![]() |
Re: Masina mea: Corsarino Mantzel Corsa B 1.6 16v
Felicitari pentru rezultate, chestia aia cu cuplul ai mai reusit ceva?
|
2 Attachment(s)
3 Corsa de la Braila. Corsa neagra cu motor SFI, Corsa rosie GSI de fabrica, si a mea. A lipsit Vali cu Corsa cu compresor.
Flavius, cu clapete motorul trage mai bine de jos decat cu Mantzel. Cu Mantzel de la 4500 tragea f. bine, cu clapete cu filtre individuale cuplul se muta 500 ture mai jos iar cand pun si trompetele(16 cm lungime) trage f. bine de la 3500 rpm. E schimbare totala, am rezolvat si cu dozarea acceleratiei, e progresiva acum. Sunt f. multumit cum merge. Am scos timp aproape egal cu Corsa de 2L, 150+ cp. O sa incep sa caut Hondele de 1600 sa vedem cum sta treaba;). Dar la clapete trebuie neaparat chip/resoftare. Am facut o multime de teste la Tulcea, cu calculatorul standard al masinii am scos putin peste 16 sec. iar cu chip cu limitarea la 7200 rpm am scos sub 15 sec.! Apropo de chip, am chip de vanzare ieftin pt. Corsa si Tigra 1,4 si 1,6 +10 CP. Imi trebuie seria calculatorului(calculatorul este jos sub torpedou in dreapta), are o eticheta pe el cu toate datele. Hartile sunt f. bune, nu au goluri de putere ca alte chip-uri, trage continuu de jos pana sus. Limitarea poate fi mutata la 7000 sau la 7200 rpm(mai sus nu mai e sigur pt. motor, trebuie ARP-uri la biele si alta pompa de ulei). Foto de la Tulcea. |
2 Attachment(s)
Am terminat o admisie smechera pt Astra G 1.6 16v(Z16XEP). Teoretic este mai buna ca admisia Dbilas pt acest motor, pentru ca are trompete in interior si astfel creste viteza aerului. Trompetele sunt conice pentru o velocitate mai buna. Dbilas spune ca puterea creste cu 33 CP impreuna cu remapare si 23 CP fara remap.
Poate stie cineva in Braila sau Galati o masina cu motorul acesta, vreau sa verific ceva. |
Tare admisia cat ajunge?:rolleyes2
|
foarte adevarata masina! felicitari
|
Mersi, mersi BujuKYL.
Quote:
|
hah! tare racheta :d , spor cu ea
zi`mi si mie ce bani ma ajunge sa`mi prepari si mie o admisie daia , se pastreaza de la mine tot( clapeta de acc. etc... cablu tot , doar admisia imi trebuie nu?) |
Imi place foarte mult masina...trage foarte bine...
Chiar vroiam sa iti pun pozele de la Tulcea , dar vad ca le-ai pus tu Spor la treaba in continoare ;) |
Mersi Catalynnn. E 600 lei o admisie pt. Tigra si 120 euro un chip de 10 CP cu limitarea la 7000 sau 7200 rpm. Si clapeta se poate mari 4 mm. Doar cu aceste 3 modificari ajungi la 130 CP, nu e putin pt. Tigra. Iti trebuie garnitura de la clapeta si cea de la admisie, sunt f. ieftine, vreo 20 lei. Trebuie anulat si EGR-ul, e simplu, oricum face probleme, trebuie curatat mereu.
Multumesc de poze BR96FLR. Le-am luat dupa pagina ta de Facebook. koenigsegg2peu 1000 lei e admisia de Astra Z16XEP, +20 CP. |
2 Attachment(s)
A inceput "Fashion days" pt Corsa mea. I-am pus scaun scoica Sparco si pedale aluminiu:D. Scaunul are 9 kg fata de 21 cat are cel stock:shock:!
|
Bravo, asteptam si la exterior!
|
3 Attachment(s)
Mersi Flavius.
In curand fac si exteriorul. Va fi in 2 culori, chiar acum lucrez la cateva variante, sa vad ce o sa aleg. Am si un volan Sparco Naxos dar nu am butuc pt. Opel. Sper sa gasesc zilele astea. Am mai pus "filtre" de aer la trompete. Maine urmeaza sa montez si bara de rigidizare intre amortizoare. |
Butuc pt volan are un prieten de-al meu, Darkoxxx de pe forum. Il da cu 60lei, iti las nr lui ca sa luati legatura daca mai ai nevoie: 0732 966 709
|
3 Attachment(s)
Multumesc GJ64GAB, am gasit.
