Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini tunate (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate.html)
-   -   Audi RS5 - un cosmar pt noul M3 (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate/41271-audi-rs5-cosmar-pt-noul-m3.html)

blazeyblaze 10-08-07 18:35

Re: Audi RS5 - un cosmar pt noul M3

unde ma acolo in calarasi de unde esti tu?

SEBASTIAN 10-08-07 18:37

Da sigur ca da... ce informat esti, ma faci sa rad.
Esti chiar simpatic.

blazeyblaze 10-08-07 18:40

te cred si eu ca sunt simpatic
la varsta ta cand nu mai merge cu femeile incepi sa faci genul asta de aprecieri si baietilor sperand ca poate poate
GATA cu offtopicul
urmatorului care face offtopic ii voi da ce merita

SEBASTIAN 10-08-07 18:42

Nu ma confunda cu alti prieteni de ai tai de fapt nu vroiam sa spun simpatie ci compasiune.

La clasa motoarelor de peste 4litri anul asta clasamentul sta asa:
BMW a luat castigat la mai multe categorii decat orice alt fabricant, castigand un total de sapte premii pentru patru motoare.. Cam asa arata lista tuturor castigatorilor de anul asta :
points1. BMW 5-litre V10 (M5, M6)269 2. Ferrari 6-litre (599 GTB)155 3. Lexus Hybrid 5-litre (LS600h)132 4. Audi 4.2-litre FSI (A6, A8, Q7, RS4, R8)104 5. Mercedes-AMG 6.2-litre (CLK, E, CLS, S, ML, R)77 6. Mercedes-AMG 6-litre Bi-Turbo (SL65, CL65, Maybach)59

SEBASTIAN 10-08-07 18:47

Quote:

Originally Posted by blazeyblaze (Post 1040054)
te cred si eu ca sunt simpatic
la varsta ta cand nu mai merge cu femeile incepi sa faci genul asta de aprecieri si baietilor sperand ca poate poate
GATA cu offtopicul
urmatorului care face offtopic ii voi da ce merita

blazeyblaze vbmenu_register("postmenu_", true);
Afro Samurai
https://forum.4tuning.ro/images/ranks/6.gif
De-al Casei :)

https://forum.4tuning.ro/image.php?u=...ine=1170390640

Oras: Bucuresti
My Photos: ()
Member of:
[ Super Moderators]
[ Moderators]
[ Dream Squad]

https://forum.4tuning.ro/images/icons/icon1.gif You have received an infraction at forum.4tuning.ro
Dear SEBASTIAN,

You have received an infraction at forum.4tuning.ro.

https://forum.4tuning.ro/showthread.php?p=1040061

Reason: Aberatii / Posturi Aiurea / Posturi Inutile
-------
din pacate ai fost offtopic
-------

This infraction is worth 1 point(s) and may result in restricted access until it expires. Serious infractions will never expire.

All the best,
forum.4tuning.ro

SFW 10-08-07 18:49

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 1040061)
La clasa motoarelor de peste 4litri anul asta clasamentul sta asa:
BMW a luat castigat la mai multe categorii decat orice alt fabricant, castigand un total de sapte premii pentru patru motoare.. Cam asa arata lista tuturor castigatorilor de anul asta :
points1. BMW 5-litre V10 (M5, M6)269 2. Ferrari 6-litre (599 GTB)155 3. Lexus Hybrid 5-litre (LS600h)132 4. Audi 4.2-litre FSI (A6, A8, Q7, RS4, R8)104 5. Mercedes-AMG 6.2-litre (CLK, E, CLS, S, ML, R)77 6. Mercedes-AMG 6-litre Bi-Turbo (SL65, CL65, Maybach)59

Eu cred ca sunt ceva diferente dintre motorul de 4.2 de pe rs4 si cel de pe A6, a8 etc...

Cat despre premii, audi nu prea a scos motoare noi in acest an, cele 2 scoase de grupul vag 1.4 Tfsi si 2.0 tfsi au fost premiata dupa cum putem vedea din cele spuse de tine.

Oricum, aici vorbeam despre rs5, nu despre alte masini si motoarele lor aferente.
Desi despre rs5 nu prea sunt lucruri de spus ... o masina despre care nu se stie mai nimic deocamdata.

