Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 3 (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3.html)
-   -   E36 - coupe SXL (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3/407164-e36-coupe-sxl.html)

SEBASTIAN 16-06-14 21:55

Re: E36 - coupe SXL

100% nu fiertul a fost problema.
Pune cateva poze cu internele, poate se observa ceva.
Vreau sa vad pistoanele de deasupra pozate in clar si din lateral mai multe pozitii.

Marian_nebunu 17-06-14 05:27

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 5717119)
100% nu fiertul a fost problema.
Pune cateva poze cu internele, poate se observa ceva.
Vreau sa vad pistoanele de deasupra pozate in clar si din lateral mai multe pozitii.

100% nu pistoanele au fost problema , blocul este deformat , mi-au spus 4 persoane ce se ocupa numai cu Bmw uri acelasi lucru , 2.8 cu bloc de aluminiu nu este un motor de alergat , mai ales daca are km multi (iar motoru asta cand l-am luat era negru pe interior spre deosebire de 2.0 al meu care era tot auriu ) ...

miercuri seara masina va fi gata :D :D :D

Marian_nebunu 17-06-14 05:35

Quote:

Originally Posted by SM 88 VOX (Post 5717113)
Nasol ce ai patit cu motorul, Mariane.

Sper sa nu mai ai probleme pe viitor dupa ce refaci din nou motorul.

Blocul de M50 este foarte rezistent la turatii si este durabil in timp. Acesta a fost si motivul pentru care am luat masina cu 2.5 in defavoarea celui de 2.8 (asta se intampla in urma cu aproximativ 6 ani).

De motoare care au mancat foarte multa talpa si prea putina mentenanta e plin.

Bafta sa ai si nervi pentru momentele in care vor aparea hopuri neasteptate (inevitabil)!

ai dreptate in ceea ce spui , aluminiu lucreaza la temperaturi mari , probleme pe viitor cu motorul daca voi mai avea , am sa las masina parcata pana in primavara , si in primavara pun motorul la care visez de ceva vreme si gata !!!!

pentru mine e simplu , ori e alba , ori e neagra !

de primit un motor grav masina va primii sigur ! fie iese acest 2.8 si ma bucur de el zi de zi , fie pun altceva mai mare , cu care nu mai ai probleme , voi face un SWAP si atat !

Guvi 17-06-14 06:53

Quote:

Originally Posted by Marian_nebunu (Post 5717104)
am fost dezamagit de anumite masini din BWA , masini ce sunt "ridicate in slavi" si live sunt doar cazane ...

Afara-i vopsit gardul , inauntru-i leopardul :)) ceva de genul ... stai cuminte bo$$ ca sunt STANCE baietii :))

SEBASTIAN 17-06-14 07:24

Quote:

Originally Posted by Marian_nebunu (Post 5717158)
100% nu pistoanele au fost problema , blocul este deformat , mi-au spus 4 persoane ce se ocupa numai cu Bmw uri acelasi lucru , 2.8 cu bloc de aluminiu nu este un motor de alergat , mai ales daca are km multi (iar motoru asta cand l-am luat era negru pe interior spre deosebire de 2.0 al meu care era tot auriu ) ...

Ok dar daca nu stabilesti cauza exact risti sa se repete.
Aminteste-ti ca atunci cand ai avut probleme cu incinsul am avut anumite dubii, dar ...
Atentie eu nu am spus ca au fost pistoanele problema, am vrut doar sa le vad si dupa ce vad pot sa incerc sa-mi fac o parere.

Marian_nebunu 17-06-14 10:52

Quote:

Originally Posted by Guvi (Post 5717161)
Afara-i vopsit gardul , inauntru-i leopardul :)) ceva de genul ... stai cuminte bo$$ ca sunt STANCE baietii :))

Fratele meu , cand e gata masina te scot la o sedinta foto sa prezentam masini ;) nu cazane :lol: !

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 5717168)
Ok dar daca nu stabilesti cauza exact risti sa se repete.
Aminteste-ti ca atunci cand ai avut probleme cu incinsul am avut anumite dubii, dar ...
Atentie eu nu am spus ca au fost pistoanele problema, am vrut doar sa le vad si dupa ce vad pot sa incerc sa-mi fac o parere.

