Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tuning pe machete (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete.html)
-   -   Machete in lucru - Reme (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete/356755-machete-lucru-reme.html)

2010 13-01-14 13:24

Re: Machete in lucru - Reme

Sau shoshon :lol:

neamtu07 13-01-14 16:32

Foarte frumoasa culoarea.
Daca tot ai intrat in ""hora" vopseste-i si jantele.

Reme 13-01-14 21:58

Quote:

Originally Posted by neamtu07 (Post 5647450)
Foarte frumoasa culoarea.
Daca tot ai intrat in ""hora" vopseste-i si jantele.

ma gandesc si la treaba asta, dar ii caut vopsea pt jante ca auriu nu am. Astept sa gasesc ceva auriu sa le vopsesc :D

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 5647328)
Sau shoshon :lol:

sau Bostosh :D

Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 5647317)
Schon. Sau ca sa fii 100% corect: schön.

Corect e schön, insa scriptic cand nu ai o cu umlaut se foloseste "oe" in locul lui "ö"

arctix 13-01-14 22:27

Iti recomand marker ARTLINE 900XF - auriu, asta am folosit la jantele de la Subaru

Reme 14-01-14 09:39

Quote:

Originally Posted by arctix (Post 5647733)
Iti recomand marker ARTLINE 900XF - auriu, asta am folosit la jantele de la Subaru

Iti multumesc pt recomandare! Eu nu am bagat banii in vopsea ca am resturi de vopsea. Vom vedea cand se va ivii ocazia cu auriu prin atelier si vom aveam.

speedster 14-01-14 19:59

Foarte frumos a iesit, bravo Reme!

Reme 14-01-14 22:13

multumesc nenea Serbanica pt comment! Pregatim Ford F350 pt un visiniu inchis si cred ca si Alfa 156 :D

Reme 20-01-14 23:16

3 Attachment(s)
Din pacate nu m-am tinut de cuvant si am facut altceva. Ford F350 a iesit negru metalizat, iar Alfa Romeo 156 a iesit visiniu metalizat. Dar pt inceput sa bagam povestea Alfei.

Am achizitionat din talcioc una bucata Alfa Romeo 156, produs de Bburago la scara 1/24. Masina e made in Italy si a venit mai mult incompleta decat completa. Am luat-o in starea urmatoare:

culoare gri metalizat - vopsea ciupita
mazgalita cu vopsea neagra prin anumite zone pt asa-zise detalieri (chedere, bandouri)
lipsa 1 roata
lipsa stopuri
lipsa geamuri
interiorul era in stare completa :D (murdar)
farurile vopsite cu vopsea neagra
grila avea cromul exfoliat
lipsa puntea spate.

Macheta o avea un nene intr-o cutie de carton facut bucatele. Am inceput prin a o demonta in totalitate. Procesul de restaurare a durat ceva timp, deoarece am fost nevoit sa cumpar piese pt aceasta macheta. Primul lucru am vopsit grila cromata in negru mat. Am cumparat stopuri si geamuri si am luat rotile (toate 4) de pe un Lamborghini Diablo, tot produs de Bburago. Macheta avea o usa rupta si lipita cu superglue si mai apoi cand m-am apucat de matuire am rupt-o eu si pe adoua din greseala. Am gasit printre piesele mele de machete si o punte fata, pe care am folosit-o pe post de punte spate.

Dupa cum ziceam am matuit macheta cu pasla de 800, apoi la apa am folosit 1000 pt a nivela eventuale zgariaturi aparute. S-au aplicat 2-3 maini de baza Lechler 1K culoare visiniu inchis. Apoi 3 maini de lac Lechler 1K. Macheta a fost asamblata cu atentie si migala, pt ca usile au fost lipte cu superglue si apoi vopsite si lacuite. Pe viitor voi vrea sa ii schimb farurile, cu unele intr-o stare mai buna si podeaua cu una intr-o stare mai buna. Pentru moment sper sa va placa!!! Mai adaugam o macheta in coleactia de machete restaurate si salvate!

Reme 20-01-14 23:17

maine sper sa prezint Ford F350 restaurat...pe care o sa vi-l prezint din nou si la sectiunea 1/24. Pentru restaurare pregatim Fiat Grande Punto, 1/24, Mondo Motors. Ce culoare imi sugerati? Eu ma gandeam la alb...

arctix 21-01-14 08:03

Bravo, frumoasa treaba

Reme 21-01-14 18:48

Quote:

Originally Posted by arctix (Post 5651803)
Bravo, frumoasa treaba

multumesc frumos!

