![]() |
Re: Ganduri si trairi din audiomobilia romaneasca
@alexnastase: +1 .. LIKE
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
devine tare de citit :-P |
|
Quote:
Sau... : https://www.youtube.com/watch?v=6zMJ8o6UWD0 |
citat "un sistem de masina de 20 000 w scoate cat un sistem de 500w de aer liber "
hehe baiati cu coloana muzicala :shock: |
in primul rand ai ratat sectiunea de intrebari si raspunsuri
in al 2-lea rand nai cum sa scoti watti dintr-un difuzor, doar din amplificator in al 3-lea rand nu, nu vei pati nimic de la bass |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Fiecare isi stie limitele, fiecare isi asuma riscuri. Expunerea la SPL mare la frecvente joase sau foarte joase (sub 40-30Hz) este sensibil mai putin periculoasa decat acelasi nr de decibeli la peste 100 Hz. Roli e safe din punctul asta de vedere. |
Exact asta am vrut sa zic. Sunet de frecventa mai inalta (gen medii) la 120dB, afecteaza mai mult auzul decat frecventele joase (bass-ul) , tot la 120dB. Fiecare cu urechile sale, unele mai sensibile, altele nu.
Ca un exemplu. Am un prieten nebun, care asculta muzica TARE, dar TARE am spus. Asculta de 2-3 ani muzica in casti, atat de tare incat pe strada, auzi muzica din castile lui la 2,3M in spate. Si acum de cand cu sunetul pe masina, boxele mele pot sa urce in volum foarte mult, fara distorsiuni, insa eu ajung la o limita din care nu mai suport zgomotul, insa il vad pe el ca lipste urechea de boxa, si nu simte nici o durere. In timp, sunetul puternic afecteaza urechea, dar de ce sa nu ne bucuram de viata, si sa lasam tehnologia sa ne salveze. Vor aparea aparate auditive foarte avansate peste 5-10 ani, deci no stress baieti, bagati muzica tare, traiti-va viata :)) |
Claudiu, ai perfecta dreptate, ai facut o exemplificare foarte tare, dar, eu am raspuns la intrebarea lui Bogz02, ca da, iti poate afecta urechile in anumite conditii/sensibilitati etc...
|
Re: VW Golf MKII - Car Audio
Mai pune si un Matiz cu MNC la alea cu wall, care daca nu ma insel a fost si primul pe structura metalica (chiar daca putina si firava). :-) Si BUM-uuuuuuuu! :))
Deci cu asta sa tot fie 5... 6 cu a ta. Tico - Ro - 2 x 15" Matiz - Ro - 4 x 12" Polo - Ro - 2 x 15" Oltcit BUM - 2 x 18" Honda - Ro - 2 x 18" ............................................. VW Golf Mk II - Ro - 4 x 18"? :) PS: Am enumerat masinile facute in tara. Nu am idee cate importate au tranzitat tara, deci nu ma hazardez sa calculez. Bafta si spor la munca! Sigur iese ceva interesant acolo! |
Bafta multa la masina...o sa ai nevoie...
PS... De BUM a uitat toata lumea???:sad: |
Quote:
Varsta asta. :rolleyes2 AYG, ala nu era tocmai wall. Si nici tocmai "power". :ciggy: |
Re: AYG
boala grea cu pozele astea cu stiva de cupe
|
Boala grea e aia cand tirezi ca tie frica de 2x10...., sau cand bagi senzoru in port sau cand vinzi povesti pe forumuri ca nu dai mai mult de 157 si de aceea nu vi, lasa comentariile rautacioase si termina masina aia!
|
Quote:
|
Quote:
Am inteles ca vruiai sa te iei de mine intr-un fel anume si ai dat in cupe:lol: P.S stiai ca calculatorul merge doar cu semnal 1 si 0? daca da tot ce vezi aici e o iluzie optica:-P si hai sa lasam discutia sa moara aici avand in vedere ce varsta ai, ar trebui sa fi cu capu pe pamant si mai inteligent ca mine sa nu mai apleci ochii la ceea ce vezi pe ecranul tau.;) |
nu am zis in nume de rau ..dar am vazut la fiecare pe topic aceeasi chestie cu poze cu cupe si trofee ..
