Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   B 3(0)4 SGM - the comeback (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/221105-3-0-4-sgm-the-comeback.html)

pUmA 30-11-10 19:06

Re: B 3(0)4 SGM - the comeback

ce grav se aude cand ii dai....acele indica corect?

Respect.

UniculSGM 30-11-10 19:15

Nu, turometrul indica cu 50% mai mult. Vitezometrul indica mai putin decat real.

claudiuCLR 30-11-10 19:50

Pe la rar ai trecut?

urs_e30 30-11-10 19:57

Quote:

Originally Posted by claudiuCLR (Post 3858616)
Pe la rar ai trecut?

nici nu o sa treaca ...

claudiuCLR 30-11-10 20:07

Eram curios ce au zis aia; nu de alta.

Radu ERD 30-11-10 23:26

Bravo domnule, ai avut ceva de furca acolo dar i-ai dat tu de cap ca de obicei. Sunt curios cum stau si eu cu cotoarba mea langa tine, sa vedem cum sta treaba aia cu dinamica. Succes in continuare!

master_mod 01-12-10 00:12

Se poate omologa asa ceva ca "Street legal''?

plictisit 01-12-10 00:18

daca motorul respectiv nu s-a pus pe caroserie din fabrica, nu

DEVIL's Style 01-12-10 02:15

Quote:

Originally Posted by plictisit (Post 3859425)
daca motorul respectiv nu s-a pus pe caroserie din fabrica, nu

Ba se poate din ce stiam eu ! se numeste omologare dinamica parca !

plictisit 01-12-10 02:57

eu am fost cu un prieten care avea pe o alfa 156 motor de alfa 155 ( era de pe aceeasi marca macar ) si nu s-a putut omologa, dapai de pe volkswagen pe dacia ? ..

on: hai ca incet incet se finalizeaza .. :D

NightDevil 01-12-10 09:56

Quote:

Originally Posted by master_mod (Post 3859409)
Se poate omologa asa ceva ca "Street legal''?

NU are nimeni de gand sa faca asa ceva.. asa ca nu incepeti si aici cu discutii inutile .

claudiuCLR 01-12-10 12:09

Nu cred ca e o discutie inutila.Cred ca era o intrebare fireasca avand in vedere ca a iesit cu ea pe strada.

SUPAPA_Jr 01-12-10 12:11

Probabil daca se numara printre fatalai da...dar asa...sa fim seriosi, nu e nici prima nici ultima masina care umbla pe strazi cu alt motor decat in carte.

CLR...oi fi vreun gabor sau vreun panicat d-ala...vai...daca nu e omologat se rupe si ne omoara pe toti =))

penibil.

werwceul 01-12-10 12:19

supapo... a mai sarit un motor dintr-o dacie cu sgm la numar :))

SUPAPA_Jr 01-12-10 12:33

SGM-ule...intra si fa curatenie...

off: din vina cui a sarit? si cu ajutorul carui acaret de siguranta au scapat aia atat de usor?

faceti toti afirmatii de tot rahatu.

werwceul 01-12-10 12:35

ce te agiti asa? era o gluma sau pentru ca ploua nu mai stii de glume?:D:D:D:D pepsi :P

claudiuCLR 01-12-10 12:48

In fine, sa speram ca nu o sa se intample cu asta cum sa intamplat cu cealalta

Muttley 01-12-10 14:26

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by SUPAPA_Jr (Post 3860386)
...vai...daca nu e omologat se rupe si ne omoara pe toti =))

penibil.

Penibil sau nu, un motor de Logan, de maxim 105CP sau 160Nm (depinde de ce preferati) e prins de lonjeroane! De fapt, grupul moto-propulsor (motor + cutie) e prins la capete de doua lonjeroane relativ mari si solide.
Pe cadrul motor se prind restul elementelor - caseta directie, brate suspensie.
Acest intreg ansamblu (motor + cutie + brate suspensie + amortizoare + CADRU motor + LONJEROANE) formeaza o structura rigida, studiata, testata intens si care rezista.
Precizez ca acest cadru motor se prinde de caroserie in doar 4 (patru) suruburi, la colturi.
Insa motorul si cutia de viteze in sine reprezinta un element structural de rezistenta ce incheaga ansamblul.

Revenind la cazul de fata, fixarea motorului si cutiei pe lonjeroane a... disparut.
Astfel, acea structura unitara si rigida cadru - caroserie a disparut si ea.
Practic raman asa: un motor de 2800 cmc impreuna cu cutie, suspensie, directie, un cadru "ranforsat" etc, prinse in acele 4 suruburi.

Consider ca urmare oportuna discutia si mi-ar place (din postura mea de spectator neutru) sa vad ceva mai multa maturitate si obiectivitate.

Pentru cine n-a reusit sa-nteleaga situatia, un desen mai jos.

