Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Teribilişti vs depăşiri (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/211415-teribilisti-vs-depasiri.html)

Acidburn 04-10-10 17:38

Re: Teribilişti vs depăşiri

corect...cunosc un caz cu o fata care mergea dinspre Buzau inspre Bucuresti pe banda 2 si tipul cu masina din fata ei nu voia sa se mute pe banda 1; apoi tipa a incercat sa-l depaseasca pe contrasens, taranoiu a accelerat sa n-o lase sa intre pe banda 2 si fata s-a izbit frontal de un tir. ciobanul si-a demonstrat orgoliul ucigand 2 fete tinere care anuntau un viitor stralucit

Hugoboss 04-10-10 17:44

intru-n fel e dreptate mare .. pe sensurile cu 2 benzi .. pur si simplu poate sa fie orice masina .. pe banda 2 nu are ce cauta .. in special da ca merge cu 50 .. 60 da ca banda 1 este libera ! tine de bun simt .. eu zic ca n-are rost sa iti bati capu cu ei.. da totusi merita cateva claxoane .. poate si ceva injuraturi !

DrifterGT 04-10-10 18:16

Quote:

Originally Posted by Hugoboss (Post 3702167)
intru-n fel e dreptate mare .. pe sensurile cu 2 benzi .. pur si simplu poate sa fie orice masina .. pe banda 2 nu are ce cauta .. in special da ca merge cu 50 .. 60 da ca banda 1 este libera ! tine de bun simt .. eu zic ca n-are rost sa iti bati capu cu ei.. da totusi merita cateva claxoane .. poate si ceva injuraturi !

Bun simt ? Fie el german/englez/francez/roman , ii doare fix in **** de tine ca vii cu 250 pe banda de viteza si el merge relax cu 60-70 , doar ce o sa faci ? Intri in el ? NU! Franezi ca un disperat sa nu intri in el! Asta e ...

partyboy174 04-10-10 18:16

Quote:

Originally Posted by beck (Post 3697646)
"De obicei" toti nesimtitii care merg pe banda 2 cind au loc pe 1 baga scuza asta la interval.

@cybercsx asta din poza e masina ta cu 475 de iepe?

Nu te supara dar mai ales in localitate e aproape o regula ca banda 1 sa fie cu gropi, canale, denivelari etc. Si eu daca merg pe banda 2 cu 50-60km/h.. nu are nimeni ce sa ma blitzeze sa ma dau la o parte. Pt ca circul cu viteza maxima legala si teoretic NU INCURC PE NIMENI!
Iarasi daca tu/eu sau oricare altul simtim nevoia sa mergem cu 60+ trecem noi pe banda 1 si devansam (a nu se citi depasim ca e o mica mare diferenta) ca altfel devenim noi cei nesimtiti daca ne apucam sa blitzam sau claxonam in disperare. Si eu de ex sunt mai prost de felul meu :D Cand patesc faze de genu pun FRANA si ala care ma loveste din spate e vinovat. De ce am pus frana?! Sa nu calc catelul dom'le. Ia dovedeste tu ca nu era nici un catel, da pana la atunci da-mi mie asigurarea sa-mi fac masina si tu vezi-ti de graba! In afara e altceva, si eu de ex ma dau la o parte cand vine unu mai lansat si chiar semnalizez sa treaca daca vad ca are loc si el nu vede dar sta lipit de mine. Ca doar si eu ma grabesc si eu merg tare cand am eu chef si nici mie nu-mi convine sa ma tina unu vu 100 cand eu vreau sa merg cu 140. E doar un exemplu si nu-l lua ca un atac

realmode 04-10-10 18:58

Quote:

Originally Posted by Hondarul (Post 3690742)
Mai e un punct de vedere. Disperatii care dau flashuri si vin cu super viteza ca n-ai nici timp sa te dai pe banda a 1-a ca iti stau in cur. Poate de la flashurile insistente, omul care poate conduce si un Lada 1200, isi zice - ia uite-l si pe taranu asta cu masina tare, un disperat care da flashuri, sa fie sanatos, nu ma dau din fata lui. In Germania nu s-a auzit de conceptul de flashuit. Mergi cu 120 in depasire pe ultima banda, cand treci de un tir, iti vine in spate un 911 Turbi care a franat probabil de la peste 200 km/h si asteapta in spatele tau cuminte. Clasic noua - flashuri si claxoane, ca doar trece coloana oficiala, sa se dea toata lumea din calea mea!!!

Evident, daca spui ca prima banda era goala, este obligatoriu ca masina Polo sa fi mers pe acea banda. In plus, cine sta in trafic sa faca pe reisarul... e clar ce mare fel de sofer este el!

Cat gresesti, nu o lua in nume de rau, acolo sunt autobenzi, cand depasesti un tir pe banda 1 este scuzabil, nimeni nu te bazaie, evident se intelege ca schimbi inapoi banda ca cel din spate sa isi continue drumul cum se cuvine, pe cand in ROMANIA nic vorba de asa ceva... banda 1 lubera bec si tu rulezi cu 70-80 km/k pe banda de viteza. Evident ca iti primesti binemeritatele injurii.

realmode 04-10-10 19:00

Quote:

Originally Posted by Alex30 (Post 3690788)
Ai pus accentul pe "probabil" deci se putea sa ai si mai mult si mai putin...corect? In caz ca aveai mai mult sau chiar 130 intrebarea e ce cautai cu viteza aia pe deal...erai pe autostrada ? Ca acolo stiu ca e 130...Daca tu mergi cu 130 pe un drum normal pe care limita e de 90 spre exemplu si vi tu jmecher cu 130 din spate de ce sa ma dau la o parte? Te grabesti depasesti...da nu repede flashuri si claxoane ca suntem jmecheri si na...avem 130 si corvette

Am mai intalnit si eu dastia in oras aveam 70 la ora si eram in pasaj la obor si jmecher cu jeepanu dadea flashuri din spate...

