![]() |
Re: PC Hardware
8800 e mai tare decat 9600.....poti cauta multe review-uri pe net si te vei lamuri:rolleyes2
|
sunt de parere ca sunt cam egale...9600 are tehnologie mai noua.
|
Te lamuresc eu .... sunt posesor de 9600GT, 8800 este peste 9600 aproape din toate punctele de vedere, insa 9600 e un best-buy daca nu esti extreme gamer, ambele se pot overclocka foarte usor, eu o am pe cea cu racirea oficiala de la nvidia.
|
oricum daca nu ai cine stie ce sursa..mergi pe 9600gt..consuma mai putin si e mai rece..probabil ca 8800gt e mai buna cu ~10% fata de 9600gt.
un prieten bun care e printre cei mai buni din romania la astea a zis asa : 8800GT, HD3870 şi 9600GT sunt aproximativ egale ca performanţă, cu un mic plus pentru 8800GT. Cea mai rentabilă dintre toate ar fi 9600GT (sau noua apariţie 9600GSO), avānd īn vedere preţul şi capacitatea bună de overclock. |
Pai la pret sunt cam la fel! Mie mi s-a cam pus pata sa-mi schimb placa odata ce am terminat Crysis-ul si la ultimul nivel aveam lag cu toate detaliile la minim si rezolutia de 1280x960 (am uitat sa specific, rulez cu un 8500 GT momentan, Intel Q6600 2.4 quad-core si 2048 mega ram pe 800 mhz). Eu momentan as inclina spre 8800 GT pentru ca pun mare accent pe grafica, nu neaparat pe consum si temperatura.....insa ma si gandesc la faptul ca 9600 e mai noua!! Oricum, va multumesc mult de sfaturi, chiar ma intereseaza parerea cuiva care se pricepe mai bine.....si cine stie, poate astept sa se ieftineasca 9800 Gt-ul :))! Multumesc mult inca odata.......
|
Pentru mai multe detalii privind capacitile placilor, teste de la sursa, acceseaza forumul celor de la nvidia, vei gasi teste, configuratii programe de tweak. Dupa cum am mai spus am 9600GT si sper sa bag in sistem un E8400 cu un cooler capabil sa o "storc" (momentan o tin tot pe un intel, atat GPU cat si CPU ruleaza la frecventele din fabrica) .... daca vrei 9600GT cel mai bine e sa ai o placa cu PCI-express 2.0 si cu noile drivere care sunt sensibil mai performante cu pretul a putin RAM.
TIP: daca folosesti TVoutul evita Gainward! Inca un aspect de care sa tii seama este sursa, vad ca ai un quad bun, daca bagi si o placa video serioasa retine ca sursa este o componenta foarte importanta! |
sau poti sa alegi varianta de la ati - 3870 care e cam egala cu 8800gt.
|
Aici te contrazic .... 3870 este sub 8800 cam in orice test si putin peste 9600, in schimb nvidia sta bine la capitolul antialiasing unde este mai performanta decat rivalul de la ATI.
Partea unde sunt de acord cu tine e 3870 este o placa foarte performanta si ca este o solutie foarte buna pentru un calculator de gaming ... pentru unul extrem ce doreste mai multe placi video solutia crossfire este sub SLIul de la nvidia. |
e sub 8800gt cu ~3fps care oricum nu se simt + ca ati sta mai bine la calitatea imaginii atat in filme cat si in jocuri.
|
Cam aici am ajuns cu viitorul meu sistem : CLICK
Am deja tastatura si placa de baza, mouseul e pe drum restul vin saptamana viitoare. Ce ziceti de el ? |
Quote:
eh.. sa ai parte de achizitie si sa nu iei foc la vara ;) |
Quote:
In mod normal , ar trebui sa fi pasionat de masini , corect ? De ce alegi tu sa dai atatia bani pe niste componente de fite , in loc sa-ti iei un volan G25 ? Poate nu esti pasionat de jocurile cu masini. Atunci de ce nu-ti iei o placa de baza mai teapana sa poti sa tot pui pe ea ? Un sistem de racire pe apa ? Un quad ? Nu-ti pot intelege alegerea , dar ti-o respect , fiind banii tai ( indirect ori ba ) . Sa ai parte de el ! |
Quote:
|
9800gx2 e overkill pentru e8400
|
Configuratia e foarte tare, momentan E8400 e cel mai apreciat procesor de gaming dual core cand e overclockat ... insa iti recomand un cooler serios deoarece nu cred ca vrei sa ramai cu ala box, mai vad o placa de baza cu un chip nou de la nvidia plus GPU de pe 9800GX2 ..... foarte tare ... insa sursa aia e cam nerecomandata, cauta ceva de la seasonic (avantajul ca sunt silentioase) sau una de la antec, nu vei fi dezamagit. Legat de rami urca frecventa nativa, cauta un modul la 1066 ... te vor ajuta daca ridici frecventa la CPU.