SOLENZAXJG 01-12-10 14:35

Nustiu dupa ce va tot agitati omul face ce vrea cu masina si cum vre o face.Apai ca se rupe ca rezista ca decoleaza fix problema lui.Vechea dacie o rezistat foarte mult la cate curse a dat;)

Sebastian.C 01-12-10 14:56

Te-ai gandit tu , Muttley sa faci desene in paint si sa ne arati noua cum e prins motorul la Logan.. Care e problema daca omul si-a modificat sistemul de prindere al motorului? El face si tace...nu doar da din gura ca altii.... Toti sunteti destepti la scris pe forum.... Chiar sta foarte bine motorul acolo asa cum l-a pus SGM.... In fine.... Eu sunt curios cum va pica motorul jos din cele 4 suruburi... :)))

Driv3r2003 01-12-10 14:59

Felicitari pentru proiect , totusi sunt curios cum se va comporta pe viraje avand in vedere faptul ca masina nu dispune de suspensie independenta spate.... vom vedea oricum ai reusit sa ne surprinzi din nou.

Snoopz 01-12-10 15:17

Quote:

Originally Posted by Sebastian.C (Post 3860829)
Te-ai gandit tu , Muttley sa faci desene in paint si sa ne arati noua cum e prins motorul la Logan.. Care e problema daca omul si-a modificat sistemul de prindere al motorului? El face si tace...nu doar da din gura ca altii.... Toti sunteti destepti la scris pe forum.... Chiar sta foarte bine motorul acolo asa cum l-a pus SGM.... In fine.... Eu sunt curios cum va pica motorul jos din cele 4 suruburi... :)))

Nu vreau sa ma cert cu nimeni,dar tu esti cel care a vorbit in necunostinta de cauza.
L-ai cunoscut pe Muttley de zici ca "este destept la scris pe forum"?
Eu zic sa-ti masori cuvintele si sa nu mai vorbesti aiurea,nu te ajuta cu nimic faptul ca esti tare-n gura pe aici.
Singurul care e in masura sa vorbeasca de prindere este Robert.

bolidu' 01-12-10 15:43

Pe langa cele 4 suruburi de prindere mai sunt si doua bride intre cadru si lonjeroane.conteaza foarte mult si alea ca sunt in jumatatea cadrului.eu unul consider ca tine si nu se va duce nicaieri.Eventual vor aparea fisuri sau ruperi la oboseala care daca se mai verifica din cand in cand se pot vede unele stari incipiente ale acestora!

Muttley 01-12-10 15:48

Quote:

Originally Posted by bolidu' (Post 3860971)
... mai sunt si doua bride intre cadru si lonjeroane...

Alea sunt din fabrica.

bolidu' 01-12-10 16:01

Stiu.dar vad ca se tot bate saua pe alea 4 suruburi.sunt 4 suruburi + doua bride...

Muttley 01-12-10 16:08

Deci nu m-am facut inteles.

Ideea este ca s-a pus motor mai mare, mai greu, mai puternic. Fixarea acestui motor, in loc sa se pastreze (macar) sau in cazul fericit sa se imbunatateasca, s-a simplificat.
Structura de rezistenta a partii frontale, in loc sa pastreze / rigidizeze, s-a slabit.

UniculSGM 01-12-10 17:54

Forta nu este distribuita doar suruburile grupa 12.9 care fixeaza cadrul motor, cu toate ca sunt mai mult decat suficiente.

In varianta de motorizare VR6 exista 2 bride pe fiecare parte intre lonjeron si suruburile de la bascula, si multe altele.

Daca eu nu postez poze cu unele modificari "de finete" asta nu inseamna ca ele nu exista.

Si asa am dat prea multe detalii avand in vedere ca am putini interlocutori.

aleks 01-12-10 19:27

Aţi văzut că SGM-ul, deşi îl ştie şi-l respectă cam toată lumea, a putut să dea un răspuns concret şi fără jigniri sau aroganţe?
Ce-ar fi să nu daţi din gură a pagubă şi să nu jigniţi sau să nu vă certaţi fără să vă privească problemele?
Sigur putem găsi răspunsuri de bun simţ, dacă totuşi vreţi să comunicaţi ceva cuiva...

badea_laurentiu88 01-12-10 20:14

bravo SGM, ai tot respectul din partea mea, abia astept sa te vad cum le dai din nou fum in nas la 320, 325:)) si multe altele.iar taranii care te critica aiurea probabil nici macar nu au desfacut un motor in viata lor sa vada ce se afla in interior.multi comenteaza si ei asa sa se afle in treaba, ce au auzit si ei de pe la altii sau de pe net

anndi 01-12-10 20:36

Daca nu a sarit motorul de pe Golf nu va sarii nici de pe Logan,mai ales cu fine tuningul facut. Cele 4 suruburi nu se vor forfeca veci. Nu se rup nici la impact frontal. Spor(t) la treaba!

