Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Ford (https://forum.4tuning.ro/325-discutii-ford.html)
-   -   Club Ford Capri (https://forum.4tuning.ro/325-discutii-ford/2021-club-ford-capri.html)

florin_cars 20-04-05 02:13

1 Attachment(s)
ce vreme nasoala este..nu pot sa meerg sa-mi caut traversa, adik am aflat de un mos dar nu pot negocia/lua nik pe vremea asta..masina lui e afara..

cine poate dona/vinde(in cel mai rau caz :cry: ) o traversa/suport de cutie de Granada in 4 cilindrii :?: :?:
si eventual tampoane cauciuc(pt suporti motor) mai groase de Taunus, capri, granada, transit, Consul si kare or mai avea.. :lol: k ale mele sunt model mai subtire :!: culmea nu shtiam k sunt mai multe dimensiuni dar am vazut si mai groase imi trebuie pt k am o distantza in V, intre tampon si placa de fixare de pe punte.

DAMN..kate ghinioane cu transplantul asta :chainsaw:

ReLLaXX 22-04-05 02:58

Am stat sa citesc toate paginile subiectului ca sa nu ma apuc sa intreb lucruri deja spuse. :)

Mi-ar fi placut mult un Capri sau orice altceva asemanator. Sunt foarte multumit si cu Ford-ul pe care il am acum, mai exact un Taunus 20M cu 2 usi, an de fabricatie 1965. Masina a plecat de undeva din Bucuresti acum aproape 2 ani si urmeaza sa intre in reparatii. Din lipsa de timp si cunostinte temeinice pe partea de mecanica, o sa lucreze altcineva la ea. Am sa pun mai mult suflet si bani decat munca fizica. :roll:

\"Problema\" este urmatoarea. Aceasta masina avea schimbator la volan si cutie de viteze cu 3 trepte. Motor V6, 2000 cmc, dupa cum spune si numele de productie. Dezavantajul major este ca instalatia electrica este pe 6 V, folosind un sistem tip dinam-electromotor si nu alternator/electromotor. Am achizitionat un motor V6 2000 cmc de Granada cu tot cu cutie si am de gand sa-l adaptez pe acesta. Instalatia electrica va fi refacuta in totalitate. Nu am alta varianta. Schimbatorul mutat la podea, bancheta fata schimbata cu scaune. Pana aici ma descurc in mare...stiu 20M modificat asa si totul e realizabil. Ce vroiam sa stiu este daca sunt motoare de generatie mai noua care sa prinda la fel de usor. Nu conteaza daca sunt de capacitate mai mare. Ideea este sa obtin maxim de randament si un compromis intre putere si consum. Initial vroiam sa o refac 100% la starea originala, dar nu imi este deloc practic. Am sa pastrez piesele originale ale masinii oricum, dar cat timp am sa o folosesc va merge cu alta \"inima\".

Deci.... e posibil sa ii fac alt transplant fara modificari majore? Oricum am de gand sa pun pe langa motor orice fel de componenta sau artificiu care sa-i imbunatateasca performantele, de la filtre de aer la carburatoare si evacuari custom. Dar vreau sa fac toate astea DUPA ce aleg motorul. Nu de alta dar nu sunt fonduri suficiente pentru incercari repetate. Trebuie sa iasa bine din prima. :wink: Masina nu se vrea a fi nici dragster si nici minune pe circuit. Trebuie sa arate si sa mearga impecabil ca sa prezinte cat mai bine.... interiorul. :wink: :twisted:

Multumesc in avans pentru orice eventuale sugestii.

florin_cars 22-04-05 16:48

Quote:

Motor V6, 2000 cmc, dupa cum spune si numele de productie
:oops: pai numele 20m nu se refera in nici un caz la motorizare, este tipul masinii, modelul 20m avea vre-o 3 motorizari cred... :D

oricum, pune o poza cu suportii motor de pe punte sa vedem cum arata, si iti spun ce se potriveste 'bolt 'on' si cum, OK??

