Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sisteme turbo si NOS (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos.html)
-   -   Turbo Charger ... Pe ce masina vreti sa il puneti ? (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos/227-turbo-charger-masina-vreti-puneti.html)

Eagleee 24-04-07 02:38

Re: Turbo Charger ... Pe ce masina vreti sa il puneti ?

Quote:

Originally Posted by b90sun (Post 867919)
As prefera sa nu imi schimb motorul. La ce am ce zici sa imi fac si cati cai crezi ca as castiga? Ms anticipat

Se poate scoate cam la fel si din motorul asta ca din 2.0 16v, dar munca multa mai multa, multe trebue scimbata, renforsat, si probabil ca va costa chear mai mult dacat o schimbare de motor+turbo.
Dar daca tot vrei sa sti pretul est in mare ce am mentionat mia sus.

b90sun 24-04-07 22:17

Nu ai si u un id de mess sa vb mai clar?

doteo 08-05-07 11:04

Salutare la toata lumea.Sunt nou in acest club.Am citit cate ceva din posturile de aici.Eu am un citroen BX 1.9 GTi din 1991.Am cumparat un motor 1.9 GTi 16 valve de 160 CP pe care as vrea sa-i pun turbina.Am un bloc motor de citroen XM turbo de 1998 cm,complet,pe care intentionez sa pun chiulasa de 1.9 GTi 16v.Prinderile se potrivesc toate.Voi cumpara injectoare si pompa de benzina cu debit mai mare.Am inteles ca trebuie modificata galeria de evacuare.M-ar interesa ce tip de turbina ar trebui sa-i pun,cati cai putere poate duce un astfel de motor in conditii de siguranta(deci sa fie si fiabil),din ce material trebuie sa fac galeria de evacuare si ce presiune trebuie masurata pe conductele de evacuare?!?La blocul asta de Turbo combinat cu chiulasa de 16 valve de aspirat mai trebuie micsorat raportul de compresie?Mentionez ca peugeot-citroen au facut din motoarele astea de 2 litri motorul T16 de 210-220 cp,care imbunatatite au ajuns si la 460 cp!Pe mine m-ar interesa cam 250-270 CP.Faza e ca eu nu-mi permit o turbina noua sau o evacuare pe original din Franta ci m-ar interesa ce as putea adapta la un preat mai rezonabil.Bani disponibili:1-2000 euro.

foss 08-05-07 23:08

merge pe Ople Corsa cu motor 1.2L si 80de cai??din 2007??

adrianbmw_m3 09-05-07 11:45

ma int si pe mine un turbo pt e30 mot 2300 cam ce pret si cam ce putere da la mot 2300 si daca aveti si motaj mar int

Eagleee 09-05-07 14:10

6 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by adrianbmw_m3 (Post 892322)
ma int si pe mine un turbo pt e30 mot 2300 cam ce pret si cam ce putere da la mot 2300 si daca aveti si motaj mar int

Va costa in jur de 2000euro daca ei totu la mana a doua...
si primesti cam +50-60% cu un boost de 0.5bar

einstein1984 10-05-07 10:32

Quote:

Originally Posted by doteo (Post 890355)
Salutare la toata lumea.Sunt nou in acest club.Am citit cate ceva din posturile de aici.Eu am un citroen BX 1.9 GTi din 1991.Am cumparat un motor 1.9 GTi 16 valve de 160 CP pe care as vrea sa-i pun turbina.Am un bloc motor de citroen XM turbo de 1998 cm,complet,pe care intentionez sa pun chiulasa de 1.9 GTi 16v.Prinderile se potrivesc toate.Voi cumpara injectoare si pompa de benzina cu debit mai mare.Am inteles ca trebuie modificata galeria de evacuare.M-ar interesa ce tip de turbina ar trebui sa-i pun,cati cai putere poate duce un astfel de motor in conditii de siguranta(deci sa fie si fiabil),din ce material trebuie sa fac galeria de evacuare si ce presiune trebuie masurata pe conductele de evacuare?!?La blocul asta de Turbo combinat cu chiulasa de 16 valve de aspirat mai trebuie micsorat raportul de compresie?Mentionez ca peugeot-citroen au facut din motoarele astea de 2 litri motorul T16 de 210-220 cp,care imbunatatite au ajuns si la 460 cp!Pe mine m-ar interesa cam 250-270 CP.Faza e ca eu nu-mi permit o turbina noua sau o evacuare pe original din Franta ci m-ar interesa ce as putea adapta la un preat mai rezonabil.Bani disponibili:1-2000 euro.