Cam asa va arata Corsarino. Pastrez partea de jos in culoarea masinii(argintiu) si sus o sa fie alba. Care din cele 3 variante va place mai mult? Sugestii:?: Stie cineva ce jante sunt cele din foto? |
Nu vad diferenta intre poza 2 si 3 care sunt favoritele mele, doar ca as scoate grila si de sub capota si chiar si aia de la spoiler inlocuindu-le cu plasa albastra.
|
eu as merge pe 1 :D si niste bbs mahle ar fi ce trebe :shock:
|
Diferentele sunt mici intre 2 si 3 si anume la poza 2 dunga albastra delimiteaza exact cele 2 culori, in schimb la 3, dunga albastra este pozitionata mai sus, pe alb, in asa fel incat se vede si sub ea o dunga subtire alba. Tot la 3 "corsarino" intrerupe dunga albastra, si are in plus fata de imaginea 2 o dunga si pe marginea capotei.
Misto pontul cu plasa albastra Flavius, mersi, o sa fac spre seara o macheta. Asta din imagine e bara de GSI, eu am normala, o sa vina mai misto plasa albastra. Mai astept si alte pareri. Mersi pt jante iviTE, am banuit ca sunt BBS dar nu stiam modelul. O sa le caut. |
Parerea mea 1 sau 2, ii sta foarte bine cu niste bbs'uri dar nu stiu daca te vor avantaja si la CNIA...Frumoasa plecarea de ieri de la "pista" :twisted:
|
M-am uitat mai atent, mie imi place 2.
|
Bravo man, nu stai deloc pe loc :D, eu as merge pe varianta numarul 2.
|
1 Attachment(s)
Mersi Florin. Pt curse am 2 seturi de jante pe 14. Astea vor fi "de fitze":D. La CNIA nu ma mai duc.
Ok Flavius. Nu pot Adi sa stau pe loc, am incercat da' nu merge. Mersi. Azi am trimis chip-uri lui Denis din Brasov pt. Tigra 1.6 si lui Florin din Craiova cu Corsa 1.6. Ambele au limitarea ridicata la 7200 rpm. Va astept cu impresii bad boys:twisted:. La montaj scoateti bornele la baterie(important, se poate arde ECU), scoateti capacul metalic, scoateti chip-ul din soclu cu grija, tragand cate putin din toate partile(soclul la chip-ul mic are niste gauri la colturi-de acolo se trage Florin, din fiecare colt). Chipul mare are o scobitura la un capat, cel mic are un colt taiat - respectati pozitia si il montati la fel cum a fost cel standard. Inainte sa apasati chip-ul in soclu asigurati-va ca fiecare piciorus e la locul lui. Se baga la fel apasand in mod egal, nu folositi surubelnita sau alte obiecte metalice. Se monteaza totul la loc dupa care RUPETI-LE FASHULLLL:D. |
1 Attachment(s)
O poza de la Drift Fest
|
potenta rau masina.te-am vazut la fest.pacat de incidentul ala.
|
Am primit cipul de la Corsarino si pot sa zic ca rupe!! :D Sunt foarte multumit de el. Accelerarea e mult mai agresiva acum. Eu am motorul de 1.4 cu calculator de 1.6 si cip a la Corsarino:D Deci pot sa spun ca e cu totul alta masina acum :rockon: O sa incerc sa revin si cu un filmulet sa vedeti despre ce vorbesc :) Se merita investitia!
|
1 Attachment(s)
Super poza Florin:-).
Am rupt fuzeta Marius, s-a remediat. E primul incident serios in 10 ani, bine ca nu a fost mai grav. Supeeer Denis. Ma bucur ca trage bine:D. Sa incerci si cu benzina de 100 o sa mearga si mai bine. Cu 95 intra senzorul de detonatie devreme si nu da voie la avans agresiv. Se tureaza pana la 7200? Acum am vazut, ti-ai schimbat nickname-ul? Am pus pana la urma bara de rigidizare dupa ce am mutat din nou vasul de lichid de frana. |
Ce-ai facut tu Nelule la Drift Fest, ai bagat parchet sub rotile spate si le-ai aratat drift autohton? :) Esti tare omule, faci masina racheta. Stiind ca masina asta a ta este masina de zi cu zi, dupa toate modificarile astea cu cat ti-a crescut consumul?
|
Era misto cu parchet Adi, dar nu mi-a trecut prin cap:idea:, am pus rotile alea inguste pe spate.