Problema a fost urmatoarea :"Mariane eu motorul l-am cumparat de la "persoana X" (nu vreau sa ii dau numele sa ii fac reclama proasta pentru ca vinde si el pe aici) am mers cu masina de 4 ori in 2 saptamani , si in ultima zi cand m-am bucurat de ea , pe linie dreapta am alergat-o putin mai mult si a fiert (a bufnit apa din buson ) l-am sunat pe acest "COLEG" ca sa ii spun ce motor mi-a dat si pe urma nu mi-a mai raspuns la telefon (ca asa se face la Magurele cand dai teapa nu mai raspunzi la telefon ) , imi dadea ocupat (iar sa ma duc la el sa fac scandal nu am vrut ) apoi am gasit o combinatie buna cu motorul pe care il am in acest moment pe masina "

In concluzie motorul a fiert de la fostul propietar (exact cum a fiert si la mine in aceleasi circumstante ) astazi dupa ce Melcu a dat motorul jos a depistat o mica fisura , mentionez ca garnitura mea de chiuloasa a fost arsa in fata (aproape de Vanos ) adica primul piston acolo unde si blocul are fisura...

Asta e felicitari "Colegului" din comuna Magurele ca a tepuit 2 persoane cu un motor , sa ii dea Dumnezeu boli de toti banii de care s-a bucurat atunci cand a tepuit in mod direct pe al meu prieten Adi , si indirect pe mine :lol: !

Blocul de 2.0 (de fonta) dupa alezare la 84 primeste interne de 2.8 si din nou , SEGMENTI , CUZINETI , PLANAM CHIULOASA , UMBLAM LA SUPAPE :D :D :D :D . Si sambata plecam la un nou Rodaj ;) , macar sa stiu ca ma voi bucura de masina , asta e tot ce imi doresc !

alin-007 17-06-14 10:58

Te astept pe la Mioveni , motorul meu se simte ca in 97 dupa plimbarea de weekend-ul trecut :D :twisted:

jakal 17-06-14 12:45

Quote:

Originally Posted by Marian_nebunu (Post 5717158)

na smecherie marean.....na smecherie...:lol:

asculta la fratele tau....du-te cu masina la doctor la campina si mai vb dupa....
acum 4 zile mi-a prezis baiatu ca nu o sa te tina motorul si uite ca a avut dreptate.....

Marian_nebunu 17-06-14 16:07

Quote:

Originally Posted by jakal (Post 5717317)
na smecherie marean.....na smecherie...:lol:

asculta la fratele tau....du-te cu masina la doctor la campina si mai vb dupa....
acum 4 zile mi-a prezis baiatu ca nu o sa te tina motorul si uite ca a avut dreptate.....

nu spun ca domnul doctor de la Campina nu e bun , insa nu avea el de unde sa stie ce a avut motorul meu , sau ce s-a intamplat !

afirmatii nefondate !!!

myky99 17-06-14 17:21

farmece Mareane, farmece..... pune 1.4 16v si termina povestile....

SEBASTIAN 17-06-14 18:30

Quote:

Originally Posted by Marian_nebunu (Post 5717240)
Fratele meu , cand e gata masina te scot la o sedinta foto sa prezentam masini ;) nu cazane :lol: !

Problema a fost urmatoarea :"Mariane eu motorul l-am cumparat de la "persoana X" (nu vreau sa ii dau numele sa ii fac reclama proasta pentru ca vinde si el pe aici) am mers cu masina de 4 ori in 2 saptamani , si in ultima zi cand m-am bucurat de ea , pe linie dreapta am alergat-o putin mai mult si a fiert (a bufnit apa din buson ) l-am sunat pe acest "COLEG" ca sa ii spun ce motor mi-a dat si pe urma nu mi-a mai raspuns la telefon (ca asa se face la Magurele cand dai teapa nu mai raspunzi la telefon ) , imi dadea ocupat (iar sa ma duc la el sa fac scandal nu am vrut ) apoi am gasit o combinatie buna cu motorul pe care il am in acest moment pe masina "

In concluzie motorul a fiert de la fostul propietar (exact cum a fiert si la mine in aceleasi circumstante ) astazi dupa ce Melcu a dat motorul jos a depistat o mica fisura , mentionez ca garnitura mea de chiuloasa a fost arsa in fata (aproape de Vanos ) adica primul piston acolo unde si blocul are fisura...

