Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte Hobby-uri si Pasiuni (https://forum.4tuning.ro/654-hobby-uri-pasiuni.html)
-   -   Pentru pasionaţii de biciclete (https://forum.4tuning.ro/654-hobby-uri-pasiuni/4079-pasionatii-biciclete.html)

(!8Y_M 15-03-09 18:58

re: Pentru pasionaţii de biciclete

aleyx_oltcit nu.. eu te sfatuiesc sa o desfaci.. eventual cureti si cateii si bilele cu putina motorina.. vasilina.. pui totul la loc.. si .. sub piulita aia circulara sunt niste saibe sunt vreo 5... ca sunt foarte subtiri... fa rost de la prieteni de una.. si baga acolo.. si pe urma o strangi la maxim.. si ar trebui sa fie ok.. am patit-o si eu.. cu un set nou... dar s-a rezolvat asa.. bft...

eMH nimic nu-i mai naspa decat sa dai in gol atunci cand esti pe o roata.. te poti lovi destul de grav...
banuies ca nu ti-a cazut lantul si atat.. adica.. observai si u asta:| .. tot in pinion e problema... sau s-au dus cateii... ceea ce e putin probabil.. sau siguranta care-i tine "cracanati, desfacuti" s-a rup... si acum datorita vaselinei.. stau lipiti de butucul pinioanelor fara sa mai agate pinioanele..
desfa pinioanele.. piulita aia circulara de care vb si mai sus... ai mare grija ca inauntru sunt peste 60 de bilutze mici... nu le pierde ca e de naspa...si o sa vezi ca in jurul cateilor e o sarmulita subtire... aia e rupta.. se gasesc la magazinele de piese pt bicle... desfa pinioanele si in functie de cat de uzati sunt si cateii si lacasurile unde stau si unde agata cateii... te hotarasti daca iei doar siguranta aia sau tot blocul de pinioane....

eMH 15-03-09 20:01

Hai ma,crezi ca sunt la gradinita ?
Nu mi-a sarit lantul,ca daca era asta normal ca observam !
Lantul e acolo...

radu715 15-03-09 20:07

3 Attachment(s)
salut , m-am hotarat sa-mi prezint si eu bicicleta :
- Cadru Mountec
- Shiftere Shimano
- Deraioare Shimano
- Angrenaj Prowheel
- Pinioane chinezesti deocamdata :| ..( urmeaza niste Shimano cu 8 foi )
- Discuri + Etriere Promax
Cam asa arata acum , Urmeaza sa o vopsesc zilele astea si sa-i cumpar : 2x cauciucuri , Sa , Mansoane si Pinioane . Astept pareri , sfaturi etc .. :)

mareo 15-03-09 20:11

Daca urmeaza sa o vopsesti , iti dau cateva sfaturi..
Sa smirglui foarte bine cadru,incearca numai sa matuiesti vopseaua dar in unele locuri o sa ajungi pana la 'metal'
Sa aplici un strat de grund
Dupa care sa aplici 2-3 straturi de vopsea
Iar la final un strat sau chiar doua de lac incolor ( toate se gasesc la spray )
Rezultatul v-a fi pe masura.
Mult succes!

radu715 15-03-09 20:58

Quote:

Originally Posted by mareo (Post 2150497)
Daca urmeaza sa o vopsesti , iti dau cateva sfaturi..
Sa smirglui foarte bine cadru,incearca numai sa matuiesti vopseaua dar in unele locuri o sa ajungi pana la 'metal'
Sa aplici un strat de grund
Dupa care sa aplici 2-3 straturi de vopsea
Iar la final un strat sau chiar doua de lac incolor ( toate se gasesc la spray )
Rezultatul v-a fi pe masura.
Mult succes!

Cadrul nu va avea nevoie de smilgher pentru ca va fi sablat , vopseaua se va aplica in mai multe straturi iar lacul o sa il dau eu .. dar nu acum .. :) mult succes si tie :D

Sindrom 16-03-09 09:24

6 Attachment(s)
Asta e a mea, am luat-o de la un baiat de pe forum, merg destul de mult pe ea, in prima saptamana am avut niste dureri infernale de spate si gat, dar acum m-am obisnuit.

Un mic incident, am intrat intr-un mic stalp si am rupt un pic pedala si am spart protectia aia de la foi.