s-ar potrivi orice aproape din gama, Granada, Sierra si Scorpio, problematica ar fi prinderea cutiei, pt ca sunt atatea tipuri de suporti cutie, si cutii in 4/5 trepte, manuale/automate, cu timonerie sau cu schimbator in 'cap' inkat akolo zic k va fi problema mare...
oricum cred ca si la tine suportii motor sunt ca nishte tampoane de cauciuc situate oblic fata de motor, k la mine, poza va fi mai relevanta.

motorul tau original ce are? de-l schimbi sau nu-ti place configuratia dinam/electromotor sau 6V sau care e problema :?:

ce an de fabricatie este coupe-ul tau?, si PUT SOME PICS MAN :!: :twisted: :!:

DASCALUGABRIEL 23-04-05 22:05

salut! i am back!intrebare:la masinile cu schimbatorul la volan(4 pe coloana)unde naiba sau cum e dispusa cutia de viteze?eu personal n-am avut de-a face cu asa ceva,deci normal ca mi-a stirnit curiozitatea.felicitari pt bunicuta!e mai in virsta decit a mea(capri mk1 gt 1973).este de apreciat faptul ca te-ai inhamat la asa o \"munca\",mai rar asa ceva!pe cind niste fotografii?(la o rezolutie mai acceptabila-2 mega e suficient) :lol: :D

florin_cars 24-04-05 20:02

asadar si prin urmare, ca datorita adika reintoarcerii amicului nost cu GT :lol: :P vreau si eu sa intreb, Fordurile cu schimbator manual la volan aveau 3 sau 4 viteze?? pt k americanele aveau 3, in schimb dintr-e europene R16-le avea 4!!
deci astept raspunsuri, cat pt tine Gabriel, cutiile sunt normale zic eu, dar au un dispozitiv prin parghii intr-un fel de carcasa care este langa coloana de directie si kare ajung la cutie tot prin parghii, cel putin asa am vazut la un Impala cabrio din 1960.
La R16, cutia e in fata motorului :shock: in spatele radiatorului deci totul e prin parghii nu e vb de pozitionarea cv :wink:

DASCALUGABRIEL 29-04-05 15:32

paste fericit

sarbatori fericite alaturi de cei dragi voua! :D :D

DASCALUGABRIEL 29-04-05 20:04

VINEEE PASTELE!

1 Attachment(s)
a venit!

codrin44 29-04-05 21:35

eu am dat motorul jos de pe scorpio si am aflat cu mare bucurie ca e 2.8 si nu 2.4 cum credeam. are 110kw si bineinteles si necazul......scorpio e 4X4 si grupul din fata trece prin baie...deci, alta baie de ulei...alti bani....:(
referitor la problema suportilor,la capri sunt oblici iat la scorpio drepti iar ca solutie cred ca am sa iau si suportii.
in principiu,(zice mecanicul care ma ajuta)se poate adapta orice motor mai ales ca loc este indeajuns,deci fruntea sus.
pe forduri clasice as \"recomanda\" motoare mai noi si V6:D bine-nteles!
dupa ce am cautat aprox.2 luni,personal cred ca am ales bine-injectie multipunct,posibilitati de tuning,l-am probat intai pe masina,deci cautati mult si ganditi-va bine cand alegeti un motor-era sa iau teapa de ex. cu un V8 de 5600 cmc.

florin_cars 30-04-05 00:46

bravos, te descurci..repede fatza de altii :oops:

dar dk tot iei motorul si suportii de ce nu iei si puntea fatza cu suspensii cu tot?? cine crezi k iti va demonta un V6 pt baia de ulei doar??, poate dk are asha omu, dar eu nu vreau sa gasesti :twisted: pt ca vreau sa aplici ideea mea. Eu nu pot pt ca Granada 1/Consul au suspensiile fatza prinse de punte, adika telescoapele si arcurile nu sunt prinse de contra-aripa k la Scorpio/Sierra si Capri.
tu cu modificari, klar, dar mai usor k mine poti monta suspensiile fatza de Scorpio, iei si cutia 4x4 si faci un Mada Fucka Capri 4x4 de 150CP :!: :twisted:

Nu te mai chinui cu confectionarea de 'scaunele' si sudarea pe puntea ta pt suportii hidraulici ai motorului de Scorpio si cu alinierea acestuia, si cu schimbarea baii, ci ramai doar cu adaptarea puntii pe trena fatza, si motorul incaleca singur dupa aia. Eu zic sa te mai 'Think About it' se poate sa merite, mai mult dekat crezi tu akuma; un prieten cu Capri 1 si 1.6(original)+cv in 5(de Sierra) la 90 pe ora i-a fugit fundul intr-o curba si s-a rasturnat cu ea, e foarte usor capriul de spate si cu 150 CP e criminal, asha ca nu strica putere si indemanare(4x4) fata de putere necontrolabila doar :roll: (4x2) :roll:

codrin44 02-05-05 17:39

nu cred ca-mi da si cutia:(.sa vad ce motor isi aduce proprietarul pt. ca vrea sa-si bage un diesel si daca nu are ce face cu ea,am sa o iau,bine-nteles.
acum visez ca ii vine un motor la care nu-i merge cutia lui 4x4 si se va ruga de mine sa-i dau o bere pe ea:)))))))
cine stie..... :roll:

florin_cars 02-05-05 17:56

pai ce sa zic..bafta cu berea :P eu din cate stiu pt Sierra si granada cand m-am interesat toti imi spuneau k una de Diesel e mai scumpa, deci cred k nu se potrivesc...,
plus k tre sa fie idioten :twisted: sa puna la motor Diesel cutie de benzinar, am facut la Troubleshooting un topic cu 'Motoare benzinare + cutie si diferential diesel' sau ceva de genul si mi-au zis multi k nu prea va merge bine, iar invers la fel, nu va prinde viteza cred sau va distruge cutia datorita cuplului mare de la Diesel.
deci sa pregatesti 2 doze Codrine, una si pt mine... :caffine:

nu shtiu cum faci atunci cu puntile, pt k nu te ajuta doar cutia, nu cred..poate :?: :!: , credeam k dezmembreaza masina cu totul sa poti lua puntea lui toata...

cu instalatia electrica cum faci? cum o rezolvi?

DASCALUGABRIEL 04-05-05 10:05

PROBLEM

copii am si eu o nelamurire:s-ar putea inlocui chiuloasa cu 8 valve cu una cu 16 valve tot de la ford si daca da de la ce motor :D :D

florin_cars 04-05-05 14:38

eu zice ka nu prea :P
desi fabrica a facut asa ceva pe primul Cosworth de la Sierra, folosind blocul clasic de la OHC dar cu chiulasa facuta special de Cosworth deci nu cred k mere una standard de DOHC. In primul rand nu poti rezolva distributia pe 2 axe datorita faptului k fulia de jos e intr-o parte din cate am vazut la mine, tie iti trebuie intinzatoare, alta pozitie la fulia de jos si pompa de apa nu pusca, e cu totul alta mancare de peste as zice, dar ci e shtie poate a facut cineva si iti poate zice mai bine :wink:

ar trebui sa pun ceva poze pt lamurire dar sa vad cum fac cu PDF-urile astea

codrin44 04-05-05 20:51

eu am vazut un regulament pe site unde zicea ca,in cazul in care ai montat o qlasa de 16v pe motorul tau,intri la o alta categorie in cadrul concursului de viteza....deci,esiczta:D

DASCALUGABRIEL 05-05-05 08:42

CAPRI

mai tata,ai revenit in final! ca nu mai da omu de tine pe yahoo sa mai stam la o cioaca.in ce stadiu mai esti cu masinuta?
tu sanatos voinic?pe cind tura de inaugurare? :D :D :D

codrin44 09-05-05 10:30

tura de inaugurare...... :?
sunt cam pesimist!tre sa ma apuc de motor ca intru in concediu.baiatul care ma ajuta nu se baga sa-mi puna 4x4,e prea complicat.
oricum,daca termin cu motorul(cam pana la sfarsitul lunii iunie)in august e gata si.....\"va sparg \":lol: :twisted:

DASCALUGABRIEL 09-05-05 14:49

taticu s-ar putea sa te iau,luna viitoare o termin(slava domnului!).de rupt nu cred sa rup pe nimeni dar o sa fiu un tatic de capri ff fericit! :peace: :peace: :peace:

florin_cars 09-05-05 15:01

in sfarsit isi mai termina unii masinile, k altii...tot promit :oops:

Sir_KnupSKull 11-05-05 09:07

Fordistiilor vreau si eu un motor pentru sierra,pe unde gasesc si eu de vanzare?? :?

florin_cars 11-05-05 13:10

timisoara, 2.3D, benzinare...precizeaza c te intereseaza

Sir_KnupSKull 11-05-05 13:41

nu vreau diesel,sorry :?

florin_cars 11-05-05 14:09

cu atat mai bene, eu shtiam de unul din auzite de aia ti-am zis :twisted:

deci cate axe vrei, cati cai?? apropos tzeapa k asa tarziu te-ai trezit, era un 2.4 + cutie de Scorpio complet la 4,5 milioane injectie normal..akuma 3 zile era facut bucatele, pregatit de aruncat la fier vechi....

Sir_KnupSKull 11-05-05 18:19

nu stiu,depinde de oferte :? totusi nu ma intereseaza alea in V :) preferabil 1.8l carburatie s-au 2l tot carburatie,doua axe cu came daca se poate la amandoua :)

florin_cars 11-05-05 22:24

desi am auzit k ar putea fi, n-am vazut pana akuma nici un mot vechi pana la Scorpio, care sa fie pe carburatie si DOHC..
doar pe Discovery, la 'A Racing Car Is Born' am vazut 1.8 DOHC pe carburatoare dar era modificat din cate zicea akolo.
asha k ramai la OHC :P
o sa caut si iti zic...
oricum era un 2.0(OHC 105CP) la 80 euro parca fara cutie...

Xdriver 12-05-05 18:24

hello

Am un Ford Taunus din 1978, in 2 usi.
Oare imi potrivesc telescoapele de fata de la Sierra?

florin_cars 13-05-05 12:02

1 Attachment(s)
dk telescoapele tale sunt prinse in oala din contraaripa se poate sa incerci masurand lungimea si filetele sus si eventual jos vezi cum se prinde....
dar la mine la Granada/Consul suspensiile fata sunt ciudate/stil vechi si nu shtiu dk nu ai si tu la fel, adika tot mecanismul suspensiei este prins de punte prin brate triunghiulare cu arcuri si telescoape in ansamblu, care nu au nici o legatura cu caroseria k si la Sierra, Scorpio :oops: Shtiu pt k eu nu pot sa-mi fac masina 4x4 cu toate componentele de pe Scorpio Cosworth, studiind problema :evil:

Xdriver 13-05-05 20:23

sal

Suspensia mea este la fel cu cea din poza. Ce imi poti recomanda?

florin_cars 13-05-05 22:44

deci masina ce am pus-o de vanzare cateva pagini(3, 4) mai inainte, Granada aia cu 4 usi, are pe fata arcuri de Sierra break, taiate jumate de spira si telescoape parca a zis k a luat noi pe comanda de Granada.
Mi-a zis k in diametru sunt mai mici(arcurile) dar k le-a forjat baza(le-a latit parca, nu-s sigur) sa intre in bratul suspensiei si merg de minune.

akuma eu dk pot da de omu in weekend, il mai intreb sa fiu sigur... :wink:

grim 13-05-05 23:03

va salut, nu am mai postat de foarte mult timp, fordul meu e cam gata,deocamdata doar o poza cu el dar promit sa revin cu un post mai elaborat in care sa povestesc mai multe

http://img173.echo.cx/img173/6845/dscn05581hf.th.jpg

PS: poate cineva sa ma ajute cu o cutie de viteze in 5 trepte care sa se potriveasca?