De cand am pus clapetele a cam sarit consumul, in oras cred ca imi ia 12-13 iar afara la mers civilizat(adica pana in 120) cam 7%. Azi am facut un drum de 100 km in afara si am consumat 9% dar unde s-a putut am mers tare adica nu prea a coborat sub 5000 rpm. Dar si senzatiile sunt altele, more fun:D. |
1 Attachment(s)
Just arrived. Grila noua fagure fara sigla:D.
|
da smecherie nelutule si au fost 180 km:)) din care 90 sa mers repejor iar ceilalti batraneste sa ajungem acasa;)).......oricum masina rupeeeeeeeeeee
|
2 Attachment(s)
"Fashion Days" continua, huse noi la maneta de viteze si de frana de mana "carbon look" si talismanul meu norocos:-).
|
1 Attachment(s)
Cumpar capac bara spate argintiu ca in poza.
Schimb capac rezervor cu ornament Steinmetz - cu capac rezervor argintiu + 50 lei. Se potriveste si de la Tigra si Astra G, probabil si alte modele Opel. |
1 Attachment(s)
Azi am masurat compresia la motor. Multumesc lui Florin si Iulica de la Anirox ca m-au ajutat cu masurarea. Sunt inca in rodaj dupa segmentare, am facut 600 km si compresia a iesit 18,5 bar pe fiecare piston:shock:.! Nu sariti ca nu am masurat bine, masor de 2 ani cu acelasi ceas si in aceleasi conditii.
Mi-au iesit vorbe ca merg cu metanol si de-aia scoate flacari, dar e de la compresie;). |
Tuica, tuica ii mai pui peste metanol de obtii compresia asta? :D
Si inainte ce compresie aveai? |
Nelutu imi place maxim cum poate sa traga Morsa ta :D pentru un 1.6 e forta :D spor incontinuare :D .
|
1 Attachment(s)
Cu tuica functionez eu nu masina. Inainte aveam 16,5 bari compresia(dupa 3000 km de la segmentare). In manual scrie ca o compresie normala este intre 14 si 17 bari.
Mersi Lalyus, nu trage cum trebuie, nu are cuplu in ture joase, dar e in lucru, se rezolva:D. Va amintiti "filtrele" mele albastre pt. trompete? Nu mai sunt, au calatorit putin prin motor:rolleyes2. |
Era de asteptat, eu ma mir cum de au rezistat atat. A mai facut un prieten de-al meu la fel si tot la fel a patit. Cred ca potrivit ar fi sa-i pui o sita metalica de la strecuratoarea de ceai. Este deasa si rezistenta.
http://www.bizoo.ro/firma/fimax/vanz...are-ceai-26-cm |
Quote:
|
2 Attachment(s)
Nici eu nu m-am gandit la sita de ceai:lol:. Este un burete special de filtre dar nu stiu de unde sa iau. Sita metalica cred ca e prea rara.
Intre timp mi-am construit un indicator de AFR si am facut ceva teste azi cu el. Asta ma ajuta sa fac o harta noua de injectie destul de precisa. Am aflat cu ocazia asta dc nu trage motorul bine inainte de 4000 rpm:D. |
Ce sonda foloseste ?
Poti pune schema indicatorului ? (Mi-ar fi necesara) |
1 Attachment(s)
Momentan folosesc sonda lambda de pe masina, dar cand fac rost de una wide band, o schimb. Deja mi-am facut o idee unde trebuie benzina. Zilele astea il calibrez cu un milivoltmetru de precizie si imi fac grafice AFR in functie de turatie si sarcina cu mai multe injectoare si regulatoare. Dupa care resoftare:D.
Uite aici schema de baza. Eu mi-am pus suplimentar semireglabile ca sa ajustez intensitatea luminoasa si tensiunea pe LED-uri, si un circuit stabilizator de tensiune. E mai bun decat AFR-ul tip ceas pt ca asta nu consuma curent de la sonda lambda si nu altereaza semnalul. AFR-urile ieftine de pe net arata doar amestec bogat/sarac - la cel cu LED-uri daca e calibrat precis stii exact ce amestec ai la fiecare LED in parte. E mai usor de urmarit. |
| All times are GMT +2. The time now is 03:15. |
- Copyright 2026 4Tuning