![]() |
Re: tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi..
si daca nu fac asa ce se intampla se sparge in zona de prindere? cum am mai zis mai sus. yo vreau sa falosesc bara originala in continuarep e masina pana termina experimentul asta.
|
Baieti sunt nou pe aici nu am reusit sa citesc toate ideeile si parerile voastre deci e posibi sa fiu in plus dar pentru creearea unei matrite se poate folosi mai multe straturi de``polistiren`` iar pentru lipirea lor intre ele sau de caroserie folositi spuma , ii dati forma dorita dupa care aplicati un strat de lut rosu(pe care eu nu l-am gasit ,am incercat sa iau informatii de la BMW dar au fost prea secretosi) lutul pe care il avem noi nu e bun de nimic.
|
Quote:
Pai asta e o alta poveste,modificarea barii originale. Pt. asa ceva exista semibari universale,insa se pare ca vrei sa o faci tu artizanal. Atunci ia un creien si o hirtie ( sau pe PC daca esti capabil ) si fa o schita cum vrei sa arate bara in partea de jos In functie de asta, vei taia acea portiune de jos care va fi modificata,insa atentie las-o cu vreo 10 cm mai lunga.La nivelul tau, cel mai simplu este sa formezi acea portiune incepind din spatele peretelui barii,prelucrind un fel de cofrag din tabla subtire prinsa la imbinarea cu bara cu popnituri cu capul pe plastic .Inainte de a prinde popnitul (de 3.8 x 12 ajunge) largeste conic gaura cu un burghiu de 10-12 (merge usor doar cu mina)pt. ai intra capul in bara dupa care polizezi la nivelul barii capul.Dupa ce ai terminat de format tabla ,poti sa finisezi curbe si gauri cu spuma poliuretanica ,dar si sa o intaresti in spate. Cind totul e preparat,trage scotch de hirtie pe toata tabla si apoi "bate" fibra.Bara de plastic trebuie polizata cu rizuri adinci cam 10-15 cm de la taietura pt. a se prinde bine fibra de plastic.Fibra se bate in 3-4 straturi,insa in zona de imbinare cu bara se vor face aseza straturile in piramida unul deasupra celuilalt,pt. ca fiecare strat de fibra sa se prinda putin de plastic. Cind fibra este uscata,demontezi bara,scoti cofragul,polizezi pe dos bara in zona de imbinare cu fibra si mai bate 1-2 straturi de fibra peste acea imbinare,la fel tot in piramida,prima fisie mai ingusta si a doua mai lata ca sa o acopere pe prima.Din pacate voi folositi nestrapol ,care este f. dur si casant si nu sint sigur ca la eventuale "contacte" ulterioare ale barii cu solul sau aiurea nu se va sparge de pe plastic. Spor la lucru. |
la asta nu m-am gandit. ar fi o idee buna. la prinderea de bara nu ar fi mai bine sa o fac cu nituri peste care sa trag un stat de fibra ca sa nu se vada???
|
Quote:
asta doar in cazul in care fusta spoilerei e deja facuta si doar o atasezi. |
de saptamana viitoare imi caut materiale si sa ma apuc de treaba. sa vedem ce iese. macar vad si yo care e treaba. nu ca as avea prea mari sperante sa iasa ceva misto- mai ales la inceput. dar macar incerc.
|
Cam asa se prelucreaza un kit direct pe masina la nivel profesional :
http://www.leandrini.com/destaquepeugeot2.htm doar asa de exemplu. ;) |
Quote:
|
Quote:
La tabla s-a lucrat doar pt. largirea aripilor prin montarea jantelor mai largi.Vad destule masini in RO cu jantele iesite inafara aripii ,avind cauciucul ros de aripa deoarece sint incompatibile.Ori faci tuning,ori o lasi balta. Restul spoilere si praguri s-a facut cu spuma poliuretanica (ca matrita) si apoi fibra.Asta este un kit de serie mica ,ce se prelucreaza direct pe masina.De aceea spuneam ca este ca exemplu. Este inevitabil sa te atingi si de tabla daca vrei sa faci o interventie masiva asupra esteticii externe.Cam asa se lucreaza profesional ,iar costurile unui asemenea kit sint de 10 000 euro plus/minus,"la cheie". |
gata...scuze pt postul inutil...dar la mine nu se incarcasera celelalte poze...se incarcasera pana la masina vopsita cu grund si fara spoilere...acum am deschis si s-au incarcat toate...
|
4 Attachment(s)
m-am blocat... vreau sa imi bag tweeterele in stalp...si nu stiu ce forma sa-i dau la incinta... ceva poze..exemple cu se face cutiuta aia?