Acum o intrebare, cum fac sa imi acopar foile, ca ma tot agata la pantaloni cand merg, si e destul de enervant.

Scuzati mizeria, dar iar m-a prins ploaia saptamana trecuta.

(!8Y_M 16-03-09 18:18

mareo ai invatat procedura.. nebunule:))

sindrom vezi ca se gasesc aparatori pt ele... first.. dhs.. langa spitalul coltea... langa magazinul Hymalaya ... ia-o odata la plimbare cu bicla.. ca sa fii sigur ca se potrivresc.. si se rezolva.. ca banuiesc ca nu ai chef sa dai banii pe un set nou de foi:P

Bft all.. asfalt uscat

Sindrom 04-04-09 07:56

O intrebare cam cate tuburi de spray imi trebuie sa vopsesc cadru???

mareo 04-04-09 08:08

....depinde , eu am folosit 2 tuburi de 400 ml si iti ajunge si pentru eventuale retusuri dupa mici zgarieturi!

andi_cimpean 15-04-09 09:16

Quote:

Originally Posted by eMH (Post 2150456)
Hai ma,crezi ca sunt la gradinita ?
Nu mi-a sarit lantul,ca daca era asta normal ca observam !
Lantul e acolo...

daca dai in gol...inseamna ca ai rupt cateii aia de la pinioane.
Trebuie sa iti pui un grup nou de pinioane ;)

aleyx_oltcit 15-04-09 10:09

a venit soarele ... iar se aduna lumea cu bicle :D

mareo 15-04-09 10:15

2 Attachment(s)
Mi-am mai achizitionat una!
CUBE Acid!8)

canon 16-04-09 19:25

1 Attachment(s)
Am si eu un first bike cu care fac 50-70 km zilnic.

andi_cimpean 16-04-09 21:07

Quote:

Originally Posted by canon (Post 2244419)
Am si eu un first bike cu care fac 50-70 km zilnic.

nu exagerezi? acum sincer...ai spus chestia asta sa vezi daca este cineva atent la ce scrii?
Esti cumva ciclist de meserie? Daca da...imi cer scuze si retrag cele afirmate mai sus:D

akaware 16-04-09 21:39

Unde pot vopsi o bicicleta la pret acceptabil??

Salut..am o bicicleta pregatita pentru vopsit,si vopsitorul cu care am vorbim m-a lasat balta..deci unde gasesc o vopsitorie sau un vopsitor care sa vopseasca biciclete si eventual sa o si sableze inainte??Astept raspunsuri.Scuze daca nu sunt pe categoria buna pentru acest thread

mitza mtb 16-04-09 23:11

Re: Unde pot vopsi o bicicleta la pret acceptabil??

Din cate am auzit....la vopsitorie tariful este pe piesa si depinde de preferintele tale...[ pretul nu il mai stiu exact .. insa se invartea pe la 1mil 500 - 2 milioane..] o alta alternativa ar fi sa o faci tu...cumperi fuller si dai inainte...apoi slefuiesti....cumperi si vopsea...o dai de la departare cu miscari de la stanga la dreapta..[ insa nu tine apasat prea mult pentru ca s-ar putea sa curga..] apoi dai cu lac daca vrei sa fie lucioasa...daca vrei sa fie mata numai dai..:)

Bafta:)

mareo 17-04-09 17:49

De ce nu incerci sa o vopsesti tu cu spray`ul? Iese destul de ok . .

EaGle 17-04-09 17:58

O cureti frumos cu smilgher si o vopsesti cu spray-ul de la o distanta mai mare cu mai multe straturi si va venii frumoasa :)

mareo 17-04-09 18:06

Iar dupa aceea, mai dai un strat sau doua de lac,tot spray si v-a fi perfecta!

(!8Y_M 17-04-09 21:48

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 2244670)
nu exagerezi? acum sincer...ai spus chestia asta sa vezi daca este cineva atent la ce scrii?
Esti cumva ciclist de meserie? Daca da...imi cer scuze si retrag cele afirmate mai sus:D

nu mi se pare mult.. 2 ore..maxim 3 pe zi pe bicla? eu zic ca e posibil...

Ingerasul99 18-04-09 10:16

Cel mai bine faci cum au zis si baieti mai sus, asa facusem si eu acum 2 ani,dar ai grija unde o vopsesti sa nu bata vantul sau alte dastea.

