Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Daciile vechi de raliu... niste poze... (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/3554-daciile-vechi-raliu-poze.html)

andy_wpo 23-11-06 21:40

Re: daciile vechi de raliu... niste poze...

care aveti articole din autoturism despre dacii modificate sau pur si simplu despre dacii va rog punetile.sgm-ule nu ai nimica ce poate fii de ajutor?

danezubmw 24-11-06 17:12

10 Attachment(s)
Salut, am citit toate posturile si voi urca si eu niste poze din colectia mea cu poze (dacii de raliu).

danezubmw 24-11-06 17:15

2 Attachment(s)
Si inca 2 cu "supernovele".

danezubmw 24-11-06 17:17

Si ca sa va dati seama de un lucru, unul din motoarele f nervoase de pe nove, a ajuns anu trecut pe un golf 3 kitcar pilotat de Heinz Goellner!!!

sortex 24-11-06 18:36

cati cp si ce cuplu are un motor de nova.. gt eventual?

Doctorul 24-11-06 18:43

cine imi poate spune sau de la cine pot sa invat istoria masinilor de raliu din romania??

sortex 24-11-06 18:53

nimeni nu cred ca stie istoria.. nu vezi ca si noi ne chinuim pe aici sa gasim articole vechi?

Doctorul 24-11-06 18:56

astia mai batrani ,care ati petrecut copilaria cu ele trebuie sa stiti,sebastian,sgm>>??

andy_wpo 24-11-06 21:56

numai daca ai norocul sa prinzi niste reviste autoturism vechii vei reusi sa afli destul de multe despre raliurile din romania,din acea perioada si despre dacile de atuncia.eu tot caut prin piete la lucrurii vechi poata,poate dau peste cineva care vinde vreo colectie.desi nu cred

Doctorul 24-11-06 22:27

am cautat pe internet si suresele sunt destul de slaba:(

fiderzen 25-11-06 00:30

:lol:......sgm`ul.....batran...ceva nu se leaga :)))) :lol: mai ai dreptul la o incercare...

UniculSGM 25-11-06 10:32

6 Attachment(s)
Batran = intelept :))))

Fosta Dacia sport TURBO a lui Nicu Grigoras!

Slim29 25-11-06 10:48

omfg .... cum au putut sa lase asemenea masini in paragina ... criminalii :((:((:(( nu o vinde???

trafy-vr6 25-11-06 10:54

pacat de aceste masini care au facut istorie in raliuri.Rar mai gasesti asa ceva.In locu proprietarului as aranja`o si as tine`o...as fi mandru daca as avea masina asta.

Andrey` 25-11-06 10:56

pacat de ele :(

Antonyo20 25-11-06 10:58

Nu prea cred ca mai are ce sa faca din ea...gadeste-te si tu..dupa atatia ani...tzinuta in paragina...nu mai esti sigur pe ea...in primul rand lonjeroanele cred ca sunt varza...si caroseria...podeaua....pacat..omu` la care este acum..putea face ceva atunci la inceput...!Inca ceva,vreau sa stiu daca pozele au fost facute in Stefanesti..adik la vre=o persoana din Stefanesti?Ca ma duc sa o vad in realitate..ca eu stauin Stefanesti...vecin la 4 case de fostl pilot de la Cupa Nova al uzinei Dacia adik Dan Necula.

Doctorul 25-11-06 10:58

si inca ce mandru,si ce frumos aratau........pacat....mare pacat:(

CocoT 28 25-11-06 10:58

SGM m-ai ai poze cu ea?

UniculSGM 25-11-06 11:11

5 Attachment(s)
Partea a 2 a, din pacate nu cu motorul original, care a disparut de mult.

Slim29 25-11-06 11:12

sgm-ule unde o pot vedea vreau neaparat .. te cinstesc pls pls pls ...

Antonyo20 25-11-06 11:15

SGM-ule spune-mi si mie nene unde ai facut pozele...in Stefanesti sau in Pitesti pe undeva
?

Reme 25-11-06 11:41

sa mor yo moama ce dacie! imi vine sa plang cand o vad asa! dc se mai poate salva ceva cred ca merita salvat! e plina de istorie masina asta! super SGM-ule

Antonyo20 25-11-06 11:46

Dupa ultimele poze puse de SGM...am vazut ca...nu o fi motorul ei care l-a avut Grigosash pe ea...dar si acesta se poate face..este un motor destul de bun..cu axa in capat...este cam prototip ..in fine..cred ca este ceva unicat!!!

JUST-DO-IT 25-11-06 12:10

ce idioti....cum sa lasa ma masina aia in halu ala???si eu am un sport da nu arata frate in halu ala....locul masinii aleia e intr-un muzeu....e pura istorie...altiii o puneau pe un piedestal frumos lustruita....romanii o lasa sa putrezeasca....pacat man ....mare pacat......rusine acr-ului,mare rusine.....

Sl1V3R 25-11-06 12:39

Quote:

Originally Posted by pukymotto (Post 627783)
Salutare omeni,

Cu respect va saluta posesorul unei dacii care candva a alergat, acum este doar de strada.Va invit sa urmariti putina istorie:

https://www.youtube.com/watch?v=YUlMXPczry4

https://www.youtube.com/watch?v=sGoKEOGYiGs

Toate cele bune si mai postati informatii..

Super tare...la cat mai multe filme de genu...ca o completare:daciile chiar sunt capabile de lucruri mari:135 km/h cu portbagajul sus si 3 persoane Dacia 1300 din `71...
Offtopic:nu stiam ca erau Trabanturi de curse :???:

JUST-DO-IT 25-11-06 12:53

wow!ce rup daciiile alea frateeeee!!!pai ia una noua si daca dupa 20 de min nu sare juma de fata e putin.....