eu am facut din carton ca sa imi dau seama cum arata...dar arata ca pinochio :( |
[QUOTE=Swat-Cat]m-am blocat... QUOTE]
Ca doar nu vrei sa montezi cornet de inghetata pe stilpi sub parbriz.:( Incearca sa le imbini pe bord (nu cornetele ,ci tweeterele),in colturi dar nu mai inalt de citiva centimetri fata de nivelul bordului,spatiu ai berechet. Vrei sa-ti vezi poza la kitch audio tuning? ;) |
daca nu vrei sa pui tweeterul pe bord, incearca sa faci un suport pentru tweeter fixat ca si cum ar fi un indicator din ala montat pe stalp, dar in partea de sus , aproape de plafon (oricum tweeterele ar trebui sa stea la nivelul urechii sau mai sus) - pentru a-l fixa cum ti-am zis, suportul trebuie sa arate ca si cum ar fi o tzeava infipta in stalpul de langa parbriz, daca intelegi. o sa revin cu poze daca e nevoie (de fapt desen)
|
2 Attachment(s)
cum se zice....nu cornet....o teava care se infige in stalp :)
versiunea a 2-a :) |
hmmmm...incinta mi se pare cam mica...tu vrei bass cu o incinta asa mica? n-are rezonanta deloc! :rolleyes2
:lol: :peace: arata bine, numai sa o si finisezi ca lumea |
cred k totusi e vb de tweetere si nu cred k ar avea cum sa scoata alea bas ;) !
|
iar eu credeam ca se poate distinge unde glumesc si unde nu...:rolleyes2
|
cand pui o poza cu fetele de usi de la tau?
|
pai cand o sa fac rost de un pistol pentru spuma de termopan....nu-mi place cum au iesit primele fete, si daca nu-mi place mie evident ca nu pot sa i le dau asa.
si in plus, din moment ce si-a antifonat portierele, e pacat ca spatiul din portiere sa nu fie folosit pentru difuzoare...asa ca trebuie reconceputa prinderea difuzoarelor (deci incintele alea facute de mine dispar din schema) |
Quote:
|
pune si tu o poza cu ele puse pe pozitie in masina acolo unde vrei sale pui si asa cred ca o sa sara oamenii sa itzi dea idei- in caz ca e nevoie. ca asa trebuie multa imaginatie.
|
Salut.Nu stiu daca postez unde trebuie dar sper sa gasesc pe cineva sa ma ajute si pe mine.
Cine imi face si mie setul de praguri,codita....din fibra de sticla pentru masina mea un Renault Super5.Va multumesc. Apropo si daca se pricepe cineva sa-mi spuna si un pret cat de cat estimativ. |
va rog ma puteti ajuta cu ceva??
vreau sa invat sa lucrez cu fibra, am vazut ce se poate face si cum se poate "live" . as dori sa incep sa fac 2 pleoape la masina, dar imi puteti spune de ce materiale am nevoie??, caci procesul prin care se face il shtiu va multumesc :) |
Detman .. !
eu am facut un aeromodel in fibra ( jumate ) Iti treb o matrice ... faina. fibra , rasina, si intaritor. Iti faci froma ploapelor din carton dupa acea construesti o matrice si din tabla poti ;) pui faina pe ea pi strat de fibra rasina fibra rasina ... s.a departe depinde cat vrei tu sa fie de gros :) ( faina e buna ca sa nu se lipeasca ) Cei care fac lucruri mari si nu au bani sa faca o matrice buna va recomand Polistiren expandat. Lipesti mai mult bucati pana se face un cub / dreptunghi si incepi sa tai :) si sa ii dai forma ! De ce e bun polistirenul ? e simplu cu topeste sau exista materiale care il dilueaza :D Si nu te chinui sa il scoti :) Succes :) |
nu pot sa lipesc banda din hartie peste faruri si sa fac direct pleoapele, ca sa iasa fix dupa far?, o sa se lipeasca de banda de hartie??