Alta persoana care nu stie sa citeasca, de ce sunt 2 benzi la urcare? Citeste putin codul rutier, apoi revino cu post`uri SUBIECTIVE. No offence.

Tweety_rzw 04-10-10 19:01

Quote:

Originally Posted by C6Vette (Post 3690728)
Sper ca am nimerit bine thread-ul cu o nelamurire a mea: de ceintotdeauna soferul de supernova, polo, panda, cielo etc etc etc intra automat in mod de competitie cand trece pe langa el o masina sport?

Nu generalizez, si n-am nimic cu masinile enumerate mai sus, insa la fiecare drum pe care il fac in afara clujului pe minim 100 de km dau de cel putin 1-2 copii din astia viteji care au chestii de demonstrat.

Păi hai să o luăm invers,de dat la o parte eu unu m-aş fi dat şi aş fi redus şi viteza pentru vitejii de genu tău,dar tu ce cauti cu 130 *probabil*
pe acolo?Şi nu cred că te-ai luat tu prin trafic cu maşini sub 100 de cai,în fine să revin la subiect.
Dacă aş fi fost pe autostrada de ex. şi eu aş intra într-o depăşire şi tu vii ca miezu din spate cu 200+ nu cred că sunt eu obligat să grăbesc eu depăşirea pt siguranţa mea este mai bine!Deci cred că ai făcut prostie că ai deschis acest topic,şi nu mai alerga aşa oamenii , dacă el nu a vrut să se dea care e problema?:)Ă?Dacă erai aşa grăbit banda continuă >contrasens>depăşit şi aia e daca erai tare cum zici tu că eşti !;)

realmode 04-10-10 19:04

Quote:

Originally Posted by Tweety_rzw (Post 3702383)
Păi hai să o luăm invers,de dat la o parte eu unu m-aş fi dat şi aş fi redus şi viteza pentru vitejii de genu tău,dar tu ce cauti cu 130 *probabil*
pe acolo?Şi nu cred că te-ai luat tu prin trafic cu maşini sub 100 de cai,în fine să revin la subiect.
Dacă aş fi fost pe autostrada de ex. şi eu aş intra într-o depăşire şi tu vii ca miezu din spate cu 200+ nu cred că sunt eu obligat să grăbesc eu depăşirea pt siguranţa mea este mai bine!Deci cred că ai făcut prostie că ai deschis acest topic,şi nu mai alerga aşa oamenii , dacă el nu a vrut să se dea care e problema?:)Ă?Dacă erai aşa grăbit banda continuă >contrasens>depăşit şi aia e daca erai tare cum zici tu că eşti !;)

...probabil ca asa am invatat noi din codul rutier pe vremea cand am facut scoala de soferi. 2 benzi, intotdeauna la urcare o folosesti pe prima daca este libera si nu depasesti ceva mai lent. Nu scrie niciunde cu cat poti sa circuli, doar regulamentar, banuiesc ca toti stim care este viteza, restul o face fiecare pe seama lui.
Sa fim totusi subiectivi dragi colegi de trafic...

Tweety_rzw 04-10-10 19:15

Quote:

Originally Posted by realmode (Post 3702395)
...probabil ca asa am invatat noi din codul rutier pe vremea cand am facut scoala de soferi. 2 benzi, intotdeauna la urcare o folosesti pe prima daca este libera si nu depasesti ceva mai lent. Nu scrie niciunde cu cat poti sa circuli, doar regulamentar, banuiesc ca toti stim care este viteza, restul o face fiecare pe seama lui.
Sa fim totusi subiectivi dragi colegi de trafic...

Da dar eu când m-am grăbit în trafic,chiar dacă am făcut slalom printre oameni nu îi stânjeneam şi nu le dădeam flash'uri deoarece nu e de bun simţ,nici la semafor dacă văd pe cineva că întârzie plecarea nu dupa 2,3 secunde flash'uri ,claxoane sau mai ştiu eu ce.Fiecare om mai are câte o sclipire să se grăbească dar trebuie gândită şi cum trebuie să faci chestia asta.Eu unu o tai printre străduţe şi ies mult mai avantajos decât pe drumurile principale.

realmode 04-10-10 19:19

Quote:

Originally Posted by Tweety_rzw (Post 3702441)
Da dar eu când m-am grăbit în trafic,chiar dacă am făcut slalom printre oameni nu îi stânjeneam şi nu le dădeam flash'uri deoarece nu e de bun simţ,nici la semafor dacă văd pe cineva că întârzie plecarea nu dupa 2,3 secunde flash'uri ,claxoane sau mai ştiu eu ce.Fiecare om mai are câte o sclipire să se grăbească dar trebuie gândită şi cum trebuie să faci chestia asta.Eu unu o tai printre străduţe şi ies mult mai avantajos decât pe drumurile principale.

Nu te contrazic, este perfect normal ceea ce spui tu. AM facut doar referire la TOPIC. Cunosc nenumarate cazuri de teribilisti... multi chiar au patit`o in fata mea, cand ma gandesc ca totul a plecat de la o incapatanare, nimik altceva. Unii chiar au platit scump, mai ales cand se intalnesc 2 teribilisti. :(

b01uxd 04-10-10 19:20

numai grabiti....incercati sa fiti grabiti pe un circuit undeva, nu pe drumurile publice unde circula masini de scoala, soferi incepatori, autobuze camioane etc. lumea isi dovedeste talentu imbunatatindusi timpii pana la padure la gratar, pana la bunica la tara, pana la supermarket s.a.m.d., sunt destule oportunitati si in romania sa iti verifici abilitatile de pilot, un raliu, o coasta, o gramada curse de drag legale..

realmode 04-10-10 19:22

Quote:

Originally Posted by b01uxd (Post 3702458)
numai grabiti....incercati sa fiti grabiti pe un circuit undeva, nu pe drumurile publice unde circula masini de scoala, soferi incepatori, autobuze camioane etc. lumea isi dovedeste talentu imbunatatindusi timpii pana la padure la gratar, pana la bunica la tara, pana la supermarket s.a.m.d., sunt destule oportunitati si in romania sa iti verifici abilitatile de pilot, un raliu, o coasta, o gramada curse de drag legale..