Asta e felicitari "Colegului" din comuna Magurele ca a tepuit 2 persoane cu un motor , sa ii dea Dumnezeu boli de toti banii de care s-a bucurat atunci cand a tepuit in mod direct pe al meu prieten Adi , si indirect pe mine :lol: !

Blocul de 2.0 (de fonta) dupa alezare la 84 primeste interne de 2.8 si din nou , SEGMENTI , CUZINETI , PLANAM CHIULOASA , UMBLAM LA SUPAPE :D :D :D :D . Si sambata plecam la un nou Rodaj ;) , macar sa stiu ca ma voi bucura de masina , asta e tot ce imi doresc !

Inteleg ca tu nu ai desfacut sa vezi motorul inante sa-l montezi pe masina. Daca spui ca ai luat un motor deja "prajit" altfel garnitura de chiulasa era noua.
Ce fisura s-a descoperit?
Poti sa pui imagini cu pistoanele si cu fisura descoperita?
Daca-ti aduci aminte in discutii de atunci am simtit ca ar fi vorba de garnitura de chiulasa dar ai spus ca ai rezolvat cu un buson. Busonu-l ti-a cedat de la presiunea bagata de piston in instalatia de racire, iar motorul se duce de obicei cand ajunge sa traga apa.
Daca vad ceva si-mi dau seama pot sa fiu de folos. Asa doar din vorbe est mai greu si e putin interesant cine pe cine a tepuit, important este sa vedem tehnic ce este si sa nu se mai repete.
Personal as fi evitat montarea unui astfel de bloc de Al, necamasuit nou sau preferam seria veche de bloc de fonta.
Sunt convins ca Melcu se descurca si face treaba buna, dar aveti mare atentie la cei care vor prelucra blocul si restul de piese.
Maine pe la 10 sunt la sediu daca vi pe acolo cu Melcu in functie ce cum am si eu timp mai schimbam cateva vorbe.
Eu vreau sa vad masina ta ca merge foarte tare si e fiabila.

florineluspr 18-06-14 08:19

Ti-am zis de prima data sa pui bloc de fonta! Nu stiu ce a fost in capul tau....
La chiuloasa de ce mai umblii? Parca ai facut-o inainte sa o montezi pe blocul celalalt....

Marian_nebunu 18-06-14 15:22

Quote:

Originally Posted by florineluspr (Post 5717553)
Ti-am zis de prima data sa pui bloc de fonta! Nu stiu ce a fost in capul tau....
La chiuloasa de ce mai umblii? Parca ai facut-o inainte sa o montezi pe blocul celalalt....

eu am facut-o dar crezi ca nu are nimic daca am inundat blocul de apa ?
i-am dat o fata , chiar nu am luat mult din ea !

in orice caz , am depistat motivul pentru care fierbea :) asta e , ramane invatatura de minte.

Marian_nebunu 19-06-14 10:44

1 Attachment(s)
Santierul naval Mangalia...in rodaj a2 oara

R.Equinox 19-06-14 11:47

Quote:

Originally Posted by Marian_nebunu (Post 5717960)

Speram sa fie ultimu rondaj si sa te bucuri in continuare de ea!;)

Sparkle_81 19-06-14 12:03

Quote:

Originally Posted by Marian_nebunu (Post 5717960)

La mare pe vremea asta ?

Marian_nebunu 19-06-14 14:18

Quote:

Originally Posted by R.Equinox (Post 5717975)
Speram sa fie ultimu rondaj si sa te bucuri in continuare de ea!;)

si eu imi doresc acelasi lucru , crede-ma pe cuvant !!!

m-am suturat ! pur si simplu !

Quote:

Originally Posted by Sparkle_81 (Post 5717982)
La mare pe vremea asta ?

a fost doar o mica vizita de 3 ore , oricum era pustiu litoralul , chiar nu ma asteptam !