2010 21-01-14 18:52

Belea vopseaua..

Reme 21-01-14 21:43

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 5652120)
Belea vopseaua..

Gracias!

Oftykosu 28-01-14 10:24

Alfa e salvata si infrumusetata. La Grande Punto, ar merge, zic eu, niste accente negre sau rosii daca tot il faci alb. Sa nu fie doar alb ... stii ce zic ? La urma urmei, trebuie sa iti placa, nu sa ne placa, si oricum o sa iasa ceva frumos, sunt sigur.

Reme 28-01-14 19:08

Quote:

Originally Posted by Oftykosu (Post 5655836)
Alfa e salvata si infrumusetata. La Grande Punto, ar merge, zic eu, niste accente negre sau rosii daca tot il faci alb. Sa nu fie doar alb ... stii ce zic ? La urma urmei, trebuie sa iti placa, nu sa ne placa, si oricum o sa iasa ceva frumos, sunt sigur.

Multumesc de aprecieri, insa culoarea la Grande Punto s-a schimbat, am ales portocaliu de pe Ford Focus ST :D, dar pana atunci vom face un Ferrari :D pe rosu, asa cum ii sta bine unui Ferrari. Pentru moment masina inca nu intra la vopsit, din cauza celei 1:1 care mai are niste piese de asteptat si intarzie la vopit...

Reme 29-01-14 21:02

9 Attachment(s)
Ferrari-ul a fost vopsit si retaurat. Povestea machetei a inceput in felul urmator. Intr-o zii de sambata eram cu prin talcioc si pe un ziar am zarit o macheta 1/24. Este vorba de un Ferrari F40, produs de Bburago, made in Italy, insa nu se afla intr-o stare prea buna.

Ca si defecte majore enumeram: multe urme de lipici (masina avut colant pe ea), vopsea sarita pe unele portiuni ale caroseriei, lipsa scaun pasager, lipsa fete de usi si , lipsa stergator, lipsa geam luneta si plina de praf...ca in prima poza de mai jos. M-am apucat sa caut piese pt macheta si am gasit: fetele de usi, scaunul, luneta (fisurata).

Am dezasamblat macheta si am facut-o bucatele. Am spalat fiecare element in parte cu apa / sapun. Caroseria complet desfacuta a fost matuita cu pasla si pe alocuri in locul unde vopseaua a sarit am folosit abziva de granulatie 800.

A urat aplicarea stratului de vopsea, ROSU si apoi a doua - trei straturi de lac. Am matuit si fetele de usi, fiindca am vopsit si fetele de usi. Acestea au primit doar 1 strat de lac. Geamul capotei motor a fost lipit si chituit cu chit de plastic, apoi finisat cu abraziva si apoi vopsit cu negru mat. Mentionez ca masina a fost vopsita profesional la cabina de vopsit.

Am inceput a asambla macheta. Pentru inceput interiorul a fost completat cu piesele lipsa. Apoi cu mare atentie am montat caroseria pe sasiu si rezultatul este zic eu cel bun, o macheta salvata.

Sper sa va placa...

2010 29-01-14 21:29

Nu e rau dar sunt satul de rosu..

Reme 30-01-14 20:27

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 5656763)
Nu e rau dar sunt satul de rosu..

e tipic Ferrari, daca vorbeam de alta macheta alegeam alta culoare, dar la mine Ferrari tre' sa fie rosu ....

Reme 03-02-14 23:47

astazi am izbutit sa finalizez si proiectul Fiat Grande Punto, de la Mondo Motors. Pentru maine avem de prezentat povestea acestei machete. Sper sa va placa finalul!

Reme 04-02-14 21:39

4 Attachment(s)
Fiat-ul Grande Punto a fost achizitionat la pacheta cu alte machete de piese. Acesta a fost initial masina de pompieri, insa cum pe mine nu prea ma incanta masinile de interventie am decis ca ar fi mai bine sa il transform in masina civila, de strada.

Macheta a venit cu ceva lipsuri si anume: fete de usi lipsa, girofar, roti spate rupte, oglinda st rupta, vopsea ciupita.