Ca sa facem putin offtopic, cand ai afirmat de "abilitati de pilot" cred ca te-ai referit la "abilitati de sofer" sau cel putin pune si tu ghilimelele, de la sofer la pilot e cale lunga... cei care au luat cursuri de sofat pe circuite stiu ce inseamna sa conduci ca un pilot ;)

tomi_alfa 04-10-10 19:24

Cazul meu:
Merg pe asfalt curat, cam cu 70-80 km/h, o portiune intre doua localitati si am o masina in spate, o Toyota Rav 4. Cunoscand drumul respectiv si stiind ca urmeaza o portiune de drum prost, mai exact din placi si cu gropi, franez la 30 km/h ca sa nu-mi rup masina, doar ca am franat mai din scurt ca sa zic asa. Pana sa ajung eu la viteza dorita, cel din spatele meu se apropie atat de tare de am zis ca asta-i, ma loveste si totusi am scapat. Eu imi continuam drumul cu 30/h ca tin la masina, dar el a inceput cu claxoane si blituri in spate. Nu dureaza mult si intra la depasire si ajunge in dreptul meu si incepe sa ma injure si sa-mi arate ca n-am "cap". Era unu' trecut de 40 de ani. Inteleg sa faca gesturi de astea niste pustani sau "jmecherii", dar nu cineva la o asemenea varsta. Concluzia mea este urmatoarea: daca aveti un obstacol sau intrati pe o portiune de drum stricata si sunteti nevoiti sa franati mai tare si brusc, actionati si avariile. Eu de atuncea asa fac si n-am mai avut probleme. Si nu in ultimul rand, aveti grija la distanta dintre vehicule si verificati cu grija sistemul de franare.:D
Drum bun:!:

maxirazvan 04-10-10 19:24

De ce oare ne punem astfel de intrebari ?

Oricum numa frustrati pe strazi , daca au o masina de 80-100+ Cp se trezesc direct pe circuit la Monza , uita ca poate traversa strada un copil sau vrun pieton cuprins de ganduri , griji , probleme.

Nu mai departe de azi , 4 gaozari(soferul incepator , lamaia in geam) intr-un clio Dci pe tunari , care accelera ca prostu ca la toate trecerile de pietoni sa franeze brusc , asa intelegea el ca tre sa conduca preventiv.

Rupea masina in doua ca sa ce ? De dragul vitezei?

Oricum irelevant si fara nici un fel de consistenta acest topic d.p.m.d.v.

realmode 04-10-10 19:29

Evident, mentalitatea si graba soferilor romani nu o sa o schimbe nimeni si niciodata nu se va intampla asta. Zilnik vad imbecili si inconstienti, demult nu am vazut pe cineva sa franeze sau sa incetineasca in zonele cu zebra, BA DIMPOTRIVA, chiar si atunci cand cel de pe banda alaturata era oprit sa cedeze trecerea unui pieton angajat, de N ori am actionat claxonul avertizand pietonii ca vine un` nebun din spate care nu opreste. Semaforul din oras a devenit fanionul de start ptr liniute.

bragagiu 04-10-10 19:54

Faza care se intampla mereu:Ma duc spre Buzau soseaua este foarte buna dar cam multe radare in fine am statie si ma descurc, in fata Logan ii dau fleshuri sa dea la o parte ca de am RS si vreau sa trec, se da omu pe `marne` in fata lui alt Logan, dar Loganul numaru 1 se baga in depasire prin dreapta la Loganul 2 ,iar pana ajung sa-l depasesc pe 2 dau de 1 din nou.Acum de ce fac soferi chestia asta daca vede ca sunt nebun si ma `grabesc`.Poate ma lamuriti sau ne lamuriti ca sunt sigur ca si voua vi se intampla asa ceva.

realmode 04-10-10 20:08

Quote:

Originally Posted by bragagiu (Post 3702593)
Faza care se intampla mereu:Ma duc spre Buzau soseaua este foarte buna dar cam multe radare in fine am statie si ma descurc, in fata Logan ii dau fleshuri sa dea la o parte ca de am RS si vreau sa trec, se da omu pe `marne` in fata lui alt Logan, dar Loganul numaru 1 se baga in depasire prin dreapta la Loganul 2 ,iar pana ajung sa-l depasesc pe 2 dau de 1 din nou.Acum de ce fac soferi chestia asta daca vede ca sunt nebun si ma `grabesc`.Poate ma lamuriti sau ne lamuriti ca sunt sigur ca si voua vi se intampla asa ceva.

Iti spun e de ce, uita ca exista si oglinzi retrovizoare, sau ca mai sunt si alti soferi in trafic, poate si mai nebuni ca ei DOAR ca au masina si nu incurca circulatia (decat daca sunt inconstienti)

Geo_DXG 04-10-10 21:07

Quote:

Originally Posted by Iulianu00 (Post 3690836)
Sunt fel si fel de soferi, dar nu va suparati atata timp cat circuli cu o viteza mai mica decat cel din spate, chiar daca esti pe o drum cu o singura banda de mers, nu e greu sa tragi mai mult dreapta (cat iti permite drumul), mai ales ca acum majoritatea drumurilor au fost latite si daca ne chinuim intra doua masini pe un sens de mers, nu iti pierzi nici din demnitate, nu pierzi din orgoliu, nu pierzi nimic, ba din potriva poti sa-i salvezi viata si lu ala care vine din spate (indiferent ca e inconstient sau nu) si pe a ta si a pasagerilor.

A zis cineva mai sus "Daca tu mergi cu 130 pe un drum normal pe care limita e de 90 spre exemplu si vi tu jmecher cu 130 din spate de ce sa ma dau la o parte?"...

De ce? Poate pentru simplul fapt ca ala din spate poate e inconstient si se gandeste ca tu te dai la o parte si nu mai are timp de franare si se urca peste tine. Nu cred ca ti-ai dori la o asemenea viteza, conteaza mai putin cine a fost de vina, pentru ca nu cred ca vei mai avea pe cine trage la raspundere. O faci in primul rand pentru tine.