|
P7N Zilent vine cu un Zalman NP9500. Deci cam asta e tot.. o comand luni. Multumesc pentru sfaturi
|
A venit, l-am asamblat, si vreau sa spun ca e killer ! Configuratia : E8400, BFG 9800gx2, 4GB Mushkin DDR2-800, P7N Platinum ZILENT, Akasa ECLIPSE62 ( trebuie sa iau si panou cu plexi ), Creative Sound Blaster, WD 640GB cu perifericele : Dinovo edge si MXAir. Mx air'ul e superb, chiar e tare cu umblatul in aer iar dinovo e superba. Multumesc pentru sfaturi ! O sa pun ceva poze cand termin cu setup'ul software ;).
|
revin si eu tot cu o problema am spus`o si cateva pagini mai inainte...se reseteaza in disperare nush ce sa ii mai fac, am incercat si am schimbat coolerul de la procesor ..a mers ceva timp bine acum vad ca iar incepe :| m`a disperat mi`a mancat 10 ani din viata cati nervi mi`a facut :???:
LE: precizez cand imi intra in windows imi apare eroarea de la windows SEND/ DON`T SEND . Am instalat de n ori windowsu`..:( . Mai apare si o eroare de la ATI cu nush ce graphics acceleration ..tot cu send/don`t send dati`mi va rog niste sugestii.multumesc ! |
Incarca din BIOS setarile default, vezi daca problema persista (vezi si temperaturile din bios la cpu si placa de baza, si temperatura de reset presetata).
In cazul in care persista imprumuta o sursa si o alta memorie RAM, ruleaza Orthos timp de 20 de minute si vezi daca problema continua, asta daca e hardware, daca e software si se reseteaza de nebun e posibil sa ai un worm, in cazul asta fa un update la windows cu servicepack 2 minim si problema ar trebui sa dispara. |
temperatura cpu~60grade...dar am schimbat cooleru`..chiar nu inteleg..o sa fac cum ai zis..
merci |
Sursele pot fi multiple si mi-ai dat putine informatii, ti-am dat niste solutii, vezi care se aplica. PS: 60 de grade cam este o temperatura de AMD care nu e racit corespunzator (sa nu fie si overclockat .... vezi setarile de la hardware monitor la temperaturi, e posibil sa ai restart putin peste 60 de grade in mod automat)
|
mai exact unde gasesc ? Control panel?
calculatorul merge un timp bine, n`am probleme, nu se reseteaza deloc, poate sa mearga si non-stop.Dar vine o vreme cand se reseteaza din 5 in 5 minute, conditiile sunt aceleasi, chiar nu mai inteleg nimic...de sters il sterg cam la 2 saptamani de praf in interior...si nu cred ca are treaba.Ma batea gandu` sa`mi schimb procesoru` dar trebuie schimbat cu tot cu placa de baza :rolleyes2...in fine tre` sa ma chinui cu ragalia asta, dar e foarte enervant.. |
Nu stiu ce placa de baza ai, insa poti vedea atat in windows temperatura folosind sisoftsandra, ITEGuardian (asta daca il ai pe cdul placii de baza), sau alte utilitare cat si in BIOS (nu stiu ce bios ai, award sau ami, insa poti cauta (Pc Health) )
PS: un cooler nu trebuie sa fie plin de praf ca sa functioneze necorespunzator, ci poate fi montat prost - contact imperfect, lipsa de pasta termoconductoare etc. |
3 Attachment(s)
nu e vorba de hardware , insa am si eu o problema
mi`a aparut akolo langa ceas VIRUS ALERT ! si mi`au disparut HDD din MY COMPUTER :| ce naiba sa ii fac???? aici pozele |
Nu inteleg cum ai putut sa-ti aduci sistemul in halul asta. Eu mi-am pus ieri BitDefender pe laptop, dupa luni de zile cat am rulat fara antivirus. Cand a dat primul scan nu a gasit absolut nimic. Morala: nu intra pe site-uri "funny" si nu downloada nimic dubios de nicaieri si de la nimeni.