Am demontat macheta in bucatele, ramanand in final doar caroseria goala i separat usile machtei. Am matuit toata caroseria si ambele usi cu Smirghel de 1500, granulatie si apoi la pasla pentru uniformizare. Am fost nevoit sa folosesc 1500-le pt ca pe caroserie se gaseau inscrisuri de pompieri care erau in relief. Cert e ca la final acestea au disparut si am avut ocazia sa vad despre ce este vorba.

Apoi in locasurile unde era prins girofarul am scos toate resturile de plastic si am bagat niste chit pt a nivela plafonul. Astfel am ascuns gaurile din plafon. Filleru fin a fost binevenit in zona respectiva. Matuit din nou uniform si apoi primul strat de base coat, culoarea fiind Portoclaiu de pe Ford Focus ST. Apoi stratul 2 dupa care ventilatie pe cabina timp de 15-20min. A urmat lacul, in total 3 maini de lac, Lehler 1K. 20min cuptor si 20min venitlatie + 10min la 10grade.

Rotile au fost lipite din pacate pe puntea spate, poate pe viitor ii voi concepe un sistem de prindere. Oglinda a fost lipita si urma vopsirii nu se cunoaste, astfel ca totul e ca la carte. Macheta a fost asamblata cu grija si acum ma bucur de inca o macheta salvata!

Sper sa va placa si voua!

arctix 04-02-14 23:08

Bravo, frumoasa renovare, aduce mult cu o Fiesta STI acum :D

Reme 05-02-14 09:37

Quote:

Originally Posted by arctix (Post 5660026)
Bravo, frumoasa renovare, aduce mult cu o Fiesta STI acum :D

e nu chiar, a Fiesta nu aduce, aduce tot a Fiat, insa e masina civila!

2010 05-02-14 21:55

Alta salvata...
Rotile nu stau prea in exterior??

Reme 05-02-14 22:00

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 5660500)
Alta salvata...
Rotile nu stau prea in exterior??

ba da, le-a avut rupte si cand le-am lipit inapoi am constat acelasi lucru. Voi lua la pila prinderile pana cand devine o masina normala!

intre timp am inceput restaurarea unui Ferrari 512BB. Caroseria se gasea intr-o stare foarte degradata, avea nevoie de vopsitorie integrala. Pana acum am demontat macheta si am decapat-o Maine sper sa o vopsesc si sa o asamblez. Maine poze cu ea.

neamtu07 05-02-14 22:15

A iesit foarte bine.
E bine ca ai unde sa le vopsesti . La spray nu iese foarte bine, e vopseaua subtire.

Reme 05-02-14 22:36

merci Neamtu! Cu siguranta si la spray iti ies, insa e mai greu un pic. In primul rand locul und vopsesti trebuie sa fie izolat...

bmwh548 05-02-14 22:37

@neamtu: Asta e din experiența ta? :))
Să le spui și ălora care participă la concursuri de modelism în afară si câștigă premii cu machetele lor vopsite la aerograf. Ghici ce, stratul de vopsea la aerograf e extraordinar de subțire. Cu cât e mai gros cu atât se pierd mai multe detalii.

neamtu07 05-02-14 22:48

Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 5660527)
@neamtu: Asta e din experiența ta? :))
Să le spui și ălora care participă la concursuri de modelism în afară si câștigă premii cu machetele lor vopsite la aerograf. Ghici ce, stratul de vopsea la aerograf e extraordinar de subțire. Cu cât e mai gros cu atât se pierd mai multe detalii.

M-am exprimat gresit :D
Ma refeream ca sare repede,daca ai atins-o cu ceva a si sarit.

Reme 06-02-14 09:56

ideea principala la orice element vopsit, ca e macheta, ca e masina, ca e masa, ca e scaun, orice lucru care se vopseste, este pregatirarea dinainte de vopsit. Daca nu e pregatit bine pt vopsit, vopseaua nu o sa faca "priza" pe suprafata...eu asa am vazut din propria experianta. Deci pe locul 1 este pregatirea suprafetei ce urmeaza a fi opsita si mai apoi pe locul 2 sunt materialele, pe care daca le ai pe toate nu trebuie decat sa respecti ce zice producatorul (acum nu stiu in cazul tuturor sprayurilor) insa in cazul vopselei la pahar asta zice producator si uitati ca ies bine...

bmwh548 06-02-14 14:32

Quote:

Originally Posted by neamtu07 (Post 5660534)
M-am exprimat gresit :D
Ma refeream ca sare repede,daca ai atins-o cu ceva a si sarit.