Alecso 19-06-14 19:50

ai fost la mare si nu mai anuntat... vaii rusine sa ti fie :-) faceam si noi 2/3 cadre cu pisiciile ... ca si eu azi am scoso din service.. un mic incident in trafic .. dar am remediat .. :D anunta cand mai vi ... :twisted:

jakal 20-06-14 08:17

pe la nudisti nu ai dat o tura? ....la techirghiol ? :lol::lol:

Marian_nebunu 20-06-14 19:46

8 Attachment(s)
:D :D :D :D :D :D :D :D cateva poze !

gaby17 20-06-14 20:46

asta e ce trebuie :lol: :lol: asteptam poze cu el pus , sa o vad asa din spate :lol:

Marian_nebunu 24-06-14 18:28

Quote:

Originally Posted by gaby17 (Post 5718522)
asta e ce trebuie :lol: :lol: asteptam poze cu el pus , sa o vad asa din spate :lol:

mai asteapta 2-3 saptamani ca voi posta o mare schimbare :D :D :D

Marian_nebunu 27-06-14 22:07

1 Attachment(s)
au mai ramas 16 zile :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Marian_nebunu 01-07-14 06:44

4 Attachment(s)
cateva poze cu masina facute in urma cu 1 an :D :D

Marian_nebunu 23-07-14 06:05

am cumparat traseul de m3 (3.0) cu tot cu finala :D urmeaza sa il montez dupa ce iese de la vopsit(integral) schimbam nuanta de rosu :D !!!

manerele de usa noi , grup raport 3.07 ...!

va tin la curent !

jakal 23-07-14 10:30

in sfarsit ti-a venit mintea la cap cu grupul ala....

hai baga mare, sa vedem culoarea :)

Marian_nebunu 23-07-14 13:47

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by jakal (Post 5727982)
in sfarsit ti-a venit mintea la cap cu grupul ala....

hai baga mare, sa vedem culoarea :)

grupul ala era senzational pentru oras, dar pacatos pentru masina ...

consumul nu m-a interesat niciodata si oricum obc ul niciodata nu a fost sub 16% de cand am pus 2.8 :lol: :lol: !

Falken FK452 :D :D :D

225...35...17 :D PT SPATE :D

Sparkle_81 23-07-14 13:55

Suna ciudat, dar nu-mi place cum iti stau stergatoarele !

R1s3 23-07-14 14:13

Sincer, cum reusiti sa mergeti cu anvelopele astea pe drumurile care le avem? Am avut si eu o perioada pe 40 si am fost total nemultumit de comportamenul masinii la gropi, denivelari, trecerea peste liniile de tramvai etc. Cu toate ca suspensia era noua si toate bucsile, elementele de directie schimbate. In plus acestea se uzau intr-un timp foarte scurt. Acum cu jante pe 15, anvelopele din carte, este incomparabil mai bine. Ajunsesem sa cred ca si un logan e mai confortabil...

Marian_nebunu 23-07-14 14:22

Quote:

Originally Posted by Sparkle_81 (Post 5728053)
Suna ciudat, dar nu-mi place cum iti stau stergatoarele !

chiar nu au nimic :D :D :D !!!
intradevar stergetoarele ce le aveam atunci cand am luat masina erau cam "grosolane" :D

Quote:

Originally Posted by R1s3 (Post 5728058)
Sincer, cum reusiti sa mergeti cu anvelopele astea pe drumurile care le avem? Am avut si eu o perioada pe 40 si am fost total nemultumit de comportamenul masinii la gropi, denivelari, trecerea peste liniile de tramvai etc. Cu toate ca suspensia era noua si toate bucsile, elementele de directie schimbate. In plus acestea se uzau intr-un timp foarte scurt. Acum cu jante pe 15, anvelopele din carte, este incomparabil mai bine. Ajunsesem sa cred ca si un logan e mai confortabil...

sincer iti spun , zilnic conduc un ford focus 1.4 o masina absolut normala din toate punctele de vedere si cand merg cu ea , cel putin la drum lung am senzatia ca ma ia somnu...este silentioasa , si se comporta foarte ok la mers.
In schimb cu pisica , treaba sta exact in extreme , de felul meu cu masina merg chiar incet , la inceput cand am pus motorul l-am exploatat insa... mi-a trecut .
articulatia pe spate este asa : pentru punte am cele 4 bucsi din duramid, iar pentru brate totul este nou Lemforder,si intradevar este destul de rigida avand in vedere ca si suspensia o am facuta la Codescu (drift) ...dar sa stii ca eu merg linistit fara sa imi fac probleme...Insa o linie de tramvai ma obliga sa o traversez foarte incet.