Solutia pentru tine: formatarea tuturor partitiilor. |
am rezolvat pb cu o mica reinstalare a windowsului ...na, probabil ca am downloadat niste mel pt telefon si probabil de pe site'ul acela.
|
deci sa va explic....mie mi-a aparut in my computer drive A adik floppy disk EU NU AM ASA CEVA LA PC cum sa sterg aia din my computer?
|
eu nu inteleg dc solutia voastra generala e FORMATAREA... exista antivirusi. Daca incerci cu unu si nu te deviruseaza complet sau nu esti multumit, incerci cu altul si tot asa...abia atunci formatezi. Dar nu vad rostul sa pierzi tot ce ai in calculator doar ca sa scapi de un amarat de troian sau mai stiu eu ce...
|
Quote:
unii oameni sunt putini mai destepti si au partitii , in care isi pun doar windowsul :) ...si nu formatezi tot calc , ci doar windowsul , pe care'l recapeti atunci cand instalarea e completa . Happy now ? :D |
Quote:
|
@pHlow - Si dupa o devirusare garantezi tu ca sistemul mai e "in toate mintile"? Eu zic, devirusare+formatare partitie de boot.
@aleyx_oltcit - intri in bios si ii dai disable la floppy (depinde de bios, dar in general optiunea e in acelasi loc cu detectarea unitatilor, hdd sau optice). @ VaLeX - ce vad eu acolo pare a fi un adware sau un troian. De aea scapi relativ usor (cauta pe net numele respectivului add si vezi cum se scoate). A... e vital sa fii logat in mod admin si in safe mode, daca nu... ai muncit degeaba:D |
hy...mi sa intamplat si mie ieri aceasi treaba..mi-a aparut la ceas virus alert ...bla bla...mergea pc-ul extrem de incet si imi tot aparea virus alert..se deschideau ferestre aiurea ...deci formatarea este cea mai buna poti s aincerci cu ce vrei cand il apuca nebunelile nai cei face
|
Quote:
OFF: ceea ce zici tu suna cam asa.. dupa fiecare sex neportjat, ii dai pastila de a 2-a zi apoi o si trimiti sa faca chiuretaj "preventiv". Eu zic sa schimbi si HDD-ul sa fii sigur... Ce intelegi prin toate minitile? Daca sistemul merge bine nu vad unde e problema... Si iti zic sigur ca un antivirus bun te scapa de probleme. Si daca nici asta nu te satisface, incerca linux si nu il vei formata niciodata :P sau aproape niciodata... |
Quote:
|
Quote:
peace! |
Quote:
2 - uneori e mai simplu sa formatezi si reinstalezi decat sa cureti cu antivirusul - la un computer mai lent, o scanare completa dureaza mai mult decat instalarea unui windows, daca respectivul computer are instalat in el doar cateva aplicatii cu atat mai mult. 3 - sfat catre orice utilizator de comp - protejati-va sistemele de calcul folosind: - antivirus (updatat la maxim 48 de ore) + firewall (macar cel de xp) - nu intrati pe siteuri "dubioase" si atentie mare la emailuri ce contin diverse atasamente plus linkuri catre siteuri obscure. - updatare periodica e sistemului de operare pentru prevenirea exploiturilor. |
Quote:
|
Da, este problema semnalata de mine (doar ca eu am zis semn de exclamare), exista 2 fixuri pe net insa NU rezolva problema acestui exploit, singura solutie e sa formatezi (am cautat in registrii, in procese, cu antivirusi si nimic) - mentionez ca nu eu am avut problema asta ci un amic pe care l-am ajutat, 3-4 ore a durat sa il repar si dupa 15 minute a revenit ..... formatarea si reinstalarea completa a durat 1 ora jumate.
|
Quote:
Quote:
Da Valex si muzica si pozele pot fi infectate.. Si dupa formatarea unei singure partitii totul revine la "normal"... |
am o problema la un laptop hp compaq 6720 s ...vreau sa schimb windows..da nu pot vedea partitiile cand butez....zice ca nu e conectat nici un hard disk la pc...ara hard disk sata ...din cauza asta? ..si ucm pot face sa instalez win?
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:27. |
- Copyright 2026 4Tuning