Daca folosesti materiale corespunzatoare (esential e primerul) si degresezi bine suprafetele nu sare deloc.

Reme 07-02-14 23:00

3 Attachment(s)
astazi intr-un final de zi de munca am reusit sa termin si 512BB in proportie de 90%. Singurele elemente lipsa sau defecte ar fi: parbriz, stergator, marca fata cu semn si proiectoare.

Macheta se gasea intr-o stare deplorabila cu vopsea sarita pe mai toate colturile si cu kitul de Daytona incomplet pe ea.

A fost decapata macheta in totalitate si apoi revopsita profesional, insa in prima zi mi s-a umflat lacul, a fiert intr-un loc si a facut o bobalca de circa 2mm diamentru. Am fost nevoit sa o vopsesc din nou...Rezultatul este multumitor si il impartasesc si cu voi acum. Ce spuneti si voi? Pana nu voi avea toate piesele macheta nu ajunge la prezentari...

din pacate poze cu ea inainte de restaurare nu am, dar va zic era deplorabila...

Am uitat sa precizez este vorba de Ferrari 512BB, produs de Bburago, Made in Italy la scara 1/24. Face parte din seria veche Bburago.

arctix 08-02-14 00:05

E frumoasa foc

Reme 08-02-14 10:05

Quote:

Originally Posted by arctix (Post 5661655)
E frumoasa foc

merci frumos!

Reme 11-02-14 20:23

5 Attachment(s)
ha ha din atelier au mai iesit inca 3 machete 1/24.

Ferrari 250LM
Ferrari 288GTO
Bugatti EB110

Quote:

Originally Posted by arctix (Post 5663831)
Niste poze ?

poze cu ele proaspete...

2010 11-02-14 22:07

O gramada de treaba ai..

Reme 11-02-14 22:14

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 5663852)
O gramada de treaba ai..

lucram cu mult spor...crede-ma atelierul e plin de masini 1/1. Am 6 integrale de facut sapt asta :D

18MAI 12-02-14 16:45

Sa-nteleg ca sunteti vopsitor auto !? :oOare asta sa explice caroseriile alea restaurate si vopsite profesional !?

Reme 12-02-14 20:07

Quote:

Originally Posted by 18MAI (Post 5664207)
Sa-nteleg ca sunteti vopsitor auto !? :oOare asta sa explice caroseriile alea restaurate si vopsite profesional !?

nu, din intamplare se face ca lucrez la un atelier auto ca si Coordonator Service, verificari finale si in timpul lucrarilor urc cate o macheta in cabina de vopsit alaturi de alte masini normale

18MAI 12-02-14 21:16

Super tare ...machetele sunt rasfatate de profesionisti .Primesc acelasi tratament ca cele 1/1 .:lol:

Reme 17-02-14 22:58

5 Attachment(s)
salutare dragi colegi!

Am izbutit sambata sa mai termin o macheta, insa nu e 100% gata pentru ca mai am nevoie de mici piese componente. Am izbutit sa vopsesc una bucata Jaguar E-Type Roadster. Macheta am capatat-o de la Sven si am montat-o. Este un Bburago 1/18, Made in Italy.

Macheta este completa 90%; la montajul preliminar am constatat lipsa: parbriului, oglinzii retrovizoare centrale si stopurilor. Macheta are forme superbe, asemenea masinii originale.

Macheta fusese revopsita, in negru semilucios, insa fusese prost pregatita anterior. Am inceput prin a matui vopseaua de pe caroseria demontata. Apoi am constatat doua zone unde pregatirea caroseriei a fost facuta sumar, cateva one de scurgeri de vopsea si lac, plus zone neacoperite.

Vopseaua aplicata este un verde metalizat inchis, de pe Hyundai Tucson de la Lehler de tipul 1K si apoi lac tot de la Lehler tot de tipul 1K, dedicat bazei respective. Va anunt ca a iesit o culoare dementiala mai frumoasa decat cea originala.

Sper ca in scurt timp sa termin macheta in totalitate!
Sper ca va place ce am facut...

All times are GMT +2. The time now is 00:24.

- Copyright 2026 4Tuning