![]() |
grea hotarare
japoneza - supra. europeana - golfu' (parerea mea) si se poate trage pana la urma o concluzie in urma celor 11 pagini de discutii ? |
Japonezeeee !!! clar , eu sunt un mare fan honda si in general al masinilor japoneze dar ce sa zic asta este ca vorba aia cel mai bun este ceea ce poti avea. asa se intampla si cu masinile astea cred ca 5% din userii acestui site au avut posibilitatea de a conduce o masina japoneza sa vada \"ce poate\" din toate punctele de vedere
Dece nu va intrebati , dece aia din fast and furious nu aveau pasaturi cu cipuri si golfuri 4 gti cu eleroane (asta in ghilimele) pentru ca dintr-o europeana nu prea ai ce scoate . mie unul asta imi place Tuning Total ceea ce pot face cu o masina japoneza spre deosebire de una europeana care nu-i gasesti nici macar un filtru de aer concluzia o trageti voi de ce alegere am facut indiciu: sunt posesorul unei honda civic ;) |
Quote:
Topicul era despre super-car-uri.CTR,Golf GTI etc. sunt hot-hatch-uri.Singurele masini japoneze care pot sa aiba pretentia la numele asta sunt Skyline si NSX.Desi mi se pare o exagerare chiar si in cazul lor. |
tuning
Si eu votez Japoneze,cu toate k am un golf 2......dar sa fim realisti acolo s-au nascut caii putere si cuplu mare,iar de drifting sa nici nu mai vorbim.....rup tot pichinejii :lol: :lol: :lol: :lol: ...sper totusi in continuare k vor aparea si la noi in tara ceva masini mai de Doamne ajuta !!! :)
|
De ce o masina de 276cp e considerata supercar?
R34 GT-R NU e un supercar...un supercar e Ferrari, Zonda, etc. probabil din cauza ca poti sa scoti multi cai din ea dar totusi...nu e un supercar! e un coupe sport. nu mai abuzati de termenu asta! un supercar face 0-100 sub 5 secunde si atinge peste 300km/h! Cam acolo se incadreaza un supercar. Skylineu GT-R R34 e o masina excelenta dar e un coupe sport NU un supercar. Europenele pentru ca in Europa s-a nascut supercaru nu in midget land! |
pt ca...si cu cei 280cp ar matura multe supercaruri de puteri mult mai mari.pacat ca a existat aceea limitare de putere.
pt tine supercaruri sunt masini cu motoare de jdemii cp? |
un supercar e o combinatie de performante extreme din fabrica, design deosebit si pret exclusivist. ah, si aproape deloc practica.
just objects of desire... eu asa le vad, poate va dati seama ca descrierea mea nu poate include nici o japoneza asa ca va dati seama si de alegerea mea, nu? :) |
Japonezii nu fac supercar-uri nu pentru ca nu pot, ci pentru ca nu prea exista piata pentru asa ceva.
|
Europene... nu as renunta la Porsche, Ferrari, BMW(M3,M5) pt nici o alta masina de la japonezi(in ordinea in care am scris).
Nimic de zis... cand ma gandesc la masinile japoneze parca vad turometul la 9000rpm, totusi nu ma atrag.:P. |
Marinica , dar la ferrari unde vezi turometrul? La 3000 de ture ca si la diesel? Uita-te pe un bord de ferrari. Si a scoate caii putere din turatii mari nu cred ca este un lucru de condamnat. Mi-e imi place la nebunie sa aud motoarele turate la 7-8000 de ture si cand schimbi sa coboare la 5000.
|
Ferrari la modelele 355 si 430 cel putin, le-au tras 5 valve/cilindru. Rezultatul e ca merg pana in 8500rpm.
Japonezele in multe cazuri in afara de honda is turbo. Turbourile au cuplu mare si turatii mai mici. E drept ca exista si S2000 si RX-8 care merg la turatii haotice, dar tot europenele castiga detasat. |
M3 si M5 nu sunt super-car-uri.Nici S2000 si RX-8.Nu au ce cauta in discutia asta.
|
1 Attachment(s)
Caspita Jiotto! Una din putinele supercars Japoneze, s-a produs din 89 in 94 in serie foarte mica.