Deocamdata fanii audi asteapta sa iasa rs6-le ... care cred ca poate fi numit cu incredere un adevarat cosmar pt M5 ... :rolleyes2

(scuze daca sunt offtopic, dar e greu la un thread a carui subiect de discutie nu preazinta date cat de cat concrete, reale)

SEBASTIAN 10-08-07 18:52

Quote:

Originally Posted by SFW (Post 1040066)
Eu cred ca sunt ceva diferente dintre motorul de 4.2 de pe rs4 si cel de pe A6, a8 etc...

Cat despre premii, audi nu prea a scos motoare noi in acest an, cele 2 scoase de grupul vag 1.4 Tfsi si 2.0 tfsi au fost premiata dupa cum putem vedea din cele spuse de tine.

Oricum, aici vorbeam despre rs5, nu despre alte masini si motoarele lor aferente.
Desi despre rs5 nu prea sunt lucruri de spus ... o masina despre care nu se stie mai nimic deocamdata.

Deocamdata fanii audi asteapta sa iasa rs6-le ... care cred ca poate fi numit cu incredere un adevarat cosmar pt M5 ... :rolleyes2

(scuze daca sunt offtopic, dar e greu la un thread a carui subiect de discutie nu preazinta date cat de cat concrete, reale)

in paranteza spune si de rs4 si r8.
rs6 sa vedem cred ca e bun dar linia generala e greu de ... intelegi tu

SEBASTIAN 10-08-07 18:54

http://www.ukintpress.com/engineoftheyear/judges06.html

am cautat sa vad dceva de rs5 sau de rs4 pe la siteul asta.
la adresa de mai sus aveti juriul si componeta lui iar daca nu se pricep sau sunt pierduti ...
Anul viitor bmw arunca in arena(concurs) motorul de m3.

ameer 10-08-07 18:55

Nu inseamna mare lucru premiile pt motoare. Intreb si eu ce criterii se folosesc si cum se judeca un motor in speta V8-ul de 4 litri de pe noul M3 care a fost lansat de o luna?

Si sebastian, aveam pretentii de la un barbat in toata firea totusi... Ai facut niste posturi foarte aiurea,

SFW 10-08-07 19:00

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 1040070)
in paranteza spune si de rs4 si r8.
rs6 sa vedem cred ca e bun dar linia generala e greu de ... intelegi tu

nu, nu prea inteleg eu ... :rolleyes2

yoda 10-08-07 19:01

OT:
caterinca maxima!!!!citesc de ceva minute topicul si nu pot sa ma abtin!!!!:lol:
cred ca nu o sa-mi mai cumpar nici audi nici bmw dupa toate "aprecierile"voastre! 8)
cred ca strang bani si-mi iau un logan ...diesel...ca sa am cuplu mare la plecare...asa ca bmw-ul! :-P
poate ma sfatuieste cineva, daca la limita, loganul se prezinta bine...poate intru si eu in echipa de drift de la "tzaranoaia".

p.s.nu sunt sigur daca il iau rosu sau galben taxi! :rolleyes2

ameer 10-08-07 19:02

Quote:

Originally Posted by yoda (Post 1040078)
OT:
caterinca maxima!!!!citesc de ceva minute topicul si nu pot sa ma abtin!!!!:lol:
cred ca nu o sa-mi mai cumpar nici audi nici bmw dupa toate "aprecierile"voastre! 8)
cred ca strang bani si-mi iau un logan ...diesel...ca sa am cuplu mare la plecare...asa ca bmw-ul! :-P
poate ma sfatuieste cineva, daca la limita, loganul se prezinta bine...poate intru si eu in echipa de drift de la "tzaranoaia".

p.s.nu sunt sigur daca il iau rosu sau galben taxi! :rolleyes2

:lol: :lol: :lol:

Tare chiar m-ai facut sa rad cu echipa de drift de la taranoaia!

SEBASTIAN 10-08-07 19:13

Quote:

Originally Posted by ameer (Post 1040072)
Nu inseamna mare lucru premiile pt motoare. Intreb si eu ce criterii se folosesc si cum se judeca un motor in speta V8-ul de 4 litri de pe noul M3 care a fost lansat de o luna?