Ca sa aflii raportul de comprimare, masori capacitatea camerelor de ardere si squishul pistonului fata de chiulasa. Turbina..... poate fi una din mai multe optiuni. In principiu orice de la un motor de 2 litri (una de calibra C 20 LET, un garret T3), galeria de evacuare o poti face din inox (erau niste baieiti pe forum care faceau asa ceva), desi daca motorul e turbo, poate scapi doar cu o flansa pentru turbina. De ce vrei sa masori presiune in evacuare? Aia oricum fluctueaza drastic (unde de presiune).

doteo 12-05-07 11:39

Cu un garret T3 sau un C 20 LET pot sa scot 250-270 CP din motorul asta cu pistoanele standard?Oare rezista?Faza e ca tocmai cu 2 zile in urma,dupa vreo cateva accelerari mai puternice (6000-6500 rpm) cu motorul pe care il am acum pe masina(1.9 GTi - 125 CP) mi s-au dus cuzinetii de la pistonul 1(sau lipit de arbore).I-am schimbat cuzinetii si capacul bielei dar bataia nu a disparut de tot(n-am mai mers decat vreo 3 km dupa prima bataie).Ma gandesc sa pun niste dura-lube poate mai ajuta sa nu se mai accentueze bataia...Daca n-ar fi al treilea motor de tipul asta (de peugeot) la care se intampla chestia asta la turatii mari si numai la pistonul 1,as zice ca e o pura coincidenta.Mentionez ca presiunea la ulei e in cote foarte bune 3-4 bar in relanti si 6-7-8 in turatii.Stiti ceva de vreun defect de fabricatie la blocurile de 2 litri benzina peugeot?N-as vrea sa investesc in motorul ala de 16 valve cu blocul de turbo(care la linie e identic cu asta aspirat) si sa ma trezesc ca raman iar fara ungere la pistonul 1 !...Oare rezista linia la 250-270 CP?Oare rezista pistoanele standard sau trebuie altele mai rezistente?Are cineva o turbina de vanzare din cele mentionate mai sus?Ma deplasez...

beck 12-05-07 15:38

ai rectificat vibrochenul inainte sa schimbi cuzinetii?

capacele la biela nu se schimba.. fiecare biela are capacul ei daca ceva nu este in cote se schimba biela cu tot cu capac.

Georgekey 12-05-07 16:29

Quote:

Originally Posted by doteo (Post 890355)

Salutare la toata lumea sunt si eu tot nou in acest club .
Tu prietene Un motor care nu este proiectat pentru supraalimentatie de turbo mai bine sa lasi asa cum este pentruca osa te costa mai mult de cat sa pui un mtotr turbo din (mama lui) nu stiu daca reusesti asa sa faci un motor sanatos si cel probabil sa il faci praf.De mult am facut si eu asa ceva dar nu merita .Parerea mea sa faci un proiect nou:-)

Georgekey 12-05-07 16:44

Quote:

Originally Posted by Eagleee (Post 892552)
Va costa in jur de 2000euro daca ei totu la mana a doua...
si primesti cam +50-60% cu un boost de 0.5bar

Da dar nu este modificare completa .
cu 0.5 bar nu faci mare treaba ,trebuie scimbat ""INTERNALS"" pentru ca viata este 1.6 bar si sus!!!!
Am si eu cateva poze cu motoare sparte sa postez!!:evil:

doteo 12-05-07 21:38

Quote:

Originally Posted by beck (Post 897577)
ai rectificat vibrochenul inainte sa schimbi cuzinetii?

capacele la biela nu se schimba.. fiecare biela are capacul ei daca ceva nu este in cote se schimba biela cu tot cu capac.