Sparkle_81 23-07-14 14:24

Aceiasi dimensiune o am si eu pe spate la cabrio, cu 205 40 pe fata. Fara probleme !

Marian_nebunu 23-07-14 14:28

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Sparkle_81 (Post 5728060)
Aceiasi dimensiune o am si eu pe spate la cabrio, cu 205 40 pe fata. Fara probleme !

205-40-17 fata et 13 -- 8.5 j

215-40-17 spate et 13 -- 8.5j !

si acum am ales 225-35 pt spate ca sa o mai pot lasa macar 1 deget de spate !

SM 88 VOX 23-07-14 16:36

Salut!

Nu inteleg de ce revopsesti masina intr-un timp atat de scurt, e ca si cum ai aruncat toti banii dati pe revopsirea anterioara care nu s-a facut cu mult timp in urma.

Ce dot au anvelopele?

Multa bafta cu proiectul in continuare!

Marian_nebunu 23-07-14 17:34

Quote:

Originally Posted by SM 88 VOX (Post 5728090)
Salut!

Nu inteleg de ce revopsesti masina intr-un timp atat de scurt, e ca si cum ai aruncat toti banii dati pe revopsirea anterioara care nu s-a facut cu mult timp in urma.

Ce dot au anvelopele?

Multa bafta cu proiectul in continuare!

am lasat masina unui prieten sa schimbe un radiator.... din pacate acest prieten incompetent a schimbat radiatorul si a iesit "in probe sa vada cum trage masina " si nu a inchis capota bine... intr-un final capota s-a indoit fara alte pagube.... decat balamalele...

cu vopsitorul ce mi-a facut masina prima data m-am certat pt k tinichigii au fost niste oameni de cacat , in masina am avut suruburi de rigips "ca prindere" pentru bara fata , praguri , bara spate.... desii eu platisem niste cleme noi pentru praguri , desi bara fata a avut prinderea originala.....

iar ca sa nu cumva sa am si eu 2 culori pe masina , am luat hotararea de a mai strange niste bani + banii pe care i-am luat de la "incompetent" si am revopsit masina integral la RSTUNIG .... (ROBERT SI SESE ) ...IAR ACUM VA FI CANDY APPLE RED , asta am dorit de la bun inceput dar vopsitorul ce mi-a facut masina a zis ca el nu stie sa vopseasca masina in nuanta respectiva ,asa ca am pastrat vopseaua originala !

Addr 23-07-14 21:59

made in romania....pozeee....

bft

Snoopz 23-07-14 22:13

Ai facut alegerea cea buna cu SESE, trebuia sa iei decizia asta de la bun inceput.
Succese !
Te saluta prietenul tau moldovean, daca-l mai stii :lol:

Sparkle_81 24-07-14 13:59

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Marian_nebunu (Post 5728106)
........
IAR ACUM VA FI CANDY APPLE RED , asta am dorit de la bun inceput ............

Cam asa ceva ?

Marian_nebunu 24-07-14 14:53

Quote:

Originally Posted by Sparkle_81 (Post 5728336)
Cam asa ceva ?

cam asa ..... :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Marian_nebunu 24-07-14 15:27

doar ca voi avea un eleron LTW inaltat custom , marca RS TUNING din fibra :D !!

Marian_nebunu 26-07-14 16:54

9 Attachment(s)
astazi am avut timp sa fac o vizita masinii mele :D

cand am ajuns era matuita , pregatita de vopsit :D

eleronul la locul lui :) pe portbagaj asteapta si el ...........

mai dureaza foarte putin :D ....
a venit vopseaua ..
iar pentru a se evita o greseala , baietii de la Rs Tunig au achizitionat sculele de vopsit noi :D (aveti fotografie cu dovada )
am avut placerea de a vedea si o mostra cum va arata culoarea (fara a avea baza de argintiu cu foarte mult metalizat ) pe un sfert de capota lovita ce era prin curtea lor !

in concluzie totul ca la carte :D :D :D :D :D :D :D !!!!

poze........si va tin la curent in urmatoarele zile :D

All times are GMT +2. The time now is 15:46.

- Copyright 2026 4Tuning