Si sebastian, aveam pretentii de la un barbat in toata firea totusi... Ai facut niste posturi foarte aiurea,

RULES

Capacity Classes:
Eight in total: Above 4-litre; 3-litre to 4-litre; 2.5-litre to 3-litre; 2-litre to 2.5-litre; 1.8-litre to 2-litre; 1.4-litre to 1.8-litre; 1-litre to 1.4-litre; and Sub 1-litre. To qualify for inclusion in these Awards classes, an engine must have been housed in a passenger car that was on sale in more than one country as of 9 May 2007.
Best Fuel Economy: To qualify for inclusion in this Awards category, an engine must have been housed in a passenger car that was on sale in more than one country as of 9 May 2007, and have been designed with fuel economy as a priority (i.e. diesels, hybrids, etc).
Best Performance Engine: To qualify for inclusion in this Awards category, an engine must have been housed in a passenger car that was on sale in more than one country as of 9 May 2007, and either have been designed specifically for a performance-orientated car or be installed in a vehicle, the aim of which is sporting fun.
Best New Engine 2007: To qualify for inclusion in this Awards category, an engine must have been launched after 10 May 2006 and be housed in a passenger car that was on sale in more than one country as of 9 May 2007.
International Engine of the Year 2007: The winners of the eight engine capacity classes are shortlisted for the International Engine of the Year 2007 crown.

SCORING
In every category, the panelists judged each shortlisted engine using their subjective driving impressions and technical knowledge, and took into account characteristics such as fuel economy, smoothness, performance, noise and driveability. The jurors each had 25 points to spend on their five favorite engines in each class. The maximum points that could be allocated to one engine was restricted to 15, while the minimum reward was one mark. An engine could not be tied for the top slot.

ameer 10-08-07 20:14

Ok, observ ca fiabilitatea nu e luata in calcul aici... Chiar acolo scrie ca impresiile sunt subiective. Oare nu e posibil ca o parte din cei care formeaza juriul sa fie fani bmw sau orice alta marca si sa fie si mai subiectivi cand acorda punctele? Eu de ex nu sunt nici pro si nici contra niciunei marci. Fiecare marca a lansat masini bune si mai putin bune. Spre exemplu legat de BMW am fost si sunt foarte impresionat de motorul de 3 litri, care in opinia mea este unul foarte rafinat foarte economic pt un motor de 3 litri, trage f bine cam pe orice masina il pui. Dar de ex motorul de 2.0 diesel de la BMW mi se pare ca lasa mult de dorit. E zgomotos, rafinament nu prea are, nici prea putin nu consuma, sunt dieseluri din aceeasi categorie care sunt mult mai bune in opinia mea.

Premiile acestea fiind acordate dupa niste criterii subiective ale unor oameni care pot fi sau nu subiectivi in ceea ce priveste motorul pe care il testeaza, nu spune f mult pt mine. Eu unul nu m-as ghida dupa cate premii a primit un motor. Mai degraba m-as ghida dupa opinia pe care mi-o formez in urma unei experiente cu masina sau motorul respectiv.

Si cu toate astea daca bmw ia premiu dupa premiu la categoria motoare nu inseamna ca si masinile in sine sunt cele mai bune dupa piata. In ceea ce priveste M3 vs RS5 eu cred ca sunt niste masini foarte apropiate, si cel mai mult intr-o decizie de cumparare ar trebui sa conteze o experietna cu masina respectiva. Mie s-ar putea sa imi placa mai mult tractiunea spate, altora sa le placa mai mult 4x4, pt mine de ex un criteriu care ar conta intr-o astfel de decizie este faptul ca mie nu imi plac asa mult motoarele de turatie inalta, din cauza ca multe nu produc un cuplu satisfacator la turatie mica devenind astfel destul de greu de condus. As putea sa mai scriu despre asta inca 5 pagini dar nu cred ca e cazul...

SEBASTIAN 10-08-07 21:27

http://www.ukintpress.com/engineoftheyear/judges06.html
in conditile juriului de mai sus nu e posibil subiectivism in masa.

zGb 10-08-07 22:11

tot respectul pt V10-le de la BMW super motor pacat ca n-a avut cutie sa fie exploatat la maxim cand vrei :) poate s-a rezolvat cu recallul...V8-ul de pe M3 e exact V10 de M5/M6 -2 cilindrii...deci cu siguranta va lua premiu si sincer si-l merita...am apreciat intotdeauna motoarele si directia de la bmw si le voi aprecia in continuare mai mult decat la audi

SEBASTIAN 10-08-07 22:32

Da ca nu iei macar un 335 nu te cred.
Acum se pare ca vor pune utia de m3 mecanica si pe m5.

blazeyblaze 11-08-07 04:04

ti se pare
Divizia ///M au inlocuit cutia mecanica de pe m3 cu una cu dublu ambreiaj (asemanatoare DSG-ului) numita M-DCT.....asta va fi si pe m5 si pe m6

SEBASTIAN 11-08-07 10:53

Asta cu siguranta in februarie martie din cate stiu eu M-DCT-ul dar pe M5 vor sa puna mecanica pentru un lot sau ca optiune.

ameer 11-08-07 13:27

EU am inteles ca pentru M5 (modelul anului 2008 ) se poate deja comanda cu cutie manuala. Ma insel?

