Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Fiat (https://forum.4tuning.ro/319-discutii-fiat.html)
-   -   Sistemele Audio pe Fiat-ul nostru (https://forum.4tuning.ro/319-discutii-fiat/29089-sistemele-audio-fiat-nostru.html)

AlexXx-4ti 12-01-08 05:18

Re: Sistemele audio pe FIAT-ul nostru (unde sunt)

Quote:

Originally Posted by kamykaze_22 punto (Post 1183136)
alex de unde leai cumparat boxele vreau si euuuu

Salut ti-ai fäcut rost de boxe sunt peste tot acuma este imposibil sä nu gäsesti in Tim asa ceva nu mai am id täu sä väd ce ai mai fäcut.

monk 12-01-08 10:25

alexx am si eu o intrebare.

din ce am vazut eu acolo si din ce volum stiu ca are roata de rezerva mai ales cand e de dimensiuni reduse, nu e incinta prea mica pt subu ala ?

B.v.L 15-01-08 15:23

aceeasi intrebare si de la mine .. din cate obs. chiar nu are litrajul corespunzator .. si inca o intrebare cum ai reusit sa prinzi cutia in roata de rezerva fara sa ti se miste sau sa bata ? doar din curiozitate .. in rest arata frumos

AlexXx-4ti 16-01-08 19:47

1 Attachment(s)
Salut mulajul l-am fäcut exact dupä interiorul rotii de rezervä si nu se poate misca deloc ,pentru a evita contactul fibrei cu partea de metal a rotii am coborit cu tapiteria mai mult asa cä el stä fix si nu are nici posibilitatea sä vibreze .
Am rämas la ästa pentru cä am incercat unul de 30cm si 400watt Rms dar incinta era prea micä dar pe 25cm si 300Rms duce micutul bine incinta in interior mai este cäptusitä cu burete si umplutä cu vatelinä
1-tric era bine linitä de oaie dar nu am avut asta in cazul incintelor mai micute decit ar avea nevoie subw.dacä nu este o diferentä enormä are un efect cu toate cä sunä comic .

aleyx_oltcit 03-02-08 12:51

alexx-4ti cat tea ajuns filtrul...pt. bass?

vlad_VSV 05-02-08 08:03

baieti,am nevoie de sfatul vostru,vreau sa schimb difuzoarele pe fata la punto si nu pot sa ma decid,ce stiu precis ii ca trebuie sa fie de 16,5 cm :lol:,dar in rest nu stiu de care sa iau,care is mai de calitate,care se aud mai bine,etc as fi dispus sa dau pana la 150 lei.....

pana una alta am gasit cateva.....care mi-au facut cu ochiul,daca aveti ceva sugestii mai bune va ascult....multumesc mult

magnat , clarion , mtx .....astept sfaturi :rolleyes2

AlexXx-4ti 06-02-08 19:06

[quote=aleyx_oltcit;1332193]alexx-4ti cat tea ajuns filtrul...pt. bass?
Salut eu l-am luat cu vreo 20€ cred nu mai sunt sigur dar sunt cu sigurantä si mai ieftine.
Boxele pe fatä este o bunä intrebare de care ?? cu asta imi bat si eu capul dar mai intii sä-mi antifonez bine usile.

shumyfi 15-02-08 18:23

ceau
pai ma filtrele alea is si pt medii si inalte daca aveto subwoofer in spate pe fata ar fi bune orice boxe dar cu filtre creste claritea sunetului si implicit fidelitatea sistemului audio

AlexXx-4ti 21-02-08 00:10

2 Attachment(s)
[quote=shumyfi;1359568]ceau
pai ma filtrele alea is si pt medii si inalte daca aveto subwoofer in spate pe fata ar fi bune orice boxe dar cu filtre creste claritea sunetului si implicit fidelitatea sistemului audio.

Salut pe undeva ai dreptate dar noi vorbeam doar de filtru ptr.Bass adicä ästaAttachment 459038

Am o intrebare la voi stiti vreun seit unde as putea comanda Dynamat
Attachment 459039

monk 22-02-08 21:35

dar totusi... in austria nu aveti si voi firme care se ocupa cu tuning ?

