![]() |
Re: Skoda RS TFSI by DimSport
stie cineva cat sa scos cel mai mult in romania dintr-un 2.0tfsi cod motor bwa cel de 200cp stok?asta stabilit pe un dyno
|
io stiu cupra "cup" 280 cp masurati la "domu florin" :) voi ce stiti ?
|
eu ma refer la 2.0tfsi de 200cp stok.pt ca cineva spunea ca cel mai mult a scos masina lui yoda pana in 240cp si mai este cineva pe forum aici care are un seat leaon cel de 185 cp stok si spune ca a scos 245 si de aia sunt curios.deci strict la cele de 200cp sau cod motor bwa.cupra are de serie 240
|
a lui yoda a dat parca vreo 265 la mastertuner...oricum masina lui zicea florin ca e cel mai puternica cu 2.0tfsi masurat de ei
|
cea* mai puternica...eram d-abia trezit din somn :D
|
tot florin a spus nu demult ca cel mai puternic tfsi stok cu 200cp a scos a lui yoda intradevar dar 238 de cai si cine scoate peste ii afce testul gratis.si de aia sunt curios sa vad un test dyno.nu sunt sceptic doar curios
|
Quote:
|
Quote:
238 a scos un tfsi facut de el cu unichip! si este f adevarat ca Florin a spus ca am cel mai puternic tfsi masurat de el! ;) p.s.de atunci s-a mai lucrat "putin" la masina 8) |
diferentza de la autovit,metrotehnoca si master tuner de cai a iesit pe dyno cu aceleasi modificari sau in diferite stadii ale modificarilor?
|
Mai mult ca sigur cu aceleasi modificari.
Intre autovit si MT mi-a iesit si mie cam aceeasi diferenta dar sunt multi factori care influenteaza rezultatele.Si oricum nu poti cere sa fie identice rezultatele la 2 standuri diferite. De curiozitate softul tau de RBN cat a scos pe oricare din standuri? Daca ai avea si o poza cu fisa de dyno ar fi super. Oricum masuratorile pe dyno sunt mult mai precise decat cele de g-tech asta e clar. |
Quote:
|
am inteles dar cam mare diferentza intre 255 si deci nu e ceva exact daca era o aproximatie de 5 cp era ceva.dap f inportanta este plaja de turatii mai bine ai 240 de cai pe toata plaja decat 270 la maxim si in rest 200.eu inca nu am facut un test dyno.poate in primavara asta.o sa il afisez cand o sa il fac.va salut.mai stiti si alte tfsi stok de 200 cp masurate pe dyno?a incercat cineva un dyno in ungaria?
|
Quote:
asteptam cu interes un dyno de la tine pt a avea termen de comparatie. |
Quote:
Intrebare pt. "uameni" cu masini tunate : Cata putere/HP pot sa scot dintr-un motor turbo ? Unii cu mai multa experienta spun ca pe dynamometre diferite sisteme turbo - cu benzina normala au obtinut o valuare intre 0.052 bhp/cid-psi (cubic inch-presiune turbo) si 0.077 hp/cid-psi (cubic inch-presiune turbo). Diferenta acestei valori vine din proiectarea sistemului de admisie, tipul de intercooler.turbo + evacuarea + etc (admisie/evacuare) Deci masina lui Yoda care are coeficientul udeva pe la jumate 0.06 (admisie si evacuare modificate aproape perfect:D ). Deci : 0.065 x 122 (cid - capaciatea 2.0)x (presiune PSI/BAR+Afr)(19psi/1.3bar+14.5) = 0.06x122x33.5= ~ 245 hp - la 1.3 bar sau 0.052*122*33.5= 212 hp sau 0.077*122*33.5= 314 hp Toate calculele sunt facute la presiune de 1.3 costant pe toata plaja de turatie speram. |
Quote:
http://www.gurneyflap.com/bmwturbof1engine.html |
Quote:
Daca tot are admisia modificata poate iei in calcul si un diametru(eventual marit) al acesteia.....pentru ca 1.3BAR pe o teava de "x" mm nu este egal cu 1.3 BAR pe o teava cu un diametru de "x+y" mm(unde y este o valoare pozitiva). Asta in ceea ce priveste performantele unui motor. |
Quote:
valoarea masinii este data de puterea medie ce se pastreaza pe o plaja mare si nu de varfuri de "sute de cai" ! ;) asteptam cu interes fise de dyno de la MT cu valori medii mai mari sau chiar cu un varf mai mare ! |
Quote:
Dupa pararea mea nu ai dreptate:D . Presiunea este egala si pe o teava de x si pe o teava de y. Ceea ce cred ca vrei sa spui este legat in mod sigur de debitul de aer furnizat.:D Intradevar cum am spus la sfarsitul mesajului despre masina lui Yoda "Toate calculele sunt facute la presiune de 1.3 costant pe toata plaja de turatie speram." Ceea ce inseamna ca turbina trebuie sa fie capabila sa tine presiunea si debitul constant de cad intra pana la 7000 Rpm - ceea ce nu se intampla acum. G. |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