Pai la 2-3 km cat am mai facut eu pana acasa si la mers relativ incet,ce sa mai rectific la vibrochen?Oricum,cuzinetii se lipisera de vibrochen si se invarteau cu tot cu acesta in biela...Urme de uzura aveau doar cuzinetii(pe exterior) si biela (pe interior).Eu am inteles ca trebuie sa fac treaba asa ca la carte,dar prea mult motorul asta nu ma intereseaza.Ceea ce vroiam sa stiu daca e un anume defect la tipul asta de motor de tot se duc cuzinetii la primul piston,la turatii mai mari(asta e al treilea motor de acelasi tip care pateste asa ceva in ultima jumate de an!...

doteo 12-05-07 21:48

Quote:

Originally Posted by Georgekey (Post 897633)
Salutare la toata lumea sunt si eu tot nou in acest club .
Tu prietene Un motor care nu este proiectat pentru supraalimentatie de turbo mai bine sa lasi asa cum este pentruca osa te costa mai mult de cat sa pui un mtotr turbo din (mama lui) nu stiu daca reusesti asa sa faci un motor sanatos si cel probabil sa il faci praf.De mult am facut si eu asa ceva dar nu merita .Parerea mea sa faci un proiect nou:-)

Pai blocul motor e de turbo(scrie destul de clar mai sus) iar chiulasa e de 16 valve de la un motor aspirat.Faza e ca grupul PSA(peugeot-citroen) au pus pe un bloc dintr-asta de turbo chiulasa de 16 valve si au facut astfel renumitul peugeot 205 T16 care a batut cam tot in raliuri la vremea lui,si mai apoi peugeot 405 T16.Numai ca un motor T16 original e foarte rar si scump totodata,pentru ca nu s-au facut prea multe si de asta nu-mi permit inca unul.Un peugeot 205 T16 original si in stare f. buna poate sa coste mult peste 50.000 euro!De asta incerc sa fac un motor de genul asta si sa-l pun pe un citroen BX care are mai putin de 1000 kg si suspensia cu mult mai buna decat a celor pe arcuri si amortizoare.

Georgekey 12-05-07 22:03

Ai dreptate nu am fost atent.!!!Asa nu o sa ai probleme,raportul de compresie sa nu fie foarte mare ca sa nu ai probleme (parerea mea mea) ,de cat sa modifici
chiulasa te ai gandit sa pui alte pistoane? Eu ma ocup nu mai cu 1.8T 20V vag dar asa as face .Mi ai adus aminte de Ari Vatanen:-)
Sa continui proiectul si sa ne spui cum ti merge .ti doresc sa ti merge bine dar tot periculos este

doteo 13-05-07 21:47

M-am gandit sa pun si alte pistoane si biele dar cred ca costa prea mult pt mine...O sa incerc sa vad ce iese asa...Merci de incurajare!

beck 14-05-07 10:30

Quote:

Originally Posted by doteo (Post 898020)
Pai la 2-3 km cat am mai facut eu pana acasa si la mers relativ incet,ce sa mai rectific la vibrochen?..

pai la stilul asta de abordare al problemei 3 motoare la 6 luni nu e mult.

Georgekey 14-05-07 15:14

Quote:

Originally Posted by doteo (Post 899385)
M-am gandit sa pun si alte pistoane si biele dar cred ca costa prea mult pt mine...O sa incerc sa vad ce iese asa...Merci de incurajare!

Dai seama : Daca pui set internals si reusesti o compresie pana la 9 cu materiale bune si un turbo maricel cu , boost 1,3 masina o sa'' coase'' pe drum cu 1,6.....
o sa sboare:twisted:

foss 14-05-07 15:41

Am intrebat si eu mai devreme daca pt un Opel Corsa 1.2L si 80 de cai aveti ceva si ce marire de putere imi va permite adica acum cum este motorul fuge cu 170 km/h linistit dupa ce il voi pune cat pot sa-i dau si cat mad costa???
Va rog vreau si eu un raspuns!!!

T E N N Y - E 14-05-07 19:10

Ma Tot Bate Gandul Sa-mi Pun Turbo Pe Un W 124 De 2000 Diesel. Oare Se Poate ,ce-ar Trebui Schimbat,exista Kit Pentru Masina Asta?