LAZ'u 22-04-09 19:18

Oameni buni nu le am eu cu bicicletele, am o amarat de DHS si mi s-a rupt un schimbator cu care schimbi cele 3 foi cel de la mana m-as bucura dak m-ati invata cum sa-l schimb sau un tutorial de p youtube m-ar ajuta!!!

expres 23-04-09 22:01

stie cineva de unde pot sa cumpar bicicleta cu 4 locuri ? :)) 4seats bike

eMH 23-04-09 22:13

Scuze,nu pot sa ma abtin. Am vazut si scutere cu 4 locuri,dar...nu ar fi mai comoda o masina ? :D

expres 23-04-09 22:14

ehehe , eu vreau ceva cu pedale , si sincer mi se pare confortabila am mers cu asa ceva la mare , si mi se pare super , si vreau sa imi iau una si in bucuresti

EaGle 23-04-09 22:21

Quote:

Originally Posted by expres (Post 2261518)
ehehe , eu vreau ceva cu pedale , si sincer mi se pare confortabila am mers cu asa ceva la mare , si mi se pare super , si vreau sa imi iau una si in bucuresti

Sa incerci sa iei curba brusca cu viteza maxima si toate locurile ocupate...eu am incercat :lol::lol::lol:

andi_cimpean 24-04-09 01:46

Quote:

Originally Posted by LAZ'u (Post 2257803)
Oameni buni nu le am eu cu bicicletele, am o amarat de DHS si mi s-a rupt un schimbator cu care schimbi cele 3 foi cel de la mana m-as bucura dak m-ati invata cum sa-l schimb sau un tutorial de p youtube m-ar ajuta!!!

Foarte usor de schimbat

1. Lasi daca este posibil, schimbatorul la minim, deci foaia cea mai mica...
2. Vezi cai jos la schimbatorul de foi o piedica care iti tine sufa intinsa...inceri sa o desfaci ca sa poti scoate sufa...
3. la coarne incerci sa dai jos schimbatorul folosind o surubelnita....apropo decare schimbator ai... daca de il rotesti? One shift one gear?
4. Dupa ce reusesti sa dai jos vechiul schimbator...il montezi pe acesta nou...dar nu inainte de a potrivi sufa pe melcul la noul schimbator...
5. Acum treci frumos sufa prin suporturile cadrului si il fixezi in piedica aia de la foi..:)

Foarte simplu...intuitiv ar trebui sa o poti repara...;)

In plus ti-am atasat aici un link catre niste tutoriale;)

LAZ'u 25-04-09 12:29

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 2261979)
Foarte usor de schimbat

1. Lasi daca este posibil, schimbatorul la minim, deci foaia cea mai mica...
2. Vezi cai jos la schimbatorul de foi o piedica care iti tine sufa intinsa...inceri sa o desfaci ca sa poti scoate sufa...
3. la coarne incerci sa dai jos schimbatorul folosind o surubelnita....apropo decare schimbator ai... daca de il rotesti? One shift one gear?
4. Dupa ce reusesti sa dai jos vechiul schimbator...il montezi pe acesta nou...dar nu inainte de a potrivi sufa pe melcul la noul schimbator...
5. Acum treci frumos sufa prin suporturile cadrului si il fixezi in piedica aia de la foi..:)

Foarte simplu...intuitiv ar trebui sa o poti repara...;)

In plus ti-am atasat aici un link catre niste tutoriale;)

ms mult cred ca maine o sa ma apuc de ea.O sa atasez si poze cu schimbarea ca sa ii pot ajuta si pe ceilalti care sunt in aceeasi situatie.

expres 25-04-09 16:09

Quote:

Originally Posted by EaGle (Post 2261553)
Sa incerci sa iei curba brusca cu viteza maxima si toate locurile ocupate...eu am incercat :lol::lol::lol:

nu ma bag :D te las pe tine

Ingerasul99 25-04-09 20:25

Astea de pe litoral cu 4 locuri sunt facute din 2 biciclete (pegasuri).

akaware 29-04-09 11:18

Quote:

Originally Posted by Ingerasul99 (Post 2247814)
Cel mai bine faci cum au zis si baieti mai sus, asa facusem si eu acum 2 ani,dar ai grija unde o vopsesti sa nu bata vantul sau alte dastea.