8000 RPM-329 HP 8500 RPM-427 HP 9700 RPM-802 HP Foarte tare motorul asta :lol: Quote:
In general e nevoie cam de 3600 litri de aer/min pentru 100 CP.Deci daca luam de buna valoare de 0,7 bari si consideram 6000 turatia de putere maxima,avem 100*2(cilindreea)*0,9(eficienta volumetrica la turatia de putere maxima)*6000(turatia)/2(un ciclu are 2 rotatii)*1,7(presiunea absoluta)/3600=255 CP.Bineinteles,numerele de mai sus (0,7 bari,90% eficienta volumetrica,6000 RPM turatia de putere maxima) nu sunt sigure,iar valoarea de 3600 litri/min se refera la motoare aspirate (tinand seama ca e vorba de presiune relativ mica si ca setarile de aprindere/injectie nu sunt standard ci mai agresive probabil ca e pe acolo). Adevarata limita e turbina,mai precis compresorul ei.Cat timp nu se stie cat poate sufla,se poate specula orice valoare,inclusiv 1,3 bari la 7000 RPM ;) Dar ma indoiesc sincer ca e in stare de asa ceva,mai ales ca asta ar insemna 350+ CP. |
Quote:
|
pot sa ma bag si eu in seama cu o fabia rs tdi? :D
|
Quote:
|
:D il vreau eu pe ala mic cu tdi-u
|
Quote:
|
Quote:
De ce nu il provoci pe Yoda si te dai la astia mici? Ne-am dat, am vazut cum stam, poate ne mai dam dupa ce imi fac si eu evacuarea sa vad ce si cum. Masina ta trage ca un urs cu 2,5 de 192 de cp na ca sa te dau de gol. :D |
multumesc pt apreciere,dar am vazut skoda aia si fuge f tare.eu am un amarat de 163 de cai.m-as da cu el pe vreo 200 de m.(probabil ca si acolo ma bate).eu caut un 2,0 tdi rau,inclusiv rs diesel de 170 de cai modificat,care sa imi scoata cursele din cap.dar am recuperat masina aia care o pierdeam in fata rs-ului diesel modificat,asa ca astept unul mai rau.imi doresc la start un tfsi stock,dar pe la buzau sunt f putine,si propietarii lor le-au luat sa mearga cu ele usurel,sa nu se strice.
|
tfsi stock faci.
Pe mine ma depaseste pe la 140.Adica pe la 300m :D |
asa cred si eu,ca il fac,dar momentan nu m-am dat cu nici unul.este la buzau un golf gti edition 30,care ar trebui sa ma intreaca,darnu vrea sa se dea.cred ca arata prea fioros bmw-ul.
|
siadimet, cand ai drum catre Ploiesti sunt pe aici destule GTIuri (pana nu le vand) care cauta plimbari. :)
|
daca trec,te claxonez.
|
Quote:
cu stima...si traiasca BUzaulllllll!!!!:lol: |
Nu are nici soft si nici nu se intrece.am incercat cu skoda rs tdi cu soft de la dimsport.de vreo 30 de ori cred.si la ultimele masuratori,de cand prind mai bine pe sosea,sunt in fata lui pe 400 de m,cu start de pe loc.trage tare masina,are si kg mai putine decat a mea,eu am 1675kg,dar ca sa ma intreaca trebuie sa ma prinda mai intai,pt ca imi iau un avans destul de mare la start.in buzau,in afara de cativa baieti,pe care ii numeri pe degetele de la o mana,restul isi cumpara masini cu tenta sportiva doar de frumusete.
|
Quote:
|
E cumva un RS galben???
|
@siadimet : cu tot respectul...sincer...daca e birjelita bine masina respectiva (rs tdi + soft si aici ma refer in special la plecare) eu cred ca te incinge fara probleme. am vazut cum merge un leon fr tdi cu soft fata de fostul meu golf (cam 2-3 masini ii dadeam) si eu eram pe acolo chiar putin in fata la 535d pe 400m
|
este vorba de cele doua rs-uri,cel galben si cel albastru,care au facut softurile la voi.cel galben ,cu jante pe 17,imi dadea asta toamna o masina pe 400 de m.cel albastru,cu jante pe 18,a mers mai incet din prima zi,si acum ,de cand a venit caldura,ne-am dat si nu ma mai prinde pe 400 de m.cat despre plecare,nu a avut niciodata nici o sansa vreuna dintre masinile cu care m-am dat.skoda galbena,ma prindea si ma intrecea cu o masina pe la 140.eu am soft tot de la voi,si sunt programat zilele astea,cand ajung in bucuresti la un upgrade.
|
dintre baietii de aici,s-au dat cu mine BLUEY si AVIONU,si ei pot sa confirme cum sta treaba cu startul meu.
|
care incearca cu un seat leon cupra de 225cp?deocamdata stock.siadimet tu ma stii doar ne am dat.pe cand termini megane ul rs?apropo ala cu golful gti 30 edition kiar nu vrea sa se dea?k eram tare curios dak ma face
|
daca tot esti aici,spune cam pe la ce viteza ma prinzi tu,cu gtc-ul turbo modificat,si cu leonul stock.sau cum era treaba cu gtc-ul stock.
|
| All times are GMT +2. The time now is 03:20. |
- Copyright 2026 4Tuning