Thomas Everywhere 01-12-10 20:42

Quote:

Originally Posted by badea_laurentiu88 (Post 3861893)
bravo SGM, ai tot respectul din partea mea, abia astept sa te vad cum le dai din nou fum in nas la 320, 325:)) si multe altele.iar taranii care te critica aiurea probabil nici macar nu au desfacut un motor in viata lor sa vada ce se afla in interior.multi comenteaza si ei asa sa se afle in treaba, ce au auzit si ei de pe la altii sau de pe net

ce??? 320, 325 sunt jucarii pentru SGM...frate astea erau masini pe care SGM le facea acum cativa ani cu Dacia 1310 turbo...Daca va pune si turbo pe motoru asta si cred ca o va face atunci sa tii...

P.S. Ar fi indicat sa pui ceasurile de pe VR6 pe Logan, va fi multa munca si nu cred ca vei putea sa calibrezi ceasurile de logan la motoru asta VR6...eu sper sa reusesti, dar sunt putin sceptic, o munca mai usoara sa pui ceasurile VR6-lui original cu mici adaptari cred ca vine bine pe bordul de Logan.

Sirius 01-12-10 21:46

Quote:

Originally Posted by badea_laurentiu88 (Post 3861893)
iar taranii care te critica aiurea probabil nici macar nu au desfacut un motor in viata lor sa vada ce se afla in interior.multi comenteaza si ei asa sa se afle in treaba, ce au auzit si ei de pe la altii sau de pe net

Quote:

Originally Posted by anndi (Post 3861997)
Daca nu a sarit motorul de pe Golf nu va sarii nici de pe Logan,mai ales cu fine tuningul facut. Cele 4 suruburi nu se vor forfeca veci. Nu se rup nici la impact frontal. Spor(t) la treaba!

io cred ca voi nu stiti ce vorbiti :D

vipersrt 01-12-10 22:35

Ce material ai folosit pentru adaptorul de la etrieri ?

Si desi stiu ca a intrebat toata lumea despre omologare , intr-o zi tot va trebui sa te duci la serif . Nu e nici o problema in a pune piesele originale la loc , nu ?

Este pacat ca majoritatea inteleg prin tuning sa umpli un carucior virtual pe un site cu tot felul de piese Momo , Brembo , K&N etc ... sa le montezi pe masina , sa aplici n stickere pe lateral de la fiecare piesa , sa spui ca ai "tunat" si sa nu stii ce inseamna grupa 12.9 la un surub . Prin definitie ceea ce face SGM se numeste tuning (poate umbla si la motor :D ) . In fine ... gl & hf !

UniculSGM 01-12-10 22:50

OL 34

BlueAngel 01-12-10 23:11

Te gandesti ca pe viitor sa pui melc? Mai demult gasisem pe youtube un golf 1 cu motor VR6 marit la 3L turbina garrett GT4202R....a si nu s-a rupt nici un suport,doar pinioanele :)) pun si linkul poate iti faci o mica idee ce poate motorasul asta ;) https://www.youtube.com/watch?v=b1ytk...eature=related

UniculSGM 02-12-10 07:28

O sa se apuce geniile sa comenteze ca nu ii merge turometrul.

claudiuCLR 02-12-10 16:28

Cand mai apar filmulete noi?

ZerO_CooL 02-12-10 17:20

Quote:

Originally Posted by UniculSGM (Post 3863957)
Daca vrei iti spun si diferenta de Hz intre cele doua semnale, dar nu cred ca intereseaza pe cineva.

Semnalul de la VR6 are frecventa de 1.5 ori mai mare decat cea a semnalului motorului original, nu ? De fapt, e si logic, ca ai spus ca arata cu 50% mai mult.
Tot ce trebuie facut e sa se echilibreze traductorul de turatie astfel incat la aceeasi frecventa de intrare sa aiba o tensiune la iesire de 1.5 ori mai mica decat acum, nu ?

faustino 02-12-10 17:51

Recunosc...ma uit cu placere la seriale de comedie..dar ce se intampla aici depaseste cu mult amuzamentul acelor seriale....
Cred ca si "fauritorul" acestei masini se amuza la anumite posturi, care sa recunoastem sunt puse doar pt a se afla in treaba
Adevaratii cunoscatori il cunosc si pe Robert si tot ce se vrea aflat se afla in privat....restul se multumeste cu "cat fuge frate", "da cat consuma" si alte intrebari de-a dreptul stupide, si oricum chiar si cu explicatii de rigoare cred ca sunt inca multi care nu inteleg nimic de aici...
Este pacat sa deschizi un asemnea thread, ca spectator, si in loc de explicatii si lamuriri sa dai peste cele de mai sus
Nu ajuta la nimic sa scrii foarte tare, tine-o tot asa, bafta frate, la fel cum nu ajuta criticile si remarcile rautacioase gratuite....Robert nu a facut masina pt noi sau 4tuning, a facut-o pt el si trebuie sa fim recunoascatori ca imparte si cu noi....parerea mea

BlueAngel 02-12-10 19:53

nu conteaza marca,model...tot fiare cu diferite forme sunt....

Se poate mai multe detalii legate de sistemul de franare ?pompa,conducte..etc ?

All times are GMT +2. The time now is 12:58.

- Copyright 2026 4Tuning