SEBASTIAN 11-08-07 17:28

Cred ca inca nu se poate dar o sa se poata cred ca in septembrie anunta oficial.

boy_wonder 11-08-07 17:31

Quote:

Originally Posted by ameer (Post 1041076)
EU am inteles ca pentru M5 (modelul anului 2008 ) se poate deja comanda cu cutie manuala. Ma insel?

nu te inseli.. este partial adevarat deoarece cutia manuala va fi oferita doar in America.

For 2007, BMW M has introduced a 6-speed manual transmission for the M5. This no-cost optional transmission has been developed for and will be offered exclusively in the North American market.

SEBASTIAN 11-08-07 17:33

s-a introdus deja e pe lista de optiuni in america?
www.bmwusa.com
sincer cred ca nu inca

boy_wonder 11-08-07 17:37

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 1041385)
s-a introdus deja e pe lista de optiuni in america?
www.bmwusa.com
sincer cred ca nu inca

http://www.bmwusa.com/vehicles/M/M5Sedan/techdata.htm

Transmission
7-speed SMG gear ratios - I/II/III 3.99/2.65/1.81 :1
7-speed SMG gear ratios - IV/V/VI 1.39/1.16/1.00 :1
7-speed SMG gear ratios - VII/R 0.83/3.99 :1
7-speed SMG gear ratios - Final drive ratio 3.62 :1
6-speed manual gear ratios - I/II/III 4.06/2.40/1.58 :1
6-speed manual gear ratios - IV/V/VI/R 1.19/1.00/0.87/3.68 :1
6-speed manual gear ratios - Final drive ratio 3.62 :1

SEBASTIAN 11-08-07 18:22

perfect asa da

zGb 12-08-07 18:30

asta da...M5 manual...serious shit :)

SEBASTIAN 12-08-07 20:21

Nu am nimic rau de spus nici de cutiile automate nici de smg ori dsg sau cum le mai cheama insa prefer cutia mecanica pentru ca o consider mai controlabila si de ce nu mai robusta.
Intotdeauna mi-a fost frica sa ma dau pe mana elecronizarii excesive, dar fara unii care sa incerce cum am progresa?

Am o buna cunostinta ce lucreza la Audi in Germania chiar la departamentul ce face cercetari si testari.
Acest inginer de origine romana se ocupa de simbioza motor cutie de viteze.
Am avut cu el o discutie destul de ampla legata de rs5 care deja iese in teste de performanta.
Fiind foarte inclinat spre zona de lux si cu tendinte sportive Audi a montat initial in teste motorul V8 de 420cp cu o alta setare pe o cutie automata.
Rezultatul chiar cu o marire de cuplu nu a fost satisfacator pe automat.
Acest inginer nu stie ce cercetari fac alte echipe si rolul lui este sa imprecheze cutia automata cu motorul.
A povestit destul de mult dar nu pot sa scriu tot insa daca aveti curiozitati incerc sa va spun ce stiu si eu.
Nu mergea bine pt ca avea pierdere de cuplu si 0...100 avea intarziere la 420cp iar autmata si sa schimbe peste 8000rpm era bizar fara rezultate scontate.
Acum au echipat motorul pt cuplu cu twin turbo.

AR33COP 13-08-07 01:06

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 1043020)
Nu am nimic rau de spus nici de cutiile automate nici de smg ori dsg sau cum le mai cheama insa prefer cutia mecanica pentru ca o consider mai controlabila si de ce nu mai robusta.
Intotdeauna mi-a fost frica sa ma dau pe mana elecronizarii excesive, dar fara unii care sa incerce cum am progresa?