Nu sunt adeptul vitezei, pe orice drum am condus, nu am mers mai mult de 120 maxim 130, indiferent de ce masina am condus. Tot timpul cand am vazut ca vine unul din spate mai tare, ii fac loc cat de mult pot.

Nu iau apararea si nu acuz pe nimeni, doar atat am de zis, cum mi-a zis cineva mai priceput ca noi toti, in trafic trebuie sa circuli si sa gandesti ca toti din jurul tau sunt idioti si inconstienti, tu sa te feresti si sa-l feresti si pe cel din jurul tau.

in sfarsit un om cu capul pe umeri...mare dreptate ai in tot ceea ce ai spus, daca macar 50% din soferi ar gandi ca tine, nu ar mai exista topicul asta...bafta tuturor

realmode 04-10-10 21:15

Quote:

Originally Posted by Geo_DXG (Post 3702782)
in sfarsit un om cu capul pe umeri...mare dreptate ai in tot ceea ce ai spus, daca macar 50% din soferi ar gandi ca tine, nu ar mai exista topicul asta...bafta tuturor

Se numeste condus preventiv, ceea ce ar rezolva peste 70% din problemele existente!

SPETSNAZ 04-10-10 21:35

Salutare tuturor.In sfarsit am gasit un astfel de topic.Ideea adusa in discutie mi se pare foarte interesanta deoarece se intampla foarte des.Faza cu venitu tare din spate nu ar fi problema ci gesturile "reisarului" ca sa fiu in ton cu moda.Deci daca esti bazat,nu conteaza ce masina tare ai sau cum de ai facut rost de ea,nu dai un milion de flesh-uri,claxoane si mai si injuri;chiar nu e frumos.Mi se intampla foarte des si de multe m-am dat la o parte atat de repede ca sa treaca de era sa-mi fuga spatele la masina.Nu e frumos asa.Eu cand vin mai tare putin nu dau claxon ci astept sa se simta sau depasesc.Iar ce zicea un domn mai sus,faza cu "daca ai masina de sub 100 de cai esti naspa si n-ai voie sa inveti ce inseamna controlul masinii sau viteza",scuza-ma dar ai spus o prostie.Nu toata lumea isi permite "bemve" M3.Sunt siguri ca multi piloti,consacrati in lumea motorsportului sau chiar piloti de strada,au inceput pe Dacia 1310 cu rugina pe ea.Asa ca,din al meu punct de vedere,totul in trafic tine de bun-simt;daca vine tare eventual te dai la o parte daca ai unde,si desigur nu te intreci ca fraeru cu masina de 500 de cai cand tu ai Tico.Sunt chestii care nu tin de experinta in trafic sau scoala de soferi ci doar de bun-simt.Si da cum mai zicea cineva e o problema care produce multe accidente,din pacate,dar cu trecerea timpului cel mai probabil se va rezolva.Cam asta e opinia mea.Puteti sa va dati cu parerea oricum ar fi ea pt ca nu ma deranjeaza.Va doresc o zi buna si conduceti cu prudenta pt ca oricum e plin de "kamikaze" pe soselele din Romania.

rmircea59 04-10-10 21:44

Toata lumea se crede politist si al mai bun si civic cetatean.Daca drumul are doua benzi si prima banda este libera nu ai ce cauta pe a 2.(PUNCT!!) Indiferent ce masina ai,ce viteza ai,ce culoare are pielea ta sau care e lungimea p....,a 2 banda este pentru depasire. Nu exista faza ca e ala dement,vrea sa se dea mare cu ce masina are si etc,unul care sta pe a 2 banda este un sofer prost care incurca circulatia si poate mari riscul unui accident. Ce atata superioritate,toata lumea se crede al mai bun si mai destept,al mai politist ca altu. In toata europa asta,nimeni nu iti sta pe a 2/3 banda aiurea,numai la noi se intampla sa se treazeasca unul care ba uita ca are oglinzi,ba se crede mai important asa ca se chinuie ala sa'l depaseasca,ba ca ii face flashuri ca este el o persoana importanta,ba ca vrea el sa limiteze viteza masinilor din circulatie.

Astia plus ceilalti care se baga in depasire in fata ta si depasesc in 10 min mai bine ar merge in sir indian si sa vezi atunci fluidizarea traficului...

Credeti ca ii convine cuiva sa iti dea flash'uri si sa claxoneze cand cealalta banda e libera?ala altceva nu are mai bun de facut? Cat despre cei care cum treci cu o masina putin mai buna sau mai puternica decat a lui si intra ei imediat pe modul racing,sunt niste frustrati si visatori,crezand ca daca a depasit un 911 turbo sunt piloti si ala de la volanul 911 e un idiot. Dupa parerea mea sunt printre cele mai periculoase specimene de la volan si sincer,nu e vb neaparat ca treb sa treci cu o bomba de masina,eu am vaz intre tico/matiz si logan/kalos...sa nu mai vb daca masina mai e si putin aranjata...si mai rau....ca se trezeste eroul din el si arata el cine e racer adevarat. Mare e gradina domnului dar parca toti au cazut in romania.

realmode 04-10-10 21:51

Revenim la educatia rutiera, disciplina samd. Din pacate fundamental lipseste cunostinta de cod rutier, cum se presupune un sofer bun stie de ce sunt 2 benzi si care trebuie folosita. Mai curculati prin occident, o sa aveti surprize cand primiti flash`uri si claxoane, evident ROMANUL cuprins de zel o sa spuna: DA, pentru ca sunt ROMAN. NUUUU, ptr ca nu stiti sa circulati stimabililor.
Si sa terminam cu stilul de discutii, are BMW si X sute de cai, gresit, nu trece zii sa nu vad cate unu` cu nr rosii sau nr de franta sau alte tzari pe unde au lucrat pervenitii nostrii, sa nu il feresc eu pe el care vine din spate si mai ca nu ma matura de pe drum ca nu stie incadrari, reguli elementare de circulatie, si mai are o coaja care toata se clatina pe drum drept.
Nu mai fiti oripilati ca sunteti claxonati si flash`uiti cand nu stiti sa circulati, e destul sa ridici 2 maini in semn de "SCUZE, am gresit" in loc sa il introduci in orificiile natale.
Voie buna, circulati regulamentar si asumati-va raspunderea daca ati gresit (caz fericit cand unii nici makar nu isi dau seama)

Alex-jul 04-10-10 21:55

Quote:

Originally Posted by C6Vette (Post 3690728)
Sper ca am nimerit bine thread-ul cu o nelamurire a mea: de ceintotdeauna soferul de supernova, polo, panda, cielo etc etc etc intra automat in mod de competitie cand trece pe langa el o masina sport?