Multumesc tuturor pt sfaturi ,dar nu am cum sa o vopsesc cu un spray pt ca am vb cu vopsitorul mai demult si mi-a zis sa imi cumpar vopsea la cutie si cand am cumparat-o sa il sun sa vina sa imi ia cadrul..l-am sunat si ma tot amana de vreo 2-3 saptamani....

Deci cn stie o vopsitorie unde imi pot face bikeul cu maxim 50 ron??sau macar un service unde imi pot sabla cadrul?

Ingerasul99 29-04-09 16:48

De vopsit te poti duce la orice vopsitor bun , dar cu sablatu chiar nu stiu desi se merita !

(!8Y_M 29-04-09 20:16

Quote:

Originally Posted by akaware (Post 2275463)
Multumesc tuturor pt sfaturi ,dar nu am cum sa o vopsesc cu un spray pt ca am vb cu vopsitorul mai demult si mi-a zis sa imi cumpar vopsea la cutie si cand am cumparat-o sa il sun sa vina sa imi ia cadrul..l-am sunat si ma tot amana de vreo 2-3 saptamani....

Deci cn stie o vopsitorie unde imi pot face bikeul cu maxim 50 ron??sau macar un service unde imi pot sabla cadrul?

dai o gramada de bani pe sablat.. dc nu iei u un shmilgher de 400-500... e un leu foaia.. cu 3-4 foi.. rezolvi... uzi cadrul.. smighereuiesti ud.. asta dupa ce dezlipesti abtipildele... 2 tuburi de vopsea +unul de lac.. si scapi pana in 50 de roni... nu e deloc complicat... +ca esti mandru ca ti-ai facut-o cu mana ta:P

Salutare.. bft.. asfaltul uscat

akaware 29-04-09 20:49

Quote:

Originally Posted by (!8Y_M (Post 2276858)
dai o gramada de bani pe sablat.. dc nu iei u un shmilgher de 400-500... e un leu foaia.. cu 3-4 foi.. rezolvi... uzi cadrul.. smighereuiesti ud.. asta dupa ce dezlipesti abtipildele... 2 tuburi de vopsea +unul de lac.. si scapi pana in 50 de roni... nu e deloc complicat... +ca esti mandru ca ti-ai facut-o cu mana ta:P

Salutare.. bft.. asfaltul uscat

Smirghel am ,stickere le-am dezlipit..dar e o problema..am cumparat deja vopseaua..si nu e la tub..e la cutie de 1L..ca e mixata ,nu e culoare obisnuita.Din cate stiu,sablatu o sa coste in jur de 15-20 de ron,important e sa gasesc om care sa sableze un cadru

Ms,dar nu vreau asfalt uscat ca nu pot sa ma invart :P

aleyx_oltcit 29-04-09 20:55

asa e vorba ma :D asfalt uscat

(!8Y_M 30-04-09 18:06

Quote:

Originally Posted by aleyx_oltcit (Post 2277000)
asa e vorba ma :D asfalt uscat

bine ma.. umed.. sau macadam.. ce vrea ghidonul vostru...

geo_ruxy 01-05-09 07:45

4 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by mareo (Post 2240318)
Mi-am mai achizitionat una!
CUBE Acid!8)

bravo, o alegere foarte buna. De asta vroiam sa imi iau eu... dar mi-am luat o cursiera. V-o arat in cateva minute.

am revenit..

dog99 04-05-09 15:58

am si eu un B1,al am de vreo 6 ani,am bagat vreo 4500 ron la vremea aia in ia.o sa revin cu poze saptamana asta.

Sindrom 05-05-09 20:59

10 Attachment(s)
Eu imi vand bicicleta, momentan e desfacuta, ca a fost vopsita, zilele astea se vor curata si rotile, apoi ansamblata si la vanzare cu ea. Pret 400 Ron.

Si niste poze cum arata inainte si cu noua vopsea

Dotari:
frane vibrake-uri,jante dur aluminiu DUBLE,furca fata amortizor,si mai multe piese SHIMANO pe ea

O vand pentru ca vreau ceva mai scump.

UPDATE: cu toata bicicleta.

metal-militia 11-05-09 23:11

de unde imi pot lua o bicicleta buna (nu firstbike, dhs etc.) si pana in 200e din Bucuresti?

All times are GMT +2. The time now is 02:20.

- Copyright 2026 4Tuning