3497 cmc 60 supape 12 cilindri boxer 450 hp la 10.000 rm 320 kmh 6 viteze 1240 kg tractiune spate, bineinteles :lol: |
2 Attachment(s)
Facand o cautare ampla pe net am descoperit urmatoarele masini \"supercars\" cred ca pot fii catalogate. Produse in serie:
1.Honda Nsx-t, dopata, :lol: produsa 1995 in 300 exemplare, 400 hp , twin turbo 140.000 $ 2. Nissan Jakari , :lol: produs in 1990 , 2968 cmc , 530 hp , 589 nm , 325 kmh , 160.000 usd. Un 300zx vitaminizat. |
Ce usor le clasificati voi si nici macar nu stiti toate masinile. :lol:
|
Sebastian , de ce nu pot fi bagate la categoria supercars?
Caspita Jiotto a fost produsa in serie mica, nu cred ca mai mica ca si pagani zonda. Nu au avut poate o strategie buna de piata si un nume , cred ca de asta Caspita nu a facut vanzari si sa ajunga prin europa. Ce Vector a ajuns prin Europa? Iar cele 2, nsx-t si Nissan Jakari, e adevarat , sunt derivate din masini de serie, dar totusi , nu a fost produsa doar un exemplar , nu au ramas la stadiul de concept car , au fost produse in serie mica , au pret aproape proibitiv pentru aceea vreme cand toate supercarurile ajungeau maxim la 180.000(mi-i se pare). |
Raspunsul meu e mult prea complex sa-l dau in doua randuri si sa fie si inteles, oricum ai inteles altceva.
|
Haı ca ma bag shı eu.....doar un sıngur nume...McLaren F1...este un supercar nu?.....shı are shı o frumusetze de motor BMW....shı cred ca deja s-a taıat fılmul pt japonezele voastre....sa nu maı amıntesc de restul ...Ferrarı and companıa...... :twisted: :twisted:
|
Re:
Quote:
CRYZA_CSL , ai inteles total altceva. Eu nu ziceam ca sunt mai tari supercarurile japoneze, oricum sunt f putine, raspuneam cuiva care postase mai inainte pe undeva si zicea ca japonezii nu au supercars. |
Re:
CRYZA_CSL , ai inteles total altceva.
Eu nu ziceam ca sunt mai tari supercarurile japoneze, oricum sunt f putine, raspuneam cuiva care postase mai inainte pe undeva si zicea ca japonezii nu au supercars.[/quote] Hmmm ...........eu nu ma refream la dıscutzıa ta cu sebastıan ...eu doar am postat la subıectul topıculuı..... |
Nu toate masinile supersport sunt ... sigur McF1 este si sunt multe dar un model japonez de serie larga nu prea e mereu supercar cum nici un bmw nu e asa, un z8 e ceva dar un Z1 este supercar...
Totusi tema nu sunt supercar ci versusul cu japonezele. |
Totusi titlul poll-ului zice SUPERCARS Europene vs Japoneze. :roll:
|
Re:
Quote:
am gresit eu, |
Ma bucur ca iti recunosti greseala! :shock:
Glumesc! Oricum in acest poll puteau baga si supercarurile americane ca ar avea si alea un cuvant de spus. Cum am scris inainte pe un post era Vector . Callaway(cu toate ca este preparator) , ceva musclecars si mai sunt cateva. |
Callaway si Hennessey sunt preparatori,deci nu intra in discutie,chiar daca fac masini foarte rapide.