acum ceva timp erau discuti pe forum cum ca majoritatea nu concureaza pt cupe doar pt pasiune ...si dintro data pasiunea sa transformat in vanatoare de cupe ..asta era ideea ... pot face si eu poze cu cele 53 de cupe pe care le am sa le pun pe forum dar nu ma pasioneaza chestile astea... de participat anul asta e adevarat am participat doar la 3 evenimente ..din mai multe motive personale ...dar anul trecut am fost la foarte multe ... deci sa nu crezi ca am ceva personal cu tine sau sistemul tau ...nici vorba |
Quote:
Stiu cel putin 3 oameni care alearga dupa cupe, din pasiune. Da' au sange in instalatie sa alerge dupa ele unde-i greu, nu unde se iau numai daca faci act de prezenta. Si nu i-am auzit niciodata sa stea acasa cu pretexte si motive legate de scor sau de masina. Indiferent de nr. de cupe, aici stau ei ceva mai bine decat tine. ;) Lasati masinile sa vorbeasca pentru voi, e poate cea mai buna varianta. |
Quote:
man pune mana fa masina ta personala si atunci vorba ta lasam masinile sa vorbeasca ca de tastat e simplu .. ps: daca 5 persoane de pe forumul asta nu vad masina mea aia nu insemna ca nu exista ..e valabila si reciproca ... PS 2 : hai sa nu poluam topicul omului aiurea ca nu mai are rost ..ne vedem la anu poate nu o sa mai fii asa........................... |
Quote:
Nu pot sa-ti accept provocarea, ma declar incapabil sa-mi fac mie masina mea. :lol: PS: Vrei sa facem lista, sa vezi ca-s vreo 5 care au vazut-o, si restul nu? :-) PS2: Hai. :) |
MAXIM!!!!!!!!!!!! =)))
adu-ti aminte cine te-a invatat ca nu dai in difuzoare cu cat scrie pe amplificator... si ca un PS... toti au vazut acel 157 inafara de 5 persoane, nu? Daca nu o scoti, DEGEABA O AI, intelegi? :) pe principiu ce mare e, da ce frumos atarna |
Din cate imi aduc aminte eu... ar mai fi o persoana care a avut la un moment dat wall :-) cu niste gz-uri 15xq
Link cu titlu informativ: https://www.youtube.com/watch?v=Rlg1hBeDuK4 PS Nu e de neglijat dupa scorurile care le da ;) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Termenul de WALL pentru incinte a aparut prima data in regulamentul dB Drag, acum multi ani, si descrie ORICE fel de incinta care depaseste linia geamurilor. Orice alta definitie pe langa asta e... inventata de noi. :) Da, corect, e logic si normal sa separi "jumatatile" complet. Dar definitia si regula spun ca orice trece, fie si cu un milimetru, de linia geamurilor, este wall. Ma repet, daca vrem noi sa adaptam definitia dupa propria opinie sau logica.... ne priveste. |
Nah... acuma stii cum e? Si eu am avut o incinta care culcata era ... cutie si intoarsa era wall probabil :lol: Si-ar face toata lumea asa nu? Si s-ar lauda multi aiurea pe forum.. :lol: si deja nu mai are haz.
Acuma ca-s de 15 sau 18, 2 buc sau 4 buc, fiecare decide cu ce vrea sa rupa gura targului, important e ca exista pasiune si ambitie si asta da tot farmecul competitiilor, nimic mai mult. |
Re: Arlequin / VW Passat Kombi - Pure Music
Quote:
Sau te refereai la calitatea materialului foto... Nu de alta dar pozele nu canta. Nici tare, nici bine. :) |
Ionut,spor la treaba!!!