Nu generalizez, si n-am nimic cu masinile enumerate mai sus, insa la fiecare drum pe care il fac in afara clujului pe minim 100 de km dau de cel putin 1-2 copii din astia viteji care au chestii de demonstrat.

Caz concret (din memorie) - un drum cu 2 benzi, bun, virajat, la intrarea in Cluj-Napoca. Un deal de 1.5 km, abrupt, pe banda a 2-a un polo, urca la 70-80 km pe ora. Eu vin din spate cu 130 probabil... fac semn din timp cu farurile, mai fac o data... ma apropiu... mai fac o data. Polo nimic. Banda 1 libera... el pur si simplu nu voia sa se dea. Dau un claxon si trec eu pe prima banda si trec de el in viteza. La prima localitate o las la 70, el vine lansat la 100+, ma depaseste pe banda dubla continua. Evident, m-am luat un pic dupa el si am ajuns la viteze de 150 la ora pe drumul virajat, in panta... eu deja simteam ca ma apropiu de limitele mele de sofer dar polo se tinea tare. Cand am fost in paralel cu el vad ca era un tanar la volan, ranjea de mama focului si mai avea inca 3 pasageri in masina. Cat de tampit trebuie sa fii sa te iei asa la intrecere, la viteze mult peste ce poate masina, si cu oameni pe care ii poti omora la cea mai mica scapare?

In afara de cazul asta care mi-l amintesc au mai fost o gramada. Si culmea, nu baietii smecheri cu masini tari se transforma in piloti ci tocmai masinile cu motoare sub 100 de cai.

Personal am o interpretare pt chestia asta, dar sunt curios sa aud cum vedeti si voi treaba asta cu excitatii care isi risca viata lor si a pasagerilor doar ca sa mearga apoi acasa si sa zica "l-am facut pe ala cu Corvettu".

as putea sa te intreb si eu pe tine de ce te-ai mai luat dupa el daca a trecut lansat cu 100+ km/h. daca esti tu cu capul pe umeri, de ce nu l-ai lasat pe el sa te depaseasca, si tu sa iti vezi linistit de drum. dar nu ca tu ai masina sport, si te-a facut un POLO. cum sa renuntzi?! TU L`AI INTARATZAT ca sa spun asa. ca daca-l lasai dupa ce a trecut pe langa tine, nu ajungea la viteze de 150 de km...

b01uxd 04-10-10 21:56

de unde draq sa aiba romanu disciplina si cunostiinta de cod rutier cand 90 la suta au carnet luat cu bani. acu 3 ani jumate cand am luat carnetu(din prima) gunoaiele care stateau la rand sa dea examen erau curioase cui am dat bani si cat de am luat din prima

realmode 04-10-10 22:04

Quote:

Originally Posted by b01uxd (Post 3702951)
de unde draq sa aiba romanu disciplina si cunostiinta de cod rutier cand 90 la suta au carnet luat cu bani. acu 3 ani jumate cand am luat carnetu(din prima) gunoaiele care stateau la rand sa dea examen erau curioase cui am dat bani si cat de am luat din prima

Din pacate asa este. Eu sunt posesor de carnet din 1999, atunci se cadeau pe capete ptr simplu fapt ca nu stiau incadrari, linii imaginare samd.
Acum nici sa circule in sensul girator nu stiu, stiu doar ca imi pazezc masina cum stiu eu mai bine (din pacate am gasit`o julita in parcare, nu dam note), nu m`am suit pe stalp de nervi, se mai intampla, doar sa nu mi se mai intample mie.

realmode 04-10-10 22:07

Quote:

Originally Posted by Alex-jul (Post 3702950)
as putea sa te intreb si eu pe tine de ce te-ai mai luat dupa el daca a trecut lansat cu 100+ km/h. daca esti tu cu capul pe umeri, de ce nu l-ai lasat pe el sa te depaseasca, si tu sa iti vezi linistit de drum. dar nu ca tu ai masina sport, si te-a facut un POLO. cum sa renuntzi?! TU L`AI INTARATZAT ca sa spun asa. ca daca-l lasai dupa ce a trecut pe langa tine, nu ajungea la viteze de 150 de km...

Dreptatea este undeva la mijloc. S-a intamplat sa las in voia Domnului unul cu solenza sau logan, am vazut ca nu este cu toate nucile acasa. Insa,uneori nu poti sa tii in frau toate dobitociile din trafic si reactionezi ca atare. Trebuie sa stii cand sa tragi pe alta banda.. chiar daca ai masina puternica sau nu.

Gixer 04-10-10 22:24

Quote:

Originally Posted by Alex-jul (Post 3702950)

De ce s-a luat? De ce nu? Masina lui se tine in curbe.....daca patea ceva ala cu polo, atunci era strict vina sa, pt ca se presupune ca are carnet si stie ca nu are voie sa faca asa ceva. Mai e si o faza: cand vine unu cu raci d-asta, si te depaseste viteaz cu 120 inafara tu mergand cu 80-90 la consum, dar in localitati ii intra repede morcovu in cwr de radar si-ti sta in fata ca un retard cu 50, nestiind ca in zona aia ai voie cu 70, sau poate ai detector de radar si el nu, si eu vreau sa merg tot cu un 70-80 si p-acolo si nu pot de el.....