AlexXx-4ti 23-02-08 01:10

[quote=monk;1376926]dar totusi... in austria nu aveti si voi firme care se ocupa cu tuning ?
Salut am gäsit si aici dar preturile sunt mult ai mari ,mai ieftine le iau din D si am si gäsit ceva ,acum sä väd cänd le am ,ce mä mirä sunt preturile din ro sunt cu 30€ mai ieftine aproape si stau si mä intreb este vreo diferentä la calitatea lor sau de unde le iau cei ce comercializeazä produsul in ro in us am gäsit la 20S in ro ar fi 60 si ceva de € si aici am dat de 100€ acelasi pachet 4 buc de 90/30 cm interesant :rolleyes2:?::idea:

shumyfi 23-02-08 21:28

da la voi is originale la noi is facute pe vapor adica cat mai multe fara un control al calitati corespunzator

AlexXx-4ti 25-02-08 00:12

[quote=shumyfi;1379021]da la voi is originale la noi is facute pe vapor adica cat mai multe fara un control al calitati corespunzator

Salut !!! m-as bucura sä fie cum zici tu dar sä nu crezi cä aici nu sunt care incearcä sä facä bani din nimic.
Legat de Dynamat Extreme am reusit sä-mi comand acum sä väd cind va ajunge si ce va fi de el ,75€ pe pachet 4 buc de 91/30,5cm sper sä-mi ajungä ptr.usi .
Am sä mä apuc de treabä dupä ce schimb mänerele la usi le-am schimbat acum un an si pe stänga sa si stricat am sä pun mänere de Marea de data asta ,cä aratä mai bine si se potrivesc perfect .

shumyfi 25-02-08 20:31

sa ai bafta de ele si sa ne trimiti opaza cu boxele in usi sa vedem cum arata un lucru de firma

AlexXx-4ti 25-02-08 21:33

Salut de dif.trebuie sä mai väd de care voi pune.Pe mine mä minca zgomotul din usi atunci cänd dau peste jumätate la volum, in usi sunt incä difurile originale ale masinii si de asta am zis sä incerc sä fac ceva cä-mi vine sä mä pun cu ciocanul pe ea cind aud cum fac usile .
Despre dynamat ambalajul aratä la fel egal de unde l-ai cumpära US,D sau RO acum rämäne de väzut dacä este difrentä intre produs sau calitatea lui desi nu ar trebui sä fie dar totusi este la pret si cänd va veni sä väd si diferenta la produs.
Rämäne sä astept pänä pe 7 martie sper sä-mi ajungä pachetul.

AlexXx-4ti 03-03-08 02:17

1 Attachment(s)
Salut dacä m-am pus si am luat dynamat am zis de ce sä nu fie si Brax exvibration 1,5kg rämäne sä astept pachetele si sä-mi comand ramele ptr difuri la usi si mänerele de marea si cum va da vremea mai bunä sä mä apuc de lucru un pic in rest toate bune;)8).

kaky 03-03-08 11:19

Quote:

Originally Posted by vlad_VSV (Post 1336067)
baieti,am nevoie de sfatul vostru,vreau sa schimb difuzoarele pe fata la punto si nu pot sa ma decid,ce stiu precis ii ca trebuie sa fie de 16,5 cm :lol:,dar in rest nu stiu de care sa iau,care is mai de calitate,care se aud mai bine,etc as fi dispus sa dau pana la 150 lei.....

vezi ca cei de la pioneer aveau un model TS-H1704 parca, care zic ei ca se potriveste la fix pe fiat punto, tweeter-ul e de aceeasi marime cu cel original de pe fiat, pretul e in jur de 280 ron

AlexXx-4ti 20-03-08 00:25

4 Attachment(s)
Noua achizitie Audiovox VME 9310 TS de montat rämäne sä väd cät de repede reusesc mai bine zis am timp8)

AlexXx-4ti 20-03-08 14:44

Salut eu mai am ceva de fäcut la Twingo sä mä impart la amändouä nu merge am sä pun ceva foto cu Audiovox-ul dupä ce l-am montat in Bravo deocamdatä vä pot redirectiona spre un video cu acelasi model Audiovox
https://www.youtube.com/watch?v=oxZMWwpulBE

Ce poate el ; - Touch Screen,ipod,DVD,Mp3,Mpeg4,Avi,WMA,JPEG s.a.m.d chiar si posibilitatea unui PS2 dar mai usor cä sa scumpit curentu:lol:

AlexXx-4ti 22-03-08 19:31

6 Attachment(s)
In sfirsit testat incäntat de ceea ce poate dar legat de cine a proiectat montajul lui NU ,mä refer la montajul in bord ästa este si motivul ptr. care incä nu l-am montat definitiv .
Montajul este fäcut in asa fel sä nu-ti fie atrasä atentia de video in timpul mersului astfel are un contact pe fräna de mänä dar poate fi fäcut si altfel :idea:;):lol:

AlexXx-4ti 11-04-08 02:02

4 Attachment(s)
Salut va mai dura pänä mä apuc de lucru toate astea din cauza livrärilor intärziate si faptul cä nu m-am hotärät pe fatä ce sä fie 2wege sistem sau 3 wege dar am fäcut in asa fel in caz cä nu-mi place sä modific in 3 wege.
Va mai dura pänä-mi väd tot ce-mi trebuie acasä nu mä apuc de nimic .
Urmeazä noua ramä de adaptare cd-player adaptoare difuri fatä si spate si difurile binenteles toate astea dupä ce am pus dynamatul si braxul pe usi.

AlexXx-4ti 25-04-08 02:16

2 Attachment(s)
Salut ! inceputul modificärilor continuä sä intärzie din cauza ramelor care dupä telefoane si mes.trimise si promisiuni primite incä nu sunt in posesia lor .Dar mai astept deocamdatä am primit difurile si si dupä Pasti poate voi reusi sä continui.
Pänä atunci toate bune si un Paste Fericit !!!tuturor;)

AlexXx-4ti 29-04-08 13:14

1 Attachment(s)
Se pare cä firma de unde am comandat ramele m-au uitat cä nu-mi mai vine comanda,asa cä am focut o schimbare pentru front vor veni pänä la urmä compo de 165mm tot de la Phonocar seria Pro-Tech cu adaptoare cu tot iar spate va rämäne koax 130mm 2 wege varianta economicä CD-Player.
Pe amplificator va fi subwooferul si 3 weg sistem ce ar fi fost pentru fatä.

AlexXx-4ti 10-05-08 14:08

1 Attachment(s)
Salut !! dupä atäta timp de asteptat dupä comenzile ce le-am fäcut si care din päcate sau evaporat din diferite motive :firme de nimic si ghinion .
Difurile din fatä usi vor rämäne pe 16 dacä voi avea noroc mäcar de data asta .
Phonocar 2550 compo de 16 nu mai este de gäsit pe niciunde cei de la care l-am comandat au uitat sä-si reactualizeze produsele pe seit in schimb mi-au fäcut altä ofertä ramele pentru difurile din usi pentru dif de 16.
Rämäne sä astept in continuare aici sunt cäteva särbätori si va mai dura ceva dar sper sä nu mai dureze chiar asa de mult .
Pänä atunci toate bune !!8)
Adaptor 165mm difuri usi fatä Bravo,Brava,Marea

AlexXx-4ti 24-05-08 00:36

2 Attachment(s)
Salut!!!- de data asta am avut noroc cu adaptoarele pentru difurile din usi de 165mm urmeazä difurile sä-mi vinä de 165mm pentru front in sfärsit . Vreau sä rämän la originalitatea masini chiar dacä schimb ceva färä sä tai sau sä modific ceva. Acum ceva timp liber si vreme frumoasä dar incet si sigur sper sä obtin ceea ce mi-am dorit in rest toate bune si frumoase.

Attachment 545279 http://content.sweetim.com/sim/cpie/...s/00020165.gif Attachment 545280

MariusPiticu 31-05-08 21:21

salutaree
mai allex..dar cam singurel pe forum vad eu :))
cred ca lumea din ziua de azi nu mai vrea muzica in masina..ajung sistemele originale
cand termini astept sa postezi o poza sa vad cum iasa munca ta

daca tot suntem la capitolul muzica eu pot zice ca stau cam slabut :( (in comparatie cu "altii")
numai difurile originale+un sobwoofer de aprox 100 in porbagaj ,2 boxe pioneer(care nus prea stralucite in comparatie cu marimea si forma lor) si un amplf de 400W :(
sapt ce vine vreau sami iau un sobwoofer de 300W...sa vedem..ce va fi

Erros20 01-06-08 15:03

3 Attachment(s)
4 inalte :
- 2 Mac Audio
- 2 stock
4 medii :
- 2 stock ( din usile fata )
- 2 dif Mac Audio
2 x filtre Mac Audio
1 sw BM - custom made :lol:
2 amplificatoare ... unul Mac Audio si unul Magnat
Mac-ul ii legat la mediile din spate si mediile din usii precum si inaltele din spate
Magnat only woofer legat in punte :-)
Cd player Sony Xplod CDX-GT 410
Ne vedem la Oradea :lol:8)