Comentariile cel putin rautacioase sunt cele mai simple si foarte accesibile pentru unii, care in viata lor nu au avut o masina proprie care sa "cante"...gratuitati fara rost. |
Quote:
|
Quote:
pana una alta amandoi sunt in aceeasi situatie (cel putin asa vad eu lucrurile) in sensul ca (eu ) nu am vazut si nu am auzit nimic din lucrarile lui Ionut , iar Claudiu chiar NU vrea sa isi faca ceva al lui , cel putin asta a declarat si nu odata .... amandoi totusi sunt buni consilieri !!! |
Quote:
Un exemplu de rautate gratuita este tocmai mesajul tau... din pacate. :) Faptul ca masina e proprietate personala nu adauga punctaj la SQ si nici decibeli in SPL. In schimb conteaza in argumentatii bazate pe orgolii si motivatii "mioritice". Care nu cred ca te caracterizeaza. 8) Important e ca Ionut stie cum sta treaba. Pozele's faine, restu e Can Can. Presupun ca ii este greu sa atinga un rezultat pe care sa-l considere demn de aratat publicului si inteleg in acelasi timp ca materialul foto si efectul acestuia ii aduce vizibilitate si plus pe partea de marketing (personal sau de brand). Diferenta intre noi e ca eu pot sa vad mai departe de asta, cand stau si-astept degeaba cu discul in mana o masina anuntata si ne-prezentata. De asta am si zis mai devreme. Sa ne AUZIM bine. Nu doar sa ne VEDEM bine. :) Ce nu intelegi nici tu si nici altii (ca deh, orizontul e ingust si presupunerile's multe) este ca si cei mai necredinciosi (ca-s mai multi, si ma numar si eu printre ei) apreciaza SINCER munca depusa de Ionut, abordarea tehnica si realizarea practica. Si asta nu e o noutate. Dar intelege ca in Car Audio se cantaresc realizarile efective, nu materialul foto! Altfel ramane sa ne prezentam la competitii cu cate un album plin de fotografii frumoase. Nu ti se pare pueril sa aplauzi reusita unor poze? :lol: Chiar deloc?? Sau daca e masina care concureaza doar la sectiunea "Aspect instalatie"... No comment. Imi retrag toate interventiile. :) In fine, ca de obicei, cine vrea (sau cine poate) sa inteleaga, o sa inteleaga. Cine nu.... Nu. :) Bafta Ionut! Nu stiu cat o sa apuc sa urmaresc pozele dar SIGUR sunt curios sa experimentez pe viu rezultatul final. |
Quote:
Nu am fost niciodata motivat de aspectul material si nu tin la asta. Merg cu masini vechi si proaste, care mi-s dragi si care-mi plac. Uneori mai prind cate una cu radio stock, si sunt fericit. :lol: Dar pot sa te asigur ca am facut pentru alti oameni tot ce nu am facut pentru mine. De la prima etapa dB Drag am fost prezent cu masini facute de mine (desi eu nu aveam masina sau carnet). Am decis ca e mai util sa sprijin performanta altora, chiar daca asta inseamna sa cheltui resurse proprii. Iar in momentul de fata mi s-ar parea aiurea (avand in vedere cunostintele si potentialul tehnic) sa-mi fac o masina ca sa bat un competitor privat. E o chestie de principiu. O intelege cine poate. Cat despre "consilierea", munca sau interventia mea in cazul unor instalatii, de ani buni se vede acolo unde conteaza, adica pe podium. Si probabil o sa se mai vada. Cine si cat isi da seama, nu ma prea intereseaza. Momentan nu plang dupa piedestal si spoturi de lumina. E ok asa cum este. :-) Am prostul obicei sa judec domeniul Car Audio dupa rezultate. Si in lipsa acestora orice alt aspect mi se pare aproape inutil si lipsit de importanta. Degeaba e munca multa, investitia mare, sange varsat si poze frumoase. Reclama nu tine loc de rezultat. Dar rezultatul tine loc de reclama. ;) Data viitoare cand va mai trec "romanisme" prin cap legate de subiectul asta, recititi mesajul meu. Nu cred ca a mai fost altul si nici nu o sa mai fie, pe tema asta. PS: Ma gandesc cum sa mut toata discutia asta la topicul de serviciu, ca sa lasam prezentarea lui Ionut in pace. |
| All times are GMT +2. The time now is 09:00. |
- Copyright 2026 4Tuning