GTR 04-10-10 22:31

Intrebarea este: de ce daca este un drum cu 2 sau mai multe benzi sa mergi pe ultima banda atat timp cat pe banda inferioara este si liber si nici nu sunt gropi?
Restul sunt cazuri particulare, des intalnite, dar care nu fac subiectul topicului.

realmode 04-10-10 22:36

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 3703026)
De ce s-a luat? De ce nu? Masina lui se tine in curbe.....daca patea ceva ala cu polo, atunci era strict vina sa, pt ca se presupune ca are carnet si stie ca nu are voie sa faca asa ceva. Mai e si o faza: cand vine unu cu raci d-asta, si te depaseste viteaz cu 120 inafara tu mergand cu 80-90 la consum, dar in localitati ii intra repede morcovu in cwr de radar si-ti sta in fata ca un retard cu 50, nestiind ca in zona aia ai voie cu 70, sau poate ai detector de radar si el nu, si eu vreau sa merg tot cu un 70-80 si p-acolo si nu pot de el.....

Am trait sa o citesc si pe asta. Amice, unde iti estie mintea? Tu ca mergi cu 70 80 pe drum national\european si nu faci loc celor mai grei in talpa icurci circulatia catusi de putin, INSA IN LOCALITATE cu 70 80 sau 90 ai idee cat de teribilist esti? Sa te fereasca bunul Dumnezeu sa nu ai parte de omucidere, in rest poti sa mergi si cu 90 pe trotuar. Inca nu imi revin, cata inconstienta, o mai si asterni pe forum-uri. Respect opinii, detest inconstientii.

foss 04-10-10 23:02

Mai in primul rand cred ca tot ce ati vb voi nu isi are nici un sene.
Eu chiar am 23 de ani am patit multe si o sa va povestesc 2 lucruri:
1 am avut o masina cu multi cai 300 si odata eram pe autostrada si era destul de aglomerat si un pustan cu un golf care suferise un tuning de doi bani si pe geamul din spate scria "nu te pune ci mine" mi-a aratat mu****e ca nu m-am dat din fata lui la 1 semnal din faruri, am facut o mare prostie. am apropiat masina mea de a lui si l-am tinut la 240 pana a calat motorul.
si adoua
2 am injurat pe cineva care nu s-a dat laoparte din fata mea si am ajuns ca nu se mai merita se te pui cu toti din trafic atunci cand simnti fierul unui pistor la semafor in tampla.
Acum chiar daca doarme pe banda 2 il ocolesc daca ma grabesc fara sa fac semne din faruri sau sa injur etc ca nu stiti de ce nebuni dati si chiar daca tu esti ala gandeste prima data ca tu faci puscarie sau tu ramai in scaun cu roti chiar daca ai 300 sau 100 de cai, tot acolo ajungi asa ca lasa toti mosi si tori nebuni in pace si vezi-ti de drum linistit ca in ziua de azi nu sti ce prostie se intampla in secunda urmatoare!
Drumuri bune baieti si multi km fara probleme !!

mrlonca 04-10-10 23:03

nu stiu de ce toti se cred legionari,mai frate daca eu ma duc cu 200 ca poate mi-a luat foc casa doamne fereste ce te manca pe tine sa ma silesti sa te depasesc pe linie continua sau pe dreapta ca tu esti destept si nu te tragi "ca ce ala se crede smecher" si inca ceva erati mai multumiti daca omu zicea ca are vre-un ursulet sau stiu io altceva in loc de corvette
p.s este un polo de 400cai poate ala era:-)

DrifterGT 04-10-10 23:10

Quote:

Originally Posted by foss (Post 3703115)
Mai in primul rand cred ca tot ce ati vb voi nu isi are nici un sene.
Eu chiar am 23 de ani am patit multe si o sa va povestesc 2 lucruri:
1 am avut o masina cu multi cai 300 si odata eram pe autostrada si era destul de aglomerat si un pustan cu un golf care suferise un tuning de doi bani si pe geamul din spate scria "nu te pune ci mine" mi-a aratat mu****e ca nu m-am dat din fata lui la 1 semnal din faruri, am facut o mare prostie. am apropiat masina mea de a lui si l-am tinut la 240 pana a calat motorul.
si adoua
2 am injurat pe cineva care nu s-a dat laoparte din fata mea si am ajuns ca nu se mai merita se te pui cu toti din trafic atunci cand simnti fierul unui pistor la semafor in tampla.
Acum chiar daca doarme pe banda 2 il ocolesc daca ma grabesc fara sa fac semne din faruri sau sa injur etc ca nu stiti de ce nebuni dati si chiar daca tu esti ala gandeste prima data ca tu faci puscarie sau tu ramai in scaun cu roti chiar daca ai 300 sau 100 de cai, tot acolo ajungi asa ca lasa toti mosi si tori nebuni in pace si vezi-ti de drum linistit ca in ziua de azi nu sti ce prostie se intampla in secunda urmatoare!
Drumuri bune baieti si multi km fara probleme !!

Dece sa ii lasi ? Lasi azi pe 1 , maine pe 2 si uite asa ajungi sa mergi pe autostrada cu 30km/h :shock:.

Prostu trebuie tratat ca atare! Injuraturi+Fleshuri+Semne obscene. Daca prostul nu intelege dintr'un flash ... ca trebuie sa se dea la o parte , atunci injural .