MariusPiticu 01-06-08 23:27

maine voi posta si eu poze cu sistemuyl meu audio..azi e cam tarziu :P

AlexXx-4ti 02-06-08 00:50

Salut !! la masinile noi nu-ti mai trebuie alte sisteme sau alte modificäri decät dacä vrei sä ajungi mai departe la concursuri s.a.m.d
La inceput am vrut si eu sä-mi sarä geamurile dar m-am linistit am bägat si eu incinta de 40 kg si 1000Watt RMS dar am väzut cä nu ai nevoie si din mai multe motive am renuntat la acel sistem prea mult si prea costisitor.
Dupä ce am montat al 2-CDplayer au inceput sä mä deranjeze zgomotul usilor si difurile originale ale masinii care nu fac fatä la tehnica de azi,asa cä am zis sä schimb difurile si sä atifonez usile sä elimin zgomotele .
Asa cä am luat alte difuri si dynamat si brax sä antifonez usile dupä care am zis dacä am dat atitia bani pe antifonat atunci sä pun si difuri mai bune sä nu le mai pun pe 13cm si sä le pun pe 16cm dar in asa fel sä nu tai sä modific sau mai stiu eu ce poti face.
Asa cä incet incerc sä termin si frontul cä pe spate le-am si schimbat deja si va mai rämäne si subwooferul de 25 si 300watt rms si o altä statie mai micä cä asta ce o am mänincä si bateria .
In rest toate bune, mä bucur cä vä prezentati si voi sistemele !!!8)

MariusPiticu 02-06-08 17:56

eu stau cam slabut momentan :) poate postezi o poza cu muzica ta(din spate) sa vedem cum arata ca sunt curios:)
eu am urmatoarele:
sobwwofer :http://pic20.picturetrail.com/VOL143.../319657081.jpg (nu stiu de cat este..cred cai deala facut pe vapor..firma caliber)
2 difuzoare pioneer: http://pic20.picturetrail.com/VOL143.../319657078.jpg (cam slabutze zic eu..sau e prea tare mp3 meu..dar nu prea cred)
amplificator (tot ceva facut pe vapor..cred) 400W cica: http://pic20.picturetrail.com/VOL143.../319657590.jpg
amplificator folosit inainte(300W cica firma caliber ca si subwooferul): http://pic20.picturetrail.com/VOL143.../319657589.jpg
si cam atata..+pe fata boxele normale
aaaa..si pe spate 2 qutere micutze :(
sapt ce vine schimb subwooferul..iau unu de 300W inca firma nu stiu..nu mam decis

AlexXx-4ti 02-06-08 21:43

5 Attachment(s)
Salut uite ce a fost si ce este si cum este acum in spate subwooferul la usi nu m-am apucat incä cä mai am un Twingo ce-si face de cap si trebuie sä-l pun la punct.
vechiul sistem - Attachment 553414

actualul dar amplificatorul ala trebuie sä o schimb :

Erros20 02-06-08 21:47

Misto misto ...
Felicitari !
Numai ca am o intrebare .... un tub de bass nu are wooferul ? :)

AlexXx-4ti 02-06-08 21:58

Bassreflex vrei sä spui la inceput am incercat cu bassreflex dar nu mia iesit si l-am inchis ermetic si incinta am umpluto cu un fel de vatelinä dar dä bine micutul de 25 si 300watt Rms nu m-am asteptat la rezultat .
Mulajul pe interiorul rotii de rezervä l-am fäcut cu fibrä de sticlä peste 1cm de gros si si am continuat su MDF placä intärit bine mai am in plan un amplificator de la Phonocar in locut celei ce o am acum doar pentru subW.