|
5 Attachment(s)
detman...incearca asa ...noi asa am facut :
1 demontezi farurile 2 le izolezi bine cu hartie cu lipici pe o parte ,folosita de vopsitori 3 trasezi o forma aproximativa a pleoapei 4 incepi procesul de "batere" a fibrei....nestrapol+stratimat+etc...in functie de cat de groase le vrei poti sa bati 1-2-3 straturi cu toate ca 3 ar fii cam exagerate... 5 le lasi pana vezi ca numai lipesc la mana cand atingi si le scoti usor... 6 dezlipesti hartia de pe faruri... 7 tai pleoapele la forma dorita 8....chituire ...slefuire...chituire ...slefuire...pana ajung la aspectul si forma dorita de tine...succes |
asa ma gandeam si eu :) , mersi de ajutor ... au iesit chiar frumoase pleoapele :)
|
pentru metoda cu polistirenul de care a zis cineva mai devreme, "rasfoiti" pozele din link-ul de mai jos; in link, baietii au fabricat o masinuta telecomandata, dar important e modul in care au lucrat si materialele folosite ;)
vizionare placuta! http://smv.berkeley.edu/SMV_2002/01.html |
Quote:
1. Matritele pieselor (una pentru stanga si una pentru dreapta). De regula se confectioneaza tot din rasini armate cu fibra, folosind modele cat mai fidele si cat mai bine finisate a celor doua pleoape. Modelele pot fi alte doua pleoape identice sau pot fi confectionate din materiale usor prelucrabile (lemn de esenta moale fara noduri sau ipsos armat cu fire textile). ATENTIE: polistirenul, fie el expandat sau compact, este solubil in stirenul continut in rasinile poliesterice si este termoplastic, fiind total contraindicat in astfel de aplicatii!!!. 2. Chit auto bicomponent pentru tratarea intergii suprafete a modelelor din lemn sau ipsos, in vederea astuparii porilor. 3. Hartie abraziva cu granulatii de la 80 la 360 in mediu uscat, pe baza de oxizi de aluminiu (culoare roz deschis) pentru degrosarea chitului de pe matrite si cu granulatii de la 420 la 1800 (chiar 2000 sau 2400!) hidrorezistente pentru slefuirea pana la luciu in mediu umed. 4. Eventual o pasta egalizatoare (pasta abraziva) pentru astuparea microporilor. 5. Pasta demulanta, speciala, pentru crearea stratului de desprindere a pieselor din matrite. 6. Gel-coat pentru matrite (culoare neagra sau verde) care creaza in interiorul matritelor un strat perfect compact, rezistent si neted, peste care se aplica rasina si fibra de sticla. 7. Gel-coat de uz general (incolor sau in culoarea pe care o doresti) pentru crearea pe suprafata obiectelor a unui strat rezistent si lucios 8. Rasina poliesterica nesaturata, ortoftalica sau izoftalica, de buna calitate, preferabil prteaccelerata. 9. Accelerator (octoat de cobalt in solutie 1%) in cazul rasinilor ne-preaccelerate. 10. Intaritor (peroxid de metil-etil-cetona numit si MEK) in solutie de 50% pentru initierea polimerizarii. 10. Stratimat cu densitatea de 100grame/metru patrat. 11. RABDARE (fara tutun, ca substantele sunt usor inflamabile)! Multa bafta si... PM pentru datalii! PS: Pentru cei din Bucureşti, Arad, Iaşi sau Tg. Mureş: Saint-Gobain-Rompolimer, care are reprezentanţe comerciale în aceste localităţi, distribuie şi persoanelor fizice materiale de ranforsare (ţesături din fire de sticlă, ţesături din carbon sau carbon/kevlar, stratimat sau coremat în cantrităţi de minim 10 mp) şi substanţe (răşini, acceleratori/întăritori pigmenţi, gel-coaturi etc. în cantităţi de minim 1 Kg; cumpărătorii trebuie să aibă recipiente pentru transport.) |
Quote:
|
Quote:
Str. Biharia nr.67 - 77 Sector 1 - Bucuresti cod 013981 Tel: 021 20 11 305 Fax: 021 20 11 306 Camelia COMAN: [email protected] Catalin BUJITA: [email protected] Andrei SBIRCIOC : [email protected] Sunt si adresele din Arad si Tg Mures pe www.rompolimer.ro |
12 Attachment(s)
multumim pdw...trebuie sa ne facem relatii prin orasele unde au puncte de vanzare (ma refer la noi, astia de prin alte orase), ca e imposibil sa expedieze si online, din moment ce "trebuie sa venim cu ambalajul" :cry:
buuun....in timp ce lumea se distreaza, pleaca la munte/mare, in cluburi etc, CPF & WUW iz bizi... facem fetze-fetze ca un cub :lol: |
o intrebare mica...spuma este pusa pe gips-carton??? k asha mi-se pare
|
Da gips-carton sau rigips sau cum vrei sa il numesti...
Dupa ce s-a intarit spuma, am eliminat rigipsul, iar in locul rigipsului va veni o placa de fibra,peste spuma, un alt strat de fibra ,si spuma ramane la mijloc(asigurand si o mica izolare fonica ).Nu e important materialul de sub spuma, important e sa nu flambeze..sa fie mai rigid...o foaie de pal ..sau o bucata de rigips...ceva care sa reziste "presiunii" la care este supus de spuma |
stiam k partea aceea e facuta din fibra...si am crezut k o sa puneti spuma pe fibra...si acum nu eram sigur k am vazut bine...oricum arata bine pana acum...asteptam poze in cont
|
de vreo 2 zile nu a mai zis nimeni nimik. cumva nu mai lucreaza nimeni in fibra d sticla?
|
pai nu mai este nimic de spus
s-au dezbatut toate amanuntele |
pai mai ai si tu putin rabdare....lumea e la mare acum....in concedii
|
eu unu as vrea sa pricep si sa vad niste poze cu o matritza .. sa zicem de bara
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 05:57. |
- Copyright 2026 4Tuning