Eagleee 15-05-07 14:58

Quote:

Originally Posted by T E N N Y - E (Post 900957)
Ma Tot Bate Gandul Sa-mi Pun Turbo Pe Un W 124 De 2000 Diesel. Oare Se Poate ,ce-ar Trebui Schimbat,exista Kit Pentru Masina Asta?

Da, numele kit-ului este 2.5 TD...am vazut din aia cu peste 250cai...usor de tunat, totul e macanic, ii dai un turbo mare, intercooler si gata...

bob 16-05-07 00:12

salut,
se poate monta compresor mecanic pe motorul de 1.6 16v (107cp) de pe Megane sau sunt numai bazme ?

200SX 16-05-07 09:30

Quote:

Originally Posted by bob (Post 903505)
salut,
se poate monta compresor mecanic pe motorul de 1.6 16v (107cp) de pe Megane sau sunt numai bazme ?

se poate de ce sa nu se poata

bob 16-05-07 22:35

Quote:

Originally Posted by 200SX (Post 903823)
se poate de ce sa nu se poata

pai da si tu mai multe detalii, cam ce se modifica care ar fi costurile aproximative unde as putea face asa ceva si in primul rand daca se merita ...
mersi

bluey 16-05-07 22:39

Quote:

Originally Posted by bob (Post 905010)
pai da si tu mai multe detalii, cam ce se modifica care ar fi costurile aproximative unde as putea face asa ceva si in primul rand daca se merita ...
mersi

La Mastertuner, modificarile includ :flansa de adaptare a compresorului la motor, curea de accesorii mai mare, Unichip probabil modificarea raportului de compresie ca sa nu iti sara in ochi motorul.Asta in functie de cat vrei in plus de la motor.
Costurile le discuti cu Zbuciumus, el e Mastertuner.
Daca merita numai tu decizi.
Daca mai pune cineva compresoare de la noi imi cer scuze.

bob 16-05-07 23:33

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 905019)
La Mastertuner, modificarile includ :flansa de adaptare a compresorului la motor, curea de accesorii mai mare, Unichip probabil modificarea raportului de compresie ca sa nu iti sara in ochi motorul.Asta in functie de cat vrei in plus de la motor.
Costurile le discuti cu Zbuciumus, el e Mastertuner.
Daca merita numai tu decizi.
Daca mai pune cineva compresoare de la noi imi cer scuze.

sa traiesti, multam de informatie o sa iau legatura cu el sa vad ce si cum...

Georgekey 18-05-07 21:04

Quote:

Originally Posted by TNos (Post 49450)
in primul rand...Santos interesaza-te despre turbine si alalalt la fel..ele chiar ajung la 90.000,unele trec de 100.000 chiar...iar compresoarele ajung din cate stiu eu la 30.000-40.000, nu mai vb aiurea....
SHA se poate dar trebuie scazut un pic raportul de comprimare ,sa fie maxim 9,tu parca il ai 10 nu?si asta o poti face simplu punand si tu 2 garnituri de chiulasa....

Daca pune 2 garnituri este o varianta dar nu este o varianta buna!!
Raportul de compresie scade cu alte pistoane or cu modificare chiulasei.
Am facut si eu asa ceva de mult (POLO 1.4 16v 6N) (am pus 2 garnituri) ca sa mi scade budjetul dar dupa aceea am platit triplu .Daca vrea turbo sa face o modificare completa si sigura. Asta este parerea mea:D

T E N N Y - E 18-05-07 21:22

Quote:

Originally Posted by Eagleee (Post 902406)
Da, numele kit-ului este 2.5 TD...am vazut din aia cu peste 250cai...usor de tunat, totul e macanic, ii dai un turbo mare, intercooler si gata...

ITI MULTUMESC MULT PENTRU RASPUNS, STI SI UNDE-L POT GASI?

mituc 18-05-07 21:25

Quote:

Originally Posted by Georgekey (Post 908160)
Daca pune 2 garnituri este o varianta dar nu este o varianta buna!!
Raportul de compresie scade cu alte pistoane or cu modificare chiulasei.

Ideal ar fi sa gaseasca placi de decompresie pentru motorul lui. E cel mai sfint, nu tre' sa scobesti pistoanele sau sa modifici chiulasa.