Supercar-uri americane sunt Ford GT,Saleen S7,Mosler MT900S,SSC Aero/Ultimate Aero.In afara de Ford GT insa,nu exista teste comparative cu masini europene,deci discutia ar fi pur teoretica.Ford GT e mai rapid decat concurenta din aceeasi zona de pret. Pe ideea ca Skyline si NSX sunt supercar-uri,se pot include in discutie si Corvette Z06 si Viper. |
Re:
Quote:
Cand gresesc recunosc intotdeauna. |
Ar fi interesant sa deschidem o discutie in care sa includem nu exoticele neaparat, ci masinile de performanta, uitandu-ne comparativ la asiatice, europene si americane. Problema e ca ... de unde le comparam? Dar, cred ca este o discutie de prisos. Era muscle car-urilor a apartinut categoric americanilor.
|
Re:
Quote:
MDA, dar iese cu bataie. Eu iubesc si trabantul asa ca as vrea din fiecare cate una. Nu putem fi radicali, aia sau aia exact e vorba de multe marci si modele unele diferite total toate misto in felul lor si esecuri dar per total nu le pot despartii. |
Nu cred ca e vorba de a fi sau nu radicali in pareri.
Spre exemplu, exista vreo replica europeana sau asiatica la vreo masina americana care, in acelasi segment de pretz sa ofere performante macar apropiate si practice in real-life? |
Am si eu o intrebare, in afara de Honda NSX si de Toyota Supra care ar mai fi celelalte supercaruri japoneze ca vad ca sunt castigatoare in acest topic???!!!!
Si pentru fanii japan cars................E careva pe aici care crede ca exista ceva produs de orezari care sa poata fi asezat langa un Porsche Carerra GT???? |
In termeni de ce? Raport pretz/performanta cat mai balansat? Intr-adevar, Carrera cam pleaca din discutie.
|
Prefer Japonezele si ca look si ca motor si ca fiabilitate. Printre preferinte ar fi Supra si Celica (90-93) dupa care am umblat ceva vreme si pana la urma am renuntat... , CRX, 300 ZX si neaparat Skyline.. dar,
datorita situatiei actuale din tara raman in limita posibilitatilor la europene, pret, piese.. Asa cautand Celica mi-am luat Calibra si nu as schimba-o decat daca mi-as putea lua o Supra :wink: Doar ca la cate sunt la noi... inscrise.. :( |
fishbone raportul pret/performante nu are nimic de-a face cu lumea supercar-urilor.Daca e de 2 ori mai scumpa si cu 1% mai buna,si-a facut treaba.
Inca o data,topicul era despre SUPERCAR-uri.Supra si 300 ZX nu intra in categoria asta.Iar de Celica si Civic ce sa mai zic... |
Re:
Quote:
Oricum si japonezele au preturi diferite, ne-am obisnuit sa spunem ca sunt ieftine probabil candind-ne la o corola, dar in realitate daca vrei calitate de la japonezi trebuie sa scoti suma echivalenta de bani ca si la o firma americana sau europeana.Calitatea costa si nu e ieftina mai ales cand prin ea intelegi performante extreme. Discutia la acest topic poate merge la infinit singurl criteriu corect fiind paradoxal subiectivismul in functie de gust. |
E greu sa vorbesti despre japonezi si Supermasini cand ei au doar doua....Supra si NSX.
Habar n-am cum a iesit asa rezultatul polului, sa fim oare asa legati la ochi de anumite filme??? |
stiam ca mai exista o versiune stradala nissan r390 in afara de nsx si supra....
|
Dap o stiu si eu, dar nu se mai fabrica de mult si nu a avut nici un succes. La momentul aparitiei era net inferioara Porsche-ului GTR de la vremea respectiva sau a Mercedesului CLK GTR.
|
Re: Supercars - Japoneze vs. Europene
Merg pe japoneze clar! Daca nu ar fi impiedicatzi de restrictziile care sunt la ei ar fi fost shi mai fioroase!
|
Da daca nu ar fi fost restrictiile ar fi zburat cu ele direct pe luna. Ma intreb de unde atatea idei, v-ati dat pe orez fiert, va spun eu e naspa.
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:43. |
- Copyright 2026 4Tuning