![]() |
Re: Dacia Logan F7P (1.8 16v)
Ok am inteles.
M am uitat inca odata la poza si am vazut ca in jurul mijlocului corp clapeta din pozele tale este infasurat ceva,cred ca fibra de sticla. Oricum am inteles despre ce este vb. o sa fac si eu treaba asta .Tare curios sunt cum o sa fie dupa,daca o sa mai elimine din liniaritatea dintre 5600-7000 rpm? Oare pierde cuplu la ture joase? |
Invers ....o sa traga foarte tare jos ....o sa zmuceasca zici ca e mare motor ...apoi sus trage mai prost din ce am observat ....asta fara benzina data din soft in plus ..care trebuie data .
Daca vrei sa traga mai sus de 5500 ....prima scapare e ca masina sa fie cheala ....urca mult mai rapid ... a doua eliminare catalizator ... si cea mai tare e o galerie serpisori 4-1 sau 4-2-1 ..o sa traga pana in 6000-6100 sa nu mai zic de axa cu came sport . |
Quote:
chiulasa planta e ok ....dar ai si portat chiulasa ??? la axe chiar nu pot sa imi dau cu parerea ca nu am cunostintele "despre acest domeniu marca Dacia - Renault " nu schimba arcurile decat daca chiulasa ta are 2 arcuri pe supapa , si incearca sa faci fiecare supapa pe un arc (aici mi-am dat cu parerea insa am specificat ca nu stiu daca are 2 arcuri sau 1 ) plus incearca sa le adaugi niste saibe sub ele (iti dau un contact daca vrei ) In privinta volantei este un lucru bun dar intrebarea mea este urmatoarea , ce faci cu placa de presiune , ea este impinsa la extrem daca este una "stock" calculata pentru alta intensitate ! alte injectoare mai mari ai incercat + un soft (iti pot recomanda pe cineva si in acest domeniu ) succes cu acest Logan (acum 3 ani avand o pisica 1.8 is m-am dat cu un Logan destul de "vagabont" pana in a3 a stat bot in bot cu mine ) apreciez cand vad modificari ale performantelor si nu doar ("spoilare si jante marca AUTOVIT ) |
7 Attachment(s)
Masina are motorul ei de 6 luni cu o instalatie de gaz tomaseto .
Am hotarat sa dau motorul jos in urma cu 6 luni dupa o noapte in care a mancat jar pe paine si am spart cutia de viteze .. Am hotarat ca am nevoie de o masina care daca se strica sa nu imi pese :D,si asa am inceput sa lucrez la alt proiect care are la baza tot 1.8 16v ...o caroserie usoara etc Marian : Cutia de viteze o fac singur ,si la logan si la actuala masina am cutie facuta de mine ! Cu modificarile motorului cred ca voi incerca ceva supraalimnetat pentru ca aspiratul este scump la renault ! Imi pare rau ca am renuntat la proiectul cu loganul f7p ,am pus si ultima poza cu el , dar vroiam ceva mult mai agresiv ! |
Acum ce faci gogule treci pe turbo ? Parca iti placea sa bagi bani in aspirat....vezi ca tot la vorba mea ajungi ?:)))
|
Supraalimentat nu inseamna turbo ! Inca sunt la premiza ca turbo e foarte costisitor ! Daca am ocazia sa il fac aspirat sa fii sigur ca il voi face aspirat ... Momentan ramane cum e !
Vom vedea ce ne rezerva viitorul ! Salut! |
Daca si turbo e costisitor ... laure cu 1500 euro scoti aproape dublu cu turbo decat daca ai baga 1500 euro in aspirat .
|
E o discutie interminabila ....aspirat vs turbo
NU ARE ROST SA NECONTRAZICEM FIECARE CU CONCEPTIILE LUI ! |
Lau treaba e mai simpla decat crezi .. pe tine te intereseaza sa castigi la liniute nu ? Daca da atunci comversia turbo e cea mai buna solutie . Ca de exemplu razvaypo . Nu era multumit de puterea unui 2.0 aspirat si a trecut pe 1.6 kompressor care e mai rapid si cam la fel de scump . Si exista si avantajul presiunii marite . Adica daca nu iti ajunge presiunea 0.5 care din 1.6 iti da cam 130-140 cp poti oricand sa dai bani pt interne forjate si bagi presiune 2 bari unde te duce lejer la peste 200 cp . ;) faci tu asta din aspirat cu aceeasi bani ? Crede-ma ca nu se merita banii bagati in aspirat
|
Te invit sa iti faci masina turbo sau kompressor si apoi sa imi zici care e mai ieftin si mai fiabil supralimentatul sau aspiratul !
Ypo a spart un motor sau doua cu kompresorul si alt Logan Kompresor a crapat artisitc ! Avem masini in campoinatul de drag ...care dovedesc ca masinile aspirate inca fac legea ! exemplu e bmw cu motor central 2.8 330 cp ...best time 11.1 clioul lu sorin mihalcea 200cp 2.0 aspirat ..masina asta bate pe 400 m orice pana in 350 cp . Daca vrei sa mai discuti pe tema asta creaza un topic nou! |
Da ai dreptate , fiecare cu pasaricile lui ...sau cu stolul lui
|
Quote:
1.6 si 140 de cai cu 0.5? Arata-mi o fisa dyno. Copile au incercat multi inaintea ta si nu se face turbo peste noapte si cu bani putini. Cand o sa-i zici lu' tactu' cum vrei sa ii maltratezi masina luata cu un voucher o sa iti dea un sut in dos si o sa te puna cu botu' pe carte ca prea ai pierdut vremea pe forum. Degeaba iti zice toata lumea ca nu bagi nimic la tartacuta. Laur, scuze de off topic dar nu m-am putut abtine. Stii foarte bine ca nu suport genul asta de atotstiinta si ca nu are rost nici macar sa asculti ce zice ccophilu' asta. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 17:12. |
- Copyright 2026 4Tuning