Georgekey 19-05-07 00:04

Quote:

Originally Posted by mituc (Post 908190)
Ideal ar fi sa gaseasca placi de decompresie pentru motorul lui. E cel mai sfint, nu tre' sa scobesti pistoanele sau sa modifici chiulasa.

Ma refer la pistoane special pentru modificari turbo si nu mai cu varianta asta poate sa ridice un boost care merita ex. 1.0 bar.
Cu placile nu poate sa ridice mai mult de 0.5bar .Sfatul meu este ca nu merita in general sa pui turbina pe un motor care nu este turbo din fabrica ,cumperi mai bine un motor turbo grup V o sa te costa si ieftin.ca sa reusesti un motor adevarat puternic dar si sanatos i- ti trebuie foarte multi bani...cu placi,garnituri si #$%^%# nimeni nu a reusit sa modifice o masina turbo asa cum trebuie

Eagleee 20-05-07 07:27

Quote:

Originally Posted by Georgekey (Post 908484)
Ma refer la pistoane special pentru modificari turbo si nu mai cu varianta asta poate sa ridice un boost care merita ex. 1.0 bar.
Cu placile nu poate sa ridice mai mult de 0.5bar .Sfatul meu este ca nu merita in general sa pui turbina pe un motor care nu este turbo din fabrica ,cumperi mai bine un motor turbo grup V o sa te costa si ieftin.ca sa reusesti un motor adevarat puternic dar si sanatos i- ti trebuie foarte multi bani...cu placi,garnituri si #$%^%# nimeni nu a reusit sa modifice o masina turbo asa cum trebuie

Cu placi ai dreptate, mai poate face cu placi din aluminium, taiate cu CNC...dar nici asa nu poti peste 0.7bar.
In rest se poate face motor turbo dintr-un aspirat...dar trebue sa stii multe si sa ai bani...calitatea in zilele de azi se masoara la kg si la bani...

Georgekey 20-05-07 11:19

Quote:

Originally Posted by Eagleee (Post 910088)
Cu placi ai dreptate, mai poate face cu placi din aluminium, taiate cu CNC...dar nici asa nu poti peste 0.7bar.
In rest se poate face motor turbo dintr-un aspirat...dar trebue sa stii multe si sa ai bani...calitatea in zilele de azi se masoara la kg si la bani...

banul ne face viata frate...:sad:

Eagleee 20-05-07 16:33

Asa e...de asta trebue sa facem ceva ce alti nu fac...si bine...

nino noni 24-05-07 10:44

Re: Intercooler mai mare cu guri mai mici sau mai mic cu guri mai mari?

am o rugaminte se poate pune pe un mercedes w124 motor 230E din 93 pot sa pun turbina cu intercular pe ea???
astept un raspuns

lascarica 25-05-07 13:21

Cred ca este m102.982 si ai injectie mecanica...teoretic poti pune pe orice motor,iar ca interne ala cred ca ar tine fara probleme macar 0.8 (dupa decompresie macar undeva la ~8), INSA este un pic.....total diferit:) de setat tipul ala de alimentare dupa conversia turbo ,fata de cele cu inj.electronica. Avantajul ar fi ca-i dai benzina la greu,modificand amestecul din doua imbus-uri de 3. Dezavantajul ar fi ca la noi foarte putini au incercat pe injectie mecanica ,iar injectoare de debit mai mare(daca va fi nevoie) gasesti foarte greu si foarte scump.La fel ca si pompa care la 7BAR si cu debit de peste 250L/h...gasesti cam greu...:(
...Parerea mea...:)...Succes,oricum !

Georgekey 26-05-07 00:12

Quote:

Originally Posted by lascarica (Post 919107)
Cred ca este m102.982 si ai injectie mecanica...teoretic poti pune pe orice motor,iar ca interne ala cred ca ar tine fara probleme macar 0.8 (dupa decompresie macar undeva la ~8), INSA este un pic.....total diferit:) de setat tipul ala de alimentare dupa conversia turbo ,fata de cele cu inj.electronica. Avantajul ar fi ca-i dai benzina la greu,modificand amestecul din doua imbus-uri de 3. Dezavantajul ar fi ca la noi foarte putini au incercat pe injectie mecanica ,iar injectoare de debit mai mare(daca va fi nevoie) gasesti foarte greu si foarte scump.La fel ca si pompa care la 7BAR si cu debit de peste 250L/h...gasesti cam greu...:(
...Parerea mea...:)...Succes,oricum !

