de pe loc, si o sa-l provoc sa o faca urmatoarea data cand ne intalnim, e potential pentru niste poze frumoase.

stie vreunul din voi ce vechime trebuie pentru a importa o masina sub clasificatia de \"masina de epoca\" ?

LaMishto 17-05-05 17:47

30 de ani de la scoaterea din fabricatie a modelului.. cel putin asa stiu eu ;)

aleks 18-05-05 09:13

dap 30 de ani... asta in romania ;)

darcu 18-05-05 12:27

30 stiam si io ... da` mai sunt niste faze ...
hai sa incercam sa mutam discutia in \"discutii diverse \" pls-aleks

SV-05-YBG 19-05-05 10:54

Baiatul cu avensisul din Bacau a fost in Iasi de sambata seara. Am apucat sa studiez un pic masina. Super faina. Nu incarcata de prost gust, jante si evacuare care merg bine cu ea.

Mi-a placut mult.

PS
plus ca avea un spatiu de bagaje imens (fara bancheta spate si scaun pasager)

SFW 19-05-05 11:56

Pai e la facultate in iasi si e tot timpul aici. stiu ... si-a scos tot de pe ea :P

Ar trebui sa mutam posturile la legale in Iasi

SV-05-YBG 19-05-05 12:04

E o idee foarte buna. Ca pana la urma despre asta vb.

SFW 19-05-05 18:09

1 Attachment(s)
Am gasit poze cu o masina din Bacau pe care vroiam sa o prezint de mult timp. Din pacate am gasit-o tot pe site ... poze dintr-o revista din iasi. Un bmw f frumos:

LaMishto 19-05-05 21:29

aha, am si eu revista :D

SFW 19-05-05 21:55

eu nu o am :cry: :cry:

LaMishto 19-05-05 22:27

fuji la salon pana nu inchide, si vezi ca o au astia de la peugeot pe birou pe acolo.. nush daca sunt de dat.. eu cu cartman am pandit cand mancau gagii :twisted:
PS: be careful.. :lol: :lol:

SV-05-YBG 20-05-05 07:23

LaMistho
Ce e asta? Incitare la Furt Calificat?
Hi Hi Hi

aleks 20-05-05 09:18

asta nu-i rrr-ul lui robert porumb cumva? :roll:

SFW 20-05-05 10:46

Ba da ... pai de mult vroiam sa-i fac poze. frumoasa masina ... si bine spus in articol .. masina de 5 ani si arata mai bine ca altele noi. Felicitari proprietarului pt masina

aleks 20-05-05 10:59

Re:

Quote:

Originally Posted by \"SFW\"
Ba da ... pai de mult vroiam sa-i fac poze. frumoasa masina ... si bine spus in articol .. masina de 5 ani si arata mai bine ca altele noi. Felicitari proprietarului pt masina

nuai ca nush d c traiesc cu senzatia ca e din 98 sau 99...

SV-05-YBG 20-05-05 11:15

Dupa parerea mea masina poate avea orice varsta atat timp cat este pe mainile cuiva pasionat de ea.

Ex.
Fiatul meu este din 94. Cand am luat-o era in ultimul hal. Neingrijita total. Am inceput sa lucrez la ea dar voi mai avea ceva munca pana sa fie asa cum trebuie. In schimb am vazut acelasi model dar intretinut de un pasionat (precizez ca tipul este italian). Masina lui era perfecta, superba sau cum vrei sa ii spui.

aleks 20-05-05 11:22

Re:

Quote:

Originally Posted by \"SV-05-YBG\"
Dupa parerea mea masina poate avea orice varsta atat timp cat este pe mainile cuiva pasionat de ea.

Ex.
Fiatul meu este din 94. Cand am luat-o era in ultimul hal. Neingrijita total. Am inceput sa lucrez la ea dar voi mai avea ceva munca pana sa fie asa cum trebuie. In schimb am vazut acelasi model dar intretinut de un pasionat (precizez ca tipul este italian). Masina lui era perfecta, superba sau cum vrei sa ii spui.

nu era o desconsiderare a masinii, departe de mine gandul asta, era doar o supozitie a mea, ca mie mi se pare ca stiu de mai mult timp masina, dar s-ar putea sa ma insel...

SV-05-YBG 20-05-05 11:24

Eu nu am postat referitor la ce ai spus tu. Ma refeream la faptul ca o masina mai veche poate concura usor atat la aspect cat si la performante cu un noua daca este ingrijita cum trebuie.

aleks 20-05-05 11:26

Re:

Quote:

Originally Posted by \"SV-05-YBG\"
Eu nu am postat referitor la ce ai spus tu. Ma refeream la faptul ca o masina mai veche poate concura usor atat la aspect cat si la performante cu un noua daca este ingrijita cum trebuie.

asta cu siguranta, o masina cu ceva ani dar lucrata cu bun gust intoarce mai repede capetele decat o masina noua dar stock

SV-05-YBG 20-05-05 11:30

Pai asta si era ideea.

Oricum eu merg pe principiul ca mai bine una mai batranica cu care sa poti face ce vrei decat una nou la care nu poti face nimic ca ori pierzi garantia, ori se poate strica altceva etc.

De mult astept mostenirea aia de 10000000000000 de EURO din care sa imi iau de 10.000 masina si de restul tuning. :roll: :roll: :roll:

LaMishto 20-05-05 12:46

daca vine si nu imi iei si mie un A4 1.8T.. :bat: :lol: :lol:

83SOF 20-05-05 20:43

Poate din cauza ca implica mult mai putina munca, si rezultatele sunt mai \"evidente\", vad ca mai toti se indreapta intai inspre tuning exterior, conform zicalei \"afara-i vopsit gardul, inauntru-i dacia logan\" (si eu am doua dacii in romania, era doar un exemplu), iar multi nici nu mai ajung la stadiul de tuning tehnic.
Mie imi placea cand ma dadeam cu Lancia cand mai venea cate unul cu spoiler si ground fx, cu \"180 aproape 400\" de cai, si si-o lua. Bineinteles ca si eu mi-am luat-o, inclusiv de la SFW, si asta pentru ca nu puteam sa modific nimic la masina \"lu' tata\". Dar atunci cand ai posibilitatea de a o face, parerea mea e ca s-ar merita sa investesti intai in partea tehnica, nu sa o faci \"ricer\" si apoi sa maresti verbal caii putere.

SV-05-YBG 21-05-05 08:20

de restul pot face si tuning la motor si la caroserie pana nu mai recunosti nimic.

83SOF 21-05-05 14:34

vorbeam de cazuri reale, nu de vise umede :?

darcu 21-05-05 15:15

la noi daca ti-ai luat cd SONY deja ai tuning ... ti-ai mai pus si niste pleoape deja e extrem ... si tu ai diesel de 1.6

aleks 21-05-05 19:25

hai ma nu fi rau ca nu-i chiar asa... sunt si din astia, dar sunt si oameni care au investit mult timp si multi bani in masinile lor, si care fac tuning asa cum trebuie

All times are GMT +2. The time now is 01:40.

- Copyright 2026 4Tuning