Ace Axel 25-11-06 13:50

mah e mare pakt de ea... si nu vor sa o restaureze!?

Eagleee 26-11-06 01:53

Se vede ca masina aia e facuta cu 2 lucruri, cu inima si cu capul, si eu am sa fiu inginer machanic...apreciez lucruri facute cu mintea

Dar m-am uitat mai bine la fotouri, nu e intro conditie asa de grava, rugine nu se vede, motor mai poate face, restul e numai bun gust.

Mario_b 26-11-06 12:54

Intrebare: De ce are radiatoru in spate? Pentru echilibru?

Antonyo20 26-11-06 15:21

Evident pentru o racire mai buna a motorului...daca observi este un prototip de motor cu axa in capat...se poate observa si cureaua de transmisie..din pacate ai mai lipsesc si carburatoarele...:( si..parca este un radator mai mare...pentru racirea apei care nu cred ca avea loc in fata!

tekno 26-11-06 17:15

daca era pentru racire mai buna putea sa i-l lase linistit in fata , e pus in spate pt o repatitie mai buna a maselor pe punti, cureaua ce se vede e de distributie nu de transmisie, e alt motor decat cel de dacie, pompa de benzina e pozitionata undeva in spate, delcoul nu e in stanga, pompa de apa nu e ca la dacia. da' decat sa ne dam noic u parerile mai bine sa ne zica cei care au vazut-o ce motor e...
daca gresec ce sa zic, impuscati-ma

UniculSGM 27-11-06 10:50

Nu sunt sigur 100%, dar ala e motor de Dacia.
A fost facut un prototip cu axa cu came in chiulasa, dar nu s-a scos in productie.Am impresia ca mai exista unul in Politehnica.

Am vazut o singura data unul pe o nova la raliu, dar nu imi mai amintesc daca era la fel.

Oricum motorul original al masinii era turbo, cu chiulasa de alpine.

Da, radiatorul e pe spate pt o repartitie mai buna a maselor. Dacia sport avand distanta dintre punti mai mica ca la berlina, nu straluceste la capitolul stabilitate. Are traiectoria unei bile pe viraje. Spatele e foarte usor, am ridicat singur una de la pamant, de spate, si nu sunt un bine facut.

Muttley 27-11-06 14:13

Masina din poze NU este Dacia lui Grigoras.

UniculSGM 27-11-06 20:31

Argumenteaza afirmatia. Seamana la detaliu cu masina din pozele care se gasesc cu dacia lui Grigoras.

http://www.geocities.com/MotorCity/5123/drivers.htm

bobby_gsi2 27-11-06 20:58

Quote:

Originally Posted by Muttley_BTL (Post 638342)
Masina din poze NU este Dacia lui Grigoras.

As vrea sa fac si eu o afirmatie.....o sa verific cat mai curand ce si cum. Sunt prieten f bun cu Gabi Grigoras (fiul lui Nicu Grigoras) dar prea mult nu poti sa scoti de la el referitor la asta.....cert este ca in momentul in care Grigoras a plecat din tara....toti au vrut sa ii vada motorul si cand au deschis capota la masina......motorul care il folosea in curse disparuse si era inlocuit cu altul stock si cu o cutie de viteze in 4 trepte. Motor ca asta din pozele lui Robert are un alt inginer care a lucrat la competitii la dacia si este montat pe o liberta. A lui are in jur de 90 de cai (asa a spus el). Daca gresesc cu ceva sper sa fiu corectat.

Muttley 28-11-06 07:20

Corect, Grigoras a vandut motorul inainte de a fugi in Germania.
Motorul 1.6 OHC (aka "de familie") din poze n-avea ce sa caute-n masina lui Grigoras, cum s-a spus, l-a inlocuit cu un motor ordinar.

SGM, drept argumentatie-ti pot spune ca-i cunosc personal pe cei ce au CASAT masina lui Grigoras cu mai bine de 15 ani in urma...

Muttley 28-11-06 07:43

Nu-mi apare butonul Edit

BTW, din ce se zvoneste-n stg si-n dr, acest Grigoras ar fi fost un inginer, mecanic si-n general automobilist desavarsit ba chiar mai mult.
Avand asta in vedere, voi chiar puteti sa credeti ca acel cotetz (pt ca fix asta este) din poze este creatia lui Nicu Grigoras???
Mai ales c-am citit p-aici refulari gen rusine ACR, huooo criminalii si alte instigari la razmeritza. Pt ce mah, pt o copie in stilul reclamei cu elefantul la pejo 206?
Ntz, ntz, ntz. Rusinica voua ;)

UniculSGM 28-11-06 07:52

E masina de CURSE. Estetica nu te intereseaza, decat functionalitatea.Nu am vazut nici o masina de curse finisata la detaliu.

Compara poza aia in urcare cu pozele actuale. Gasesti vreo diferenta? M-am uitat la cel mai mic detaliu.

jasson 28-11-06 10:07

Cine crezi ca avea interes sa faca o copie fidela dupa masina lu Grigoras? Sa pacaleasca pe cine, si apoi sa o lase in paragina ...nu prea cred. Sgm stie el ce stie. Cred ca masina e originala 100%...bine fara motor.

kta 28-11-06 10:30

Quote:

Originally Posted by B-34-SGM (Post 639473)
Compara poza aia in urcare cu pozele actuale. Gasesti vreo diferenta? M-am uitat la cel mai mic detaliu.

Asta din poze are faruri de ceneu :(

Intr-adevar, in rest e identica.

All times are GMT +2. The time now is 23:21.

- Copyright 2026 4Tuning