Bogdan_mb 04-10-10 23:12

Quote:

Originally Posted by realmode (Post 3703064)
Am trait sa o citesc si pe asta. Amice, unde iti estie mintea? Tu ca mergi cu 70 80 pe drum national\european si nu faci loc celor mai grei in talpa icurci circulatia catusi de putin, INSA IN LOCALITATE cu 70 80 sau 90 ai idee cat de teribilist esti? Sa te fereasca bunul Dumnezeu sa nu ai parte de omucidere, in rest poti sa mergi si cu 90 pe trotuar. Inca nu imi revin, cata inconstienta, o mai si asterni pe forum-uri. Respect opinii, detest inconstientii.

sa intaleg ca daca mergi de la Arad la Bucuresti de exemplu , in toate localitatile circuli cu maxim 50 ? :rolleyes2

realmode 04-10-10 23:37

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 3703142)
sa intaleg ca daca mergi de la Arad la Bucuresti de exemplu , in toate localitatile circuli cu maxim 50 ? :rolleyes2

...sub 60 in orice caz.

sageata 04-10-10 23:53

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3703049)
Intrebarea este: de ce daca este un drum cu 2 sau mai multe benzi sa mergi pe ultima banda atat timp cat pe banda inferioara este si liber si nici nu sunt gropi?
Restul sunt cazuri particulare, des intalnite, dar care nu fac subiectul topicului.

cred ca ne racim gura de pomana. le-am etalat si articolul din codul rutier si degeaba.
domnilor, dintr-o discutie purtata cu un sofer de camion am constatat ca nu se cunoaste deloc legislatia rutiera si nici conducerea preventiva. in conceptia acestui camionagiu (cu mentalitate de tractorist) faptul ca eu merg pe banda 1 si el pe banda 2, eu trec pe langa el ca ,na, de ce sa mearga el pe banda 1, el o considera o depasire. deci trecerea unui vehicul pe langa un altul pe un drum cu 2 sau mai multe benzi pe sens el o considera depasire. mai mult decat atat, a zis ca, citez:
daca il vad pe unu' ca trece pe langa mine pe banda 1 il arunc in sant, pai ce, el ma depaseste prin dreapta? uite de aia nu prefer sa ma bag pe banda 1 sa trec pe langa cineva si caut sa-l depasesc prin stanga cat mai mult. de cele mai multe ori, unii se hotarasc deodata ca s-au saturat sa mearga pe banda 2 si trec pe banda 1, fara sa se mai asigure ca, na, oglinzile din dreapta sunt pentru a te scobi in dinti de la distanta. concluzia: e mult mai periculos sa treci pe langa cineva pe banda 1.
frustrati sunt o gramada. le-a dat dumnezeu masini la toti prostii. de obicei eu merg pe banda 1 cu viteza destul de mare deoarece sunt constient ca se va gasi cineva sa vina cu o viteza si mai mare ca a mea. la 180 km/h m-am dat pe banda 1 ca sa treaca un frustrat cu logan 1,6 16 valve. nu conta pt el ca ii crapa motorul, era masina firmei. iar ca idee pt cei ce nu stiu, chiar daca ai 1xx km/h si vrei sa depasesti pe altul, uita-te in oglinda bine ca s-ar putea sa vina altul cu 2xx km/h. mai spun de situatia cand depasesti un tir care merge pe 2 benzi odata si esti surprins la un moment dat ca-ti vine unul de pe contrasens, tirul nu te lasa iar ala de pe contrasens nu se da pe banda 1 ca s-a casatorit legal cu banda 2 sau iti taie unul fata de pe banda 1 sa depaseasca si el tirul si vezi ca nu mai trece odata de el, merg in paralel? si as putea da multe exemple de accidente cauzate de frustrarile unora care se cred justitiari pe drumurile publice.

Lucian 05-10-10 08:04

Cate frustrari pe topicul asta! De ce daca merg peste limita de viteza din localitati sunt catalogat "racer" ? Poate inconstient, dar "racer"?! Daca am o masina care imi permite (nu doar ca cilindree si cai) ci si ca frane, stabilitate si daca ma si grabesc, sau pur si simplu merg tare de ce e normal sa ma tina unul ca asa vrea el si in momentul ala simte cum creste in el simtul si spiritul civic si trebuie sa stea el in fata mea? Oameni buni, dau flash-uri si claxonez cand dau de MITOCANI (sa nu zic gunoaie). Da, in Germania (ca vad ca e data ca punct de referinta al civilizatiei moderniste) nu se practica... pentru ca tot acolo nu se practica sa-l tii pe unul in spate doar ca sa-i faci in ciuda, pentru ca acolo cand ai 2 benzi si mergi cu 50 o folosesc oamenii aia pe prima (banda). Frate, vrei tu sa mergi regulamentar, sunt 2 benzi, mergi regulamentar pe prima, nu mai incurci traficul, nu te mai injura nimeni, nu risti ca la primul semafor sa iti faca cineva un facelift la .. fata. Nu o mai ardeti dubios ca vai ala se crede racer cand nu stiti cum se conduce masina aluia. Nu mai suferiti aiurea.. in momentul in care va pica o masina sport pe mana toti o calcati sa vedeti cum e. Omul ala care o are se presupune ca si stie sa mearga cu ea.

sebach22 05-10-10 08:14

Treaba e simpla. ai 2 benzi , daca prima e libera mergi pe ea. personal am o masina de 0.08 cp/kg si una de 0.13 cp/kg. si daca merg incet si pe prima banda sunt gropi, caz frecvent intalnit, merg pe banda 2. daca vine unu mai lansat din spate accelerez pana la limita legala. daca carosabilul imi permite ma retrag pe banda 1 . daca nu..imi asum injuraturile de rigoare, dar nu imi distrug masina pentru altul.daca carosabilul este ok, fara doar si poate fac loc. Si da, initiatorul topicului are dreptate. exista soferi care pur si simplu merg incet, pe banda 2, prima libera, fara probleme si ei nu se lasa celui din spate. Asta este in Romania. Afara nu prea dau blituri...dar daca te prinde pe autobanda ca mergi mai incet decat el , cel din spate se lipeste de bara ta si sta acolo pana faci loc.