Am o buna cunostinta ce lucreza la Audi in Germania chiar la departamentul ce face cercetari si testari.
Acest inginer de origine romana se ocupa de simbioza motor cutie de viteze.
Am avut cu el o discutie destul de ampla legata de rs5 care deja iese in teste de performanta.
Fiind foarte inclinat spre zona de lux si cu tendinte sportive Audi a montat initial in teste motorul V8 de 420cp cu o alta setare pe o cutie automata.
Rezultatul chiar cu o marire de cuplu nu a fost satisfacator pe automat.
Acest inginer nu stie ce cercetari fac alte echipe si rolul lui este sa imprecheze cutia automata cu motorul.
A povestit destul de mult dar nu pot sa scriu tot insa daca aveti curiozitati incerc sa va spun ce stiu si eu.
Nu mergea bine pt ca avea pierdere de cuplu si 0...100 avea intarziere la 420cp iar autmata si sa schimbe peste 8000rpm era bizar fara rezultate scontate.
Acum au echipat motorul pt cuplu cu twin turbo.

sa inteleg ca va urma o versiune cu acelasi v8 de 420 cai dar bi turbo?

SEBASTIAN 13-08-07 10:05

Da ei au testat un v8 4,2 similar cu cel de rs4 dar echipat cu twin turbo si are 670Nm si 450cp.
Nu este acelasi motor si difera arbore biele, pistoane ...
Acum varianta asta de motor duce usor cutia automata avand cuplul jos.
Puterea este maxima sub 7000rpm nu mai atinge 8000 ...
Acelasi motor si cutie vin pe RS6.

blazeyblaze 13-08-07 12:17

cu niste date oficiale, respectiv ARGUMENTE nu ne servesti si pe noi?

AR33COP 13-08-07 17:58

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 1043922)
Da ei au testat un v8 4,2 similar cu cel de rs4 dar echipat cu twin turbo si are 670Nm si 450cp.

actualul RS6.

Alex_55 13-08-07 17:59

la m5-ul manual nu se poate dezactiva DSC-ul :)

_anaconda_ 13-08-07 19:15

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 1043922)

Scuza-ma ca te intrerup...dar parca RS6 avea un fel de V10 5.2...bi-turbo...ma insel?
Din ce ai scris u =>ca e 4.2 V8...:???:

SFW 13-08-07 19:58

Quote:

Originally Posted by anaconda_4badguys (Post 1044905)
Scuza-ma ca te intrerup...dar parca RS6 avea un fel de V10 5.2...bi-turbo...ma insel?
Din ce ai scris u =>ca e 4.2 V8...:???:

Modelul actual (cel vechi) are 4.2 biturbo ... cel ce va fi prezentat in septembrie ... se pare ca 5.0 biturbo

blazeyblaze 13-08-07 22:00

dupa cum ziceam....asteptam datele OFICIALE pe post de ARGUMENTE nu SUPOZITII

SEBASTIAN 13-08-07 22:35

Quote:

Originally Posted by blazeyblaze (Post 1044109)
cu niste date oficiale, respectiv ARGUMENTE nu ne servesti si pe noi?

Mai mult decat scrie pe net si discutile cu prietenul meu nu am acum.

Eu am inteles RS6 4,2 twin turbo si RS8 5.0 twinturbo.

AR33COP 13-08-07 23:12

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 1045259)
Mai mult decat scrie pe net si discutile cu prietenul meu nu am acum.

Eu am inteles RS6 4,2 twin turbo si RS8 5.0 twinturbo.

uitati-va la noutati auto si acolo aveti poze spion cu noul rs6 si cica motorul va fi totusi un 5.2 v10 de intre 550 si 600 cai.

SEBASTIAN 13-08-07 23:20

nu stiu sigur e posibil sa fie cum spui tu si ar fi normal ca sa pice in clasa cu m5

AR33COP 13-08-07 23:23

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 1045339)
nu stiu sigur e posibil sa fie cum spui tu si ar fi normal ca sa pice in clasa cu m5

acolo se vrea dar la datele pe care le dau astia pare ca ar fi peste litera M.mai multe nu vreau sa zic ca ne incepem iar.:rolleyes2

SEBASTIAN 13-08-07 23:24

Audi RS6:
  • Beschleunigung von 0 auf 100 km/h: 4,7 Sekunden
  • Beschleunigung von 0 auf 200 km/h: 17,8 Sekunden
  • Höchstgeschwindigkeit: 250 km/h (abgeregelt)
  • Leistungsgewicht: 4,0888 kg pro PS
Audi RS6 plus:
  • 353 kW (480 PS)
  • maximales Drehmoment: 560 Nm
  • Beschleunigung von 0 auf 100 km/h: 4,6 Sekunden
  • Beschleunigung von 0 auf 200 km/h: 17,3 Sekunden
  • Höchstgeschwindigkeit: 280 km/h (abgeregelt)

All times are GMT +2. The time now is 23:44.

- Copyright 2026 4Tuning