Am calculat Turbo 400e
galeria de evacuare (manifold) 400e handmade!
Downpipe 200e +sistem de esament 300e hand made!
inductie samco de silicon 300e ori de inox 200e hand made
ECU remaping 800 ori chip 500e
4 injectoare 400e
filtru de aer 150e
BOV 150e
pompa de benzina externa 250e
Racor de ulei,de apa 200e
intercooler 500e
tevi de turbo 150e
Samco silicon hoses set 700e
Atit costa daca le pune toate noi:!:

Un Kit identic de calitate il gasesc second hand in jur de 2500e;)

lascarica 26-05-07 02:22

Interesant calcul:D....se poate face in tara(ro) si frumos dpdv estetic(tot ce-i metal va fi inox lustruit ,inclusiv downpipe si evacuare si admisia...eventual in unele parti ceva aluminiu) si cu vreo 180cai pe dyno.
Sau,alternativa ar fi un eatonM90 s-h cu tot ce trebuie,caz in care l-ar costa mai putin,insa si cu rezultate un pic mai modeste.
.... Samco silicon hoses+inductie samco...1000euro...:))...racorduri ulei+apa 200e...intercooler-500e (hombre...omul vrea doar un kit turbo,nu are de gand sa devina campionul estului la drag !...pui o mizerie de turbina de 400e[noua!],dar ii dai intercooler de 500e..)nu mai zic nimic...daca tuningul inseamna doar sa cauti firme prin cataloage si sa comanzi kituri,alegand dupa cat de des am vazut reclame la respectivul brand...atunci sunt tuneri cu miliardele in lumea asta...:))
Georgekey...in principiu,pentru preturile din tara ta,cred ca e foarte realist ceea ce spui...insa unele chestii sunt exagerate...cum ar fi softul...de banii aia il dotez eu pe om cu tot ce-i trebuie ca sa le ia si el la randul lui altora banii ;).
PS: daca cineva se simte ofensat ,imi cer scuze:( !
In cazul cand cumva exista dubii referitoare la preturile mai mici decat cele ale colegului Georgekey,ce am sugerat eu ca s-ar putea gasi,in limita timpului as putea da cateva linkuri...de la unii dintre respctivii distribuitori din afara Ro am cumparat si eu,cu banii trimisi inainte....acum exista pay-pal si aici...atunci nu era...

Numai bine tuturor !

Georgekey 26-05-07 12:38

Quote:

Originally Posted by lascarica (Post 919737)
Interesant calcul:D....se poate face in tara(ro) si frumos dpdv estetic(tot ce-i metal va fi inox lustruit ,inclusiv downpipe si evacuare si admisia...eventual in unele parti ceva aluminiu) si cu minim 180cai pe dyno.
Sau,alternativa ar fi un eatonM90 s-h cu tot ce trebuie,caz in care l-ar costa mai putin,insa si cu rezultate un pic mai modeste.
.... Samco silicon hoses+inductie samco...1000euro...:))...racorduri ulei+apa 200e...intercooler-500e (hombre...omul vrea doar un kit turbo,nu are de gand sa devina campionul estului la drag !...pui o mizerie de turbina de 400e[noua!],dar ii dai intercooler de 500e..)nu mai zic nimic...daca tuningul inseamna doar sa cauti firme prin cataloage si sa comanzi kituri,alegand dupa cat de des am vazut reclame la respectivul brand...atunci sunt tuneri cu miliardele in lumea asta...:))
Georgekey...in principiu,pentru preturile din tara ta,cred ca e foarte realist ceea ce spui...insa unele chestii sunt exagerate...cum ar fi softul...de banii aia il dotez eu pe om cu tot ce-i trebuie ca sa le ia si el la randul lui altora banii ;).
PS: daca cineva se simte ofensat ,imi cer scuze:( !
In cazul cand cumva exista dubii referitoare la preturile mai mici decat cele ale colegului Georgekey,ce am sugerat eu ca s-ar putea gasi,in limita timpului as putea da cateva linkuri...de la unii dintre respctivii distribuitori am cumparat si eu,cu banii trimisi inainte....acum exista pay-pal si aici...atunci nu era...