Gixer 05-10-10 08:56

Quote:

Originally Posted by realmode (Post 3703064)

Du-te mai si te culca :lol: ......adica tu ai mazda aia de la semnatura de 170cai si mergi numai cu 50 in localitate si 90 inafara ca e periculos si nu ai nici bani de benzina?? Mai da cum de e plina inca tzara asta de rahat cand vad ca multi inca mananca cu tonele??!!!! :x
Nunumai eu, dar cu oricine am mers, si cei mai "normali" sau speriati soferi, tot le mai pupa un 70-80 ceasu in localitate, iar eu cum deobicei merg in coloana in localitati, ca TOATA LUMEA, merg cu aprox 70-80 pe ceas in medie si mai pup un 100 daca e loc liber si mai tre sa depasesc sau devansez ceva.
Am peste 10mii km in localitate cu viteze d-astea si chiar peste fara nici macar o frana mai brutala din cauza la ceva neasteptat, daramite accident, pt ca eu chiar ma uit pe unde merg mai ales cand merg ceva mai tare....mai periculos sunt la viteza legala ca mi-e usor distrasa atentia.
Si pana la urma urmelor ce ti se pare asa mult 80-90 pe drum cu 4 benzi si dubla continua la mijloc chiar si prin localitate? Plus ca 85 pe ceas inseamna doar 75 reali ;)N-ai frana, ti-e praf directia sau ce? Bine acuma, eu te inteleg ca FWD nu franeaza atat de eficient ca un RWD, dar nici chiar asa, diferenta e infima si e sesizabila doar la franari la limita.

relu86 05-10-10 09:02

nu conteaza cu cat merg eu sau c6vette, sau gigel lu care ii pute gura dar are seria 5, ideea e k unii sunt incapatanati si inchisi la minte, dak el are polo, sau logan si 3 cadavre in masina si urca pe deal, nu trece ep prima banda, el are 70 limita e 90, nu-ti convine asta e, nu trebe el sa faca pe justitiarul si sa nu il las ep ala cu corvette sa treaca.ai depasit pe cineva treci pe prima banda, indiferent k ai corvette, a4, sau dacia logan sau lastun. am intalnit si eu asa ceva, la intrarea in timisoarea, la 4 benzi unu cu un audi a2, un grasan, nu stiu cum a intrat in masina, nici cand lam depasit pe dreapta si lam claxonat nusa obosit sa se uite in dreapta, oameni blocati la minte si care cred k ei sunt dumnezeu si e de obligatia lor sa ii tempere pe cei cu masini tari care merg repede, dar ciobanu cu dacia sau cu polo, nu realizeaza k masina aia puternica are frane cat rotile lui, ala de al 160 se opreste mia repede decat se opreste el de la 80, si la urma urmei dak vrea sa se sinucida, cum crede baiatu cu polo k il poate opri, dak circulati pe drumurile romaniei, vedeti fenomene din astea care fac depasiri aiurea cu astre diesel sau logane, sau octavia1, numai astia fac la risc, am vazut un m3 e90, facea depasiri k nu puteai sa le numeri asa de repede, dar nici una al limita, tocmai aia cu max 100 cai le fac al risc, aia sunt sinucigasi, aia trebuie lasati sa se omoare singuri in copaci de pe marginea drumului(parca is pusi strategic acolo :)))) de ce sa il tin eu in spat epe unu din asta, poat eintra in depasire cand imi sare o veverita mica si nevinovata in cale, sau un arici sau un caine si el cand intra in depasire ma lovest ein spoate si ma baga intr-un copac, si mor si eu, de ce sa imi asum acest risc, trag pe prima banda sau aproape de marginea drumului sa treaca kamikaze si caut o cricheta sa ii aprind o lumanrare daca il gasesc mort undeva mai in fata. nu ii inteleg pe cei carese pun cu masinile tari, cred k e sentimentu ala ce ii trece atunci cand se uit ala filme porno si se gandesc k si ei pot la fle k aia, nu nu poti, ala o are cu 5 cm ami mare k a ta, exact al fel e si aici, ala are masian sport, tu ai o dacie, un polo, un passat diesel de 130 cai, nu te pui cu un golf gti k te face, ar eroti ami late, suspensie pt aderenta, putere, frane ami mari, tu ai un passat facut sa fie confortabil nu vei avea derent ala nivelul lui, te vei face praf cu mult inaintea lui.poti sa te lauzi k l-ai facut pe ala cu ferarri, el a franat sa faca stanga, si tu l-ai depasit, niemni nu te va crede k te-ai intrecut cu seria 7 sau lamborghini sau cu o masina tare si l-ai facut intro dacie sau intro masian normala simpla, nu ai cum, e imposibil, nu ai cum, iti risti viata aiurea, daca tot vrei sa te omori arunca-te de ep pod cu un bolovan legat de gat

CristianD 05-10-10 10:29

NU AM CITIT tot topicul, doar prima si a 2-a pagina si vreau sa ii raspund la cel care a pornit topicul pt ca este ca si mine din CLUJ.
Satele astea de langa Cluj au 2 benzi, dar daca mergi pe ceea de pe margine si te vede politia iti pierzi carnetul 1 luna (exemplu clar un prieten in Floresti). Acelasi lucru si in partea aialalta catre DEJ. Apoi eu personal nu vreau sa imi dau banii pe amenzi si incerc sa ma duc regulamentar 60 in zona de 50 si mai tare in afara, dar cand vezi frate ca vin idiotii si te flashuiesc si te clanxoneaza si sigur te mai si injura sa te tragi din fata lor sa nu le spargi capu ? Poi pune semnalizarea si depaseste-ma daca te grabesti si nu ti la viata ta personala in prim rand. La scoala de sofer ati invatat sa va tot dati din calea celui din spate? eu stiu ca tre sa nu accelerez si sa stau pe banda mea, nu tre sa trec pe pista de biciclisti doar ca alti sufera de teribilism. Vreti viteza mergeti pe circuite sau la evenimente organizate.
Da ala cu POLO o fost un idiot ca o accelerat si ca el sunt multi printre care si forumisti de aici. Daca ai intradevar 2 benzi si mergi legal, atunci mergi pe banda de pe margine altfel suferi de teribilism.

All times are GMT +2. The time now is 04:23.

- Copyright 2026 4Tuning