Erros20 02-06-08 22:05

Oricum ideea e marfa si mai marfa e ca se si aude beton ! :) Succes in continuare

AlexXx-4ti 02-06-08 23:20

Mersi la fel!!! sä termin cu Twingo si mä apuc de usi la Bravo si poate si pe spate am säi pun celelalte difuri Phonocar färä inalte acum am cuaxiale 2 weg dar am si cele Kick-bass sunt in foto mai sus dar cu un filtru de bass sä väd ce si cum va rämäne sä astept cele de 16cm pentru usi prima datä sä väd rezultatul .Pänä atunci toate bune 8);)

MariusPiticu 03-06-08 17:52

ff tare alex...cred ca se aude si pe masura:)
parerea mea e ca era mai bine cum era inainte mai ales ca design,dar si ca sunet..nu?
sau noul sistem se aude mai bine?totusi...ca design cum era inainte e super..sa ai noroc de ele :)

tracky 05-06-08 00:23

6 Attachment(s)
AlexXx-4ti
Imi spui te rog daca se pot pune difuzoare pe 6x9 la Bravo pe fata ? Fara sa modific ceva la ea . Si sa va prezint si eu sistemul meu , prin poze :)
Difuzoarele din fata sunt de 2 lei , tocmai de asta vreau sa le schimb.

AlexXx-4ti 05-06-08 03:10

http://content.sweetim.com/sim/cpie/...s/00020230.gif Salut !!! la vechiul sistem nu am renuntat din cauza lui ci din cauza spatiului ce nu-l mai aveam in masinä si faptul cä as mai fi avut nevoie si de a doua baterie pe care nu am mai avut unde sä o pun s.a.m.d
Am renuntat la o incintä de 1000 watt Rms si 40 kg completä pentru una mai micä doar de 300 watt Rms si 8 KG completä cu Bravo fac de obicei drumuri lungi si kg astea plus bagajul cel ai vränd sau nu .
Se va mai schimba ceva in spate ceva dar asta dupä ce voi schimba amplificatorul.

Legat de difurile din usi 6/9pentru Bravo http://content.sweetim.com/sim/cpie/...s/000200C1.giftot ce stiu este 13/18cm sunt bune singurul lucru la difurile ovale este cä nu-ti vor sta la 90* si vor fi inclinate ceva in jos putin un fel de adaptor tot trebuie sä le faci dar dacä nu le-ai cumpärat si vrei sä le faci sä stea bine atunci poti schimba pe 16 cm difurile recomand Kick-Bass si inaltele extra si faci adaptoarele pentru difurile de 16 ai nevoie de o placä de MDF de 2,5 groasä si de 36/18 ceva de decupat pentru difuri si slefuit baza de jos la adaptor sä rämänä de 2,5 si ceea de sus la 1 cm ;).Baftä:!:8)

tracky 05-06-08 10:49

Deja am 2 difuzoare 6x9 Pioneer Ts-A6957 40w nom , 180 max si ma gandeam ca merg ..se pare ca nu.
Nu te-am intrebat ce crezi despre sistemul meu pe care-l am in spate.As mai lua un woofer , dar nu stiu daca se poate lega si el la statie . Imi poti da cateva sfaturi te rog.

AlexXx-4ti 05-06-08 13:47

[tracky]Deja am 2 difuzoare 6x9 Pioneer Ts-A6957 40w nom , 180 max si ma gandeam ca merg ..se pare ca nu.
Nu te-am intrebat ce crezi despre sistemul meu pe care-l am in spate.As mai lua un woofer , dar nu stiu daca se poate lega si el la statie . Imi poti da cateva sfaturi te rog.

Salut ia ceva si mäsoarä lätimea si lungimea difului dacä are 13/18 cm si vezi cät de mare este diferenta cred nu sunt sigur dacä 6x9 ar fi de 16 lat si 24cm lung pe undeva ar avea loc lätimea sigur acum rämäne lungimea este diferentä de 6cm sar putea sä meargä eu nu am incercat cel mai simplu däi o fatä de la usä jos si vezi cum ar sta si dacä ai mai putea pune la loc fata de la usä färä probleme .
Incearcä sä elimini inclinarea difului punänd douä cilindre micute de 1 cm -2cm pärtii de jos a difului chiar pe suruburile de fixare de la dif si poate ai noroc si mai poti monta si fata interioarä a usii färä probleme.
Pe spate aratä bine 3 weg sistemul cät sä mai pui un subwoofer pe acelasi amplificator nu väd prea bine treaba cä amplificatorul täu este micut .
Ai nevoie de un amplificator de minim 3 si mai bine 4 kanale iesirile 1si 2 pentru 3 weg sistem si celelalte faci punte + iesirea 3 cu -iesirea 4 numai pentru subwoofer sau lasi asa cum este si mai pui un amplificator numai pentru subwoofer.
Toate bune!!8);)

All times are GMT +2. The time now is 16:06.

- Copyright 2026 4Tuning