Numai bine tuturor !

Dragule lascarica eu ma re fer la un kit adevarat bun care masina o sa se circule multe Km fare\ probleme.
-Cu 400 e se gaseste un turbo Garrett dar second hand am gresit!!!! Dar nu mizerie
-Eu cunosc pe cineva personal care programeaza ECU-ul original pe DYNO (MAHA) cu 800 dar munca lui MERITA eu il consider IEFTIN
-Daca tu mi gasesti set SAMCO din silicon mai ieftin de 700 ce sa spun nu cred (eu pe masina mea nu as folosi alta firma de cit samco;) )

E ..:!: Dar vreau sa subliniez ca EU personal nu vind nimic si NU am nici un INTERES ,preturi care am postat le am postat ca sa arat ca nu merita sa construiesti din un motor aspirat un motor turbo mai bine cumperi un motor turbo ori compresor .Nu sunt preturile MELE frate dar aici unde traiesc eu, un kit care osa fie sigur in FATA atit costa .Cauta pe net firme renumite la strainatate sa vezi cit costa un turbokit bun,TRIPLU de kit am postat eu ;)Ca se poate sa pui tu un turbo kit de 1700e si masina nu mai sa mearga si atit ,da se poate sunt convins.

200SX 26-05-07 12:49

Samco suna bine, dar nu e cea mai buna solutie calitate/pret

Georgekey 26-05-07 16:37

Quote:

Originally Posted by 200SX (Post 919974)
Samco suna bine, dar nu e cea mai buna solutie calitate/pret

Ai dreptate dar nu mai suport sa raman pe strada din causa unei furtuni .De mult
am cumparat de la ebay set furtuni de silicon noname si s au stricat dupa un timp.
Imi iese scump sa fac la mana o galeria de evacuare si un downpipe ptca :!:
folosesc tevi de concentratie mare de nikelium (inconel) care rezista la temperatura mare, stiu ca apare scump dar calitate costa.;)
Cu 1700e si cu stock internals nu poate sa ridice presiune si biele sigur nu o sa reziste in timp.Nici mie nu mi place sa cheltuiesc o gramada de bani pentru a tuna un motor dar o sa spun adevarul de 1000 de ori caTuningul ca lumea costa!Nu as recomanda o modificare ieftina nimanui ptca in timp o sa se aleaga
praful de motor si o sa plateasca triplu pana la urma

Eagleee 27-05-07 16:11

Quote:

Originally Posted by Georgekey (Post 919964)
Dragule lascarica eu ma re fer la un kit adevarat bun care masina o sa se circule multe Km fare\ probleme.
-Cu 400 e se gaseste un turbo Garrett dar second hand am gresit!!!! Dar nu mizerie
-Eu cunosc pe cineva personal care programeaza ECU-ul original pe DYNO (MAHA) cu 800 dar munca lui MERITA eu il consider IEFTIN

Cateva probleme pe care e bine sa luati in considerare:
1.Nu se poate face un motor turbo cu ECU orig aspirat, motive simple, aprinderea injectia se pace altfel, alte diagrame trebue pentru una turbo si una aspirat, dar ECU-l original nu se poate modifica asa sever...numai piggyback, ceace NUMAI manipuleaza datele de la senzor, si in asa fel injectia merge parca motorul ar fi rece, sau prea sec...long threm nu e bun...
2.Cu 800 euro ei un stand alone...inca 200 programarea si va fi exact cum trebue pentru motorul tau
3.E foarte frumos ce ati scris dar motorul asa va rezista maz 5km...nimani nu a scris ca e bine sa decompresezi...daca pui un kit de asta ar fi cazul sa pui macar pirtoane forjate pentru turbo...
4. de ce sate chinui cu motorul aia...este, si incapa s500...pentru aia 2 turbine mici si esti fericit...~500cai...de ce pentru una 230...

All times are GMT +2. The time now is 07:45.

- Copyright 2026 4Tuning