![]() |
Re: 1.4 TSi 140 cp vs 2.0 tdi 140 cp
Nu sunt fan diesel dar in cazul de fata aleg fara discutii 2.0 TDI. Sunt mai mult ca sigur ca nu exista fiabilitate in 1.4-ul acela. Sunt extrem de iritat de downsize-ul din zilele astea.....
|
Quote:
|
Sa nu exageram :D nu 5% ci 5.8 e mai aproape de realitate :lol::lol:
|
Culmea, ca de obicei cei care sustin ca o trotineta din asta pe benzina consuma 5 in oras, au de regula o masina cu motor de maxim 1. 6 benzina cu "toba sport" si merg numai in 5000 de ture din semafor in semafor.
Eu am mai zis-o, cei care fac 2 km zilnic cu masina, doar ei au masini pe benzina care consuma 5 in oras. :lol: Asa am si eu o cunostinta cu o benzinara de 250 de cai care sustinea ca ii consuma 12 maxim in oras. Dupa 2 ani de mers , si-a cumparat un diesel de oras ca acel 12 la suta era de fapt 17 :lol: Eu unul nu cred in consumurile astea la benzinarele astea mici turbo. Pur si simplu ii faci mai degraba consumul la " puterea " motorului , decat la capacitate. CA si daca are 1 litru motorul si 300 de cai, o sa consume de 300 de cai nu de capacitatea de 1 litru. Dar multi conduc inca masinile pe hartie, schimba vitezele la calculator si alimenteaza cu cartonase din alea cu dinozauri . Daca era asa de real consumul dat de vag, probabil ca 2.0 tdi era ingropat de mult, ca vorba aia isi lua toata lumea 1.4 cu performante si consum de 2.0 tdi, doar ca taxe mai mici, sunet mai placut, etc. |
De 300CP nu are cum sa consume, pt ca oricat ai comprima amestecul, mai mult decat capacitatea cilindrica, nu are unde sa incapa :). Dar ff bine punctat. Un motor de cilindree mica are avantajul taxelor mici. Altfel, e destul de scump. Bine, nu e cazul motorului de 1,4 care nu e cine stie ce impins la cei 140CP dar motoarele mici care dezvolta puteri mai mari trevuie concepute si construite ca tina la boosst, benzina mai multa, management mult mai atent al motorului. Ca urmare, motoare mai scumpe.
Dar sunt viitorul, pt ca la pretul combustibilului din zilele noastre, era V8 unde numai blocul era cat Oltcitul, a apus de mult. |
Quote:
Quote:
Aceeasi persoana mai sustine si ca 1.5dci are consum de 9% in oras si ca un 1.2 benzina consuma mai putin si e mai distractiv si mai elastic.... Va las pe voi sa trageti concluziile... |
| All times are GMT +2. The time now is 14:35. |
- Copyright 2026 4Tuning