florin_cars 14-05-05 18:26

nu ai precizat ce motor ai, si pe ce parte e electromotorul..poate asa te ajuta cineva.. :wink:

grim 15-05-05 08:38

Motorul e 2.0 V6, cu electromotorul pe partea stanga :)

florin_cars 15-05-05 14:45

k a mea, din pacate :( nu shtiu ce cutie s-ar potrivi, eventual de la modele mai mari 2.3/2.5/2.6/2.8/3.0, Eu am schimbat motorul si cutia, am pus de Sierra. Insa Sierra are electromotorul pe dreapta(pasager) deci nu merge Sierra in nici un caz. granada/taunus poate...

Ovidiu 16-05-05 11:41

nu am mai postat de mult; am cam neglijat veteranii masinilor; asta din cauza ca sunt disperat ca nu pot sa ii dau la a mea de cap; in fine, vad ca sunteti bagati pana la gat in motoare - ramaneti tot asa;

Caprise 17-05-05 13:18

Salut :wave: Ce ziceti daca vi se alatura si o fata? :P As avea si eu o nedumerire. Pt un Capri Mk III V6 2,3 care trebuie sa fie jocul la supape ... ?! multumesc pt atentie :bunch: :wink:

codrin44 18-05-05 20:46

o fata e binevenita.deci wellcome!,vb. rusului.
pe carburatie sau injectie?(cred ca injectie)
poze?mai multe date?
din ce am eu pt.motoare ford,nu am gasit V6-le de 2.3,dar cred ca sunt aceleasi date ca la orice 2.3 iin V de ford.
oricum,stai linishtita,raspunsuri vei primi :wink:

viviesp 18-05-05 21:10

20:20

codrin44 18-05-05 21:11

si inca ceva.....vand motor de ford capri,cu acte,V6,2000cmc,carburator-dublucorp-sincron(chiar stie meserie carburatorul asta+12-14% consum)
motorul este functionabil da' trebuie refacut si s-ar putea sa-i iau baia de ulei ca-mi trebuie la astalalt.merge baie de la un 2.0 pe un 2.8?macar teoretic!
asha....si pretul e de 50 euro fara cutie si 100 cu tot cu cutie,in 4 trepte care deasemenea nu intra intr-a 3-a prea bine.
dar!!!!masina a mers cu motorul si cutia in cauza 650 km la o medie de 90km/h....fara bancuri,si mai mergea dar a trebuit sa ma opresc ca treceam de bacau:D
stadiul este la tabla 75%gata,mai tre vopsita,80% terminata la interior doar ca astia 20% inseamna sa pun la loc tot ce am demontat :? si de motor abia ma apuc...nu mai zic de suspensii si frana.:(

NU POT SA PUN POZELE IN CAUZA!!!!

florin_cars 19-05-05 00:07

eu shtiu k nu este 2.3 pe inj dekat carb, sau este??? original ma refer, numai de 2.4, 2.8 shtiu si later de 2.9, da cate motoare au mai facut si Ford-istii ashtia :oops: :lol:
apropos Caprise sa nu-mi zici k RS ala din avatar e al tau(cel putin replica RS k aspect) k aku' te iau de nevasta :flower: oricum si pana akuma prin afirmatiile ce le-ai facut eshti demna de luat in seama(eu unul habar n-am ce face cu jocul la supape) :hug: Respekt fetelor cu FORDul in suflet :P

codrin44 19-05-05 10:46

4 Attachment(s)
sper ca acum or sa intre pozele

Caprise 19-05-05 12:01

Nu e injectie e carburatie V6 2,3 :) si vreau sa aflu cat tr sa fie jocul intre supape si culbutori.
codrin44... ce documentatii ai despre motoare ford?! ca eu numa nu gasesc o carte tehnica :anger: :P

p.s. masina din poza nu e a mea :) am sa pun si eu cateva poze mai incolo cu ale mele
A ... si multumesc pt primire!

All times are GMT +2. The time now is 17:21.

- Copyright 2026 4Tuning